Översikt

Långtidsresa med tåg till Gardasjön

Genom åren har hundratals av Grand Tours gäster rest på långtidssemester, till länder och platser där man möts av ett gästvänligt klimat och behagligt tempo, för att njuta av solen och umgås med nya vänner. Denna resa vänder sig till er, som föredrar att resa med tåg till Italien, vill stanna länge och varva ned i den lilla charmerande staden Garda vid Gardasjön. Resan inkluderar tre veckor i egen lägenhet med självhushåll. Dessutom en hotellnatt i Hamburg som start och avslutning på resan.

Med tåg genom Europa
När man väljer att resa med tåg genom Europa, får man se allt man missar i en flygmaskin på 11 000 meters höjd. Dessutom är själva tågresan en resa i resan, där själva förflyttningen i ovanligt hög grad är en del av reseupplevelsen. Man sitter bekvämt och har rörelseutrymme om man behöver sträcka på benen. Under tiden som man reser, hinner man samtala med sina medresenärer. Kanske lockar en promenad in till bistrovagnen eller så lutar man sig helt enkelt bara tillbaka och betraktar landskapet som passerar utanför tågfönstret; resan till Gardasjön går genom en kedja av spännande städer, genom Tyskland och Österrike till Verona i Italien.

Stilla dagar i Italien
Charmen och den gästvänliga befolkningen gör Gardasjön till ett perfekt långtidsresmål. Detta är Italiens största sjö, drygt 50 km lång. Vårt resmål, staden Garda, är en förtjusande småstad med knappt 4 000 invånare, belägen vid Gardasjöns sydöstra strand.
Resan inkluderar tre veckor i egen semesterlägenhet med självhushåll, på gångavstånd in till stadens historiska centrum. I Garda finns en magnifik strandpromenad och en pittoresk innerstad med gränder och torg med restauranger, barer och butiker. Den lilla charmiga staden inbjuder till strosande i pittoreska gränder och erbjuder allt man förväntar sig av en lugn semesterort under sensommar eller tidig vår.


Våra lägenheter
Residenza Oliva är en mindre anläggning som bara ett par år gammal och erbjuder moderna semesterlägenheter för två upp till fyra personer. Huset är beläget vid en av Gardas huvudgator, en kilometer (15 minuters promenad) in till gamla stan, butiker och strandpromenaden. Busshållplats, restauranger och kaféer finns i närheten.
Vi erbjuder två storlekar av semesterlägenheter: De mindre med kombinerat vardagsrum med pentry samt ett separat sovrum. De större har kombinerat vardagsrum med pentry samt två separata sovrum – utmärkt två personer som vill ha egna sovrum, eller varför inte två par som vill dela lägenhet; priset per person blir därmed fördelaktigt.
Alla lägenheter är utrustade med dusch och wc, platt-tv, wi-fi samt möblerad balkong eller markterrass. Väl utrustat pentry med mikrovågsugn och diskmaskin. Trädgård, swimmingpool med möblerad solterrass, gym inomhus. Självhushåll gäller i lägenheterna. Mat, dryck samt toalettartiklar och paper införskaffas på egen hand.  

Program

 • Dag 1. Tåg till Köpenhamn, genom Danmark till Hamburg

  I resans pris ingår anslutning med tåg till Köpenhamn. Paus i Köpenhamn med tid att äta lunch. Här träffar du övriga medresenärer samt färdledaren, som medföljer under hela resan till Italien och tillbaka. Under eftermiddagen fortsätter vår resa med tåg, genom Danmark via Odense och Jylland, till Hamburg i Tyskland med ankomst vid 20-tiden. Kort promenad till vårt hotell för övernattning. Total restid ca 12 timmar om resan påbörjas i Stockholm.

 • Dag 2. Tåg från Hamburg via München till Verona

  Efter frukost på hotellet tar vi oss tillbaka till stationen och påbörjar tågresan genom Tyskland. Första sträckan, resan till Bayerns huvudstad München, tar knappt sex timmar. Här gör vi en paus, med möjlighet att äta något enkelt, innan vi byter tåg för vår fortsatta resa genom Österrike mot Italien.
  Efter att ha passerat Brennerpasset når vi staden Bolzano och här stöter vi på den 410 km långa floden Adige, den näst längsta i Italien efter Po. Vi kommer att följa floden ända till Verona. Tågresan till Verona tar även den knappt sex timmar. Här möter buss som tar oss till Gardasjön och vi ankommer till våra lägenheter vid 21-tiden. Total restid ca 13 timmar.
  Ankomstkvällen erbjuder vi en enklare måltid på en närbelägen trattoria. 

 • Dag 3-22. Tre sköna veckor vid Gardasjön

  Du bor under tre veckor i lägenhet med självhushåll, beläget på gångavstånd till centrum och strandpromenaden. Under kommande veckor har du möjlighet att delta i trevliga utflykter till bland annat Verona och vindistrikten i Veneto. Du har hela tiden tillgång till Grand Tours färdledare, som har stort kunnande om Italien och allt som finns runt Gardasjön, och kan ge tips om du vill utforska resmålet på egen hand. 

 • Egen tid Promenera och utforska Garda

  Under dina veckor i Italien kan det vara skönt med en och annan promenad. Du kan inleda vistelsen med att följa med färdledaren på en promenad längs den vackra strandvägen mellan Garda och grannstaden Bardolino. Dit är det fyra kilometer och promenaden är värd besväret.
  Runt Bardolino finns flera vingårdar som producerar kvalitetsviner som bär stadens namn. Denna del av Gardasjön kallas ibland ”olivkusten” då förutsättningarna för olivodling är optimala. Du får egen tid att utforska den vackra staden, varefter vi tar oss tillbaka till Garda.

 • Valbar aktivitet Spelar du golf?

  Endast tre kilometer från centrala Garda ligger golfanläggningen Ca’Degli Ulivi, inbäddad bland cypresser och olivlundar. Du kan välja att spela nio eller arton hål, greenfee på vardagar ligger på 30–55 euro. Terrängen är kuperad, så golfbil är att rekommendera. Golfklubben har driving range, shop, restaurang och bar.

 • Valbar aktivitet Gör en båtutflykt på Gardasjön!

  Italienarnas mest älskade sjö är en skattkista fylld av charmiga små städer som kan besökas över dagen med båt från hamnen i Garda. Till exempel Sirmione, med sin pampiga borg längst ute på en långsmal halvö, eller Desenzano, fylld av charm, en livlig hamn och trivsamma gränder. På västra sidan av sjön ligger den eleganta och historiskt intressanta staden Salò skyddad av den privata ön Isola del Garda. Allra längst i norr ligger en av Gardasjöns mest populära utflyktsmål, småstaden Limone sul Garda, som fått sitt namn efter områdets tidigare citronodlingar.

 • Valbar aktivitet Linbana upp på Monte Baldo eller vandring längs sjön till Lazise

  Norr om Garda ligger den charmiga medeltidsstaden Malcesine. Hit kan du ta dig med buss eller båt på egen hand och du kan, mot avgift, ta linbanan upp på berget Monte Baldo, till 1 760 meters höjd. Härifrån är utsikten makalös och naturen pastoral. På närmare håll finns klippan La Rocca som reser sig 280 meter över Garda. Orkar du ta dig upp, så belönas du med en storslagen utsikt över staden och Gardasjön. Kanske lockar en lång promenad söderut längs sjön, förbi Bardolino och ytterligare några kilometer till den lilla staden Lazise. Din färdledare har fler tips på aktiviteter som du kan göra på egen hand, en ledig dag vid Gardasjön.

 • Valbar aktivitet Valpolicella med vinprovning

  Runt Gardasjön ligger vindistrikten tätt. Bland andra Verona, Bardolino, Lugana och Soave. Men populärast av dem alla är Valpolicella, mycket tack vare vinerna Ripasso och Amarone som produceras här. Du kan som tillval boka en utflykt till en av vingårdarna i Valpolicella där vi, efter en rundvisning, får prova ett par av gårdens viner.

 • Valbar aktivitet Romeos och Julias Verona

  Du kan som tillval även boka en utflykt till Verona, som har en tvåtusenårig historia. Romarna grundade staden år 49 f.Kr., och den största sevärdheten är därför den romerska arenan, den tredje största i Italien, efter Colosseum i Rom och amfiteatern i Capua. Under medeltiden blomstrade Verona under klanen della Scala, som var lika mycket konstälskare som de var mordiska tyranner. Verona är även Romeos och Julias stad. Shakespeare hade aldrig varit i Verona, men Julias hus, med den berömda balkongen, kan ändå beskådas. Själva huset är gammalt, men balkongen sattes upp 1935. Tid för shopping, strövtåg och lunch på egen hand.

 • Egen tid Njut av Lady och Lufsen-atomsfären

  Du bor i en modern lägenhet på Residenza Oliva med fullt utrustat kök så att du bekvämt kan ordna dina måltider. Men ett par kvällar kan det vara mysigt att kosta på sig en pizza eller en spaghetti på någon av tavernorna i gränderna inne i gamla stan, och insupa den romantiska Lady och Lufsen-atmosfären.

 • Dag 23. Tågresa från Verona till Hamburg

  Sista dagen i Italien inleds med buss till stationen i Verona. Härifrån reser vi med tåg till München, där vi gör ett kort uppehåll för tågbyte och fortsatt resa till Hamburg dit vi ankommer sent på kvällen. Övernattning på hotell i centrala Hamburg.

   

   

 • Dag 24. Hemresa till Sverige

  Efter frukost på hotellet i Hamburg, påbörjar vi hemresan mot Köpenhamn och Sverige. Om du reser till Stockholm, ankommer du vid 20-tiden på kvällen.

Resans höjdpunkter

 • Modern och rymlig semesterlägenhet
 • Hotell i Hamburg på ut och hemresa
 • Gångavstånd till gamla stan
 • Pool, solterrass och gym på Residenza Oliva
 • Tre veckor vid sagolika Gardasjön

Karta

Resfakta

Reslängd 24 dagar
Avreseort Stockholm
Avresor 25/9
Pris Från 21 995 kr
Detaljerade priser

Lägenhet med 2 sovrum, tillägg 3 600 kr per person

I priset ingår
 • Tåganslutning från Sverige till Köpenhamn t/r
 • Tågresor med platsbiljetter från Köpenhamn till Verona t/r
 • Busstransfer till hotellet t/r
 • Del i dubbelrum i Hamburg, 2 nätter med frukost
 • Del i lägenhet med ett separat sovrum i Garda 21 nätter
 • Självhushåll i under vistelsen i Garda
 • Byte av sänglinne och handdukar 1gång/vecka
 • Enkel måltid ankomstkvällen
 • Informationsmöte i anslutning till frukost första morgonen
 • Turistskatter
 • Promenad till Bardolino
 • Grand Tours färdledare under hela resan
I priset ingår ej

Dricks är inte inkluderat i resans pris.
Självhushåll gäller i lägenheterna. Mat, dryck samt toalettartiklar och paper införskaffas på egen hand.

 

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg i den mån det är möjligt för den specifika resan. 

Anslutningsort

Flera orter i Sverige

Information om avresor

BOKNING AV RESA. I samband med att du bokar en tågresa med oss, behöver vi önskad avreseort, ditt födelsedatum (år-månad-dag) samt passnummer. Födelsedatum och passnummer skrivs in på tågbiljetten (Interrailkortet) som du skall ha till hands tillsammans med ditt pass under tågresorna.

PACKNING. Våra tågresor har ingen viktgräns, som flyget, men det är ont om bagageplats. Tag därför inte med för skrymmande bagage. Packa hellre i två mindre kollin (t.ex. kabinväska och mjuk bag eller ryggsäck) än ett stort. Tågbyten medför normalt även byte av plattform. Tänk på att du själv ansvarar för att bagaget transporteras mellan plattformarna samt kommer ombord på nästa tåg.

MAT UNDER TÅGRESAN. Bodega eller restaurangvagn finns normalt på tågen genom Europa. Inga måltider ingår eller är förbeställda ombord under tågresan. Medtag gärna något att äta för den händelse att restaurangvagn inte medföljer. Smörgåsar, frukt, vatten etc. finns att köpa på stationerna. Alla tåg är rökfria, även på toaletter.

GRAND TOURS TÅGFÄRDLEDARE. En tågresa med Grand Tours är inledningen till en minnesvärd semester. En tågresa från Sverige till Europa tar två hela dagar. Med på resorna är våra handplockade färdledare. Om något oförutsett inträffar under resan, skall du känna dig trygg i att våra färdledare tar hand om dig och löser eventuella problem. Grand Tours färdledare är ansvarsfulla, trygga och effektiva och ser till att du blir väl omhändertagen under såväl tågresorna som på resmålet.

DINA TÅGBILJETTER. Ca 15 dagar före avresan erhåller du i rekommenderat brev Interrailkortet samt biljetter för anslutande tåg till Köpenhamn om du bokat detta.* Anslutning till/från Köpenhamns Centralstation ingår från Götaland och flertalet orter i Svealand. Från övriga orter erbjuder vi anslutning mot tillägg. I vårt exempel utgår resan från Stockholms Centralstation – ange önskad avreseort när du bokar resan!

INTERRAILKORTET (tågbiljetten) gäller för bokade resdagar. Aktuellt datum för utnyttjad resdag, och datum du påbörjar resan, fyller du själv i. Information om hur detta skall göras översänds tillsammans med biljetterna i det rekommenderade brevet. Biljetten visas för konduktören vid biljettvisering ombord.

Resplan

Dag 1. Tåg från Sverige via Köpenhamn till Hamburg. Övernattning i Hamburg.
Dag 2. Tåg från Hamburg via München till Verona. Busstransport till Gardasjön.
Dag 3-22. Tre sköna veckor väntar. 
Dag 23. Tåg från Verona till Hamburg. Övernattning i Hamburg.
Dag 24. Tåg från Hamburg via Köpenhamn till Sverige.

Resesätt Tåg
Valuta

Euro

Resans karaktär

Sällskapsresa med tåg.
Våra tågresor är inte anpassade för personer med funktionshinder. På- och avstigning, byte av perrong och förekommande promenader mellan station och hotell eller transferbuss, förutsätter att resenären själv kan hantera sitt eget bagage.

Deltagarantal

20-25 deltagare.

Klimatkompensation
Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 10 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, normalt är det 40 dagar före avresan.

Avbeställningsskydd
Vi rekommenderar att du tecknar en avbeställningsförsäkring i samband med din bokning som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Kontakta valfritt försäkringsbolag. Som resenär hos Grand Tours ansvarar du för att ha en fullgod sjuk- och olycksfallsförsäkring för hela reseperioden. 

Pass och visum
För dig som ska resa utomlands är det viktigt att kontrollera att ditt pass är giltigt och oskadat. Polismyndigheten utfärdar nya pass och handläggningstiden kan variera. Om du behöver ansöka om nytt pass bör du göra det omgående. Observera att det är din egen skyldighet att kontrollera vad som gäller rörande visum, extra viktigt om du har annat pass än svenskt.

Vaccination
Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Bra att veta

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Boende

 • Residenza Oliva, Garda

  Residenza Olivo är ett modernt lägenhetshotell, beläget på gångavstånd till Gardas historiska stadskärna. Våra lägenheter är rymliga med ett respektive två separat sovrum, vardagsrum med pentry, kylskåp, diskmaskin och mikrovågsugn, dusch/wc och balkong eller markterrass. Wi-fi. Trädgård med swimmingpool (ej uppvärms), terrass och gym.

Inspiration

Tåg till Italien

Boka din resa

2022-09-25 2022-10-18 21 995 kr Tåg Stockholm 5+ Boka resa