Översikt

Dresden vid Elbe med Hamburg

Dresden är huvudstad i den tyska delstaten Sachen, belägen mellan Berlin och Prag. Staden betraktas som en av Europas grönaste och kallas ofta för "Elbflorens", Florens vid floden Elbe. Dresden bjuder på mängder av sevärdheter, allt ifrån barockslott, fantastisk natur, vingårdar och världens kanske mest kända porslinsfabrik. Följ med på en spännande resa med tåg till denna storslagna stad! Under veckan får du dessutom besöka Berlin och Hamburg – och Prag, en av Europas vackraste huvudstäder.

Boka din resa

2022-09-15 2022-09-22 16 495 kr Tåg Stockholm 5+ Boka resa

Program

 • Dag 1. Tågresa - Sverige - Danmark - Hamburg

  I resans pris ingår anslutning med tåg till Köpenhamn (ange önskad avreseort när du bokar resan). Tågbyte och paus i Köpenhamn med tid att äta lunch. Under eftermiddagen fortsätter vår tågresa genom Danmark, via Odense och Jylland, till Hamburg med ankomst vid 20-tiden. Promenad till vårt hotell för övernattning. Total restid ca 12 timmar om resan påbörjas i Stockholm.

 • Dag 2. Tågresa till Berlin - vidare mot Dresden

  Efter frukost på hotellet, återvänder vi till stationen och påbörjar tågresan mot Berlin, en av Europas mest besökta städer med en närvarande historia och ett rikt kulturliv. Vi stannar i Berlin under sex timmar och gör en gemensam rundtur i den tyska huvudstaden. Man kan följa nationens hela historia genom Berlins sevärdheter, från Brandenburger Tor, Berlinmuren, Unter den Linden, Domkyrkan, Checkpoint Charlie till Bundeskanzleramt. Rundturen avslutas med lunch. Tågresan fortsätter mot Dresden, dit vi ankommer under tidig kväll. Vi stannar i Dresden under fyra nätter. Gemensam middag.

 • Dag 3. Guidad rundtur i Dresden

  Dresden har en mörk historia. De allierade bombade Dresden sönder och samman natten mellan 13 och 14 februari 1945. Invånarna led ohyggligt, oersättliga konstskatter förstördes och staden låg i ruiner.
  Under dagens rundtur möter vi den moderna, nu återuppbyggda och mycket vackra staden Dresden, belägen mitt i Tyskland, mellan Berlin och Prag. Staden betraktas som en av Europas grönaste och bjuder på mängder av historiska sevärdheter som kungliga slottet, Operan, Zwinger konstgallerier och Frauenkirche

 • Dag 4. Tågresa till Prag

  Tågresan från Dresden till den tjeckiska huvudstaden är intressant och tar två och en halv timmar. I Prag väntar en guidad stadspromenad under ledning av författaren Carl Rüster, som är bosatt i staden. Vi får se delar av stadens charmiga gamla kvarter och flera av de berömda platser som gör Prag så unikt: stadens pulserande hjärta runt Vaclavplatsen, Karlsbron över floden Moldau. Efter en gemensam lunch blir det tid för egna strövtåg. Vi återvänder med tåg till Tyskland och Dresden under sen eftermiddag.

 • Dag 5. Båttur på Elbe eller Meissen-porslin

  Ledig dag för egna aktiviteter i Dresden. Kanske väljer du att göra en kort båttur på Elbe; avresor med hjulångare under förmiddagen och turen tar ca tre timmar. Du kan även välja en längre tur på Elbe. Båten avgår på morgonen och passerar Sächsische Schweiz och Königsstein, med återkomst vid sextiden på kvällen.  
  Om du vill besöka den berömda porslinsfabriken i Meissen, avgår lokaltåg varje halvtimma, resan tar 30 minuter. I Meissen kan du också besöka det tusenåriga slottet Albrechtsburg och furstesläkten Wettinernas borg från 1400-talet.   

 • Dag 6. Tågresa från Dresden till Hamburg

  Under förmiddagen lämnar vi Dresden och återvänder med tåg via Berlin till Hamburg, dit vi ankommer redan under tidig eftermiddag. Denna gång stannar vi i Hamburg under två nätter. Eftermiddagen och kvällen ledig. Middag på egen hand.

 • Dag 7. Storslagna Hamburg

  Vi befinner oss i Hamburg, Tysklands näst största stad och landets viktigaste hamnstad. Det gamla hamnområdet har delvis förändrats och låtit sig växa. Hafencity är en ny glänsande stadsdel med sin Elbphilarmoni som landmärke, Speicherstads gamla lagerlokaler och vackra broar är prov på enastående industriarkitektur. Vi gör en rundtur till fots och med buss och avslutar med gemensam lunch. Eftermiddagen och kvällen ledig. Middag på egen hand

 • Dag 8. Hemresa

  Tidig frukost på hotellet och promenad tillbaka till stationen. Avresa från Hamburg mot Köpenhamn och fortsatt resa med tåg mot Sverige och hemorten.

Resans höjdpunkter

 • Tågrundresa med fyra städer
 • Fyra nätter i Dresden vid Elbe
 • Tågutflykt till Prag med guidad promenad
 • Tågutflykt till Berlin med guidad rundtur
 • Hamburg guidad rundtur

Karta

Resfakta

Reslängd 8 dagar
Avreseort Stockholm
Avresor 15/9
Pris Från 16 495 kr
Enkelrumstillägg 2 400 kr
I priset ingår
 • Tågresor Sverige – Tyskland t/r
 • Del i dubbelrum i Dresden 4 nätter
 • Del i dubbelrum i Hamburg 3 nätter
 • Berlin guidad rundtur/promenad
 • Dresden guidad promenad
 • Prag guidad promenad
 • Hamburg guidad rundtur/promenad
 • Sju frukostar
 • Tre luncher
 • Fyra middagar
 • Grand Tours färdledare under hela resan
I priset ingår ej

Dricks är inte inkluderat i resans pris.

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg i den mån det är möjligt för den specifika resan. 

Anslutningsort

Ange önskad avreseort vid bokning.

Resplan

Dag 1. Tåg till Hamburg och övernattning.
Dag 2. Tåg till Berlin och rundtur innan vidarefärd mot Dresden
Dag 3. Guidad tundtur i Dresden – Florens vid Elbe
Dag 4. Tågresa till Prag och guidad rundtur   
Dag 5. Ledig dag - Båttur på Elbe eller besök i Meissen? 
Dag 6. Tågresa från Dresden till Hamburg 
Dag 7. Rundtur till fots i storslagna Hamburg 
Dag 8. Avresa från Hamburg till Köpenhamn och Sverige 

Resesätt Tåg
Valuta

Euro

Visum

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Klimatkompensation
Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 10 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, normalt är det 40 dagar före avresan.

Avbeställningsskydd
Vi rekommenderar att du tecknar en avbeställningsförsäkring i samband med din bokning som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Kontakta valfritt försäkringsbolag. Som resenär hos Grand Tours ansvarar du för att ha en fullgod sjuk- och olycksfallsförsäkring för hela reseperioden. 

Vaccination
Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Bra att veta

GRAND TOURS FÄRDLEDARE ger dig uppgift om bokade platser ombord på tågen från Köpenhamn till Krakow. Ditt Interrailkort gäller, tillsammans med platsbiljetterna, som färdbevis ombord på tågen under hela resan.

MAT UNDER TÅGRESAN. Inga måltider ingår eller är förbeställda ombord under tågresan. Alla tåg är rökfria, även på toaletter.

SITTPLATSFÖRDELNING. Sällskap som är bokade på samma biljett får, så långt det är möjligt, sittplatser intill eller i närheten av varandra. Reser ni i sällskap, men är bokade på olika biljetter, är det av stor vikt att önskemål om sittplatser intill varandra noteras på bokningen. Eventuella önskemål kan dock inte garanteras.

PACKNING. Våra tågresor har ingen viktgräns, som flyget, men det är ont om bagageplats. Packa hellre i två mindre kollin (t.ex. kabinväska och mjuk bag) än ett stort. Tågbyten medför normalt även byte av plattform. Tänk på att du själv ansvarar för att bagaget transporteras mellan plattformarna samt kommer ombord på nästa tåg.

Bokning av resa. I samband med att du bokar en tågresa med Grand Tours, behöver vi ditt födelsedatum (år-månad-dag) samt passnummer. Dessa uppgifter skrivs in på tågbiljetten (Interrailkortet) som du skall ha tillhands under tågresorna.

Dina tågbiljetter. Ca 15 dagar före avresan erhåller du i rekommenderat brev samtliga dina tågbiljetter samt biljetter för anslutande tåg till Köpenhamn om du bokat detta.* * Anslutning till/från Köpenhamns Centralstation ingår från Götaland och flertalet orter i Svealand. Från övriga orter erbjuder vi anslutning mot tillägg. I grundarrangemanget utgår resan från Stockholms Centralstation – ange vid bokning önskad avreseort.

Interrailkortet (tågbiljetten) gäller för fem (5) resdagar inom en 15-dagarsperiod. Aktuellt datum för utnyttjad resdag, och datum du påbörjar resan, fyller du själv i. Information om hur detta skall göras översänds tillsammans med biljetterna i det rekommenderade brevet. Biljetten visas för konduktören vid biljettvisering ombord.

Boende

 • Hamburg, Hotel Fürst Bismark

  I Hamburg bor vi på ett trevligt och anrikt hotell, mycket centralt beläget mellan floden Elbe och Alstersjön. Från hotellet är det endast en kort promenad till många av Hamburgs många sevärdheter. Hotellet byggdes för mer än 100 år sedan. Genom åren har det byggts ut och renoverats ett flertal gånger. Delar av hotellet är kulturminnes skyddat och dess namn, Fürst Bismarck, är efter den kända prinsen som ett flertal gånger varit gäst på detta nobla hotell.

  RUMMEN. Rummen är små, ljusa och fint möblerade med separata sängar eller dubbelsäng och utrustade med hårfön, TV, telefon och trådlöst internet (WiFi) utan kostnad. Alla rum är rökfria.

 • Dresden, Ibis Dresden

  Trestjärnigt hotell, beläget på gångavstånd från Dresdens centralstation och till den historiska stadskärnan. Bar och Restaurang. Dubbelrum med dusch/wc, hårfön, tv, telefon, luftkonditionering.