Översikt

Tågresa Portofino, Cinque Terre & Gardasjön

Vi reser med tåg via Milano till Italienska Rivieran. I Ligurien besöker vi Cinque Terre, en bedövande vacker kuststräcka där fem små charmiga fiskebyar klänger sig fast vid klippan. Vi gör även en utflykt till Portofino, en klassisk turistort, känd bland annat som platsen där Richard Burton friade till Elisabeth Taylor. Vidare till den charmerande småstaden Garda vid Gardasjön. Vi besöker Verona och provar viner i Valpolicella. Efter dagarna vid Gardasjön går hemresan med tåg genom Sydtyrolen, Brennerpasset, Österrike och Bayern. Dessutom ingår en natt i Hamburg som start och avslutning på rundresan.

Boka din resa

2020-09-30 2020-10-09 19 795 kr Tåg Stockholm 5+ Boka resa

Program

 • Dag 1. Tåg till Köpenhamn och Hamburg

  Med anslutning från Sverige via Köpenhamn ankommer vi till Hamburg där vi övernattar.

 • Dag 2. Tåg från Hamburg till Italien

  Den fortsatta färden till Italienska Rivieran går via Zürich i Schweiz och Milano. Tågresorna tar drygt 15 timmar inklusive uppehåll vid två tågbyten. Från stationen i Genua är det en kort promenad till vårt hotell dit vi ankommer vid 21-tiden.

 • Dag 3. Utflykt till Portofino

  Ligurien, eller Italienska Rivieran, sträcker sig från den fransk-italienska gränsen i väster till Toscana i öster. Här finns berömda, magiskt vackra platser som San Remo, Portofino och byarna i Cinque Terre. Här i Genua, Liguriens huvudstad, föddes Christofer Columbus liksom den berömda gröna peston, Pesto alla Genovese. Idag gör vi en utflykt till fashionabla Portofino, ansedd som en av Medelhavets vackraste och mest exklusiva byar. Här i Portofino friade Richard Burton till Elisabeth Taylor i samband med en paus i inspelningen av filmen Cleopatra.

 • Dag 4. Utflykt till Cinque Terre

  Cinque Terre består av fem charmiga byar, belägna längs den östra delen av Italienska Rivieran. Hela regionen är nationalpark och står på Unescos lista över världsarv. Här möter besökaren pittoreska fiskehamnar, pastellfärgade medeltidsbyggnader, olivlundar och vinodlingar. Dagens utflykt går med tåg till Riomaggiore, den sydligaste av byarna, med en vacker 1300-talskyrka och en ståtlig borg från 1200-talet. Vi gör en båtresa till Vernazza, den kanske vackraste av byarna, belägen på en udde. Vernazza har en borg vid havet, en gång byggd som försvar mot pirater. Resan fortsätter till Monterosso, den västligaste av byarna i Cinque Terre. Ledig tid för lunch och egna strövtåg innan vi återvänder med tåg till Genua.

 • Dag 5. Tåg från Ligurien till Verona

  Vi lämnar Genua och reser mot Milano för byte av tåg mot Verona dit vi ankommer vid lunchtid. Från Verona tar vi buss till Garda och vårt hotell, beläget en kort promenad till strandpromenaden och gamla stan.

 • Dag 6. Pittoreska Garda vid Gardasjön

  Vårt resmål, staden Garda, är en förtjusande småstad med knappt 4 000 invånare, belägen vid Gardasjöns sydöstra strand. Här finns en magnifik strandpromenad och en pittoresk innerstad, gränder och torg med ett myllrande folkliv, restauranger, barer och butiker.

 • Dag 7. Guidad utflykt till Verona

  Idag väntar en guidad utflykt till Verona, för turisten först och främst Romeos och Julias stad. Shakespeare hade aldrig varit här. Men Julias hus, med den berömda balkongen, kan ändå beskådas. Själva huset är ganska gammalt, men balkongen sattes upp 1935. Den största sevärdheten, förutom den romerska arenan, är familjen della Scalas gravar på gatan bakom Piazza dei Signori. Tid för lunch, shopping och strövtåg.

 • Dag 8. Utflykt till Valpolicella med vinprovning

  Runt Gardasjön ligger vindistrikten tätt. Bland andra Verona, Bardolino, Soave och inte minst Valpolicella. Idag gör vi en utflykt med buss till en vingård i just Valpolicella. Vingården är belägen i den vackra dalen; Valpolicella betyder ungefär dalen med de många källorna. Efter en rundvandring får vi möjlighet att provsmaka några av de eleganta vinerna.

 • Dag 9. Tåg från Verona till Hamburg

  Vi lämnar Garda och beger oss till Verona varifrån tåget till München avgår. Vi följer den 410 km långa floden Adige, den näst längsta i Italien efter Po, genom städerna Trento och Bolzano i Sydtyrolen. Efter att passerat Brenner-passet kommer vi in i Österrike och ser städerna Innsbruck och Kufstein genom tågfönstret. I München byter vi tåg och fortsätter mot Hamburg.

 • Dag 10. Tåg till Sverige

  Frukost på hotellet i Hamburg, varefter vi påbörjar hemresan mot Köpenhamn och Sverige.

Karta

Resfakta

Reslängd 10 dagar
Avreseort Stockholm
Avresor 30/9
Pris Från 19 795 kr
Enkelrumstillägg Enkelrumstillägg 7 000 kr (på förfrågan)
I priset ingår
 • Tåganslutning från Sverige till Köpenhamn t/r
 • Tågresor med platsbiljetter till Italien t/r
 • Del i dubbelrum i Hamburg, 2 nätter, frukost
 • Del i dubbelrum i Genua, 3 nätter, och Garda, 4 nätter
 • Halvpension i Italien (exkl. dryck)
 • Utflykt till Portofino
 • Utflykt till Cinque Terre
 • Utflykt till Verona
 • Utflykt till Valpolicella med vinprovning
 • Lokala auktoriserade guider (engelska)
 • Grand Tours färdledare
I priset ingår ej

Dricks är inte inkluderat i resans pris.

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor. 

Anslutningsort

Flera orter i Sverige

Information om avresor

BOKNING AV RESA. I samband med att du bokar en tågresa med oss, behöver vi önskad avreseort, ditt födelsedatum (år-månad-dag) samt passnummer. Födelsedatum och passnummer skrivs in på tågbiljetten (Interrailkortet) som du skall ha tillhands under tågresorna.

PACKNING. Våra tågresor har ingen viktgräns, som flyget, men det är ont om bagageplats. Tag därför inte med för skrymmande bagage. Packa hellre i två mindre kollin (t.ex. kabinväska och mjuk bag eller ryggsäck) än ett stort. Tågbyten medför normalt även byte av plattform. Tänk på att du själv ansvarar för att bagaget transporteras mellan plattformarna samt kommer ombord på nästa tåg.

MAT UNDER TÅGRESAN. Bodega eller restaurangvagn finns normalt på tågen genom Europa. Inga måltider ingår eller är förbeställda ombord under tågresan. Medtag gärna något att äta för den händelse att restaurangvagn inte medföljer. Smörgåsar, frukt, vatten etc. finns att köpa på stationerna. Alla tåg är rökfria, även på toaletter.

GRAND TOURS TÅGFÄRDLEDARE. En tågresa med Grand Tours, från Sverige genom Europa, skall upplevas som ett härligt äventyr och inledningen till en minnesvärd semester. Med på resorna följer våra handplockade tågfärdledare. Resorna genomför oftast helt programenligt, utan vare sig förseningar eller andra trafikstörningar. Om något oförutsett inträffar under resan, skall du känna dig trygg i att våra tågfärdledare tar hand om dig och löser eventuella problem. Många av våra tågfärdledare har lämnat arbetslivet och tar med sig sin livserfarenhet, kunskap och servicekänsla på resan. Men vi har självklart även yngre, minst lika kompetenta och effektiva färdledare på våra tågresor. Oavsett ålder, erfarenhet och bakgrund, har Grand Tours tågfärdledare det gemensamt, att de är ansvarsfulla, trygga och effektiva och ser till att du blir väl omhändertagen under såväl tågresorna som på resmålet.

DINA TÅGBILJETTER. Ca 15 dagar före avresan erhåller du i rekommenderat brev Interrailkortet samt biljetter för anslutande tåg till Köpenhamn om du bokat detta.* Anslutning till/från Köpenhamns Centralstation ingår från Götaland och flertalet orter i Svealand. Från övriga orter erbjuder vi anslutning mot tillägg. I vårt exempel utgår resan från Stockholms Centralstation – ange önskad avreseort när du bokar resan!

INTERRAILKORTET (tågbiljetten) gäller för bokade resdagar. Aktuellt datum för utnyttjad resdag, och datum du påbörjar resan, fyller du själv i. Information om hur detta skall göras översänds tillsammans med biljetterna i det rekommenderade brevet. Biljetten visas för konduktören vid biljettvisering ombord.

Resplan

Dag 1. Tåg till Köpenhamn och Hamburg 
Dag 2. Tåg från Hamburg till Italien
Dag 3. Utflykt till Portofino 
Dag 4. Utflykt till Cinque Terre
Dag 5. Tåg från Ligurien till Verona
Dag 6. Pittoreska Garda vid Gardasjön
Dag 7. Guidad utflykt till Verona 
Dag 8. Utflykt till Valpolicella med vinprovning
Dag 9. Tåg från Verona till Hamburg
Dag 10. Tåg till Sverige

Boende

Centralt hotell i Hamburg
Genua, Hotel Continental ****
Garda, Hotel Imperial ***

Resesätt Tåg
Resans karaktär

Sällskapsresa med tåg

Deltagarantal

20-25 deltagare.

Bra att veta

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Boende

 • Hotel Continental

  Ett klassiskt hotell, byggt 1892 och beläget i Genuas historiska del. Ett par minuters promenad från centralstationen Piazza Principe och kort gångavstånd till hamnen. Restaurang och bar. Dubbelrum med bad/dusch och wc, tv, telefon, luftkonditionering.

  Adress: Via Arsenale di Terra 1, Genua, Italien Telefon: +39 010 261641

 • Hotel Imperial Garda

  Hotel Imperial Garda

  Detta är ett relativt litet trestjärnigt hotell med lugnt läge, 300 meter från centrala Garda och strandpromenaden. Trädgård med pool och liten solterrass. Restaurang och bar. Dubbelrum med bad/dusch och wc, hårfön, tv, telefon, luftkonditionering och balkong.

  Adress: Via G.Pascoli 4, Garda, Italien.

  Telefon: +39 045 725 5382

Inspiration