Översikt

Skönhet i Marocko

Följ med till Marocko, detta färgstarka och vänliga kungadöme som sträcker ut sig mellan Atlanten och Atlasbergen! Resans ciceron, konst- och designhistorikern Li Pamp, ger oss en inblick i samlandets värld. Hon leder oss från den franske modeskaparen Yves Saint Laurents hem och museum i Marrakech via en silversamlare i Essaouira till ett svenskägt privatpalats i Dar Boutazert, där ägarparet exklusivt tar emot och visar sina samlingar av konst och antikviteter.

Boka din resa

2019-11-18 2019-11-23 13 995 kr Norwegian 5+ Boka resa

Program

 • Dag 1. Ankomst till Marrakech

  Marrakech är Marockos mest berömda stad. Denna sägenomspunna plats, med sin pampiga arkitektur, sina trädgårdar och sitt pulserande och världsarvsskyddade torg Djemaa el Fna, har i modern tid attraherat celebriteter som Winston Churchill, Mick Jagger och inte minst modeskaparen Yves Saint Laurent. Vi stannar tre nätter i den rosa staden vid Atlasbergen. På kvällen äter vi på restaurang Dar Essalam, en middag bestående av idel marockanska specialiteter.

 • Dag 2. Yves Saint Laurents trädgård

  Den mest berömda trädgården i Marrakech, Jardin Majorelle, anlades av den franska konstnären Jaques Majorelle. Det tog honom 40 år av passion att anlägga detta paradis med exotiska plantor och träd, dammar med näckrosor, lotusblommor och små anlagda bäckar. Trädgården och den ikoniska koboltblå villan köptes år 1980 av den franske modeskaparen Yves Saint Laurent. Vi gör under förmiddagen en rundtur i centrala Marrakech, denna nordafrikanska smältdegel, med vackra byggnader, spännande torg och trånga gränder. Lunch på välkända Café Merstan. Under eftermiddagen tar vår ciceron Li Pamp oss med till Jardin Majorelle och Musée Yves Saint Laurent Marrakech, som öppnade 2017. Museet ritades av den franska arkitektbyrån Studio Ko, och den låga tegelbyggnaden i rosa och ockra är byggd av traditionella marockanska material. Museet rymmer mästerverk som spänner över modeskaparens fyra decennier långa karriär. Vidare till Musée Palmeraie, som visar samtida marockansk konst. Kvällen avslutas med middag på den vackra marockanska restaurangen Riad Kniza.

 • Dag 3. Ledig dag i Marrakech

  Dagen är fri för att på egen hand utforska denna fantastiska stad. Marrakech är rik på kontraster. Här kan du ägna dig åt shopping på alla nivåer, från mattor och tyger till kryddor och marockanskt hantverk i skinn och silver. Kanske lockar stimmet, ormtjusarna, sagoberättarna och basarerna vid Djemaa el Fna,torget som blivit något av ett varumärke för Marocko. När du behöver vila fötterna, söker du upp en plats på någon av de trendiga barerna eller terrasserna, där du kan studera folklivet över en kopp marockanskt kaffe. Middag på den spännande restaurangen Kosy Bar mitt i Marrakech.

 • Dag 4. Marrakech – Essaouira

  Vi lämnar Marrakech och beger oss rakt västerut, mot kusten och den fridfulla vita staden Essaouira. Resan genom den marockanska landsbygden är kontrastrik; på vägarna samsas traditionella åsnekärror med moderna bilar. På vägen stannar vi till för lunch och ett besök på Val d'Argan, en vacker marockansk vingård. Havet är ständigt närvarande i Essaouira och fenicierna anlade här en handelsplats långt före Kristi födelse. Portugiserna kom på 1400-talet och den muromgärdade staden står idag på Unescos världsarvslista. Under 60-talets hippieera var Essaouira en tummelplats för dåtidens superartister som Jimi Hendrix, Leonard Cohen och Frank Zappa. Staden har även varit inspelningsplats för flera filmer, som Orson Wells "Otello" och Bille Augusts "Jerusalem". Idag är staden kanske mest känd för sina vackra träarbeten. Vi stannar två nätter i Essaouira, på ett hotell beläget nära havet, endast en kort promenad från centrum. Gemensam middag på kvällen.

 • Dag 5. Privatpalatset Dar Boutazert

  Vår ciceron Li Pamp tar oss med in i den vita staden där vi bland annat gör ett besök hos en silversamlare. Vidare till en av resans höjdpunkter, det svenskägda privatpalatset Dar Boutazert, beläget i en lantlig miljö 20 km söder om Essaouira. Här tar ägarparet exklusivt emot oss, bjuder på lunch och visar sina samlingar av konst och antikviteter. Kvällen i Essaouira avslutas med middag på fiskrestaurangen Chez Sam.

 • Dag 6. Mot Agadir. Hemresa

  Efter frukost på hotellet och tar vi buss och följer Atlantkusten söderut, mot kuststaden Agadir för flyg hem.

 • Li Pamp

  Ciceron på resan är Li Pamp. Hon är konst- och designhistoriker med lång erfarenhet från antikbranschen. För den stora publiken känns hon igen från SVT där hon programleder "Antikmagasinet".

Karta

Resfakta

Reslängd 6 dagar
Avreseort Stockholm Arlanda
Avresor 18/11
Pris Från 13 995 kr
Enkelrumstillägg Enkelrum, 1 500 kr
I priset ingår
 • Flyg till Marrakech och hem från Agadir
 • Alla bussresor
 • Del i dubbelrum på fyrstjärniga hotell, 5 nätter
 • Rundresa och besök enligt program
 • frukost varje morgon
 • Lunch 2 dagar
 • Middag 5 dagar
 • Lokala auktoriserade guider
 • Grand Tours ciceron Li Pamp
 • Grand Tours färdledare.
I priset ingår ej

Dricks är inte inkluderat i resans pris.

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor.

Resplan

Dag 1. Ankomst till Marrakech
Dag 2. Yves Saint Laurent
Dag 3. Ledig dag i Marrakech
Dag 4. Marrakech – Essaouira
Dag 5. Privatpalatset Dar Boutazert
Dag 6. Mot Agadir. Hemresa.

Resesätt Norwegian
Valuta

Marockanska Dirham.

Visum

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att det är giltigt 6 månader efter hemkomstdatum. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Klimatkompensation

Nu kan du klimatkompensera för din flygresa här »

Bra att veta

Strömstyrkan är samma som i Sverige 220 V.