Översikt

Följ med Vagabond på en tågsafari i Italien

Följ med på en vacker och avkopplande rundresa med tåg i Italien. Resan är i samarbete med Sveriges största resemagasin Vagabond och vänder sig till dig som på ett bekvämt sätt vill bekanta dig med några av norra Italiens främsta resmål. Sensommarsköna dagar i trevligt sällskap varvat med besök i Romeos och Julias stad Verona, minirepubliken San Marino och modets huvudstad Milano. Även tågresan till och från Italien är en del av reseupplevelsen och går genom en kedja av spännande städer, längs en naturskön resväg genom Danmark, Tyskland, Österrike och Schweiz. Under tiden som du reser har du tid att samtala med dina medresenärer, läsa en god bok eller bara luta dig tillbaka och njuta av landskapen som passerar.

Program

 • Välkommen på en resa med Vagabond

  Följ med på en avkopplande resa till Italien med tåg i samarbete med Sveriges största resemagasin Vagabond som visar vägen till okända guldkorn världen över. På denna resa besöker vi några av norra Italiens främsta resmål. Tågresan till och från Italien är en del av reseupplevelsen och går genom en kedja av spännande städer, längs en naturskön resväg genom Danmark, Tyskland, Österrike och Schweiz. 

 • Dag 1 Tågresa från Sverige till Tyskland

  I resans pris ingår anslutning med tåg till Köpenhamn (ange önskad avreseort när du bokar resan). Tågbyte och paus i Köpenhamn med tid att äta lunch. Under eftermiddagen fortsätter vår tågresa genom Danmark, via Odense och Jylland, till Hamburg i Tyskland med ankomst vid 20-tiden. Promenad till vårt hotell för övernattning. Total restid ca 12 timmar om resan påbörjas i Stockholm.

 • Dag 2 Tåg från Hamburg via München till Verona

  Efter frukost på hotellet tar vi oss tillbaka till stationen och påbörjar tågresan genom Tyskland. Första sträckan, resan till Bayerns huvudstad München, tar knappt sex timmar. Här gör vi en kort paus, med möjlighet att äta något enkelt, innan vi byter tåg för vår fortsatta resa genom Österrike mot Italien.
  Efter att ha passerat Brennerpasset når vi staden Bolzano och här stöter vi på den 410 km långa floden Adige, den näst längsta i Italien efter Po. Vi kommer att följa floden ända till Verona. Tågresan till Verona tar även den knappt sex timmar och vi ankommer vid 21-tiden. Här möter buss som tar oss till Garda och vårt hotell. Total restid ca 13 timmar.

 • Charmiga Garda vid Gardasjön

  Det milda klimatet, grönskan och den gästvänliga befolkningen gör Gardasjön till ett perfekt resmål. Detta är Italiens största sjö, drygt 50 km lång. Det är lätt att bli förälskad i Gardas medeltida charm, dess färgglada hus och småbutiker i de trånga gränderna. Den bilfria strandpromenaden är stadens hjärta. När solen går ned över Gardasjön fylls alla caféer och restauranger. Många har musik och även butiker håller öppet till långt in på kvällen.
  Vi bor tre nätter på välkända hotellet La Perla i Garda, beläget ett stenkast från strandpromenaden och gamla stan. Halvpension och stort poolområde.

 • Dag 3 Romeos och Julias Verona

  Efter frukost beger vi oss med buss till Verona, den vackra kulturstaden vid Adigefloden. Verona grundades av romarna för drygt två tusen år sedan, och den största sevärdheten är därför den romerska arenan, den tredje största i Italien. Verona är även Romeos och Julias stad. Shakespeare hade aldrig varit i Verona, men Julias hus, med den berömda balkongen, kan ändå beskådas. Själva huset är gammalt, men balkongen sattes upp 1935.
  Tid för lunch på egen hand, shopping och strövtåg i den gamla staden med sina vindlande gränder och sin gamla stadskärna med mängder av butiker, barer och restauranger.
  Vi återvänder till Garda under eftermiddagen. Läs mer om Vagabonds tips på webben: https://www.vagabond.se/europa/italien/48-timmar-i-verona

 • Dag 4 Garda vid Italiens mest älskade sjö

  Dagen är ledig och några timmar vid poolen kanske lockar. Eller ett stillsamt strövtåg i stadens gränder med sina inbjudande konstgallerier och små butiker.
  Varför inte göra en utflykt på Gardasjön! Italiens mest älskade sjö är en skattkista fylld av små charmiga städer som kan besökas över dagen med båt från hamnen i Garda. Söder om Garda ligger lilla vackra Lazise, omgiven av sin mäktiga stadsmur. Fortsätter du längre söderut når du Sirmione med sin pampiga borg längst ute på en långsmal halvö. Intill ligger staden Desenzano, fylld av charm, en livlig hamn och trivsamma gränder.
  På västra sidan av sjön ligger den eleganta och historiskt intressanta staden Salò skyddad av den privata ön Isola del Garda. I grannstaden Gardone Riviera finns nationalskalden Gabriele d'Annunzios osannolika monumentala hem och park. 

 • Reser du mot norr och den charmiga medeltidsstaden Malcesine, är berget Monte Baldo ovanför byn ett givet utflyktsmål. Ta linbanan upp till 1 760 meters höjd. Härifrån är utsikten makalös och naturen pastoral med sina orkidéer, edelweiss och vänliga kossor. 
  Allra längt i norr ligger Riva del Garda, i regionen Trentino, och en av Gardasjöns mest populära utflyktsmål, småstaden Limone sul Garda, som fått sitt namn efter områdets tidigare citronodlingar.

 • Dag 5 Tågresa till Adriatiska havet

  Resan mellan Verona och Adriakusten tar tre timmar inklusive byte av tåg i Bologna.
  Vi reser till Federico Fellinis Rimini, som under charterns barndom, på 60-talet, var en av Europas populärtaste och kanske mest italienska badorter. Trots att Rimini försvann från de stora resekatalogerna för mer än två decennier sedan, så håller Rimini stilen. Den flera kilometer långa sandstranden är fortfarande välskött med sina färgstarka badhytter, solstolar i perfekta rader och matchande parasoller. De många 60-talshotellen längs strandvägen känns helt rätt i sin nostalgiska retroarkitektur.

 • Rimini – en äkta 60-talsklassiker

  Rimini hade sin storhetstid som charterresmål på sextiotalet. Men staden grundades redan ett par hundra år före Kristus vilket många av stadens historiska lämningar vittnar om. Den viktigaste är Augustusbågen som restes för att hedra Caesar Augustus. Andra imponerande byggnader är inte minst bron Ponte di Tiberio, som trots att den är två tusen år gammal, fortfarande är i perfekt skick.
  Vi bor på trestjärniga hotellet River under tre nätter. Hotellet har ett bra läge invid stranden San Giuliano, på gångavstånd till Riminis historiska centrum. Halvpension på hotellet.

 • Dag 6 Utflykt till San Marino

  När vi lämnar kusten och reser upp till republiken San Marino, så lämnar vi även tillfälligt Europeiska unionen. Denna mikrostat har ett spektakulärt läge, inbäddad i bergen nära Adriatiska havet och helt omslutet av Italien. Huvudstaden San Marino, med sin labyrint av medeltida gator, återfinns på Unescos lista över världsarv. Från vakttornen och piazzorna är utsikten över den omgivande landsbygden storslagen.
  San Marino är Europas tredje minsta stat, bara Vatikanstaten och Monaco mindre. Det är också världens äldsta republik, grundad på 300-talet av den helige Marinus. Och republikens invånare, kallade sanmarinesare, är mycket stolta över sitt lilla land.

 • Dag 7 Ledig dag vid havet

  Rimini var ett semesterparadis för oss svenskar redan på 60-talet, och för de allra flesta betyder Rimini fortfarande sol, bad och strandliv. Denna urtypiska italienska semesterstad är en badort av rang, med storslagna stränder, charmiga piazzor, en livlig hamn, utmärkt shopping, restauranger och barer och allt man kan önska under en italiensk badsemester. Prisnivån i Rimini är dessutom lägre än på de numera större och namnstarkare italienska turistorterna.
  Dagen är ledig. Passa på att insupa atmosfären i denna färgstarka stad. Slå dig ned på ett kafé och njut av folklivet och den italienska vardagen.

 • Dag 8 Tågresa till Milano

  Vi reser med tåg från Rimini direkt till Milano Centrale – Italiens vackraste tågstation. Efter mindre än tre timmar befinner vi oss i det italienska modets huvudstad. Incheckning på vårt hotell, fyrstjärniga Milano Portello, beläget intill Milanomässan.
  Resten av dagen är ledig. Är du sugen på litet shopping, hittar du ett av Italiens största shoppingcenter, CityLife Shopping, en kort promenad från vårt hotell. Läs mer om Vagabonds tips på webben: https://www.vagabond.se/europa/italien/48-timmar-i-milano

 • Dag 9 Milano

  Milano har en lång, intressant och spännande historia. Staden grundades enligt tradition av kelterna på 600-talet f. Kr. Under förmiddagen tar vi tunnelbanan in till centrum och gör en gemensam guidad promenad där vi ser många av de magnfika delarna av såväl det historiska som moderna Milano. I hjärtat av staden ligger torget Piazza Duomo med den berömda katedralen. Här finns också ett av världens äldsta shoppingkvarter, Galleria Vittorio Emanuele, inrymt i en vacker 1800-talsbyggnad. Härifrån är det en kort promenad till de världsberömda modekvarteren med sina lyxiga design- och juvelerarbutiker.
  Resten av dagen ledig att på egen and utforska Milano, Italiens näst största stad.

 • Dag 10 Tåg via Schweiz till Hamburg

  Efter en tidig frukost på hotellet lämnar vi Milano och reser norrut genom Schweiz till Zürich. Paus för byte av tåg och möjlighet att äta en snabb lunch på egen hand. Resan fortsätter genom Tyskland, via städer som Karlsruhe, Frankfurt och Hannover, till Hamburg, Tysklands näst största stad och landets viktigaste hamnstad. Ankomst vid 22-tiden, total restid cirka 13 timmar. Promenad till hotellet för övernattning. 

 • Dag 11 Tågresa Hamburg–Sverige

  Frukost på hotellet i Hamburg, varefter vi återvänder till stationen och påbörjar hemresan mot Köpenhamn och Sverige. Om du reser till Stockholm, ankommer du vid 20-tiden på kvällen. Restid ca 11 timmar med tågbyte i Köpenhamn.

Resans höjdpunkter

 • Vacker rundresa med tåg i Italien
 • Upplev tre av Italiens främsta resmål: Gardasjön, Rimini och Milano
 • Guidade promenader i Verona, San Marino och Milano
 • Två nätter i Hamburg på köpet
 • Halvpension vid Gardasjön och Adriatiska havet
 • Avresa från valfri järnvägsstation i Sverige

Karta

Resfakta

Reslängd 11 dagar
Avreseort Stockholm
Avresor 20/9
Pris Från 21 995 kr
Enkelrumstillägg 4 600 kr
I priset ingår
 • Tågresor Sverige – Italien – Sverige
 • Transfers enligt program
 • Hamburg, hotell 2 nätter
 • Garda, Gardasjön, hotell 3 nätter
 • Rimini, Adriakusten, hotell 3 nätter
 • Milano, hotell 2 nätter
 • Guidad promenad i Verona
 • Utflykt till San Marino
 • Guidad promenad i Milano
 • Frukost i Hamburg och Milano
 • Halvpension i Garda och Rimini
 • Lokala engelsktalande guider på alla utflykter
 • Grand Tours färdledare under hela resan

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg i den mån det är möjligt för den specifika resan. 

Anslutningsort

Tågresan utgår från Köpenhamn med anslutningar från Sverige. Ange önskad avreseort i Sverige vid bokning.

Information om avresor

BOKNING AV RESA. I samband med att du bokar en tågresa med oss, behöver vi önskad avreseort, ditt födelsedatum (år-månad-dag) samt passnummer. Födelsedatum och passnummer skrivs in på tågbiljetten (Interrailkortet) som du skall ha tillhands under tågresorna.

PACKNING. Våra tågresor har ingen viktgräns, som flyget, men det är ont om bagageplats. Tag därför inte med för skrymmande bagage. Packa hellre i två mindre kollin (t.ex. kabinväska och mjuk bag eller ryggsäck) än ett stort. Tågbyten medför normalt även byte av plattform. Tänk på att du själv ansvarar för att bagaget transporteras mellan plattformarna samt kommer ombord på nästa tåg.

MAT UNDER TÅGRESAN. Bodega eller restaurangvagn finns normalt på tågen genom Europa. Inga måltider ingår eller är förbeställda ombord under tågresan. Medtag gärna något att äta för den händelse att restaurangvagn inte medföljer. Smörgåsar, frukt, vatten etc. finns att köpa på stationerna. Alla tåg är rökfria, även på toaletter.

GRAND TOURS FÄRDLEDARE. En tågresa med Grand Tours, från Sverige genom Europa, skall upplevas som ett härligt äventyr och inledningen till en minnesvärd semester. Med på resorna följer våra färdledare. Resorna genomför oftast helt programenligt, utan vare sig förseningar eller andra trafikstörningar. Om något oförutsett inträffar under resan, skall du känna dig trygg i att våra färdledare tar hand om dig och löser eventuella problem. 

DINA TÅGBILJETTER. Ca 15 dagar före avresan erhåller du i rekommenderat brev Interrailkortet samt biljetter för anslutande tåg till Köpenhamn om du bokat detta.* Anslutning till/från Köpenhamns Centralstation ingår från Götaland och flertalet orter i Svealand. Från övriga orter erbjuder vi anslutning mot tillägg. I vårt exempel utgår resan från Stockholms Centralstation – ange önskad avreseort när du bokar resan!

Resplan

Dag 1. Tågresa från Sverige till Tyskland  
Dag 2. Tåg från Hamburg via München till Verona
Dag 3. Romeos och Julias Verona
Dag 4. Garda vid Italiens mest älskade sjö
Dag 5. Tågresa till Adriatiska havet
Dag 6. Utflykt till San Marino
Dag 7. Ledig dag vid havet
Dag 8. Tågresa till Milano
Dag 9. Milano
Dag 10. Tåg via Schweiz till Hamburg
Dag 11. Tågresa Hamburg–Sverige

Resesätt Tåg
Deltagarantal

25-30 personer

Klimatkompensation
Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 10 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, normalt är det 40 dagar före avresan.

Avbeställningsskydd
Vi rekommenderar att du tecknar en avbeställningsförsäkring i samband med din bokning som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Kontakta valfritt försäkringsbolag. Som resenär hos Grand Tours ansvarar du för att ha en fullgod sjuk- och olycksfallsförsäkring för hela reseperioden. 

Pass och visum
För dig som ska resa utomlands är det viktigt att kontrollera att ditt pass är giltigt och oskadat. Polismyndigheten utfärdar nya pass och handläggningstiden kan variera. Om du behöver ansöka om nytt pass bör du göra det omgående. Observera att det är din egen skyldighet att kontrollera vad som gäller rörande visum, extra viktigt om du har annat pass än svenskt.

Vaccination
Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Bra att veta

OBS! På denna resa behöver du ett pass med anledning av regler som gäller på tåget rörande interrailkort. Ditt pass måste vara giltigt tills du är hemkommen från din resa!

Boende

 • Hamburg, Hotel Fürst Bismark

  I Hamburg bor vi på ett trevligt och anrikt hotell, mycket centralt beläget mellan floden Elbe och Alstersjön. Från hotellet är det endast en kort promenad till många av Hamburgs många sevärdheter. Hotellet byggdes för mer än 100 år sedan. Genom åren har det byggts ut och renoverats ett flertal gånger. Delar av hotellet är kulturminnes skyddat och dess namn, Fürst Bismarck, är efter den kända prinsen som ett flertal gånger varit gäst på detta nobla hotell.

  RUMMEN. Rummen är små, ljusa och fint möblerade med separata sängar eller dubbelsäng och utrustade med hårfön, TV, telefon och trådlöst internet (WiFi) utan kostnad. Alla rum är rökfria.

 • Hotel La Perla***

  Hotel La Perla är ett trestjärnigt, äldre och klassiskt italienskt hotell med 148 rum, restaurang och bar. Rummen är små med dusch/wc och hårtork, telefon, satellit-tv, radio, minibar, kassafack, luftkonditionering och balkong. Poolen, som är byggd senare än hotellet, ligger separat och man når denna via en gångtunnel bakom själva hotellet. Endast någar minuters promenad till strandpromenaden och gamla stan.

 • Italien, Rimini, Hotel River ***

  Utmärkt läge invid stranden San Giuliano, på gångavstånd till Riminis historiska centrum. Pool och terrass. Rummen har bad eller dusch/wc, hårtork  tv, luftkonditionering, wi-fi.

 • Italien, Milano, Hotel Milano Portello ****

  Fyrstjärningt cityhotell, beläget ett stenkast från Milanomässan och shoppingdistriktet City Life, ett par kilometer till San Siro-stadion. Kort avstånd till tunnelbanestation som tar dig till Milanos historiska centrum. Frukostmatsal. Rummen är inredda med dusch/wc, hårtork, luftkonditionering, wi-fi. 

Boka din resa

2022-09-20 2022-09-30 21 995 kr Tåg Stockholm 2 Boka resa