Översikt

Madeira - Portugal 22 dagar

På denna kontrastrika smaragdgröna ö njuter du ett behagligt klimat, vidunderlig natur med färgsprakande blomsterprakt och de mest betagande vyer. Vi bor på förstklassiga lägenhetshotellet Golden Residence, beläget på en höjd över havet. Här har du alla bekvämligheter för ett vinterboende på Atlantens pärla. Du tar dig enkelt in till huvudstaden Funchal, i charmerande kolonialstil. Här kan du flanera längs Rua de Santa Maria-gränden i Gamla stan som kantas av mysiga utomhusserveringar och trevliga barer.

MADEIRA. Detta klassiska resmål kallas ofta för Atlantens pärla, ett grönskande paradis med ett subtropiskt klimat och hundratals trädgårdsparker. Vintertid sätter den exotiska blomsterprakten av orkidéer, magnolia, bougainvillea och kamelia färg och doft på den sköna ön. Vare sig du vill koppla av eller göra dagsäventyr ger Madeira alla möjligheter. 

Här kan du vandra längs levador/bevattningskanaler i tropiskt gröna skogar och fascineras över de vidunderliga vyerna över spetsformade berg, inbjudande havsvikar och frodiga dalgångar. Lägg därtill utmärkta shoppingmöjligheter i huvudstaden Funchal samt många bra och prisvärda restauranger och barer. På Madeira kommer du inte drabbas av någon hemlängtan.

Boka din resa

2019-01-26 2019-02-16 17 995 kr Norwegian Väntelista Boka

Program

 • Vår resa

  Vi flyger från Stockholm och Köpenhamn till Cristiano Ronaldo flygplatsen i Funchal. Här möter vår vänliga värdinna med buss som tar dig direkt till vårt hotell Golden Residence, beläget på en klippa över havet strax väster om Funchal. Busstransfern tar ca 30 minuter.

 • Funchal

  Funchal är huvudort på de portugisiska Selvagensöarna. Den närmast aristokratiska huvudstaden har alltsedan upptäckten av Henrik Sjöfararen på 1400-talet, vuxit fram i förtjusande kolonial stil på sluttningarna över havet. Även om staden genomgått en modernisering, med nya butiker, barer och restauranger så har den ändå behållit sin tidlösa gamla charm.

  Vi bor i Ajuda-området strax väster om Funchal. Ett utpräglat och lugnt turistområde, med ren och frisk luft samt en alldeles egen blomsterpark. Här finns nationalväxten drakblodsträd "Dragoeiro" och en bananplantage som är i bruk. Bänkar och boulebanor för förströelse. Forum shoppingcenter ligger en kort promenad från vårt hotell. Här finns all slags affärer, inklusive matvarubutiker.

 • Aktiviteter och service

  Vår omtyckta värdinna Annette Jeppesen finns till hands för service och erbjuder ett gediget aktivitetsutbud med allt från promenader, kortspel till sångaftnar, frågetävling, vinprovning och mycket mer! Annette är bosatt på Madeira sedan 1983, hon talar flytande portugisiska och har många års erfarenhet som en guide med en stor kunskap om öns historia, gastronomi och lokala seder. Hon älskar att dela med sig av sin kunskap och visa öns många sevärdheter samt att ge en inblick i de mer okända och pittoreska platser där du verkligen kan uppleva det äkta Madeira. Programmet varierar veckovis. En del aktiviteter är till självkostnadspris.

 • Utflykter och aktiviteter som ingår

  I anslutning till välkomstinformationen genomför vår uppskattade svensktalande färdledare en gemensam guidad rundvandring för att du skall lära känna närområdet. Funchal. Vi tar lokalbussen in till huvudstaden och besöker bl.a Santa Catarina-parken, Gamla stan och Saluhallen. Camara de Lobos. En dag erbjuds en vandringstur (ca 30 min) längs kusten till den pittoreska fiskebyn Camara de Lobos. Här tillbringade Winston Churchill gärna sin tid för att måla av landskapet. Vi avnjuter ett glas lokalt poncha i hamnen, innan vi så småningom promenerar tillbaka till hotellet.

  Madeiravinet. Vi besöker en av de äldsta vinfabrikerna på Madeira, beläget i Funchal. Här får vi en inblick i vinproduktionen samt möjlighet att provsmaka det ädla vinet.

 • Tillvalsutflykter

  Ta chansen och upplev mer av Madeira genom att delta på våra extra utflykter. Vår färdledare tar upp anmälningar i samband med välkomstinformationen. Här nedan följer ett urval av utflykter som erbjuds på resmålet. Ha alltid bekväma skor på sig vid utflykterna.

  Nunnornas dal låg tidigare mycket otillgängligt. På senare tid har en ny väg dragits som gjort det enklare att ta sig fram genom eukalyptusskogarna till dessa mycket natursköna områden. Utflykten avrundas innan hemresan med ett besök i byn, där du kan köpa hemgjord eukalyptuslikör m.m.

  Västra Madeira är en heldagstur som går runt västkusten. Vi besöker Ribeira Brava, med sin vackra kyrka och vidare upp till Encumeada, där du vid klart väder ser såväl nord- som sydkust. I Porto Moniz fascineras vi av de naturliga havsbassängerna. Från Cabo Girão, världens näst högsta havsklippa, är det hisnande 580 m ned till vattnet. Lunch ingår.

  Levadavandring är närmast ett måste när du besöker Madeira. Vandringen bjuder på härlig frisk luft och förtrollande natur samt hänförande utsikter över spetsiga berg och djupa dalar.

  Maderiaafton bjuder på sång och folkdans och espetada – marinerat oxkött – som grillats på meterlångt spett, som hängs upp i stativ vid bordet.

Karta

Resfakta

Reslängd 22 dagar
Avreseort Stockholm
Avresor 26/1
Pris Från 17 995 kr
Enkelrumstillägg Svit för eget bruk, 7 400 kr
Detaljerade priser

Svit med balkong och begränsad havsutsikt, 700 kr

I priset ingår
 • Reguljärflyg till Funchal t/r
 • Flygplatsskatter och säkerhetsavgifter
 • Transfer till hotellet t/r
 • Del i svit med separat sovrum, självhushåll
 • Kort orienteringstur till fots i närområdet
 • Halvdagstur till Funchal
 • Vandringstur till Camara de Lobos (halvdag)
 • Besök på vinfabrik (halvdag)
 • Städning sex dagar/vecka (ej söndagar)
 • Grand Tours långtidsvärdinna.
Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor. 

Tillägg
Halvpension 21 dagar 5 900 kr
Frukostpension 21 dagar 1 750 kr
Levadavandring 275 kr
Nunnornas dal 275 kr
Västra Madeira inkl. lunch 585 kr
Madeira-afton inkl. middag 395 kr
Resesätt Norwegian
Klimat

Här råder ett subtropiskt och ovanligt milt klimat, medeltemperaturen ligger på 18-22 grader under vintern.

Valuta

Euro

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Bra att veta

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Boende

 • Madeira, Golden Residence hotel ****

  Modernt och komplett hotell, vackert beläget på en klippa över havet. Den välskötta anläggningen har genom åren fått många utmärkelser och utgörs av tre byggnader. Invid poolområdet kan man slå sig ned på en stol och njuta solens nedgång över Atlanten. Ta gärna en promenad på det trevliga gångstråket längs vattnet. Direkt utanför hotellreceptionen går lokalbussar in till Funchal. I restaurangen serveras frukost och middag – middag med olika teman. Måltider mot tillägg. Inom anläggningen finns ett trevligt poolområde samt en bar. Spa, bastu och hamam. Mot avgift. Gratis fitnesscenter. Gratis wi-fi inom hela hotellet.

  LÄGENHETERNA. Sviter, ca 50 kvm, bestående av vardagsrum med minikök utrustat med vattenkokare samt kylskåp och matplats. Separat sovrum med dubbelsäng. Badrum med wc/dusch och hårtork. Satellit-tv och telefon. SOS-alarm i alla lägenheter. Luftkonditionering, varm/kall. Möblerad balkong med utsikt mot gården eller havet.

Inspiration

Inspiration Madeira

Utflykter

 • Tillval på plats Utflykter på Madeira

  Ta chansen och upplev mer av Madeira genom att delta på våra extra utflykter. Vår färdledare tar upp anmälningar i samband med välkomstinformationen. Här nedan följer ett urval av utflykter som erbjuds på resmålet. Du kan alltid kontakta oss om du vill ha mer detaljerad information. Ha alltid bekväma skor på sig vid utflykterna! 

  • Nunnornas dal låg tidigare mycket otillgängligt. På senare tid har en ny väg dragits som gjort det enklare att ta sig fram genom eukalyptusskogarna till dessa mycket natursköna områden. Utflykten avrundas innan hemresan med ett besök i byn, där du kan köpa hemgjord eukalyptuslikör m.m.
  • Västra Madeira är en heldagstur som går runt västkusten. Vi besöker Ribeira Brava, med sin vackra kyrka och vidare upp till Encumeada, där du vid klart väder ser såväl nord- som sydkust. I Porto Moniz fascineras vi av de naturliga havsbassängerna. Från Cabo Girão, världens näst högsta havsklippa, är det hisnande 580 m ned till vattnet. Lunch ingår.
  • Levadavandring är närmast ett måste när du besöker Madeira. Vandringen bjuder på härlig frisk luft och förtrollande natur samt hänförande utsikter över spetsiga berg och djupa dalar.
  • Maderiaafton bjuder på sång och folkdans och espetada – marinerat oxkött – som grillats på meterlångt spett, som hängs upp i stativ vid bordet.