Översikt

När du väljer att resa med Grand Tours tågresor, så är själva förflyttningen i ovanligt hög grad en del av reseupplevelsen. Tågresan från Köpenhamn till Italien går genom en kedja av spännande städer, längs en naturskön resväg genom Europa till Verona.

Det milda klimatet, grönskan och den gästvänliga befolkningen gör Gardasjön till ett perfekt resmål. Detta är Italiens största sjö, drygt 50 km lång. Vårt resmål, staden Garda, är en förtjusande småstad med knappt 4 000 invånare, belägen vid Gardasjöns sydöstra strand. Här finns en magnifik strandpromenad och en pittoresk innerstad med gränder och torg med ett myllrande folkliv, mängder av restauranger, barer och butiker.

 

Under veckan i Garda ingår en guidad halvdagsutflykt till Verona, med tid för egna strövtåg i den vackra staden. En dag i veckan är det marknad i Garda. Den som vill röra på sig följer med på en promenad längs stranden till Bardolino, en charmerande stad med smala gränder, butiker och en livlig småbåtshamn. Båtresa på Gardasjön till staden Malcesine, med möjlighet att ta linbanan upp på berget Monte Baldo.


Boka din resa

2018-05-02 2018-05-11 13 495 kr . Väntelista Boka
2018-05-09 2018-05-18 13 495 kr . Väntelista Boka
2018-05-16 2018-05-25 13 495 kr . Väntelista Boka
2018-09-26 2018-10-05 13 495 kr . Väntelista Boka
2018-10-03 2018-10-12 13 495 kr . Väntelista Boka

Program

 • Dag 1, onsdag. Avresa mot Hamburg

  I resans pris ingår anslutning med tåg till Köpenhamn från Götaland och flertalet orter i Svealand – ange önskad avreseort när du bokar resan. Om du startar resan från Stockholm, träffar du Grand Tours färdledare redan på Centralstationen. Reser du från annan ort, träffar du färdledaren på Köpenhamns Centralstation. Från Köpenhamn reser vi första sträckan till Hamburg dit vi ankommer under kvällen och övernattar på hotell, beläget mittemot centralstationen.

   

 • Dag 2, torsdag. Hamburg till Verona

  Den fortsatta färden till Italien går den klassiska järnvägsrutten via München till Verona och är en hänförande och miljövänlig del av resan. Tågresan från Hamburg till Verona tar 12 timmar inklusive uppehåll vid tågbytet. Grand Tours egen färdledare finns med under hela resan för att vara behjälplig och svara på frågor. I München byter vi tåg för den avslutande sträckan till Italien. Efter att ha passerat Brennerpasset når vi staden Bolzano och här stöter vi på den 410 km långa floden Adige, den näst längsta i Italien efter Po. Vi kommer att följa floden ända till Verona. Den avslutande resan München–Verona tar ca 4,5 timmar. Tåget har en bra österrikisk restaurangvagn där man kan njuta av god mat och dryck samt fina vyer över Alperna. Efter ankomst till Verona tar vi buss till Gardasjön, restid ca 60 minuter, för incheckning och lättare kvällsmåltid på hotellet.

   

   

 • Dag 3, fredag. Pittoreska Garda

  I den pittoreska staden Garda, som ligger vid Gardasjöns sydöstra strand, bor vi under sju nätter på ett av Gardas klassiska hotell, ett stenkast från centrum.
  Staden och har gett Gardasjön dess namn och det är lätt att bli förälskad i stadens medeltida charm, dess färgglada hus och småbutiker i de trånga gränderna. Vid den bilfria strandpromenaden, som är Gardas hjärta, är det marknad varje fredag. Den som tycker om att röra på sig kan härifrån göra långpromenader hela vägen till grannstaden Bardolino. När solen går ned över Gardasjön är det fullt på stadens alla caféer och restauranger. Många har musik och även butiker håller öppet till långt in på kvällen.

   

 • Dag 4, lördag. Bardolino

  Om du vill, följer du med på promenad, ca 4 km, längs den vackra strandvägen till grannstaden Bardolino. Den här sidan av Gardasjön kallas ibland ”Riviera degli Olivi” – olivkusten, och förutsättningarna för olivodling är optimala. Utöver olivolja är Bardolino känt för vinet som bär stadens namn, och man arrangerar en festival till vinets ära i september varje år. Du får egen tid i den vackra staden, varefter vi tar båten tillbaka till Garda.

 • Dag 5, söndag. Ledig dag vid Gardasjön

  En dag vid poolen kanske lockar. Eller ett lugnt strövtåg i stadens gränder med sin många inbjudande butiker och konstgallerier.

   

 • Dag 6, måndag. Utflykt till Verona

  Idag väntar en guidad utflykt till Verona, för turisten först och främst Romeos och Julias stad. Shakespeare hade aldrig varit här. Men Julias hus, med den berömda balkongen, kan ändå beskådas. Själva huset är ganska gammalt, men balkongen sattes upp 1935. Den största sevärdheten, förutom den romerska arenan, är familjen della Scalas gravar på gatan bakom Piazza dei Signori.

 • Dag 7, tisdag. Ledig dag för egen tågutflykt

  Vår rundresa baseras på en biljettyp som heter Interrail med fem resdagar. Det går åt två resdagar på utresan och två på hemresan. Det betyder att det finns en resdag kvar att utnyttja för egen utflykt. Här följer två förslag till resor med tåg på egen hand.
  En dag i Venedig: Regionaltåget går mellan Verona och Venedig. Det finns utmärkta bussförbindelser från busstorget i Garda till stationen i Verona, restid 1 timme. Bussbiljett kostar ca 100 kr t/r. På regionaltåget behövs ingen platsbiljett, det räcker med att man fyllt i resedatum på Interrail-biljetten.
  Rom över en dag: Den som vill uppleva den italienska huvudstaden, tar snabbtåget från Verona till exempel kl. 09:52, då är man framme i centrala Rom kl. 12:45. Återresa från Rom kl. 16:45 med hemkomst till Verona kl. 19:37. Här krävs bokad platsbiljett, kostar ca 220 kr t/r.

 • Dag 8, onsdag. Båttur till Malcesine

  Vi gör en båttur på Gardasjön, ca 1,5 timme, till den charmiga medeltidsstaden Malcesine. Besöket i Malcesine är på egen hand och du kan till exempel, mot avgift, ta linbanan upp på berget Monte Baldo, till 1 760 meters höjd. Härifrån är utsikten makalös och naturen pastoral med sina orkidéer, edelweiss och vänliga kossor.

 • Dag 9, torsdag. Tågresa till Hamburg

  Efter en tidig frukost på hotellet beger vi oss med buss till Verona Porta Nuova varifrån tåget till Hamburg avgår vid niotiden. Tågbyte i München och fortsatt resa mot Hamburg dit vi ankommer vid niotiden på kvällen. Övernattning på hotell beläget mittemot centralstationen.

   

   

 • Dag 10, fredag. Hemresa till Sverige

  Den avslutande tågresan mot Köpenhamn och Sverige. Ankomst tidig eftermiddag till Köpenhamn för byte av tåg till hemorten i Sverige dit vi ankommer under fredagskvällen.

Karta

Resfakta

Reslängd 10 dagar
Avreseort Stockholms Centralstation
Avresor 2/5, 9/5, 16/5, 26/9 och 3/10
Pris Från 13 495 kr
Enkelrumstillägg 3 000 kr (på förfrågan)
I priset ingår

• Tågresor med platsbiljetter till Verona t/r
• Del i dubbelrum i Hamburg, 2 nätter inkl. frukost
• Transfer till Garda t/r
• Del i dubbelrum i Garda, 7 nätter
• Halvpension i Garda (exkl. dryck middag)
• Bardolino, vandring längs strandvägen
• Verona, guidad utflykt med buss
• Malcesine, båtutflykt på Gardasjön
• Grand Tours färdledare under hela resan

I priset ingår ej

Dricks är inte inkluderat i resans pris.

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor. 

Anslutningsort

Flera orter i Sverige

Information om avresor

Övriga datum boende på Hotel La Perla***

Resplan

Dag 1. Avresa till Köpenhamn. Byte av tåg och fortsatt resa till Hamburg. Övernattning i Hamburg.
Dag 2. Tåg till München, byte och fortsatt resa till Verona. Transfer till Garda.
Dag 3. Marknadsdag i Garda. Ledig dag i övrigt.
Dag 4. Vandring längs strandpromenaden till Bardolino, kort båtresa tillbaka till Garda.
Dag 5. Ledig dag.
Dag 6. Utflykt med buss till Verona. Guidad promenad i staden. Tid på egen hand.
Dag 7. Ledig dag – kanske tågutflykt på egen hand till Rom eller Venedig.
Dag 8. Båtutflykt på Gardasjön till Malcesine.
Dag 9. Tidig avresa till Verona och tåg till Hamburg. Övernattning på hotell.
Dag 10. Resa med tåg till Köpenhamn. Byte av tåg och fortsatt resa till Sverige.

Resesätt .
Valuta

Euro

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Resans karaktär

Rundresa med tåg

Bra att veta

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Boende

 • Hotel La Perla***

  Hotel La Perla är ett trestjärnigt, äldre och klassiskt italienskt hotell med 148 rum. Badrum med dusch/wc och hårtork, telefon, satellit-tv, radio, minibar, kassafack, luftkonditionering och balkong. Vattengymnastik de flesta dagar i veckan. Poolen, som är byggd senare än hotellet, ligger separat och man når denna via en gångtunnel bakom själva hotellet.