Översikt

Tågresa till Slovenien och Tyskland med Vagabond

Alla älskar att resa, men långt ifrån alla älskar att flyga. Därför upptäcker allt fler tjusningen med att resa med tåg, där resan i sig blir en del av reseupplevelsen. Följ med Vagabond på en tågresa till det lilla vänliga landet Slovenien, med besök i München och Berlin. Dessutom ingår en hotellnatt i Hamburg som inledning på resan.

Slovenien är en ung nation med drygt två miljoner invånare på en yta som bara är något större än Västergötland. Mer än hälften av landets yta består av gröna skogar, floder och vackra alplandskap. Genom den mysiga och lummiga huvudstaden slingrar sig floden Ljubljanica, vilket ger Ljubljana en behaglig prägel.

Boka din resa

2020-10-04 2020-10-13 21 895 kr Tåg Stockholm 5+ Boka resa

Program

 • Dag 1. Tåg till Hamburg

  I resans pris ingår tåganslutning till Köpenhamn. Byte av tåg och fortsatt resa till Hamburg för övernattning på hotell.

 • Dag 2. Tåg från Hamburg till Villach

  Den fortsatta färden till Slovenien går den klassiska järnvägsrutten via München i Tyskland till Villach i Österrike och är en hänförande och intressant del av resan. I München byter vi tåg för den avslutande sträckan till Villach. Vår tågresa avslutas i södra Österrike, i staden Villach, belägen några kilometer från gränsen till Slovenien. Villach är en betydande knutpunkt då järnvägarna från Tyskland, Wien, Italien och Slovenien möts här. Staden var under 700-talet en del av hertigdömet Bayern och ingick därefter i biskopssätena Bressanone och senare Bamberg. År 1759 köpte kejsarinnan Maria Teresa staden som sedan dess är en del av Österrike. Ankomst till Villach tidig kväll. Transfer med buss till Ljubljana i Slovenien, restid ca 2 timmar. Incheckning och lättare kvällsmåltid på hotellet.

 • Dag 3. Välkommen till Slovenien

  Det lilla vänliga landet Slovenien är beläget i hjärtat av Europa, mellan Alperna och Adriatiska havet och med Italien, Österrike, Ungern och Kroatien som grannar. Slovenien är enligt National Geographic det bästa landet för hållbar turism och en god förebild när det gäller skydd för miljö, natur- och kulturarv. År 2016 utsåg dessutom Europeiska Unionen Ljubljana till världens grönaste huvudstad.
  Slovenien är en ung nation, självständig från forna Jugoslavien år 1991. I landet bor drygt två miljoner på en yta som bara är något större än Västergötland. Mer än hälften av landets yta består av gröna skogar, floder och vackra alplandskap, och Slovenien är det land i Europa som bäst skyddar sin natur.
  Vår bas är Ljubljana och därifrån gör vi utflykter till några av de vack¬raste platserna i detta magiska lilla land. Genom den lummiga huvud¬staden slingrar sig floden Ljubljanica, vilket ger Ljubljana en behaglig prägel. I Slovenien ingår två vackra utflykter, men det blir även gott om tid att på egen hand utforska den överraskande trivsamma lilla huvudstaden Ljubljana.

 • Dag 4. Ljublana sightseeing

  Under en promenad utforskar vi Ljubljana, Sloveniens huvudstad, känd under romartiden som Emona. Vi besöker några av Ljubljanas främsta sevärdheter: Slottet, som bjuder på en storslagen utsikt över staden, Prešeren-torget och Prešeren-monumentet (båda tillägnade den största slovenska poeten), den franciskanska kyrkan av den heliga treenigheten, Tromostovje (tre broar), katedralen i St. Nicholas, Biskops¬palatset, rådhuset, Gamla torget och kongresscentret (uppkallad efter den trilaterala kongressen av den heliga alliansen 1821, mellan den österrikiska kejsaren, den ryska tsaren och den napolitanska kungen). Eftermiddag och kväll är fri för egna strövtåg i den bilfria innerstaden.

 • Dag 5. De Julianska alperna, Bled och Bohinj

  Heldagstur till Gorenjska, Sloveniens alpina region. Vårt första stopp är sjön Bled, symbolen för Sloveniens skönhet och en världsberömd, vykortsvacker plats. Vi besöker slottet och dess museum, byggd på en hög klippa ovanför sjön. Från toppen har vi en storslagen utsikt över alplandskapet. Med båt tar vi oss ut till den berömda ön mitt i sjön och den idylliska barockkyrkan, det mest besökta pilgrimsmålet i Slovenien.
  Vi fortsätter till Bohinj-dalen med den magnifika sjön Bohinj vars romantiska kyrka tillägnats Johannes Döparen. Från Triglav, Sloveniens högsta berg, är utsikten magnifik.

 • Dag 6. Tåg från Ljubljana till München

  Under förmiddagen lämnar vi Ljubljana med tåg, för resa genom Österrike till München. Från centralstationen är det en kort promenad till vårt hotell, där vi tar in för två nätter.

 • Dag 7. München

  Bayerns huvudstad vid foten av Alperna lockar med kultur och gemyt. Från hotellet är det bara tio minuters promenad längs gågata till stadens bilfria historiska stadskärna med Marienplatz och Viktualienmarkt. Staden var vid förra sekelskiftet en av Europas livaktigaste intellektuella miljöer, dit diktare och konstnärer reste. Bayern var det land där sym-bolistpoeternas hjälte, den galne kung Ludvig II (död 1886) regerat, dyrkat Wagner och beskyddat konstnärer.

 • Dag 8. München till Berlin

  På förmiddagen tar vi tåget som går direkt till Berlin. Vi ankommer Berlin Hauptbahnhof och vårt hotell, Intercity Haubtbahnhof, som är beläget mitt i centrum.

 • Dag 9. Berlin

  Dagen är ledig för att på egen hand utforska Tysklands huvudstad Berlin, landets största och mest folkrika stad. I Berlin ingår en City Ticket som betyder att ni fritt reser med stadens kollektivtrafik. Berlin är också en av Europas mest besökta och omtyckta städer, med en närvarande historia och ett rikt kulturliv. Just kontrasten mellan de historiska byggnaderna och dagens arkitektur, mellan det traditionella och moderna, är typiskt för staden.

 • Dag 10. Berlin-Hamburg-Köpenhamn och hem

  Tidig avresa från Berlin mot Hamburg och därifrån vidare till Köpenhamn, dit vi ankommer under eftermiddagen. Fortsatt resa till hemorten i Sverige.

Karta

Resfakta

Reslängd 10 dagar
Avreseort Stockholm
Avresor 4/10
Pris Från 21 895 kr
Enkelrumstillägg Enkelrum under hela resan, endast på förfrågan: 4 500 kr
I priset ingår
 • Tåganslutning från Sverige till Köpenhamn t/r
 • Tågresor med platsbiljetter genom Tyskland, Österrike och Slovenien
 • Del i dubbelrum i Hamburg, 1 natt
 • Del i dubbelrum i Ljubljana, 4 nätter
 • Del i dubbelrum i München, 2 nätter
 • Del i dubbelrum i Berlin, 2 nätter
 • Frukost varje morgon
 • Ljubljana, guidad utflykt
 • Bledsjön och Julianska alperna, guidad utflykt
 • München, guidad promenad
 • City Ticket i Berlin
 • Lokala auktoriserade guider
 • Turistskatt
 • Grand Tours färdledare under hela resan
I priset ingår ej

Dricks är inte inkluderat i resans pris.

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor.

Resplan

Dag 1. Tåg till Hamburg
Dag 2. Tåg från Hamburg till Villach
Dag 3. Välkommen till Slovenien
Dag 4. Ljublana sightseeing
Dag 5. De Julianska alperna, Bled och Bohinj
Dag 6. Tåg från Ljubljana till München
Dag 7. München
Dag 8. München till Berlin
Dag 9. Berlin
Dag 10. Berlin-Hamburg-Köpenhamn och hem.

Resesätt Tåg
Visum

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Bra att veta

BOKNING AV RESA. I samband med att du bokar en tågresa med oss, behöver vi önskad avreseort, ditt födelsedatum (år-månad-dag) samt passnummer. Födelsedatum och passnummer skrivs in på tågbiljetten (Interrailkortet) som du skall ha tillhands under tågresorna.

PACKNING. Våra tågresor har ingen viktgräns, som flyget, men det är ont om bagageplats. Tag därför inte med för skrymmande bagage. Packa hellre i två mindre kollin (t.ex. kabinväska och mjuk bag eller ryggsäck) än ett stort. Tågbyten medför normalt även byte av plattform. Tänk på att du själv ansvarar för att bagaget transporteras mellan plattformarna samt kommer ombord på nästa tåg.

MAT UNDER TÅGRESAN. Bodega eller restaurangvagn finns normalt på tågen genom Europa. Inga måltider ingår eller är förbeställda ombord under tågresan. Medtag gärna något att äta för den händelse att restaurangvagn inte medföljer. Smörgåsar, frukt, vatten etc. finns att köpa på stationerna. Alla tåg är rökfria, även på toaletter.

DINA TÅGBILJETTER. Ca 15 dagar före avresan erhåller du i rekommenderat brev Interrailkortet samt biljetter för anslutande tåg till Köpenhamn om du bokat detta.* Anslutning till/från Köpenhamns Centralstation ingår från Götaland och flertalet orter i Svealand. Från övriga orter erbjuder vi anslutning mot tillägg. I vårt exempel utgår resan från Stockholms Centralstation – ange önskad avreseort när du bokar resan!

INTERRAILKORTET (tågbiljetten) gäller för bokade resdagar. Aktuellt datum för utnyttjad resdag, och datum du påbörjar resan, fyller du själv i. Information om hur detta skall göras översänds tillsammans med biljetterna i det rekommenderade brevet. Biljetten visas för konduktören vid biljettvisering ombord.

Boende

 • Hotel Park Urban & Green ***

  Hotel Park Urban & Green är ett uppskattat mellanklasshotell som renoverades 2017. Hotellet är beläget på tio minuters promenad in till centrala Ljubljana. Bekväma rum med bad eller dusch och wc, hårfön, luftkonditionering, minibar, telefon, satellit-tv och wi-fi. Hotellet har restaurang, bar och terrass.