Översikt

Vi - Cinque Terre och Gardasjön med tåg

Alla älskar Italien, men långt ifrån alla älskar att flyga. Därför har vi nu glädjen att kunna erbjuda en naturskön resa med tåg, hela vägen från Sverige till Italienska Rivieran och Gardasjön. Själva tågresan, som i ovanligt hög grad är en del av reseupplevelsen, går genom en kedja av spännande städer, längs en naturskön resväg genom Tyskland, Schweiz och norra Italien till Liguriens kust vid Medelhavet. Efter dagarna vid Gardasjön går hemresan genom Sydtyrolen, Brennerpasset, Österrike och Bayern. Dessutom ingår en natt i Hamburg som start och avslutning på rundresan. Med på tåget är författaren, tennisoraklet och På spåret-veteranen Björn Hellberg, som under resan bjuder på flera underhållande kåserier.

Boka din resa

2019-10-04 2019-10-13 22 995 kr Tåg Väntelista Förfrågan

Program

 • Författare och tennisorakel Björn Hellberg

  Björn Hellberg är en av Sveriges mest produktiva författare av bland annat deckarna om polisen Sten Wall. Han är dessutom en av världens främsta tennisexperter, en välkänd radio- och tv-profil från framförallt På Spåret där han är fyrfaldig segrare och han deltog därefter under många år som domare. Björn Hellberg reser gärna med tåg, och helst till Italien.

 • Dag 1 Tåg till Köpenhamn och Hamburg

  Med anslutning från Sverige via Köpenhamn ankommer vi under kvällen till Hamburg där vi övernattar.

 • Dag 2 Tåg från Hamburg till Italien

  Tidig avresa från Hamburg. Den fortsatta färden till Italien går via Zürich i Schweiz och Milano, hela vägen till vårt resmål Sestri Levante, vid foten av Cinque Terre. Tågresorna tar drygt 15 timmar inklusive uppehåll vid två tågbyten. Från stationen i Sestri Levante är det en kort promenad till vårt hotell dit vi ankommer vid 22-tiden.

 • Dag 3 Sestri Levante vid Medelhavet

  Italienska Rivieran sträcker sig från den fransk-italienska gränsen i väster till Toscana i öster. Här finns berömda, magiskt vackra platser som San Remo, Portofino och byarna i Cinque Terre. Sestri Levante är mindre känt, men icke desto mindre en av de vackraste platserna längs Rivieran. Levante i namnet betyder soluppgång. Vi gör en promenad i staden, som är omgiven av två bukter, La Baia del Silenzio (den tysta bukten) och La Baia delle Favole (sagobukten). Den senare uppkallad till författaren H.C. Andersens ära, då han bodde en tid i Sestri Levante. Staden har anor från romartiden och den romantiska gamla stadsdelen har en av Liguriens finaste stränder.

 • Dag 4 Utflykt till Cinque Terre

  Cinque Terre består av fem charmiga byar, belägna längs den östra delen av Italienska Rivieran. Hela regionen är nationalpark och står på Unescos lista över världsarv. Här möter besökaren pittoreska fiskehamnar, pastellfärgade medeltidsbyggnader, olivlundar och vinodlingar. Dagens utflykt går med tåg till Riomaggiore, den sydligaste av byarna. Riomaggiore har en vacker 1300-talskyrka och en ståtlig borg från 1200-talet. Vi gör en båtresa till Vernazza, den kanske vackraste av byarna, belägen på en udde. Vernazza har en borg vid havet, en gång byggd som försvar mot pirater. Resan fortsätter till Monterosso, den västligaste av byarna i Cinque Terre. Ledig tid för lunch och egna strövtåg innan vi återvänder med tåg till Sestri Levante.

 • Dag 5 Tåg från Ligurien till Verona

  Vi lämnar Sestri Levante med tåg. Resan följer kusten till Genua och vidare mot Milano för byte till tåg mot Verona dit vi ankommer vid lunchtid. Från Verona tar vi buss till Garda och vårt hotell, beläget ett stenkast till strandpromenaden och gamla stan. Incheckning, vila och middag på hotellet.

 • Dag 6 Pittoreska Garda vid Gardasjön

  Det är lätt att bli förälskad i Gardas medeltida charm, dess färgglada hus och småbutiker i de trånga gränderna. Den bilfria strandpromenaden är Gardas hjärta. Det milda klimatet, grönskan och den gästvänliga befolkningen gör Gardasjön till ett perfekt resmål. Detta är Italiens största sjö, drygt 50 km lång. Vårt resmål, staden Garda, är en förtjusande småstad med knappt 4 000 invånare, belägen vid Gardasjöns sydöstra strand. Här finns en magnifik strandpromenad och en pittoresk innerstad, gränder och torg med ett myllrande folkliv, mängder av restauranger, barer och butiker. Om du vill kan du följa med på en fyra km lång promenad läng den vackra strandvägen till grannstaden Bardolino. Denna del av Gardasjön kallas ibland ”olivkusten”, då förutsättningarna för olivodling är optimala. Utöver oliver är Bardolino känt för vinet som bär stadens namn.

 • Dag 7 Guidad utflykt till Verona

  Idag väntar en guidad utflykt till Verona, för turisten först och främst Romeos och Julias stad. Shakespeare hade aldrig varit här. Men Julias hus, med den berömda balkongen, kan ändå beskådas. Själva huset är ganska gammalt, men balkongen sattes upp 1935. Den största sevärdheten, förutom den romerska arenan, är familjen della Scalas gravar på gatan bakom Piazza dei Signori. Tid för lunch, shopping och strövtåg på egen hand.

 • Dag 8 Gör en båtutflykt på Gardasjön

  Italienarnas mest älskade sjö är en skattkista fylld av små charmiga städer som kan besökas över dagen med båt från hamnen i Garda. Besök till exempel Sirmione, med sin pampiga borg längst ute på en långsmal halvö, eller Desenzano, fylld av charm, en livlig hamn och trivsamma gränder. På västra sidan av sjön ligger den eleganta och historiskt intressanta staden Salò skyddad av den privata ön Isola del Garda. Allra längst i norr ligger en av Gardasjöns mest populära utflyktsmål, småstaden Limone sul Garda, som fått sitt namn efter områdets tidigare citronodlingar.

 • Dag 9 Tåg från Verona till Hamburg

  Vi lämnar Garda och beger vi oss med buss till Verona varifrån tåget till Hamburg avgår vid niotiden. Vi följer den 410 km långa floden Adige, den näst längsta i Italien efter Po, genom städerna Trento och Bolzano i Sydtyrolen. Efter att passerat Brennerpasset kommer vi in i Österrike och ser städerna Innsbruck och Kufstein genom tågfönstret. Under tidig eftermiddag når vi München i det forna kungariket Bayern i Tyskland. Tågbyte och fortsatt resa mot Hamburg dit vi ankommer på kvällen. Övernattning på hotell beläget på kort gångavstånd från stationen. 

 • Dag 10 Tåg till Sverige

  Frukost på hotellet i Hamburg, varefter vi påbörjar hemresan mot Köpenhamn och Sverige.

Resfakta

Reslängd 10 dagar
Avreseort Stockholms Centralstation
Avresor 4/10
Pris Från 22 995 kr
Specialpris 21 995 kr prenumerant Tidningen VI
Enkelrumstillägg Enkelrum på förfrågan 4 800 kr
I priset ingår

• Tåganslutning från Sverige till Köpenhamn t/r
• Tågresor med platsbiljetter till Italien t/r
• Del i dubbelrum i Hamburg, 2 nätter, frukost
• Del i dubbelrum i Sestri Levante, 3 nätter, och Garda, 4 nätter • Halvpension i Italien (exkl. dryck)
• Utflykt till Cinque Terre
• Utflykt till Verona
• Bardolino, promenad
• Lokala auktoriserade guider (engelska)
• Författaren Björn Hellberg, kåserier
• Grand Tours färdledare

Resesätt Tåg
Valuta

Euro

Visum

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Resans karaktär

Gruppresa

Bra att veta

Våra resor med tåg
Denna tågresa arrangeras med reguljära tåg. Under resan genom Europa används fem olika tågbolag. Vi anpassar tidtabellen, med marginaler vid tågbyten, så att reseupplevelsen skall bli så behaglig som möjligt. Planering av denna resa är gjord i november 2018 med de vid tidpunkten aktuella tidtabellerna. Fram till avresa kan vi, ibland med kort varsel, tvingas justera tågtider och färdväg på grund av banarbeten eller andra trafikstörningar. 

Tågen och tågresorna är inte anpassade för personer med funktionshinder. På- och avstigning, byte av perrong, trappor och förekommande promenader mellan station och hotell eller transferbuss, förutsätter att resenären själv kan hantera sitt eget bagage.