Översikt

Tågresa Verona & Venedig

Följ med på en storslagen rundresa med tåg till Italien. Under en vecka får du njuta av Romeos och Julias stad Verona, prova berömda viner i Valpolicella och uppleva den magiska staden Venedig och öarna i Venedigbukten ombord på det högklassiga kryssningsfartyget M/S Michelangelo. Dessutom ingår en natt i Hamburg som start och avslutning på resan.

Boka din resa

2020-10-11 2020-10-20 23 295 kr Tåg Stockholm 5+ Boka resa

Program

 • Dag 1. Tåg från Sverige till Hamburg

  Resan påbörjas i Sverige och med anslutande tåg ankommer vi till Köpenhamn för vidare färd mot Hamburg där vi övernattar.

 • Dag 2. Med tåg genom Europa

  Den fortsatta färden till Verona går via München och Innsbruck, Tyrolens historiska huvudstad mitt i alpdalen kring floden Inn. Efter att ha passerat Brennerpasset når vi staden Bolzano och här stöter vi på den 410 km långa floden Adige, den näst längsta i Italien efter Po. Vi följer floden ända till Verona dit vi ankommer under kvällen.

 • Dag 3. Utflykt i Verona

  Idag väntar en guidad rundvandring i Verona, en stad med en tvåtusenårig historia. Romarna grundade staden år 49 f.Kr., och den största sevärdheten i Verona är därför den romerska arenan, den tredje största i Italien. Verona är även Romeos och Julias stad. Trots att författaren Shakespeare aldrig satte sin fot i Verona, kan Julias hus, med den berömda balkongen, ändå beskådas.

 • Dag 4. Ledig dag i Verona

  En ledig dag för shopping och egna strövtåg i den gamla staden med sina vindlande gränder och sin gamla stadskärna med mängder av butiker, barer och restauranger.

 • Dag 5. Vinprovning i Valpolicella

  Runt Verona finns flera berömda vinregioner. Populärast av dem alla är Valpolicella, inte minst tack vare ripasso- och amaronevinerna. Vi besöker ett av vinhusen där vi, efter en rundvisning, provar några av gårdens viner. Under eftermiddagen tar vi oss tillbaka till stationen Verona Porta Nuova för fortsatt resa med tåg till Venedig. Vi ankommer till stationen Santa Lucia, belägen i centrala Venedig. Härifrån lotsas vi till fartyget M/S Michelangelo.

 • Dag 6. Markusplatsen och Murano

  Under förmiddagen gör vi en guidad promenad till den imponerande Markusplatsen med Markuskatedralen, en av världens mest magnifika. Intill ligger Dogepalatset. Härifrån styrdes Venedig fram till republikens fall år 1797. Under eftermiddagen gör vi en kryssning i Venediglagunen, med besök på Murano och Burano, två av öarna som ligger en knapp timme från Venedig. Murano är mest känt för sin glastillverkning med anor från 1200-talet. På Burano, spetsknypplarnas och fiskarnas ö, får vi tid att strosa bland färgglada hus, insupa lugnet och njuta av en kaffe vid kanalen som delar ön.

 • Dag 7. Gondoler och karnevalsmasker

  Dagens utflykt tar oss med till en gondolbyggare. Konsten att bygga dessa, för Venedig så typiska båtar, har anor från tusentalet. Det finns idag endast ett fåtal squerioli, gondolbyggare, kvar som bemästrar det komplicerade hantverket. Bland världens karnevaler, räknas den i Venedig till de mer spektakulära. Besökare från hela världen upplever en fest fylld av färg, magi – och fantasifulla masker. Vi besöker en av tillverkarna och får se hantverket att ta fram dessa fantasifulla och vackra masker.

 • Dag 8. Chioggia och Padua

  Vi kryssar söderut till kanalstaden Chioggia, ett Venedig i miniformat. Från Chioggia gör vi en utflykt med buss till Padua, som är en historiskt intressant och mycket vacker stad.
  Här låg en venetiansk bosättning redan för mer än två tusen år sedan. Staden är mest känd för den Helige Antonius av Padua, vars grav och basilika vi besöker.

 • Dag 9. Tågresa till Hamburg

  Efter en tidig frukost ombord beger vi oss tillbaka till Santa Lucia för att ta tåget tillbaka till München och fortsatt resa mot Hamburg dit vi ankommer på kvällen. Övernattning på hotell i centrala Hamburg.

 • Dag 10. Hemresa till Sverige

  Avresa från Hamburg med ankomst tidig eftermiddag till Köpenhamn. Byte av tåg till hemorten i Sverige dit vi ankommer under kvällen.

Karta

Resfakta

Reslängd 10 dagar
Avreseort Stockholm
Avresor 11/10
Pris Från 23 295 kr
Enkelrumstillägg Enkelrum och enkelhytt under hela resan 6 200 kr
I priset ingår
 • • Tåganslutning till Köpenhamn t/r
 • Tågresor med platsbiljetter till Italien t/r
 • Alla transfers i Tyskland och Italien
 • Del i dubbelrum i Hamburg, 2 nätter
 • Del i dubbelrum i Verona, 3 nätter
 • Frukost i Hamburg och Verona
 • Del i tvåbäddshytt på M/S Michelangelo, huvuddäck, 4 nätter
 • Helpension ombord på fartyget från middag dag 5 till frukost dag 9
 • Vin, öl och vatten till måltiderna samt utvalda drycker i baren ombord
 • Utflykt i Verona
 • Utflykt till Valpolicella
 • Utflykt i Venedig
 • Utflykt till öarna Murano och Burano
 • Utflykt till gondol- och maskmakare
 • Utflykt Padua
 • Auktoriserade guider (engelska)
 • Grand Tours färdledare
I priset ingår ej

Dricks är inte inkluderat i resans pris.

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor. 

Anslutningsort

Flera orter i Sverige

Information om avresor

BOKNING AV RESA. I samband med att du bokar en tågresa med oss, behöver vi önskad avreseort, ditt födelsedatum (år-månad-dag) samt passnummer. Födelsedatum och passnummer skrivs in på tågbiljetten (Interrailkortet) som du skall ha tillhands under tågresorna.

PACKNING. Våra tågresor har ingen viktgräns, som flyget, men det är ont om bagageplats. Tag därför inte med för skrymmande bagage. Packa hellre i två mindre kollin (t.ex. kabinväska och mjuk bag eller ryggsäck) än ett stort. Tågbyten medför normalt även byte av plattform. Tänk på att du själv ansvarar för att bagaget transporteras mellan plattformarna samt kommer ombord på nästa tåg.

MAT UNDER TÅGRESAN. Bodega eller restaurangvagn finns normalt på tågen genom Europa. Inga måltider ingår eller är förbeställda ombord under tågresan. Medtag gärna något att äta för den händelse att restaurangvagn inte medföljer. Smörgåsar, frukt, vatten etc. finns att köpa på stationerna. Alla tåg är rökfria, även på toaletter.

GRAND TOURS TÅGFÄRDLEDARE. En tågresa med Grand Tours, från Sverige genom Europa, skall upplevas som ett härligt äventyr och inledningen till en minnesvärd semester. Med på resorna följer våra handplockade tågfärdledare. Resorna genomför oftast helt programenligt, utan vare sig förseningar eller andra trafikstörningar. Om något oförutsett inträffar under resan, skall du känna dig trygg i att våra tågfärdledare tar hand om dig och löser eventuella problem. Många av våra tågfärdledare har lämnat arbetslivet och tar med sig sin livserfarenhet, kunskap och servicekänsla på resan. Men vi har självklart även yngre, minst lika kompetenta och effektiva färdledare på våra tågresor. Oavsett ålder, erfarenhet och bakgrund, har Grand Tours tågfärdledare det gemensamt, att de är ansvarsfulla, trygga och effektiva och ser till att du blir väl omhändertagen under såväl tågresorna som på resmålet.

DINA TÅGBILJETTER. Ca 15 dagar före avresan erhåller du i rekommenderat brev Interrailkortet samt biljetter för anslutande tåg till Köpenhamn om du bokat detta.* Anslutning till/från Köpenhamns Centralstation ingår från Götaland och flertalet orter i Svealand. Från övriga orter erbjuder vi anslutning mot tillägg. I vårt exempel utgår resan från Stockholms Centralstation – ange önskad avreseort när du bokar resan!

INTERRAILKORTET (tågbiljetten) gäller för bokade resdagar. Aktuellt datum för utnyttjad resdag, och datum du påbörjar resan, fyller du själv i. Information om hur detta skall göras översänds tillsammans med biljetterna i det rekommenderade brevet. Biljetten visas för konduktören vid biljettvisering ombord.

Resplan

Dag 1. Tåg från Sverige till Hamburg  
Dag 2. Med tåg genom Europa
Dag 3. Utflykt i Verona
Dag 4. Ledig dag i Verona
Dag 5. Vinprovning i Valpolicella
Dag 6. Markusplatsen och Murano
Dag 7. Gondoler och karnevalsmasker
Dag 8. Chioggia och Padua
Dag 9. Tågresa till Hamburg
Dag 10. Hemresa till Sverige

Boende

Hotell: Centralt hotell i Hamburg och Verona
Fartyg: M/S Michelangelo ****

Resesätt Tåg
Resans karaktär

Sällskapsresa med tåg.

Deltagarantal

20-25 deltagare.

Bra att veta

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Boende

 • Fartyg: M/S Michelangelo****

  Fartyget är byggt 2000, renoverat 2011. Längd: 110 m, bredd 11,4 m. Max 158 passagerare fördelat på 78 hytter. Faciliteter: barer, matsal, stort soldäck med möbler, presentshop, wifi, 220 V, luftkonditionering. bekväma hytter med dusch/wc, hårfön, satellit-tv, radio, kassafack.Inspiration

Tåg till Italien