Senior.se - Färgstarka Andalusien

Upplev det genuina Spanien och dess vackra byar

Översikt

Andalusien i södra Spanien sjuder av färg och kultur, vilket avspeglas i magnifika Alhambra, kulturstaden Málaga och de vackra moriska byarna. Med den charmiga kuststaden Almuñécar som bas leder vår kunniga svenska färdledare oss ut på våra upptäcktsfärder. Många nya intryck väntar oss och i några av regionens vita bergsbyar möter vi Andalusiens själ. Dessutom ingår ett flertal måltider och några fria dagar.

ALMUÑÉCAR. Flyg till Málaga för buss till Almuñécar på tropikkusten. Boende på lägenhetshotell invid Medelhavets brus. Välkomstmiddag på spanskt vis. Till fots lär vi känna kuststaden Almuñécar vars stadskärna präglats av romare, fenicier och morer. Ett subtropiskt klimat gör att man kan odla söta frukter som cherimoya, mango och avokado här.

MÁLAGAS PULS. Málaga är inte bara Pablo Picassos födelsestad. Här ligger även den moriska fästningen Alcazaba som tidigare ståtade med hundra torn. Det genuina Andalusien möter vi i provinsen Las Alpujarras vars arkitektur är ett arv efter berberna. I detta fascinerande bergsområde finns 400 byar, varav Spaniens högst belägna by Trevélez, känd för sin lufttorkade Serranoskinka.

DEN RÖDA BORGEN. Alhambra, som på arabiska betyder "Den röda borgen", är ett stort borg- och palatsområde i Granada. Området består av en rad olika byggnader, gårdar och palats som är byggda av flera olika moriska härskare. Det unika med Alhambra är att det är så välbevarat, med praktfullt ornamenterade interiörer, vackert mönstrad kakel och utsökt trädekor. För att verkligen hinna ta in storheten i detta arkitektoniska mästerverk behövs minst en dag. Missa inte den grönskande lustgården Generalife utanför borgmurarna, där Alhambras härskare bodde sommartid.

Program

 • Dag 1. Resan till Almuñécar

  Flyg till Málaga för busstransfer till Almuñécar ca 1,5 timme. Vi bor i lägenhet på hotell Chinasol alldeles vid Medelhavet. På kvällen ordnas välkomstmiddag på spanskt vis. (M)

 • Dag 2. Almuñécar och Finca el Pinero

  Under en guidad rundvandring lär vi känna den charmiga staden, som haft en betydande roll i Medelhavsområdets historia. Många folkslag som romare, fenicier och morer har satt sina avtryck på stadskärnan, vars kullerstensgränder slingrar sig i en labyrint vid foten av slottet Castillo de San Miguel. Almuñécar är huvudort på Costa Tropical, som har ett subtropiskt klimat, vilket ger skördar av söta frukter som cherimoya, mango och avokado. Till lunch beger vi oss till farmen Finca El Pinero, där lokala fruktodlaren Antonio stolt visar upp sin ekologiska "finca" och bjuder på säsongens frukter samt rikligt med ostar och lokala charkuterier. (F,L,M)

 • Dag 3. Fri dag

  Fri dag till egna upplevelser. Idag finns tid att upptäcka området på egenhand (F,M)

 • Dag 4. Frigliana och grottorna i Nerja

  Vi beger vi oss upp i bergen till byn Frigliana som flertal gånger utnämnts till Spaniens vackraste by. Här strosar vi runt bland smala vitkalkade gränder och vackra hus. Lunch på egen hand. Efter vårt besök beger vi oss till grottorna i Nerja, som är Europas största grottsystem. Frukost och Middag serveras på vårt hotell. (F,M)

 • Dag 5. Fri dag

  Fri dag till egna upplevelser. Idag finns tid att upptäcka området på egenhand eller bara sola, bada och ta det lugnt. Frukost och Middag serveras på hotellet. (F,M)

 • Dag 6. Fri dag eller extra heldagsutflykt till Granada – Alhambra

  Alhambra, som på arabiska betyder "Den röda borgen", är ett stort borg- och palatsområde i Granada. Området består av en rad olika byggnader, gårdar och palats som är byggda av olika moriska härskare. Det unika med Alhambra är att det är så välbevarat, dess praktfullt ornamenterade interiörer, dekorativa kakel och utsökta trädekorer. För att verkligen hinna ta in storheten i detta arkitektoniska mästerverk behövs minst en dag. Vi vandrar även genom den grönskande lustgården Generalife, utanför borgmurarna, där Alhambras härskare bodde sommartid. Utflykten inkluderar lunch och beställs vid bokningstillfället. (F,M)

 • Dag 7. Marknad + flamenco

  Fredagsmarknaden, Mercadillo, är ett givet besöksmål under ett veckobesök i Almuñécar. Var gärna på plats när marknaden öppnar tidigt på morgonen för att få en överblick över allt som erbjuds – från exklusiva lädervaror till billiga strumpor. Till kvällen får vi uppleva en färgsprakande flamencoshow och smaka spanska specialiteter under vår avslutsmiddag. (F,M)

 • Dag 8. Málaga & hemresa

  Efter frukost och utcheckning på hotellet är det dags att bege oss till det historiska Málaga, Pablo Picassos födelsestad. Här får vi några timmar till shopping och att på egen hand upptäcka flera av Malagas stora sevärdheter. Ett av dem är Picasso-museet som öppnades år 2003 är väl värt ett besök. Ett annat är Málagakatedralen som är ett annat imponerande byggnadsverk i barock- och renässansstil. Det saknade södra tornet gör att kyrkan ibland kallas "La Manquita", den enarmade damen. Besök gärna den vackert restaurerade saluhallen Las Atarazanas, en myllrande och spännande matmarknad där du hittar både lokala och mer exotiska varor. Tid finns även för att shoppa i stadens olika butiker innan samling och bussresa ut till Malagas flygplats för hemfärd mot Stockholm. (F).

Resfakta

Reslängd 8 dagar
Avreseort Stockholm, Köpenhamn
Avresor 9/9
Pris per person Från 8 995 kr
Enkelrumstillägg Enrumslägenhet för eget bruk, 900 kr
Detaljerade priser

Enrumslägenhet för eget bruk, 900 kr
Del i tvårumslägenhet, 500 kr
Garanterad havsutsikt, 500 kr

I priset ingår

– Reguljärflyg till Málaga t/r
– Transfer till hotellet t/r
– Del i enrumslägenhet/studio 7 nätter
– 7 frukostar och 7 middagar exkl. dryck
– 1 lunch
– Utflykter och entréer enligt program
– Flamenco-show
– Grand Tours svensktalande färdledare.

I priset ingår ej

Dricks är inte inkluderat i resans pris.

Resplan

Dag 1. Resan till Almuñécar
Dag 2. Almuñécar och Finca el Pinero
Dag 3. Fri dag.
Dag 4. Frigliana och grottorna i Nerja
Dag 5. Fri dag.
Dag 6. Fri dag eller extra heldagsutflykt till Granada – Alhambra
Dag 7. Marknad + flamenco
Dag 8. Málaga & hemresa

Resesätt Scandinavian Airlines
Klimat

Här råder ett subtropiskt och ovanligt milt klimat, som ger 320 soldagar per år och en medeltemperatur på 18 grader under vintern.

Medeltemperatur:
Sep-Nov 22-17°

Valuta

Euro

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Bra att veta

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Boende

 • Hotell Chinasol, Almuñécar ***

  Stort, något äldre lägenhetshotell vid San Cristobalstranden, med fantastisk utsikt över Medelhavet. I närheten finns en livsmedelsbutik och du har cirka 15 minuters promenadväg in till centrum med små torg och marknader. Inom hotellet finns buffé- och à la carte-restaurang, bar, frisör och ett samlingsrum. Pool (ej uppvärmd) samt solterrass och kafé. Hissar. Tvättmöjligheter mot avgift.

  LÄGENHETER. Enrumslägenheter för 1–2 personer, ca 25 m², bestående av ett kombinerat vardagsrum/sovrum med litet pentry. Du kan också välja att bo i lägenhet med separat sovrum, ca 40 m². Inredningen i lägenheterna är av rustik, spansk karaktär i varierande stil. Pentry med kokplattor och enkel köksutrustning. Luftkonditionering kall/varm, kylskåp, satellit-tv. Badrum med dusch eller badkar och wc. Möblerad balkong med utsikt över havet, strandpromenaden eller kringliggande bebyggelse.