Översikt

Följ med oss på en naturskön tågresa till det lilla vänliga landet Slovenien, beläget i hjärtat av Europa, mellan Alperna och Medelhavet och med Italien, Österrike, Ungern och Kroatien som grannar. Slovenien är enligt National Geographic det bästa landet för hållbar turism och en god förebild när det gäller skydd för miljö, natur- och kulturarv.

År 2016 utsåg dessutom Europeiska Unionen Ljubljana till världens grönaste huvudstad. Vår bas är Ljubljana och därifrån gör vi utflykter till några av de vackraste platserna i detta magiska lilla land.


Tågresa från Köpenhamn med anslutningar från Stockholm med flera platser. Avresa måndag 1/10, hemkomst onsdag 10/10

Boka din resa

2018-10-01 2018-10-10 15 995 kr . Väntelista Boka

Program

 • Dag 1. Avresa med tåg mot Hamburg

  Med anslutande tåg från Stockholm, med flera platser, ankommer vi till Köpenhamns Centralstation i god tid före avresan vidare mot Hamburg. Färja mellan Rödby–Puttgarden 45 minuter. Ankomst till Hamburg för övernattning på vårt hotell, beläget på kort gångavstånd från centralstationen.

 • Dag 2. Ankomst till Slovenien

  Efter en tidig frukost på hotellet i Hamburg, påbörjar vi vår spännande tågresa genom Tyskland. Ankomst till München, där vi gör ett kort uppehåll innan vi påbörjar den avslutande resan mot Österrike och Slovenien. Tåget har en bra österrikisk restaurangvagn där man kan njuta av god mat och dryck samt fina vyer över Alperna. Ankomst till Klagenfurt i Österrike tidig kväll. Transfer med buss till Ljubljana i Slovenien, restid ca 2 timmar. Incheckning och lättare kvällsmåltid på hotellet.

 • Dag 3. Upptäck Ljubljana

  Under en promenad utforskar vi Ljubljana, Sloveniens huvudstad, känd under romartiden som Emona. Vi besöker några av Ljubljanas främsta sevärdheter: Slottet, som bjuder på en storslagen utsikt över staden, Prešeren-torget och Prešeren-monumentet (båda tillägnade den största slovenska poeten), den franciskanska kyrkan av den heliga treenigheten, Tromostovje (tre broar), katedralen i St. Nicholas, Biskopspalatset, rådhuset, Gamla torget och kongresscentret (uppkallad efter den trilaterala kongressen av den heliga alliansen 1821, mellan den österrikiska kejsaren, den ryska tsaren och den napolitanska kungen). Eftermiddag och kväll är fri för egna strövtåg i den bilfria innerstaden. 

 • Dag 4. Ledig dag – eller egen tågutflykt

  En ledig dag i denna lilla behändiga storstad, där allt finns inom gångavstånd. Njut av atmosfären i Gamla stans gränder, och den idylliska miljön längs floden Ljubljanica som så stillsamt ringlar sig genom staden. Om du vill utnyttja din outnyttjade 5:e resdag i din biljett, hinner du besöka till exempel Trieste i Italien eller Zagreb i Kroatien över dagen

 • Dag 5. Kulinariskt och ekologiskt

  I Slovenien i allmänhet, och i Ljubljana i synnerhet, är man stolta över sin närodlade och ekologiska mat. Dagen är ledig, så passa på att botanisera i saluhallen och på marknadstorget. Eller slå dig ned vid någon av barerna längs flodens kajer med ett glas öl från något av stadens många mikrobryggerier.  

 • Dag 6. De Julianska alperna, Bled och Bohinj

  Heldagstur till Gorenjska, Sloveniens alpina region. Vårt första stopp är sjön Bled, symbolen för Sloveniens skönhet och en världsberömd, vykortsvacker plats. Vi besöker slottet och dess museum, byggd på en hög klippa ovanför sjö. Från toppen har vi en storslagen utsikt över sjön och alplandskapet. Med båt tar vi oss ut till den berömda ön mitt i sjön och den idylliska barockkyrkan, det mest besökta pilgrimsmålet i Slovenien. Vi fortsätter till Bohinj-dalen med den magnifika sjön Bohinj vars romantiska kyrka tillägnats Johannes Döparen. Från Triglav, Sloveniens högsta berg, är utsikte magnifik. Åter till Ljubljana för middag och övernattning.

 • Dag 7. Postojnagrottan och Predjama slott.

  Efter frukost kör vi till Postojna för att besöka den världsberömda Postojnagrottan, ett 21 km långt underjordiskt rike av stalaktiter och stalagmiter, en av de vackraste och mest karakteristiska karstfenomen. Vi gör en kort tur med ett minitåg i grottan innan vi i fortsätter till det berömda Predjamaslottet, som betraktas som världens största grottslott. Detta pittoreska, magnifika, spännande, mystiska och ogenomträngliga slott ligger på en vertikal 123 meter hög klippa och är inbyggt i berget framför ännu ett grottsystem.
  Åter till Ljubljana för middag och övernattning. 

 • Dag 8. Avslutande dag i Ljubljana

  Tid för avkoppling och egna strövtåg i den gröna, sköna huvudstaden. Ljubljana inbjuder verkligen till långa promenader längs gatorna och framförallt längs floden, där man finner mängder av kaféer, barer och restauranger. Gemensam middag. 

 • Dag 9. Vi lämnar Slovenien. Tåg till Berlin.

  Efter frukost tar vi tåget direkt från Ljubljana till München för byte mot Tysklands huvudstad Berlin, dit vi ankommer på kvällen. Övernattning på hotell beläget på kort gångavstånd från centralstationen.

 • Dag 10. Tåg Berlin–Hamburg–Köpenhamn–Sverige

  Tidig avresa från Berlin Hamburg för byte mot Köpenhamn och Sverige. Ankomst till Stockholms Centralstation vid 22-tiden onsdag kväll.

Karta

Resfakta

Reslängd 10 dagar
Avreseort Stockholms Centralstation
Avresor 1/10
Pris Från 15 995 kr
Enkelrumstillägg Enkelrum under hela resan, endast på förfrågan:3 500 kr
I priset ingår
 • Tågresor med platsbiljetter t/r
 • Del i dubbelrum i Hamburg på utresan inkl. frukost
 • Del i dubbelrum i Berlin på hemresan inkl. frukost
 • Transfers med buss t/r
 • Del i dubbelrum på hotell i Ljubljana, 7 nätter
 • Halvpension i Slovenien (exkl. dryck middag)
 • Alla i programmet angivna utflykter med entréavgifter
 • Lokal auktoriserad guide (engelska)
 • Turistskatt
 • Grand Tours färdledare under hela resan
Resplan

Dag 1.Tåg mot Hamburg.
Dag 2. Vidare tågresa. Ankomst till Slovenien
Dag 3 - 4. Guidad promenad och fri tid i Ljubljana
Dag 4 - 5. Fria dagar för egna tågutflykter
Dag 6. Utflykt till de Julianska alperna
Dag 7. Utflykt till Predjama slott
Dag 8. Strövtåg och avkoppling i Ljubljana
Dag 9. Vi lämnar Slovenien. Tåg till Berlin
Dag 10. Tåg Berlin – Hamburg – Köpenhamn - Sverige

Resesätt .
Visum

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Bra att veta

GRAND TOURS FÄRDLEDARE ger dig uppgift om bokade platser ombord på tågen från Köpenhamn till Slovenien. Ditt Interrailkort gäller, tillsammans med platsbiljetterna, som färdbevis ombord på tågen under hela resan. 

MAT UNDER TÅGRESAN. Inga måltider ingår eller är förbeställda ombord under tågresan. Alla tåg är rökfria, även på toaletter.

SITTPLATSFÖRDELNING. Sällskap som är bokade på samma biljett får, så långt det är möjligt, sittplatser intill eller i närheten av varandra. Reser ni i sällskap, men är bokade på olika biljetter, är det av stor vikt att önskemål om sittplatser intill varandra noteras på bokningen. Eventuella önskemål kan dock inte garanteras.

PACKNING. Våra tågresor har ingen viktgräns, som flyget, men det är ont om bagageplats. Packa hellre i två mindre kollin (t.ex. kabinväska och mjuk bag) än ett stort. Tågbyten medför normalt även byte av plattform. Tänk på att du själv ansvarar för att bagaget transporteras mellan plattformarna samt kommer ombord på nästa tåg.

Bokning av resa. I samband med att du bokar en tågresa med Grand Tours, behöver vi ditt födelsedatum (år-månad-dag) samt passnummer. Dessa uppgifter skrivs in på tågbiljetten (Interrailkortet) som du skall ha tillhands under tågresorna.

Dina tågbiljetter. Ca 15 dagar före avresan erhåller du i rekommenderat brev samtliga dina tågbiljetter samt biljetter för anslutande tåg till Köpenhamn om du bokat detta.*
* Anslutning till/från Köpenhamns Centralstation ingår från Götaland och flertalet orter i Svealand. Från övriga orter erbjuder vi anslutning mot tillägg. I grundarrangemanget utgår resan från Stockholms Centralstation – ange vid bokning önskad avreseort.

Interrailkortet (tågbiljetten) gäller för fem (5) resdagar inom en 15-dagarsperiod. Aktuellt datum för utnyttjad resdag, och datum du påbörjar resan, fyller du själv i. Information om hur detta skall göras översänds tillsammans med biljetterna i det rekommenderade brevet. Biljetten visas för konduktören vid biljettvisering ombord.

Resan till Magiska Slovenien inkluderar fyra resdagar med tåg. Den femte resdagen kan utnyttjas till egen tågutflykt från Ljubljana. Exempel: Tag morgontåget till Trieste i Italien, restid ca 1 h 35 m, med återkomst till Ljubljana vid 21-tiden på kvällen. Eller passa på att besöka grannlandets Kroatien huvudstad Zagreb, restid ca 2 h 20 m, med utresa på morgonen och återkomst till Ljubljana vid 21-tiden.

Boende

 • Slovenien, Hotel Mrak ***

  Hotel Mrak ***. Familjeägt hotell, beläget i centrala Ljubljana, gångavstånd till floden Ljubljanica, Trippelbron och St. Nicholas-katedralen. Hotellet har restaurang och liten terrass.
  Rummen har dusch/wc, tv, hårfön, luftkonditionering, kassafack.