Översikt

HÄLSA - Yogaresa till Mallorca

Vi upprepar vår yogasuccé och reser än en gång till Medelhavets mest älskade ö. Mallorca är verkligen en oas för rekreation och sinnesro, perfekt för en vitaliserande vecka i underbar natur. Karin Björkegren Jones är vår inspirerande yogainstruktör och leder dagliga yogapass med fokus på – Yoga för livet!

Även meditationspass och seminariestunder om att leva i nuet ingår i resan. Därtill är det inkluderat två utflykter i sagolikt vackra omgivningar i vår yogaresa! Karin Björkegren Jones är certifierad yogalärare och lymfmassör. Hon har mångårig yogaerfarenhet och är en entusiasmerande ledare inom yogautövningen.

Karin Björkegren Jones är även journalist och författare som gett ut en mängd böcker med temat hälsa och yoga, varav de senaste är Omstart, Ett stressfritt liv samt Yoga – fysisk och själslig detox. Karin har även skrivit böckerna Knip för bättre hälsa, Frisk och strålande hy på naturlig väg, Jag vill fan leva, Yoga för livet, 21 dagar till ett lättare och friskare liv bland annat samt DVD-serien Yogaliv. 

Karin drivs av att förmedla yogans budskap och du kan följa henne på bloggen: Yoga, mat och meningen med livet. Yogaklasserna innehåller andningsövningar, meditation, kroppslig och mental avspänning.

Program

 • Underbara Mallorca

  Tillsammans med vår yogalärare Karin Björkegren Jones, njuter vi en avstressande vecka på denna vackra ö. Vi bor med oslagbart läge i charmiga Santa Ponsa, längst ut på klipporna, cirka 20 km väster om huvudorten Palma de Mallorca. Öns västra kust anses vara en av de mest natursköna med sina grönklädda berg och breda sandstränder. Här unnar du dig en vecka med avkoppling och fokus på dig själv.

 • Vår yogainstruktör

  Karin Björkegren Jones är certifierad yogalärare och lymfmassör. Hon har mångårig yogaerfarenhet och är en entusiasmerande ledare inom yogautövningen. Karin Björkegren Jones är även journalist och författare som gett ut en mängd böcker med temat hälsa och yoga, varav de senaste är Omstart, Ett stressfritt liv samt Yoga – fysisk och själslig detox. Karin har även skrivit böckerna Knip för bättre hälsa, Frisk och strålande hy på naturlig väg, Jag vill fan leva, Yoga för livet, 21 dagar till ett lättare och friskare liv bland annat samt DVD-serien Yogaliv. Karin drivs av att förmedla yogans budskap och du kan följa henne på bloggen: Yoga, mat och meningen med livet. Yogaklasserna innehåller andningsövningar, meditation, kroppslig och mental avspänning.

 • Yoga i nuet

  Varje dag inleds med en yogastund på 1,5 timme ledd av Karin Björkegren Jones. Med sitt ödmjuka sätt och sin lyhördhet inspirerar hon med yoga som passar alla åldrar. Inga direkta förkunskaper krävs, utan Karin anpassar klasserna utifrån deltagarnas nivå. Karin utgår ifrån Hatha yoga, med inslag av Yin Yoga och Ashtangayoga. Syftet är att bygga upp smidighet, styrka och flexibilitet i kroppen. Fokus ligger på att lära kroppen andas och att vara närvarande i nuet. Under vistelsen ingår också meditationspass och diskussionstunder om vikten att unna sig återhämtning och förebygga kroppens åldersbesvär.

 • Koppla av

  Njut av de omgivande dofterna och passa på att utforska de mysiga, närliggande byarna. På kvällarna samlas gruppen för gemensamma middagar på hotellet.

 • Utflykter som ingår

  Vi har inkluderat två utflykter för att du även ska få uppleva Mallorcas undersköna natur. En dag åker vi med buss mot västkusten, gör ett stopp i vackra byn Valldemossa och fortsätter förbi Deia på väg mot Sollerdalen, känd för sina väldoftande citrusodlingar. De omgivande Tramuntanabergen ger dalen sin speciella atmosfär. Här väntar en fantastiskt naturskön vandring. Under vägen blir vi serverade "pa amb oli", en klassisk Mallorqinsk rätt. Väl framme i bergsbyn Fornalutx avslutar vi med ett yogapass i de sagolika omgivningarna.

  Nästa utflykt sker med buss österut över slättlandet till Finca Son Sureda Ric, som är en ekologisk vingård. Vi blir visade runt på gården och får även provsmaka deras vin. Här intar vi även en lätt lunch. Yoga gör vi på terassen. Bussen tar oss sedan vidare till Energicentrat i Santanyi. Eftermiddagskaffet intas i pittoreska fiskebyn Cala Figuera.

 • Grand tours värdinna

  Våra omtyckta svenska värdinnor är sedan många år bosatt på Mallorca. De leder transfers från och till flygplatsen samt utflykterna. De är också tillgänglig för att hjälpa till och svara på frågor som kan dyka upp.

 • Mallorca

  Mallorcas historia är allt annat än fredlig. Ögruppen Balearernas strategiska läge har bäddat för strider och erövringar genom tiderna. Många olika folkslag, som kartager, romare, morer, araber och katalaner, har alla satt sin prägel på öns kulturarv. År 1960 öppnades Mallorcas flygplats Son San Juan, och det var då charterresorna till denna omtyckta semesterö inleddes.

Resfakta

Reslängd 8 dagar
Avreseort Stockholm, Köpenhamn, Stockholm
Pris Från 16 995 kr
Specialpris Pris för HÄLSAS prenumeranter: från 15 995 kr
Enkelrumstillägg Dubbelrum för eget bruk, 2 400 kr
I priset ingår

- Flyg från Stockholm till Palma t/r
- Del i dubbelrum på Punta del Mar 7 nätter
- Halvpension med frukost- och middagsbuffé
- Heldagsutflykt längs västkusten med yoga inkl. Pa amb oli
- Heldagsutflykt till Finca son Sureda Ric och Santanyi inkl. vinprovning, lätt lunch och yoga
- Ett Yogapass per dag (ej ankomst- och avresedag)
- Meditationspass och yogadiskussioner
- Yogainstruktör Karin Björkegren Jones
- Grand Tours värdinna
- Tidningen Hälsas chefredaktör Maria Torshall.

I priset ingår ej

Dricks är inte inkluderat i resans pris.

Resesätt Scandinavian Airlines
Klimat

Mallorca har ett milt och behagligt väder året om. Medeltemperaturen dagtid är runt 23 grader i luften under september.

Valuta

Euro

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Bra att veta

YOGAMATTA. På den här resan behöver du ta med dig en egen yogamatta för att kunna vara med på yogalektionerna. Det finns inga att låna på plats.

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Boende

 • Sentido Punta del Mar, Santa Ponsa ****

  Fräscht, nyligen renoverat hotell som vänder sig till en vuxen publik (åldergräns på 16 år). Lugnt läge i Santa Ponsa, på klipporna med utsikt över havet. 500 meter till affärer, restauranger och barer. Cirka 1 km till Santa Ponsas centrum. Utomhus poolområde med ej uppvärmda pooler. Uppvärmd inomhuspool kan användas under de kallare månaderna. På hotellet finns restaurang, bar och café. Hotellets SPA-avdelning och gym får användas gratis av hotellets gäster. Dock kostar behandlingar samt vissa aktiviteter extra.

  RUMMEN. Smakfullt, ljusa och fräscha möblerade rum med trägolv. Utrustade med satellit-TV, telefon, minikylskåp, vattenkokare, säkerhetsfack mot avgift, trådlöst internet, luftkonditionering och badrum med dusch. Alla rum har balkong med havsutsikt.