Översikt

Lago d'Iseo med Bergamo och Bernina Express

Följ med på en vacker och intressant resa till Lombardiet i norra Italien. Under några innehållsrika dagar hinner vi göra en båtutflykt på sjön Lago d’Iseo, belägen mellan de större och betydligt mer kända Gardasjön och Comosjön. Vi reser in i Schweiz och gör en tågutflykt med Bernina Express till St. Moritz, besöker den italienska kulturhuvudstaden Bergamo och provar vin i Franciacorta.

Lago d’Iseo
Lago d’Iseo ligger i sydöstra delen av Lombardiet, omgiven av Alperna och belägen mellan de mer berömda och betydligt större sjöarna Como och Garda. Mitt i sjön ligger ön Monte Isola som återfinns på den exklusiva listan över de vackraste medeltida städerna i Italien – I borgi più belli d’Italia. Med sina små fiskelägen är ön sjöns stolthet. Monte Isola är dessutom den största bebodda ön i en sjö i Europa.

Bernina Express och St. Moritz
Järnvägen med det röda tåget Bernina Express finns med på Unescos lista över världsarv. Och under dagens tur kommer du att förstå varför. Vi reser med buss till den italienska staden Tirano. Här embarkerar vi tåget som tar oss genom de spektakulära schweiziska alperna till världsberömda St. Moritz i Schweiz. Under denna sagolika resa njuter vi av panoramautsikten från tågets fönster. Tågresan till St. Moritz tar ett par timmar, och tillbaka till Italien reser vi med buss.

Kulturstaden Bergamo
Tillsammans med grannstaden Brechia är Bergamo Italiens kulturhuvudstad 2023. Staden består av två delar, Città Bassa och Città Alta, vilka är ihopkopplade med bergbanan Funicular. Den äldre del av staden, Città Alta, är omgiven av en venetiansk ringmur. I den medeltida stadskärnan kretsar det mesta kring torgen Piazza Vecchia och Piazza del Duomo, med den vackra romanska 1100-talskyrkan Basilica di Santa Maria Maggiore. 

Program

 • Dag 1. Flyg till Milano

  Vi flyger till Milano. Vid ankomst möts vi av buss som tar oss österut, genom regionen Lombardiet, till vårt hotell i Darfo Boario Terme, beläget strax norr om Lago d’Iseo. Hotellet blir vår bas för kommande fyra nätter. Restid från flygplatsen knappt två timmar. Incheckning på hotellet och gemensam middag. 

 • Dag 2 Båttur på Lago d'Iseo

  Efter frukost väntar resans första utflykt då vi skall bekanta oss med vackra Lago d’Iseo. Vi reser med buss till den lilla staden Iseo, och därifrån med båt för att upptäcka tre av sjöns fem öar. Tid för egna strövtåg i den charmiga lilla staden, belägen i den sydöstra delen av sjön. Efter en promenad längs strandpromenaden, återvänder vi vårt hotell. 

 • Dag 3 Bernina Express till St Moritz

  En av denna resas höjdpunkter är utan tvekan tågresan med Bernina Express, från Tirano i norra Italien till skidorten St. Moritz i Schweiz. Under ett par timmar ombord i en panoramavagn kommer vi att uppleva en av världens vackraste tågresor. I St. Moritz tar vi en promenad innan vi återvänder med buss till Italien.

 • Dag 4 Kulturhuvudstaden Bergamo

  Dagens utflykt går till Bergamo som, tillsammans med grannstaden Brescia, är årets italienska kulturhuvudstad. Bergamos två stadsdelar, Città Bassa och Città Alta, är ihopkopplade med bergbanan Funicular. Città Alta, den äldre delen, är omgiven av en venetiansk ringmur och här i den medeltida kärnan det mesta koncentrerat kring de båda torgen Piazza Vecchia och Piazza del Duomo, som 1100-talskyrkan Basilica di Santa Maria Maggiore. 


 • Vinprovning i Franciacorta

  Vi reser vidare till Franciacorta, belägen mellan Lago d’Iseo och kulturhuvudstäderna Bergamo och Brescia. Franciacorta är, utöver en vinregion, även namnet på områdets berömda mousserande vin, framställt enligt ”metodo classico”. Vi får inblick i produktionsprocessen och avslutar med en vinprovning. 

 • Dag 5. Hemresa Milano - Sverige

  Efter frukost lämnar vi hotellet, och området runt Lago d’Iseo, och påbörjar vår hemresa. Bussresan tillbaka till flygplatsen utanför Milano tar knappt två timmar. 

Karta

Resfakta

Reslängd 5 dagar
Avreseort Stockholm, Arlanda
Avresor 2/10
Pris Från 12 995 kr
Enkelrumstillägg 950 kr
I priset ingår
 • Flyg Arlanda – Milano t/r
 • Transport Milano – Lago d’Iseo t/r
 • Del i dubbelrum på Hotel Brescia, 4 nätter
 • Halvpension från middag ankomstdagen till frukost avresedagen - alla måltider på hotellet
 • Utflykt till Iseo med båttur på Lago d’Iseo
 • Utflykt till Schweiz, tågresa med Bernina Express till St. Moritz
 • Utflykt till Bergamo
 • Utflykt till Franciacorta med vinprovning
 • Lokala auktoriserade guider (engelska)
 • Grand Tours färdledare

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg i den mån det är möjligt för den specifika resan.

Resplan

Dag 1. Sverige - Milano - Lago d'Iseo
Dag 2. Båttur på Lago d'Iseo
Dag 3. Bernina Express till St. Moritz
Dag 4. Kulturhuvudstaden Bergamo och vinprovning i Franciacorta
Dag 5. Hemresa

Resesätt SAS
Valuta

Euro

Klimatkompensation
Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 10 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, vilket är 40 dagar före avresa, om inga anpassade villkor gäller för din resa. 

Avbeställningsskydd
Vi rekommenderar att du tecknar en avbeställningsförsäkring i samband med din bokning som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Kontakta valfritt försäkringsbolag. Som resenär hos Grand Tours ansvarar du för att ha en fullgod sjuk- och olycksfallsförsäkring för hela reseperioden. 

Pass och visum
För dig som ska resa utomlands är det viktigt att kontrollera att ditt pass är giltigt och oskadat. Kontrollera även att passet uppfyller de regler som gäller för landet du ska besöka. Polismyndigheten utfärdar nya pass och handläggningstiden kan variera. Om du behöver ansöka om nytt pass bör du göra det omgående. Observera att det är din egen skyldighet att kontrollera vad som gäller rörande visum, extra viktigt om du har annat pass än svenskt.

Vaccination
Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Boende

 • Hotel Brescia ***

  Hotel Brescia ***. Beläget i Darfo Boario Terme. Hotellet har restaurang och bar. Dubbelrum med bad/dusch och wc, hårfön, telefon, radio, tv, värdeskåp, minibar, luftkonditionering.
  Adress: Via Giuseppe Zanardelli 6, Darfo Boario Terme, Italien
  Telefon: +39 0364 531 409

Boka din resa

2023-10-02 2023-10-06 12 995 kr SAS Stockholm, Arlanda 5+ Boka resa