Översikt

Bridgeresa med tåg till Gardasjön

Nu öppnar vi möjligheten för alla, som vill delta i en bridgevecka utomlands, att påbörja resan redan från hemorten. Vår nya bridgeresa går nämligen med tåg till Gardasjön i Italien. Första avresan är den 5 april och vi är hemma igen tio dagar senare, i god tid före påskfirandet.

Om du följer med, tillhör du pionjärerna som väljer det mest klassiska sättet att resa: med tåg till Italien, där själva förflyttningen i ovanligt hög grad en del av reseupplevelsen. Under tiden som vi reser, har vi tid att samtala med våra medresenärer. Vi kan sträcka på benen, beställa något gott i restaurangvagnen eller bara luta oss tillbaka och njuta av landskapet som passerar. Med tåganslutning från hemorten i Sverige reser vi via Köpenhamn till Italien genom en kedja av spännande städer, längs en naturskön resväg genom Europa till Verona och den pittoreska småstaden Garda vid Gardasjön. Vistelsen i Italien inkluderar en utflykt i Romeos och Julias stad Verona. Dessutom ingår en natt i Hamburg som start och avslutning på resan.

Grand Tours bridgeresor vänder sig till den vanlige bridgespelaren, som spelar bridge på klubben eller på hemmaplan i goda vänner sällskap, och våra resenärer är i åldern 50+.
Vi spelar tävlingsbridge, men inte om pengar. Syftet är att trivas tillsammans med bridgekorten. Som deltagare kan du bjuda enligt Modern Standard eller Nordisk Standard. Vi spelar oftast fem dagar under veckan med två avslutande partier per dag. Ett förmiddagspass med start vid 9-tiden och ett eftermiddagspass med start vid 16-tiden. Inget spel på utflyktsdag samt ankomst- och avresedag. Vill du göra något annat än att spela bridge en dag, så meddelar du bridgeledaren detta. Reser du ensam så finns det en partner till dig, vi kan dock inte garantera partnerns spelnivå.
Under resorna ordnar vi, utöver bridgen, annan trevlig samvaro som en utflykt eller en lunch tillsammans.
Möjligheterna till att ha trevligt tillsammans är många, när vi alla tycker om bridgespel.

Boka din resa

2019-10-05 2019-10-14 14 595 kr Tåg 5+ Boka resa

Program

 • Dag 1. Tågresa Sverige–Köpenhamn–Hamburg.

  I resans pris ingår anslutning med tåg till Köpenhamn från din hemort – ange önskad avreseort när du bokar resan. Vi ankommer till Köpenhamn där du träffar resten av gruppen samt färdledaren, som medföljer under hela resan till Italien och tillbaka. Från Köpenhamn reser vi första sträckan till Hamburg, dit vi ankommer under kvällen. Färja mellan Rödby–Puttgarden 45 minuter. I Hamburg övernattning vi på hotell, beläget på kort gångavstånd från stationen.

 • Dag 2. Tågresa Hamburg–Verona.

  Efter en tidig frukost på hotellet, promenerar vi tillbaka till stationen och påbörjar vår spännande tågresa genom Tyskland. Den fortsatta färden till Italien går den klassiska järnvägsrutten via München till Verona och är en hänförande och miljövänlig del av resan. Tågresan från Hamburg till Verona tar 12 timmar inklusive uppehåll vid tågbytet. Grand Tours egen färdledare finns med under hela resan för att vara behjälplig och svara på frågor.
  I München byter vi tåg för den avslutande sträckan till Italien. Efter att ha passerat Brennerpasset når vi staden Bolzano och här stöter vi på den 410 km långa floden Adige, den näst längsta i Italien efter Po. Vi kommer att följa floden ända till Verona. Den avslutande resan München–Verona tar ca 4,5 timmar. Tåget har en bra österrikisk restaurangvagn där man kan njuta av god mat och dryck samt fina vyer över Alperna. Efter ankomst till Verona tar vi buss till Gardasjön, restid ca 60 minuter, för incheckning och lättare kvällsmåltid på hotellet.

 • Dag 3-5. Pittoreska Garda.

  Staden Garda har gett Gardasjön dess namn. Det är lätt att bli förälskad i stadens medeltida charm, dess färgglada hus och småbutiker i de trånga gränderna. Nu har vi en hel vecka framför oss, som inkluderar bridgespel, en guidad utflykt i Verona, men även litet ledig tid i Garda.

 • Dag 6. Guidad utflykt till Verona.

  Idag väntar ett besök i Verona, Romeos och Julias stad. Shakespeare hade aldrig varit här, men Julias hus, med den berömda balkongen, kan ändå beskådas. Själva huset är gammalt, men balkongen sattes upp 1935. Den största sevärdheten i Verona är den romerska arenan. Tid för lunch, shopping och egna strövtåg i denna vackra stad. Åter till Garda och vårt hotell för middag.

 • Dag 7-8. Mer bridgespel.

  Vår bridgevecka fortsätter med spel i ytterligare två dagar. Om du har lust, och orkar, kan du ta en ca 4 km lång promenad längs den vackra strandvägen till grannstaden Bardolino. Denna del av Gardasjön kallas ibland ”olivkusten”, då förutsättningarna för olivodling är optimala. Utöver olivolja är Bardolino känt för vinet som bär stadens namn.

 • Dag 9. Tågresa Verona–Hamburg.

  Vi lämnar Garda för denna gång och beger oss till Verona för att ta tåget tillbaka till Hamburg. Ankomst till Hamburg vid 21-tiden, där vi åter checkar in på hotell, beläget på kort gångavstånd från stationen.

 • Dag 10. Tågresa Hamburg–Köpenhamn–Sverige.

  Efter en tidig frukost på hotellet, promenerar vi tillbaka till stationen och påbörjar hemresan mot Köpenhamn och Sverige. Åter i din hemort under kvällen.

Karta

Resfakta

Reslängd 10 dagar
Avreseort Stockholms Centralstation
Avresor 5/10
Pris Från 14 595 kr
Enkelrumstillägg Enkelrum under hela resan, endast på förfrågan:3 800 kr
Detaljerade priser

Ev. plats- och tilläggsbiljetter i Sverige. 

I priset ingår

• Tåganslutning till Köpenhamn t/r
• Tågresor med platsbokningar till Verona t/r
• Del i dubbelrum i Hamburg, 2 nätter inkl. frukost
• Busstransfer till Garda t/r
• Del i dubbelrum på Hotel Bisesti, 7 nätter
• Halvpension i Garda (exkl. dryck middag)
• Verona, guidad utflykt med buss
• Bridgeledares tjänster
• Grand Tours färdledare

Resesätt Tåg
Visum

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Bra att veta

GRAND TOURS FÄRDLEDARE ger dig uppgift om bokade platser ombord på tågen från Köpenhamn till Italien. Ditt Interrailkort gäller, tillsammans med platsbiljetterna, som färdbevis ombord på tågen under hela resan. 

MAT UNDER TÅGRESAN. Inga måltider ingår eller är förbeställda ombord under tågresan. Alla tåg är rökfria, även på toaletter.

SITTPLATSFÖRDELNING. Sällskap som är bokade på samma biljett får, så långt det är möjligt, sittplatser intill eller i närheten av varandra. Reser ni i sällskap, men är bokade på olika biljetter, är det av stor vikt att önskemål om sittplatser intill varandra noteras på bokningen. Eventuella önskemål kan dock inte garanteras.

PACKNING. Våra tågresor har ingen viktgräns, som flyget, men det är ont om bagageplats. Packa hellre i två mindre kollin (t.ex. kabinväska och mjuk bag) än ett stort. Tågbyten medför normalt även byte av plattform. Tänk på att du själv ansvarar för att bagaget transporteras mellan plattformarna samt kommer ombord på nästa tåg.

Bokning av resa. I samband med att du bokar en tågresa med Grand Tours, behöver vi ditt födelsedatum (år-månad-dag) samt passnummer. Dessa uppgifter skrivs in på tågbiljetten (Interrailkortet) som du skall ha tillhands under tågresorna.

Dina tågbiljetter. Ca 15 dagar före avresan erhåller du i rekommenderat brev Interrailkortet samt biljett för anslutande tåg till Köpenhamn om du bokat detta.*
* Anslutning till/från Köpenhamns Centralstation ingår från Götaland och flertalet orter i Svealand. Från övriga orter erbjuder vi anslutning mot tillägg. I grundarrangemanget utgår resan från Stockholms Centralstation – ange vid bokning önskad avreseort.

Interrailkortet (tågbiljetten) gäller för fem (5) resdagar inom en 15-dagarsperiod. Aktuellt datum för utnyttjad resdag, och datum du påbörjar resan, fyller du själv i. Information om hur detta skall göras översänds tillsammans med biljetterna i det rekommenderade brevet. Biljetten visas för konduktören vid biljettvisering ombord.

Boende

 • Hotel Bisesti***

  Hotel Bisesti är ett trestjärnigt, äldre och klassiskt italienskt hotell med några minuters promenad strandpromenaden i Garda. Trädgård med poolområde och möblerad solterrass.
  Dubbelrum med bad/wc, satellit-tv, kassafack, luftkonditionering. Några rum med balkong (tillval). Reception, hiss. Restaurang, snackbar och bar. Kostnadsfri wi-fi i allmänna utrymmen. Läget är förträffligt: Två kvarter till strandpromenaden och centrala Garda. Ett par minuters promenad till Gamla stan, busstorget och hamnen (för båtar på Gardasjön).