Översikt

Franska Rivieran och San Remo

Franska Rivieran är mytomspunnet, spännande och sagolikt vackert. Följ med oss på en resa som tar dig med till klassiska platser längs Europas vackraste kust, men även visar dig pittoreska bergsbyar och överdådig konst. Vår rundresa innehåller också ett besök i furstendömet Monaco och i Alfred Nobels och Evert Taubes stad San Remo på den italienska Blomsterrivieran.

Boka din resa

2018-10-12 2018-10-19 12 895 kr Norwegian Väntelista Boka

Program

 • Dag 1. Ankomst till Franska Rivieran

  Vi landar på Nice flygplats där vår svenska färdledare möter för busstransfer till vårt hotell i centrala Nice. Under veckan bor vi på samma hotell och gör därifrån utflykter längs Côte d’Azur och till den italienska Blomsterriveran.

 • Dag 2. Nice och Menton

  Efter frukost utforskar vi Rivierans huvudstad Nice till fots. Vi besöker den gamla stadsdelen med blomstermarknaden Cours Saleya, Place Massena och naturligtvis den världsberömda strandvägen Promenade des Anglais. Eftermiddagen ägnas åt Menton, en gammal vacker fransk småstad belägen på Rivieran där kusten övergår i Italien.

  Menton är berömt för sina fantastiska och färgstarka husfasader, målade i allt från gult och terrakotta till chockrosa. Att komma till Menton är som att kliva in i ett vykort! Vi bekantar oss med byn och njuter av dess trädgårdar och panoramautsikt över Medelhavet.

 • Dag 3. Antibes – Cannes – Grasse – Saint Paul De Vence

  En heldagstur som tar oss med till några av de mest berömda platserna längs den västra delen av Rivieran. Vi börjar i Antibes, denna pärla som blivit berömd genom Grimaldis slott, som ligger i den gamla delen av Antibes. I slottet fick Pablo Picasso låna en ateljé under en tid efter andra världskriget, och som tack skänkte konstnären ett större antal verk till staden Antibes. Dessa verk kan idag beskådas i Musée Picasso. Vi ser även den provencalska marknaden med sitt utbud av frukt, blommor och specialiteter från Provence.
  I Cannes ligger en av världens mest berömda strandpromenader, La Croisette. Under besöket i filmfestivalernas stad, ser vi bland annat de lyxiga hotellen och märkesbutikerna längs promenaden, Festivalpalatset, yachthamnen och den vackra gamla staden.

  Grasse var från början centrum för garverier men blev därefter parfymens huvudstad. Detta tack vare att den franska drottningen Caterina de Médici lanserade modet med parfymerade handskar. För drygt 90 år sedan lanserades här, av en annan celebritet, modedrottningen Coco Chanell, världens mest berömda parfym, Chanel Number 5.
  Vi äter gemensam lunch i Grasse och fortsätter därefter till Saint Paul de Vence, en liten romantisk medeltidsby, vars skönhet och pittoreska kvarter än idag lockar till sig hantverkare, poeter och konstnärer.
  Vi återvänder till Nice och vårt hotell. Middag på kvällen.

 • Dag 4. Fri dag

  Vårt hotell ligger mitt i Nice, bara ett stenkast från den lokala grönsaksmarknaden. I närområdet ligger dessutom Place Masséna och gamla stan. Passa på att utnyttja denna lediga dag till att på egen hand upptäcka mer av denna fascinerande stad. 

 • Dag 5. Monaco och Villa Ephrussi

  Strax öster om Nice, på halvön Saint-Jean-Cap-Ferrat, ligger Villa Ephrussi de Rothschild, även kallad Vila Île-de-France. Denna rosa överdådiga villa byggdes av baronessan Béatrice Ephrussi de Rothschild för drygt 100 år sedan och fylldes med konst, skulpturer, antika möbler och en samling sällsynt porslin. Allt detta donerades vid hennes död till franska staten och villan är öppen för allmänheten.
  Vi fortsätter mot den lilla medeltida och mycket pittoreska bergsbyn Èze. Höjdpunkten vid detta besök är utan tvivel den exotiska trädgården, Jardin Exotique d’Èze. Där trädgården ligger fanns tidigare en medeltida fästning. Härifrån är utsikten över Medelhavet hänförande.         
  Furstendömet Monaco ligger på Rivieran där Frankrike möter Italien. Med en yta motsvarande knappt hälften av Södermalm i Stockholm, är Monaco världens näst minsta stat (endast Vatikanstaten är mindre). Vi ser några av de mest kända platserna och byggnaderna, som Palatset, Casinot och de lyxiga hotellen i Monte Carlo.

 • Dag 6. San Remo och Dolceacqua

  San Remo var ett av Evert Taubes favoritställen på jorden. Det var också i San Remo, på den italienska Rivieran, som Alfred Nobel valde att slå sig ner på ålderns höst. Därför levererar staden varje år en stor mängd blommor till Nobelfesten i Stockholm i enlighet med Nobels önskemål.  San Remo ligger på den vackraste delen av Blomsterrivieran. Hit sökte sig framförallt engelsk överklass på 1800-talet, vilket avspeglar sig i många praktfulla villor från la Belle Epoque.

  I den pastoralt vackra medeltidsbyn Dolceacqua, belägen i Nerviadalen, gör vi ett besök på en ligurisk vingård för att prova det lokala vinet Rossese. Vi äter lunch i Italien innan vi åter beger oss tillbaka till Frankrike.

 • Dag 7. Fri dag

  Veckan avrundas med en ledig dag. Kanske lockar ett besök på den berömda stranden vid Promenade des Anglais. Gemensam middag på kvällen.

 • Dag 8. Hemresa

  Efter frukost checkar vi ut och åker till Nice flygplats för hemresa.

Karta

Resfakta

Reslängd 8 dagar
Avreseort Stockholm
Avresor 12/10
Pris Från 12 895 kr
Enkelrumstillägg Dubbelrum för eget bruk 2 300 kr
I priset ingår
 • Flyg till Nice t/r
 • Transfer till hotellet t/r
 • Del i dubbelrum 7 nätter
 • Frukost alla dagar
 • Middag 5 dagar
 • Lunch dag 3 och 6
 • Alla utflykter och entréer enligt program
 • Grand Tours färdledare
Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor. 

Tillägg
Obligatorisk Miljöskatt från 1/4 2018 60 kr
Resesätt Norwegian
Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Boende

 • Hotel Monsigny ***

  Hotel Monsigny *** är nyrenoverat och beläget centralt i Nice. Hotellet har 56 rum, alla med luftkonditionering, dusch/wc och hårfön, satellit-tv, telefon, kassafack. Hela hotellet är rökfritt. Wi-fi utan kostnad. Adress: 23 Avenue Malaussena, Nice.