Översikt

Vi och våra vänner till Mallorca

Tidningen Vi åker för tredje året till Mallorca med sitt sköna klimat och charmerande kulturbyar. Med sig på resan är konstnären Lars Lerin, skådespelaren Krister Henriksson och författaren Lena Andersson som vi lyssnar på intressanta samtal med.

I kombination med en särdeles fin gemenskap, givande samtal, härliga aktiviteter och föredrag planerar vi för en oslagbar vecka med Tidningen Vi. Två utvalda utflykter till flera av öns vackra byar samt till en vingård ingår. 

Boka din resa

2018-10-19 2018-10-26 16 995 kr SAS/Norwegian 4 Boka

Program

 • Samtal och föredrag

  Med under veckan har vi tre av landets främsta kulturpersonligheter; skådespelaren Krister Henriksson, författaren Lena Andersson och Lars Lerin. I programmet är inkluderat intressanta föreläsningar, utvecklande reflektioner och spännande samtal.

 • Resan till Mallorca

  Du flyger från Stockholm och Köpenhamn till huvudstaden Palma, där våra värdinnor möter. Efter en busstransfer, ca 25 min, når du Palmanova och vårt hotell Fergus Style Palmanova.

 • Palmanova

  Palmanova är en trevlig småstad som ligger vid en bukt ca 15 km väster om Palma. Här njuter du av en fridfull atmosfär och kan flanera längs den fina strandpromenaden till hamnen. Flera finkorniga stränder finns på orten, som också erbjuder caféer och shopping. Vill du ha mera puls och kultur tar det ca 30 minuter till Palma med lokalbuss.

 • Utflykter som ingår

  I resan är inkluderat två utflykter för att du även ska få uppleva Mallorcas undersköna natur:
  Natursköna Västkusten: Med buss åker vi utmed den betagande västkustens slingrande vägar längs berg och hav. Vårt första stopp blir byn Valldemossa, där vi besöker Chopin museet. Vi fortsätter sedan förbi konstnärsbyn Deia på väg mot den frodiga Sollerdalen, känd för sina väldoftande citrusodlingar. Här intar vi en lunch i pittoreska hamnorten Puerto de Soller. Dagens sista besök i Mallorcas världarvsskyddade Tramuntanbergen blir bergsbyn Fornalutx, omgiven av olivlundar och exotiska odlingar som klättrar ut med bergssidorna. Njut en promenad utmed de inbjudande kullerstensgatorna och de välordnade blomsterarrangemangen!

  Östkustens smaker: Mallorca har många välrenommerade vingårdar och bodegor, och idag skall vi besöka ett "chateau" lite utanför allfartsvägar, Finca Son Sureda Ric, en ekologisk vingård. Godsägaren hälsar oss välkomna och visar oss runt på gården och förklarar hela vinframställningen, innan vi ute på terrassen avsmakar hans utsökta viner.
  Vi åker vidare över slättlandet mot Mallorcas "skärgård" fram till den charmiga byn Porto Colom. Nere i båthamnen intar vi dagens lunch, som består av en god fiskrätt.

 • Grand Tours värdinnor

  Våra omtyckta svenska värdinnor är sedan många år bosatt på Mallorca. Tillsammans leder de transfers till och från flygplatsen samt utflykterna. De finns också tillgänglig för att svara på frågor, ge tips och råd.

Karta

Resfakta

Reslängd 8 dagar
Avreseort Köpenhamn, Stockholm, Stockholm
Avresor 19/10
Pris Från 16 995 kr
Specialpris 15 995 kr för Vi-prenumeranter
Enkelrumstillägg Dubbelrum för eget bruk, 1 800 kr
I priset ingår
 • Flyg från Stockholm/ Köpenhamn till Palma t/r
 • Del i dubbelrum på Fergus Style Palmanova 7 nätter
 • Halvpension med frukost- och middagsbuffé
 • Heldagsutflykt längs västkusten inkl. lunch i Puerto de Soller
 • Heldagsutflykt österut med besök på vingården Finca Son Sureda Ric inkl. lunch i Porto Colom. 
 • Föredrag och samtal med Lars Lerin och författare Lena Andersson & skådespelare Krister Henriksson.
 • "Må-bra"-pass med fysiska aktiviteter
 • Tidningen Vi:s representanter
 • Grand Tours värdinnor
I priset ingår ej

Dricks är inte inkluderat i resans pris.

Resesätt SAS/Norwegian
Klimat

Mallorca har ett milt och behagligt väder året om. Medeltemperaturen dagtid är runt 20-23 grader i luften under oktober.

Valuta

Euro

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Bra att veta

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Boende

 • Fergus Style Palmanova ****

  Vi bor bekvämt på det strandnära, helt nyrenoverade fyrstjärniga hotellet Fergus Style Palmanova. Hotellet ligger vackert vid stranden "Es Carregador" och man har bekvämt gångavstånd till restauranger, barer och affärer. Hotellet har två pooler, restaurang och bar. Det finns även en SPA-avdelning där man mot tillägg kan få massage etc. På hotellet finns det trådlöst internet i vissa lokaler.

  RUMMEN. Ljusa och smakfullt möblerade rum. Utrustade med TV, telefon, minibar, säkerhetsfack mot avgift, luftkonditionering och badrum med dusch. Alla rum har balkong.