Översikt

Tåg till Dresden vid Elbe

Dresden är huvudstad i den tyska delstaten Sachen, belägen mellan Berlin och Prag. Staden betraktas som en av Europas grönaste och kallas ofta för "Elbflorens", Florens vid floden Elbe. Dresden bjuder på mängder av sevärdheter, allt ifrån barockslott, fantastisk natur, vingårdar och världens kanske mest kända porslinsfabrik. Följ med på en spännande resa med tåg till denna storslagna stad! Under veckan får du dessutom besöka Berlin och Hamburg – och Prag, en av Europas vackraste huvudstäder.

Resan börjar på din hemort
När du klivit ombord tåget, har du just påbörjat ett äventyr där du får se allt du missar i en flygmaskin på 11 000 meters höjd. Trots att en tågresa tar tid, så har resan många fördelar. Du slipper köer till incheckning, säkerhetskontroll och väntetid vid bagageband när du kommer fram. Du sitter bekvämt och har rörelseutrymme om du behöver sträcka på benen. Kanske tar du en promenad in till bistrovagnen. Eller så lutar du dig helt enkelt bara tillbaka och betraktar landskapet och städerna som passerar utanför tågfönstret.

Tågresan är en del av reseupplevelsen
Redan när tåget passerat Öresundsbron, börjar du på allvar känna att du är på väg, och själva förflyttningen är i ovanligt hög grad en del av reseupplevelsen. Från Köpenhamn fortsätter resan genom via Hamburg och Berlin till Dresden vid Elbe.

Program

 • Dag 1. Tågresa - Sverige - Danmark - Hamburg

  I resans pris ingår anslutning med tåg till Köpenhamn (ange önskad avreseort när du bokar resan). Tågbyte och paus i Köpenhamn med tid att äta lunch. Under eftermiddagen fortsätter vår tågresa genom Danmark, via Odense och Jylland, till Hamburg med ankomst vid 20-tiden. Promenad till vårt hotell för övernattning. Total restid ca 12 timmar om resan påbörjas i Stockholm. Middag på egen hand.

 • Dag 2. Tågresa till Berlin – och vidare mot Dresden

  Efter frukost på hotellet, återvänder vi till stationen och påbörjar tågresan mot Berlin, en av Europas mest besökta städer med en närvarande historia och ett rikt kulturliv. Vi stannar i Berlin under sex timmar och gör en gemensam rundtur i den tyska huvudstaden. Man kan följa nationens hela historia genom Berlins sevärdheter, från Brandenburger Tor, Berlinmuren, Unter den Linden, Domkyrkan, Checkpoint Charlie till Bundeskanzleramt. Rundturen avslutas med lunch.
  Tågresan fortsätter mot Dresden, dit vi ankommer under tidig kväll. Vi stannar i Dresden under fyra nätter. Gemensam middag.

 • Dag 3. Guidad rundtur i Dresden

  Dresden har en mörk historia. De allierade bombade Dresden sönder och samman natten mellan 13 och 14 februari 1945. Invånarna led ohyggligt, oersättliga konstskatter förstördes och staden låg i ruiner.
  Under dagens rundtur möter vi den moderna, nu återuppbyggda och mycket vackra staden Dresden, belägen mitt i Tyskland, mellan Berlin och Prag. Staden betraktas som en av Europas grönaste och bjuder på mängder av historiska sevärdheter som kungliga slottet, Operan, Zwinger konstgallerier och Frauenkirche. Gemensam middag.

 • Dag 4. Tågresa till Prag

  Tågresan från Dresden till den tjeckiska huvudstaden är intressant och tar två och en halv timmar. I Prag väntar en guidad stadspromenad under ledning av författaren Carl Rüster, som är bosatt i staden. Vi får se delar av stadens charmiga gamla kvarter och flera av de berömda platser som gör Prag så unikt: stadens pulserande hjärta runt Vaclavplatsen, Karlsbron över floden Moldau. Efter en gemensam lunch blir det tid för egna strövtåg.
  Vi återvänder med tåg till Tyskland och Dresden under sen eftermiddag. Middag på egen hand.

 • Dag 5. Båttur på Elbe eller Meissen-porslin

  Ledig dag för egna aktiviteter i Dresden. Kanske väljer du att göra en kort båttur på Elbe; avresor med hjulångare under förmiddagen och turen tar ca tre timmar. Du kan även välja en längre tur på Elbe. Båten avgår på morgonen och passerar Sächsische Schweiz och Königsstein, med återkomst vid sextiden på kvällen. 
  Om du vill besöka den berömda porslinsfabriken i Meissen, avgår lokaltåg varje halvtimma, resan tar 30 minuter. I Meissen kan du också besöka det tusenåriga slottet Albrechtsburg och furstesläkten Wettinernas borg från 1400-talet. Gemensam middag.  

 • Dag 6. Tågresa från Dresden till Hamburg

  Under förmiddagen lämnar vi Dresden och återvänder med tåg via Berlin till Hamburg, dit vi ankommer redan under tidig eftermiddag. Denna gång stannar vi i Hamburg under två nätter. Eftermiddagen och kvällen ledig. Middag på egen hand.

 • Dag 7. Storslagna Hamburg

  Vi befinner oss i Hamburg, Tysklands näst största stad och landets viktigaste hamnstad. Det gamla hamnområdet har delvis förändrats och låtit sig växa. Hafencity är en ny glänsande stadsdel med sin Elbphilarmoni som landmärke, Speicherstads gamla lagerlokaler och vackra broar är prov på enastående industriarkitektur. Vi gör en rundtur till fots och med buss och avslutar med gemensam lunch.
  Eftermiddagen och kvällen ledig. Middag på egen hand.

 • Dag 8. Hemresa

  Tidig frukost på hotellet och promenad tillbaka till stationen. Avresa från Hamburg mot Köpenhamn och fortsatt resa med tåg mot Sverige och hemorten.

Resans höjdpunkter

 • Upplev Dresden – ”Florens vid Elbe”
 • Tågutflykt till Prag
 • Rundtur i Hamburg
 • Sightseeing i Berlin
 • Svensktalande guider

Karta

Resfakta

Reslängd 8 dagar
Avreseort Stockholm
Avresor 14/9
Pris Från 16 995 kr
Enkelrumstillägg 2 400 kr
I priset ingår
 • Tågresor Sverige – Tyskland – Sverige
 • Dresden, hotell 4 nätter
 • Hamburg, hotell 3 nätter
 • Berlin guidad rundtur/promenad
 • Dresden guidad promenad
 • Entré Zwingeslott
 • Prag guidad promenad
 • Hamburg guidad rundtur/promenad
 • Frukost varje morgon
 • Middag i Dresden dag 2, 3, 5
 • Lunch i Berlin dag 2
 • Lunch i Prag dag 4
 • Lunch i Hamburg dag 7
 • Svensktalande guider
 • Grand Tours färdledare under hela resan
I priset ingår ej

Dricks är inte inkluderat i resans pris.

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg i den mån det är möjligt för den specifika resan.

Anslutningsort

Ange önskad avreseort vid bokning.

Information om avresor

BOKNING AV RESA. I samband med att du bokar en tågresa med oss, behöver vi önskad avreseort, ditt födelsedatum (år-månad-dag) samt passnummer. Födelsedatum och passnummer skrivs in på tågbiljetten (Interrailkortet) som du skall ha till hands tillsammans med ditt pass under tågresorna.

PACKNING. Våra tågresor har ingen viktgräns, som flyget, men det är ont om bagageplats. Tag därför inte med för skrymmande bagage. Packa hellre i två mindre kollin (t.ex. kabinväska och mjuk bag eller ryggsäck) än ett stort. Tågbyten medför normalt även byte av plattform. Tänk på att du själv ansvarar för att bagaget transporteras mellan plattformarna samt kommer ombord på nästa tåg.

MAT UNDER TÅGRESAN. Bodega eller restaurangvagn finns normalt på tågen genom Europa. Inga måltider ingår eller är förbeställda ombord under tågresan. Medtag gärna något att äta för den händelse att restaurangvagn inte medföljer. Smörgåsar, frukt, vatten etc. finns att köpa på stationerna. Alla tåg är rökfria, även på toaletter.

GRAND TOURS FÄRDLEDARE. En tågresa med Grand Tours är inledningen till en minnesvärd semester. En tågresa från Sverige till Europa tar två hela dagar. Med på resorna är våra färdledare. Om något oförutsett inträffar under resan, skall du känna dig trygg i att våra färdledare tar hand om dig och löser eventuella problem. Grand Tours färdledare är ansvarsfulla, trygga och effektiva och ser till att du blir väl omhändertagen under såväl tågresorna som på resmålet.

DINA TÅGBILJETTER. Ca 10 dagar före avresan erhåller du i rekommenderat brev Interrailkortet samt biljetter för anslutande tåg till Köpenhamn om du bokat detta.* Anslutning till/från Köpenhamns Centralstation ingår från Götaland och flertalet orter i Svealand. Från övriga orter erbjuder vi anslutning mot tillägg. I vårt exempel utgår resan från Stockholms Centralstation – ange önskad avreseort när du bokar resan!

INTERRAILKORTET (tågbiljetten) gäller för bokade resdagar. Aktuellt datum för utnyttjad resdag, och datum du påbörjar resan, fyller du själv i. Information om hur detta skall göras översänds tillsammans med biljetterna i det rekommenderade brevet. Biljetten visas för konduktören vid biljettvisering ombord.

Resplan

Dag 1. Tåg till Hamburg och övernattning.
Dag 2. Tåg till Berlin och rundtur innan vidarefärd mot Dresden.
Dag 3. Guidad tundtur i Dresden.
Dag 4. Dagsresa till Prag med guidad stadspromenad. 
Dag 5. Båttur på Elbe eller Meissen-porslin.
Dag 6. Tågresa från Dresden till Hamburg.
Dag 7. Rundtur till fots i storslagna Hamburg.
Dag 8. Hemresa till Sverige.

Resesätt Tåg
Valuta

Euro.

Visum

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Klimatkompensation
Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 10 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, vilket är 40 dagar före avresa, om inga anpassade villkor gäller för din resa. 

Avbeställningsskydd
Vi rekommenderar att du tecknar en avbeställningsförsäkring i samband med din bokning som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Kontakta valfritt försäkringsbolag. Som resenär hos Grand Tours ansvarar du för att ha en fullgod sjuk- och olycksfallsförsäkring för hela reseperioden. 

Pass och visum
För dig som ska resa utomlands är det viktigt att kontrollera att ditt pass är giltigt och oskadat. Kontrollera även att passet uppfyller de regler som gäller för landet du ska besöka. Polismyndigheten utfärdar nya pass och handläggningstiden kan variera. Om du behöver ansöka om nytt pass bör du göra det omgående. Observera att det är din egen skyldighet att kontrollera vad som gäller rörande visum, extra viktigt om du har annat pass än svenskt.

Vaccination
Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Boende

 • Hamburg, Hotel Fürst Bismark

  I Hamburg bor vi på ett trevligt och anrikt hotell, mycket centralt beläget mellan floden Elbe och Alstersjön. Från hotellet är det endast en kort promenad till många av Hamburgs många sevärdheter. Hotellet byggdes för mer än 100 år sedan. Genom åren har det byggts ut och renoverats ett flertal gånger. Delar av hotellet är kulturminnes skyddat och dess namn, Fürst Bismarck, är efter den kända prinsen som ett flertal gånger varit gäst på detta nobla hotell. 
  RUMMEN. Rummen är små, ljusa och fint möblerade med separata sängar eller dubbelsäng och utrustade med hårfön, TV, telefon och trådlöst internet (WiFi) utan kostnad. Alla rum är rökfria.
  Adress: Kirchenallee 49, Hamburg, Tyskland
  Telefon: +49 40 790 251 640

 • Dresden, Ibis Dresden

  Trestjärnigt hotell, beläget på gångavstånd från Dresdens centralstation och till den historiska stadskärnan. Bar och Restaurang. Dubbelrum med dusch/wc, hårfön, tv, telefon, luftkonditionering.
  Adress: Prager Strasse 5, Dresden, Tyskland
  Telefon: +49 351 48 56 48 56

Boka din resa

2023-09-14 2023-09-21 16 995 kr Tåg Stockholm 5+ Boka resa