Översikt

Gardasjön med tåg

Att resa med tåg till Italien kan vara meditativt och själva förflyttningen är i ovanligt hög grad en del av reseupplevelsen. Under tiden som du reser, har du tid att samtala med dina medresenärer. Du kan sträcka på dig, läsa en god bok eller bara luta dig tillbaka och njuta av landskapet som passerar; vår tågresa till Gardasjön går genom en kedja av spännande städer, längs en naturskön resväg genom Europa till Verona. I resans pris ingår tåganslutning till Köpenhamn och därifrån vidare till Italien och den charmerande semesterorten Garda vid Gardasjön. Resan inkluderar en guidad utflykt i Romeos och Julias stad Verona. Dessutom ingår en natt i Hamburg som start och avslutning på resan.

Det milda klimatet, grönskan och den gästvänliga befolkningen gör Gardasjön till ett perfekt resmål. Detta är Italiens största sjö, drygt 50 km lång. Vårt resmål, staden Garda, är en förtjusande småstad med knappt 4 000 invånare, belägen vid Gardasjöns sydöstra strand. Här finns en magnifik strandpromenad och en pittoresk innerstad med gränder och torg med ett myllrande folkliv, mängder av restauranger, barer och butiker.

Denna tågresa arrangeras med reguljära tåg och -avgångar. Under en resa från Sverige till södra Europa använder vi fyra olika tågbolag. Vi anpassar tidtabellen, med marginaler vid tågbyten, så att reseupplevelsen skall bli så behaglig som möjligt. Planering av tågresor görs ofta ett år i förväg med de vid tidpunkten aktuella tidtabellerna. Fram till avresa kan vi, ibland med kort varsel, tvingas justera tågtider och färdväg på grund av banarbeten eller andra trafikstörningar. Våra tågresor är dock inte anpassade för personer med funktionshinder. På- och avstigning, byte av perrong och förekommande promenader mellan station och hotell eller transferbuss, förutsätter att resenären själv kan hantera sitt eget bagage.

Under veckan i Garda ingår en guidad utflykt till Verona, med tid för egna strövtåg i den vackra staden. Den som vill röra på sig, kan följa med på en promenad längs stranden till Bardolino, en charmerande stad med smala gränder, butiker och en livlig småbåtshamn. På egen hand gör du enkelt båtresor på Gardasjön till flera vackra och intressanta städer runt sjön. Dessutom kan du använda den femte, ännu outnyttjade, tågresan till en utflykt på egen hand till Venedig, Bologna, Milano eller till och med Rom över dagen (se dag 7 i programmet).

Boka din resa

2019-04-18 2019-04-27 14 595 kr Tåg 5+ Boka
2019-05-02 2019-05-11 14 195 kr Tåg 4 Boka
2019-05-16 2019-05-25 14 195 kr Tåg Väntelista Boka
2019-09-19 2019-09-28 14 595 kr Tåg 5 Boka
2019-09-26 2019-10-05 14 195 kr Tåg 5+ Boka
2019-10-03 2019-10-12 14 195 kr Tåg 5+ Boka

Program

 • Dag 1. Tågresa till Köpenhamn och Hamburg

  I resans pris ingår anslutning med tåg till Köpenhamn från Götaland och flertalet stationer i Svealand – ange önskad avreseort när du bokar resan. Vi ankommer till Köpenhamns Centralstation där du träffar Grand Tours färdledare, som medföljer under hela resan till Italien och tillbaka. Från Köpenhamn reser vi första sträckan till Hamburg, dit vi ankommer under kvällen. Färja mellan Rödby–Puttgarden 45 minuter. Ombord finns cafeteria, bar och butiker på passagerardäck. I Hamburg övernattning vi på hotell, beläget på kort gångavstånd från stationen. Tänk på att du själv ansvarar för att ditt bagage kommer från och till tåget i Hamburg.

 • Dag 2. Tåg från Hamburg till Verona

  Vi promenerar tillbaka till stationen och påbörjar vår tågresa genom Tyskland. Den fortsatta färden till Italien går den klassiska järnvägsrut­ten via München till Verona och är en hänförande och miljövänlig del av resan. Tågresan från Hamburg till Verona tar 14 timmar inklusive uppehåll vid tågbytet. I München gör vi ett längre uppehåll för lunch på egen hand, samt för inköp av vatten och något att äta innan vi påbörjar den avslutande sträckan till Italien. Efter att ha passerat Brennerpasset når vi staden Bolzano och här stöter vi på den 410 km långa floden Adige, den näst längsta i Italien efter Po. Vi kommer att följa floden ända till Verona. Den avslutande resan München–Verona tar ca 4,5 timmar.

  Efter ankomst till Verona tar vi buss till Gardasjön, restid ca 60 minuter, för incheckning och lättare kvällsmåltid på hotellet.

   

   

 • Dag 3. Pittoreska Garda

  I den pittoreska staden Garda, som ligger vid Gardasjöns sydöstra strand, bor vi under sju nätter på ett av Gardas klassiska hotell, ett stenkast från centrum. Staden har gett Gardasjön dess namn och det är lätt att bli förälskad i Gardas medeltida charm, dess färgglada hus och småbutiker i de trånga gränderna. Den bilfria strandpromenaden är Gardas hjärta. När solen går ned över Gardasjön fylls stadens alla caféer och restauranger. Många har musik och även butiker håller öppet till långt in på kvällen. Middag på hotellet.

   

 • Dag 4. Promenad till Bardolino

  Om du har lust, och orkar, kan du följa med på en ca 4 km lång promenad länga den vackra strandvägen till grannstaden Bardolino. Denna del av Gardasjön kallas ibland ”olivkusten”, då förutsättningarna för olivodling är optimala. Utöver olivolja är Bardolino känt för vinet som bär stadens namn. Du får egen tid att utforska den vackra staden, varefter vi tar båten tillbaka till Garda.

 • Dag 5. Ledig dag vid Gardasjön

  En lat dag vid poolen kanske lockar. Eller ett stillsamt strövtåg i stadens gränder med sina inbjudande konstgallerier och små butiker. Genom receptionen kan du boka utflykter som erbjuds genom vår lokala repre­sentant. Till exempel till Milano eller någon av vingårdarna i området. Priser från ca 550 kr med engelsktalande guide. Vill du göra en kort båtresa på italienarnas mest älskade sjö, har du flera vackra städer att välja bland: Söder om Garda ligger Sirmione med sin pampiga borg längst ute på en långsmal halvö. Intill ligger staden Decenzano, fylld av charm, en livlig hamn och trivsamma gränder. På västra sidan av sjön ligger den eleganta och historiskt intressanta staden Salò.

 • Dag 6. Utflykt till Verona

  Idag väntar en guidad utflykt till Verona, för turisten först och främst Romeos och Julias stad. Shakespeare hade aldrig varit här. Men Julias hus, med den berömda balkongen, kan ändå beskådas. Själva huset är ganska gammalt, men balkongen sattes upp 1935. Den största sevärdheten, förutom den romerska arenan, är familjen della Scalas gravar på gatan bakom Piazza dei Signori. Tid för lunch, shopping och strövtåg på egen hand.

 • Dag 7. Ledig dag - eller egen tågutflykt

  Vår tågresa till Italien baseras på en biljettyp som heter Interrail och medger fem resdagar. Det går åt två resdagar på utresan och två på hemresan. Det betyder att det finns en resdag kvar att utnyttja för egen utflykt. Här följer två förslag till resor med tåg som du kan göra på egen hand.
  En dag i Venedig: Regionaltåget går mellan Verona och Venedig. Det finns utmärkta bussförbindelser från busstorget i Garda till stationen i Verona, restid 1 timme. Bussbiljett kostar ca 100 kr t/r. På regionaltåget behövs ingen platsbiljett, det räcker med att man fyllt i resedatum på Interrail-biljetten.
  Rom över en dag: Den som vill uppleva den italienska huvudstaden, tar snabbtåget från Verona på morgonen och är framme i centrala Rom vid lunchtid. Återresa från Rom sen eftermiddag med hemkomst till Verona vid 20-tiden. Här krävs bokad platsbiljett, kostar ca 220 kr t/r. Meddela oss i god tid, så hjälper vi till att boka platsbiljetterna.

 • Dag 8. Gör en båtutflykt på Gardasjön!

  Vi rekommenderar en utflykt på italienarnas mest älskade sjö, en skattkista fylld av små charmiga städer som kan besökas över dagen med båt från hamnen i Garda.
  Söder om Garda ligger lilla vackra Lazise, omgiven av sin mäktiga stadsmur. Fortsätter du söderut når du Sirmione med sin pampiga borg längst ute på en långsmal halvö. Intill ligger
  staden Decenzano, fylld av charm, en livlig hamn och trivsamma gränder.

  På västra sidan av sjön ligger den eleganta och historiskt intressanta staden Salò skyddad av den privata ön Isola del Garda. I grannstaden Gardone Riviera finns nationalskalden Gabriele d'Annunzios osannolika monumentala hem och park. 

  Reser du mot norr och den charmiga medeltidsstaden Malcesine, är berget Monte Baldo ovanför byn ett givet utflyktsmål. Ta linbanan upp till 1 760 meters höjd. Härifrån är utsikten makalös och naturen pastoral med sina orkidéer, edelweiss och vänliga kossor.

  Allra längt i norr ligger Riva del Garda, i regionen Trentino. Och en av Gardasjöns mest populära utflyktsmål, småstaden Limone sul Garda, som fått sitt namn efter områdets tidigare citronodlingar.

 • Dag 9. Tågresa från Verona till Hamburg

  Efter en tidig frukost i Garda beger vi oss med buss till Verona Porta Nuova varifrån tåget till Hamburg avgår vid niotiden. Tågbyte i München och fortsatt resa mot Hamburg dit vi ankommer på kvällen. Övernattning på hotell beläget på kort gångavstånd från stationen. 

   

 • Dag 10. Hemresa till Sverige

  Frukost på hotellet i Hamburg, varefter vi promenerar tillbaka till stationen och påbörjar hemresan mot Köpenhamn och Sverige. Om du reser till Stockholm, ankommer du vid 21:30-tiden på kvällen.

Karta

Resfakta

Reslängd 10 dagar
Avreseort Stockholms Centralstation
Avresor 18/4, 2/5, 16/5, 19/9, 26/9 och 3/10
Pris Från 14 195 kr
Enkelrumstillägg 3 000 kr (på förfrågan)
I priset ingår
 • Tåganslutning till Köpenhamn t/r
 • Tågresor med platsbokning till Verona t/r
 • Del i dubbelrum i Hamburg, 2 nätter inkl. frukost
 • Transfer till Garda t/r
 • Del i dubbelrum i Garda, 7 nätter
 • Halvpension i Garda (exkl. dryck middag)
 • Bardolino, vandring längs strandvägen
 • Verona, guidad utflykt med buss
 • Möjlighet till tågutflykt i Italien på egen hand
 • Lokal auktoriserad guide i Verona
 • Grand Tours färdledare
I priset ingår ej

Dricks är inte inkluderat i resans pris.

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor. 

Anslutningsort

Flera orter i Sverige

Information om avresor

BOKNING AV RESA. I samband med att du bokar en tågresa med oss, behöver vi önskad avreseort, ditt födelsedatum (år-månad-dag) samt passnummer. Födelsedatum och passnummer skrivs in på tågbiljetten (Interrailkortet) som du skall ha tillhands under tågresorna.

PACKNING. Våra tågresor har ingen viktgräns, som flyget, men det är ont om bagageplats. Tag därför inte med för skrymmande bagage. Packa hellre i två mindre kollin (t.ex. kabinväska och mjuk bag eller ryggsäck) än ett stort. Tågbyten medför normalt även byte av plattform. Tänk på att du själv ansvarar för att bagaget transporteras mellan plattformarna samt kommer ombord på nästa tåg.

MAT UNDER TÅGRESAN. Bodega eller restaurangvagn finns normalt på sträckorna mellan Hamburg–München samt München–Verona. Inga måltider ingår eller är förbeställda ombord under tågresan. Medtag gärna något att äta för den händelse att restaurangvagn inte medföljer. Smörgåsar, frukt, vatten etc. finns att köpa på stationerna. Alla tåg är rökfria, även på toaletter.

DINA TÅGBILJETTER. Ca 15 dagar före avresan erhåller du i rekommenderat brev Interrailkortet samt biljetter för anslutande tåg till Köpenhamn om du bokat detta.* Anslutning till/från Köpenhamns Centralstation ingår från Götaland och flertalet orter i Svealand. Från övriga orter erbjuder vi anslutning mot tillägg. I vårt exempel utgår resan från Stockholms Centralstation – ange önskad avreseort när du bokar resan!

INTERRAILKORTET (tågbiljetten) gäller för fem (5) resdagar inom en 15-dagarsperiod. Aktuellt datum för utnyttjad resdag, och datum du påbörjar resan, fyller du själv i. Information om hur detta skall göras översänds tillsammans med biljetterna i det rekommenderade brevet. Biljetten visas för konduktören vid biljettvisering ombord.

Resplan

Dag 1. Avresa till Köpenhamn. Byte av tåg och fortsatt resa till Hamburg. Övernattning i Hamburg.
Dag 2. Tåg till München, byte och fortsatt resa till Verona. Transfer till Garda.
Dag 3. Ledig dag i Garda
Dag 4. Promenad till Bardolino.
Dag 5. Ledig dag.
Dag 6. Guidad utflykt till Verona. Tid på egen hand.
Dag 7. Ledig dag – kanske tågutflykt på egen hand.
Dag 8. Ledig dag – kanske båtutflykt på Gardasjön.
Dag 9. Tåg från Verona till Hamburg. Övernattning på hotell.
Dag 10. Tåg från Hamburg via Köpenhamn till Sverige.

Resesätt Tåg
Valuta

Euro

Resans karaktär

Sällskapsresa med tåg

Deltagarantal

20-25 deltagare.

Bra att veta

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Boende

 • Hotel La Perla***

  Hotel La Perla är ett trestjärnigt, äldre och klassiskt italienskt hotell med 148 rum. Badrum med dusch/wc och hårtork, telefon, satellit-tv, radio, minibar, kassafack, luftkonditionering och balkong. Poolen, som är byggd senare än hotellet, ligger separat och man når denna via en gångtunnel bakom själva hotellet.