Översikt

Rundresa i Spanien med tåg från Madrid till Andalusien

Att resa med tåg är det bekvämaste sättet att ta sig från Madrid till Solkusten, till pittoreska Córdoba och majestätiska Sevilla. Upptäck södra Spanien på ett annorlunda sätt! Vi flyger till Madrid och reser därifrån med tåg, rakt genom landet, till Málaga. I Madrid ser vi Picassos mästerverk Guernica och vi äter tapas på Málagas äldsta bar. Vi gör utflykter med tåg i Andalusien och besöker La Mezquita i Córdoba och katedralen i Sevilla. Du får en avslutande ledig dag i António Banderas hemstad innan vi tar flyget hem från Málaga.

Boka din resa

2020-11-01 2020-11-07 18 795 kr Iberia/SAS Stockholm 5+ Boka resa

Program

 • Dag 1. Flyg till Madrid

  Efter ankomst till flygplatsen väntar buss för transfer till Hotel Tryp Atocha där vi bor två nätter. Vårt moderna fyrstjärniga hotell är beläget i centrum, på gångavstånd till flera kända platser som Puerta del Sol, Plaza Mayor, Retiroparken och museerna Prado och Reina Sofia.

 • Dag 2. Tapas och Picasso

  Madrid är den Iberiska halvöns största stad, grundad av morerna på 800-talet. Stadsbilden domineras av breda avenyer, som Gran Vía, pampiga palats, imponerande torg och Retiroparken, Madrids gröna oas och motsvarighet till Central Park. Vi gör en sightseeing med buss och till fots i den spanska huvudstaden. Efter lunch väntar en guidad visning i museet Reina Sofia, med bland annat Picassos största och kanske mest berömda målning, Guernica, den baskiska staden som bombades under spanska inbördeskriget.

 • Dag 3. Tåg från Madrid till Málaga

  Vi tar snabbtåget från Atocha-stationen i Madrid och ankommer vid lunchtid till Málaga, solkustens största stad. Vi gör en sightseeing i Pablo Picassos födelsestad och besöker Picassomuseet i gamla stan. Intill museet ligger bodegan El Pimpi. Den unika, och minst sagt färgstarka bodegan är delägd av en annan av Málagas mer kända invånare, skådespelaren António Banderas. El Pimpi betraktas som Málagas äldsta bar. Här äter vi en traditionell tapaslunch innan vi installerar oss på vårt hotell under eftermiddagen. Kvällen är fri att upptäcka denna trendiga stad på egen hand.

 • Dag 4. Córdoba med tåg

  Tågresan till Córdoba tar endast en timme. När vi kliver av tåget befinner vi oss mitt i hjärtat av Córdoba, staden vid floden Guadalquivir som under den moriska glansperioden ansågs vara en av Europas vackraste städer. Här skapades ett av den tidens mest imponerande byggnadsverk, moskén La Mezquita med nära tusen pelare, som överträffades i storlek endast av Meckas. Bygget av La Mezquita färdigställdes på 900-talet. Staden blev vid denna tid även ett europeiskt kulturellt och vetenskapligt centrum. Intill La Mezquita ligger de gamla moriska och judiska kvarteren.
  Vi gör en rundvandring i staden, och det blir tid för lunch på egna hand och strövtåg i denna pittoreska stad. Snabbtåget tar oss bekvämt tillbaka till Málaga.

 • Dag 5. Sevilla med tåg

  Dagens tågutflykt går västerut, till Andalusiens huvudstad Sevilla. Vi ankommer Santa Justa-stationen, belägen på gångavstånd till flera av de platser, som gjort Sevilla till en av Andalusiens mest besöka resmål. Sevilla ligger vid floden Guadalquivir, och trots att det är mer än 120 km från havet, var Sevilla under 1500-talet en av Spaniens viktigaste hamnstäder. Vi gör en guidad stadsvandring och besöker bland annat katedralen, en av de största i världen. Tid för lunch på egen hand och strövtåg i denna imponerande stad.

 • Dag 6. Egen tid i Málaga, eller vandring längs Caminito del Rey

  Málaga är en av Europas äldsta städer, med en historia som löper 3 000 år tillbaka i tiden. Den har styrts av bland andra fenicier, kartager, romare och morer, de nordafrikanska muslimer som behärskade Andalusien – al-Andalus – i 700 år. Arvet från dem lever i bland annat maten, arkitekturen och språket.
  Dagen är ledig för egna strövtåg. Men om du vill, och vågar, så erbjuder vi möjligheten att följa med på en drygt 7 km lång vandring på gångbroar längs den spektakulära leden Caminito del Rey. På 100 meters höjd följer du en ravin genom ett vackra och dramatiska naturområde.
  När solen gått ned över Andalusien, lockar kanske kvällslivet kring Málagas många plazas med ett barbesök och en sen middag.

 • Dag 7. Flyg från Málaga

  Efter frukost på hotellet, beger vi oss till Málagas flygplats för hemresa.

Karta

Resfakta

Reslängd 7 dagar
Avreseort Stockholm
Avresor 1/11
Pris Från 18 795 kr
Enkelrumstillägg Enkelrum, 4 200 kr
I priset ingår
 • Flyg till Madrid och hem från Málaga
 • Flygplatsskatter och säkerhetsavgifter
 • Tågresor i Spanien enligt program
 • Transfers i Madrid och Málaga
 • Del i dubbelrum på Hotel Tryp Atocha i Madrid, 2 nätter
 • Del i dubbelrum på Hotel Eurostar i Málaga, 4 nätter
 • Frukost varje morgon
 • Guidad rundtur och promenad i Madrid med lunch
 • Besök på museet Reina Sofia med guide
 • Guidad rundtur i Málaga
 • Besök på Picassomuseet i Málaga
 • Lunch på El Pimpi i Málaga
 • Guidad utflykt i Córdoba
 • Guidad utflykt i Sevilla
 • Lokala auktoriserade guider
 • Grand Tours färdledare
I priset ingår ej

Dricks är inte inkluderat i resans pris.

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor. 

Tillägg
Caminito del Rey vandring 600 kr
Resplan

Dag 1. Flyg till Madrid
Dag 2. Tapas och Picasso
Dag 3. Tåg från Madrid till Málaga
Dag 4. Córdoba med tåg
Dag 5. Sevilla med tåg
Dag 6. Egen tid i Málaga, eller vandring längs Caminito del Rey
Dag 7. Flyg från Málaga

Resesätt Iberia/SAS
Klimat

Här råder ett subtropiskt och ovanligt milt klimat, som ger 320 soldagar per år och en medeltemperatur på 18 grader under vintern.

Valuta

Euro.

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Klimatkompensation

Nu kan du klimatkompensera för din flygresa här »

Bra att veta

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Boende

 • Hotel Tryp Atocha****

  Beläget i den historiska stadsdelen Barrio de las Letras i centrala Madrid. Gångavstånd till Puerta del Sol, Retiroparken och muséerna vid Paseo del Prado. Dubbelrum med bad/dusch/wc, luftkonditionering.

  Adress: Calle de Atocha 83, Madrid, Spanien.
  Telefon: +34 912 76 47 47

 • Eurostars Málaga Hotel****

  Elegant hotell invid Málagas centralstation, 900 meter till shopping (El Corte Inglés) och 20 minuters promenad till gamla stan. Dubbelrum med bad/dusch/wc, luftkonditionering, hårfön, tv. Fri wi-fi.

  Adress: Calle Héroe de Sostoa 17, Málaga, Spanien
  Telefon: +34 951 01 01 50