Översikt

Tågresa till Magiska Slovenien

Följ med oss på en naturskön tågresa till det lilla vänliga landet Slovenien, beläget i hjärtat av Europa, mellan Alperna och Medelhavet med Italien, Österrike, Ungern och Kroatien som grannar. Slovenien är enligt National Geographic det bästa landet för hållbar turism och en god förebild när det gäller skydd för miljö, natur- och kulturarv. År 2016 utsåg dessutom Europeiska Unionen Ljubljana till världens grönaste huvudstad. Vår bas är Ljubljana och därifrån gör vi utflykter till några av de vackraste platserna i detta magiska lilla land.

Slovenien är en ung nation med drygt två miljoner på en yta som bara är något större än Västergötland. Mer än hälften av landets yta består av gröna skogar, floder och vackra alplandskap. Genom den mysiga och lummiga huvudstaden slingrar sig floden Ljubljanica, vilket ger Ljubljana dess vackra prägel. Under veckan får du se ett flertal vackra utvalda delar av landet, allt från Bledön i Sloveniens vackra insjö Bled, till de mäktiga grottorna i Postojna. Men det blir även gott om tid att på egen hand utforska och njuta av den överraskande trivsamma lilla huvudstaden Ljubljana.


Tågresa från Köpenhamn med anslutningar från Stockholm med flera platser. Avresa måndag 30/9, hemkomst onsdag 10/9

Boka din resa

2019-09-30 2019-10-09 17 495 kr . Väntelista Förfrågan

Program

 • Dag 1. Avresa med tåg mot Hamburg

  Med anslutande tåg ankommer vi till Köpen-hamn för vidare resa mot Hamburg där vi övernattar.

 • Dag 2. Tåg Hamburg – Slovenien

  Tidig morgon påbörjar vi vår spännande tåg-resa genom Tyskland. Ankomst till München för byte till den sista etappen mot Slovenien. Ankomst till Klagenfurt i Österrike tidig kväll. Buss till Ljubljana i Slovenien. Incheckning och lättare måltid på hotellet.

 • Dag 3. Upptäck Ljubljana

  Under en guidad promenad utforskar vi Ljubljana och besöker några av stadens främsta sevärd-heter: Slottet, Prešeren-torget, Tromostovje (tre broar), katedralen i St. Nicholas, Biskops-palatset, rådhuset och Gamla torget. Eftermiddag och kväll är fri för egna strövtåg i den bilfria innerstaden.

 • Dag 4. Ledig dag – eller egen tågutflykt

  En ledig dag i denna lilla behändiga storstad, där allt finns inom gångavstånd. Om du vill använda den outnyttjade 5:e resdagen i ditt tågpass, hinner du besöka till exempel Trieste i Italien eller Zagreb i Kroatien över dagen.

 • Dag 5. De Julianska alperna, Bled och Bohinj

  Heldagstur till Gorenjska, Sloveniens alpina region. Vårt första stopp är sjön Bled, symbolen för Sloveniens skönhet och en världsberömd, vykortsvacker plats. Vi besöker slottet och dess museum, byggt på en hög klippa ovanför sjön. Från toppen har vi en storslagen utsikt över sjön och alplandskapet. Med båt tar vi oss ut till den berömda ön mitt i sjön och den idylliska barockkyrkan, det mest besökta pilgrims-målet i Slovenien. Vi fortsätter till Bohinj-dalen med den magnifika sjön Bohinj vars romantiska kyrka tillägnats Johannes Döparen, med Triglav, Sloveniens högsta berg, som magnifik bakgrund.

 • Dag 6. Kulinariskt och ekologiskt

  I Slovenien i allmänhet, och i Ljubljana i synnerhet, är man stolta över sin närodlade och ekologiska mat. Dagen är ledig, så passa på att botanisera i saluhallen och på marknads-torget. Eller slå dig ned vid någon av barerna längs flodens kajer med ett glas öl från något av stadens många mikrobryggerier. 

 • Dag 7. Postojnagrottan och Predjama slott.

  Efter frukost kör vi till Postojna för att besöka den världsberömda Postojnagrottan, ett 21 km långt underjordiskt rike av stalaktiter och stalagmiter, en av de vackraste och mest karakteristiska karstfenomen. Vi gör en kort tur med ett minitåg i grottan innan vi fortsätter till det berömda Predjamaslottet, som betraktas som världens största grottslott. Detta pittoreska, magnifika, spännande och ogenomträngliga slott ligger på en vertikal 123 meter hög klippa och är inbyggt i berget framför ännu ett grottsystem. 

 • Dag 8. Avslutande dag i Ljubljana

  Tid för avkoppling och egna strövtåg i den gröna sköna huvudstaden. Ljubljana inbjuder verkligen till långa promenader längs gatorna och framförallt längs floden, där man finner mängder av kaféer, barer och restauranger. 

 • Dag 9. Vi lämnar Slovenien. Tåg till Hamburg.

  Efter frukost tar vi tåget från Ljubljana via München för byte mot Hamburg, dit vi ankommer på kvällen. 

 • Dag 10. Tåg Hamburg–Köpenhamn–Sverige

  Avresa från Hamburg mot Köpenhamn och Sverige. 

Karta

Resfakta

Reslängd 10 dagar
Avreseort Stockholms Centralstation
Avresor 30/9
Pris Från 17 495 kr
Enkelrumstillägg Enkelrum under hela resan, endast på förfrågan:3 950 kr
I priset ingår
 • Tågresor med platsbiljetter t/r
 • Del i dubbelrum i Hamburg och Berlin, frukost
 • Transfer med buss t/r
 • Del i dubbelrum på hotell i Ljubljana, 7 nätter
 • Halvpension i Slovenien (exkl. dryck middag)
 • Alla i programmet angivna utflykter
 • Möjlighet till egen tågutflykt (se dag 4)
 • Lokal auktoriserad guide (engelska)
 • Turistskatt
 • Grand Tours färdledare under hela resan
Resplan

Dag 1.Tåg mot Hamburg.
Dag 2. Vidare tågresa. Ankomst till Slovenien
Dag 3. Stadsrundtur i Ljubljana, ledig eftermiddag.
Dag 4. Fria dagar för egna tågutflykter
Dag 5. Utflykt till de Julianska alperna
Dag 6. Ledig dag i Ljubljana
Dag 7. Utflykt till Postojnagrottan och Predjama slott
Dag 8. Avslutande dag i Ljubljana
Dag 9. Vi lämnar Slovenien. Tåg till Berlin
Dag 10. Tåg Berlin – Hamburg – Köpenhamn - Sverige

Resesätt .
Visum

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Bra att veta

GRAND TOURS FÄRDLEDARE ger dig uppgift om bokade platser ombord på tågen från Köpenhamn till Slovenien. Ditt Interrailkort gäller, tillsammans med platsbiljetterna, som färdbevis ombord på tågen under hela resan. 

MAT UNDER TÅGRESAN. Inga måltider ingår eller är förbeställda ombord under tågresan. Alla tåg är rökfria, även på toaletter.

SITTPLATSFÖRDELNING. Sällskap som är bokade på samma biljett får, så långt det är möjligt, sittplatser intill eller i närheten av varandra. Reser ni i sällskap, men är bokade på olika biljetter, är det av stor vikt att önskemål om sittplatser intill varandra noteras på bokningen. Eventuella önskemål kan dock inte garanteras.

PACKNING. Våra tågresor har ingen viktgräns, som flyget, men det är ont om bagageplats. Packa hellre i två mindre kollin (t.ex. kabinväska och mjuk bag) än ett stort. Tågbyten medför normalt även byte av plattform. Tänk på att du själv ansvarar för att bagaget transporteras mellan plattformarna samt kommer ombord på nästa tåg.

Bokning av resa. I samband med att du bokar en tågresa med Grand Tours, behöver vi ditt födelsedatum (år-månad-dag) samt passnummer. Dessa uppgifter skrivs in på tågbiljetten (Interrailkortet) som du skall ha tillhands under tågresorna.

Dina tågbiljetter. Ca 15 dagar före avresan erhåller du i rekommenderat brev samtliga dina tågbiljetter samt biljetter för anslutande tåg till Köpenhamn om du bokat detta.*
* Anslutning till/från Köpenhamns Centralstation ingår från Götaland och flertalet orter i Svealand. Från övriga orter erbjuder vi anslutning mot tillägg. I grundarrangemanget utgår resan från Stockholms Centralstation – ange vid bokning önskad avreseort.

Interrailkortet (tågbiljetten) gäller för fem (5) resdagar inom en 15-dagarsperiod. Aktuellt datum för utnyttjad resdag, och datum du påbörjar resan, fyller du själv i. Information om hur detta skall göras översänds tillsammans med biljetterna i det rekommenderade brevet. Biljetten visas för konduktören vid biljettvisering ombord.

Resan till Magiska Slovenien inkluderar fyra resdagar med tåg. Den femte resdagen kan utnyttjas till egen tågutflykt från Ljubljana. Exempel: Tag morgontåget till Trieste i Italien, restid ca 1 h 35 m, med återkomst till Ljubljana vid 21-tiden på kvällen. Eller passa på att besöka grannlandets Kroatien huvudstad Zagreb, restid ca 2 h 20 m, med utresa på morgonen och återkomst till Ljubljana vid 21-tiden.

Boende

 • Hotel Park Urban & Green ***

  Hotel Park Urban & Green är ett uppskattat mellanklasshotell som renoverades 2017. Hotellet är beläget på tio minuters promenad in till centrala Ljubljana. Bekväma rum med bad eller dusch och wc, hårfön, luftkonditionering, minibar, telefon, satellit-tv och wi-fi. Hotellet har restaurang, bar och terrass.