Översikt

Tågresa Fyra italienska sjöar

Följ med på en vacker och innehållsrik tågresa genom Europa, till de sagolikt vackra sjöarna Lago Maggiore, Lago di Como, Lago d’Iseo och Gardasjön. Resan följer floden Rhen, och vi reser genom spännande storstäder och förbi vackra Alptoppar i Tyskland, Österrike och Italien. Landskapet här i norra Italien, i gränstrakterna till Schweiz, är magiskt. Dessutom ingår en natt i Hamburg som inledning och avslutning på resan.

Boka din resa

2020-10-03 2020-10-12 18 995 kr Tåg Stockholm 5+ Boka resa

Program

 • Dag 1. Tåg från Sverige till Hamburg

  Resan påbörjas i Sverige och med anslutande tåg ankommer vi till Köpenhamn för vidare färd mot Hamburg. Här övernattar vi på hotell beläget nära Hamburg Hauptbahnhof.

 • Dag 2. Tåg längs romantiska Rhen

  Avresa från Hamburg mot Basel i Schweiz. Vi färdas längs floden Rhen där det klassiska tåget Rheingold en gång gick. I schweiziska Basel gör vi uppehåll före den avslutande sträckan genom Schweiz till den italienska staden Domodossola i Piemonte. Här väntar buss för transfer mot Lago Maggiore.

 • Dag 3. Lago Maggiore

  Lago Maggiore delas av de italienska regionerna Piemonte och Lombardiet, medan sjöns norra del ligger i Schweiz. Lago Maggiore är Italiens näst största sjö. Vid den sydvästra stranden ligger den charmiga staden Stresa med de italienska Alperna som mäktig fond. Från stadens eleganta strandpromenad kan man se de Borromeiska öarna med palats och utsökta barockträdgårdar. Vi besöker två av de tre öarna under dagen. Isola Bella har ett vackert barockpalats och en exotisk trädgård. Den minsta ön, Isola dei Pescatori, är fortfarande bebodd. Isola Madre, som vi ser från sjön, är störst och har tillhört familjen Borromeo under 1500-talet.

 • Dag 4. Naturskön resa i Centovalli

  Vi lämnar Stresa och beger oss åter till Domodossola för att därifrån göra en vacker och spektakulär tågresa. Bagaget transporteras direkt till vårt hotell i Como vid Comosjön, där vi gör nästa övernattning. Från Domodossola färdas vi med Centovalli-tåget, det kanske vackraste sättet att färdas mellan sjöarna Maggiore och Como. Vi gör ett uppehåll i schweiziska Locarno vid Lago Maggiores norra strand. Vidare med tåg via Bellinzona, huvudstad i den italiensktalande kantonen Ticino i södra Schweiz. Bellinzona kan ståta med tre medeltidsborgar som alla är uppsatta på Unescos lista över världsarv.

 • Dag 5. Mot Lago d’Iseo och Gardasjön

  Vår resa fortsätter med buss österut mot Iseosjön. Mitt i sjön ligger ön Monte Isola som är den största bebodda ön i en europeisk sjö och Iseosjöns stolthet. Lunch vid Iseosjön innan vi reser vidare mot Gardasjön, där vi stannar kvar under kommande fyra nätter. Detta är Italiens största sjö, drygt 5 mil lång. Vårt resmål, Garda, är en förtjusande småstad belägen vid Gardasjöns sydöstra strand.

 • Dag 6. Italiens mest älskade sjö

  Vi rekommenderar båtutflykt på Gardasjön. Flera små charmiga städer kan besökas över dagen med båt från hamnen i Garda. Söder om Garda ligger Sirmione med sin pampiga borg längst ute på en långsmal halvö. På västra sidan av sjön ligger den eleganta och historiskt intressanta staden Salò skyddad av den privata ön Isola del Garda.

 • Dag 7. Utflykt till Verona

  Idag väntar en guidad promenad i Verona, Romeos och Julias stad. Shakespeare hade aldrig varit här, men Julias hus med den berömda balkongen kan ändå beskådas. Huset är gammalt, men balkongen sattes upp 1935. Den största sevärdheten, förutom den nästan helt intakta romerska arenan, är familjen della Scalas gravar på gatan bakom Piazza dei Signori. Tid för lunch, shopping och egna strövtåg i den gamla staden med sina vindlande gränder och sin gamla stadskärna med mängder av butiker, barer och restauranger.

 • Dag 8. Valpolicella med vinprovning

  Runt Gardasjön finns flera berömda vinregioner. Men populärast av dem alla är Valpolicella, inte minst tack vare ripasso- och amaronevinerna. Namnet Valpolicella betyder ”Dalen med många källare”. Regionen ligger öster om Verona och vi besöker ett av vinhusen där vi, efter en rundvisning, provar några av gårdens viner.

 • Dag 9. Tåg Verona–Hamburg

  Vi lämnar Garda och beger oss med tåg mot Hamburg dit vi ankommer på kvällen.

 • Dag 10. Tåg Hamburg–Sverige

  Frukost på hotellet i Hamburg och hemresa mot Köpenhamn och Sverige.

Karta

Resfakta

Reslängd 10 dagar
Avreseort Stockholm
Avresor 3/10
Pris Från 18 995 kr
Enkelrumstillägg Enkelrum (endast på förfrågan) 4 500 kr
I priset ingår
 • Tåganslutning till Köpenhamn t/r
 • Tågresor med platsbiljetter enligt program
 • Transfers
 • Del i dubbelrum i Hamburg, 2 nätter
 • Del i dubbelrum vid Lago Maggiore, 2 nätter
 • Del i dubbelrum vid Lago di Como, 1 natt
 • Del i dubbelrum i Garda, Gardasjön, 4 nätter
 • Frukost 9 dagar, lunch 1 dag och middag 6 dagar
 • Alla i programmet presenterade utflykter och entréer
 • Lokala auktoriserade guider (engelska)
 • Grand Tours färdledare under hela resan
I priset ingår ej

Dricks är inte inkluderat i resans pris.

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor. 

Anslutningsort

Flera orter i Sverige.

Information om avresor

BOKNING AV RESA. I samband med att du bokar en tågresa med oss, behöver vi önskad avreseort, ditt födelsedatum (år-månad-dag) samt passnummer. Födelsedatum och passnummer skrivs in på tågbiljetten (Interrailkortet) som du skall ha tillhands under tågresorna.

PACKNING. Våra tågresor har ingen viktgräns, som flyget, men det är ont om bagageplats. Tag därför inte med för skrymmande bagage. Packa hellre i två mindre kollin (t.ex. kabinväska och mjuk bag eller ryggsäck) än ett stort. Tågbyten medför normalt även byte av plattform. Tänk på att du själv ansvarar för att bagaget transporteras mellan plattformarna samt kommer ombord på nästa tåg.

MAT UNDER TÅGRESAN. Bodega eller restaurangvagn finns normalt på tågen genom Europa. Inga måltider ingår eller är förbeställda ombord under tågresan. Medtag gärna något att äta för den händelse att restaurangvagn inte medföljer. Smörgåsar, frukt, vatten etc. finns att köpa på stationerna. Alla tåg är rökfria, även på toaletter.

GRAND TOURS TÅGFÄRDLEDARE. En tågresa med Grand Tours, från Sverige genom Europa, skall upplevas som ett härligt äventyr och inledningen till en minnesvärd semester. Med på resorna följer våra handplockade tågfärdledare. Resorna genomför oftast helt programenligt, utan vare sig förseningar eller andra trafikstörningar. Om något oförutsett inträffar under resan, skall du känna dig trygg i att våra tågfärdledare tar hand om dig och löser eventuella problem. Många av våra tågfärdledare har lämnat arbetslivet och tar med sig sin livserfarenhet, kunskap och servicekänsla på resan. Men vi har självklart även yngre, minst lika kompetenta och effektiva färdledare på våra tågresor. Oavsett ålder, erfarenhet och bakgrund, har Grand Tours tågfärdledare det gemensamt, att de är ansvarsfulla, trygga och effektiva och ser till att du blir väl omhändertagen under såväl tågresorna som på resmålet.

DINA TÅGBILJETTER. Ca 15 dagar före avresan erhåller du i rekommenderat brev Interrailkortet samt biljetter för anslutande tåg till Köpenhamn om du bokat detta.* Anslutning till/från Köpenhamns Centralstation ingår från Götaland och flertalet orter i Svealand. Från övriga orter erbjuder vi anslutning mot tillägg. I vårt exempel utgår resan från Stockholms Centralstation – ange önskad avreseort när du bokar resan!

INTERRAILKORTET (tågbiljetten) gäller för bokade resdagar. Aktuellt datum för utnyttjad resdag, och datum du påbörjar resan, fyller du själv i. Information om hur detta skall göras översänds tillsammans med biljetterna i det rekommenderade brevet. Biljetten visas för konduktören vid biljettvisering ombord.

Resplan

Dag 1. Tåg från Sverige till Hamburg  
Dag 2. Tåg längs romantiska Rhen
Dag 3. Lago Maggiore 
Dag 4. Naturskön resa i Centovalli
Dag 5. Mot Lago d’Iseo och Gardasjön
Dag 6. Italiens mest älskade sjö
Dag 7. Utflykt till Verona
Dag 8. Valpolicella med vinprovning
Dag 9: Tåg Verona–Hamburg
Dag 10: Tåg Hamburg–Sverige 

Boende

Centralt hotell i Hamburg
Maggiore, Hotel Moderno ***
Como, Hotel City Center ***
Garda, Hotel Bisesti ***

Resesätt Tåg
Resans karaktär

Sällskapsresa med tåg

Deltagarantal

20-25 deltagare.

Bra att veta

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Boende

 • Hotel Bisesti***

  Hotel Bisesti är ett trestjärnigt, äldre och klassiskt italienskt hotell med några minuters promenad strandpromenaden i Garda. Trädgård med poolområde och möblerad solterrass.
  Dubbelrum med bad/wc, satellit-tv, kassafack, luftkonditionering. Några rum med balkong (tillval). Reception, hiss. Restaurang, snackbar och bar. Kostnadsfri wi-fi i allmänna utrymmen. Läget är förträffligt: Två kvarter till strandpromenaden och centrala Garda. Ett par minuters promenad till Gamla stan, busstorget och hamnen (för båtar på Gardasjön).

Inspiration