Översikt

Tågresa från Karlstad till Gardasjön

Välkommen på en vacker resa med tåg, hela vägen från Karlstad till ett sensommar-skönt Gardasjön! Att resa med tåg genom Europa till Italien är spännande och själva förflyttningen är i ovanligt hög grad en del av reseupplevelsen. Under tiden som du reser, kan du sträcka på benen, läsa en god bok eller bara luta dig tillbaka och njuta av landskapet som passerar. I priset ingår en vecka i den charmerande semesterorten Garda, en guidad utflykt till Romeo och Julias stad Verona samt en utflykt till en vingård med vinprovning. Under vår vecka pågår den årliga vinfestivalen i grann-staden Bardolino. Dessutom ingår en natt i Hamburg som start och avslutning på resan.

Boka din resa

2020-09-28 2020-10-07 16 595 kr Tåg Stockholm 4 Boka resa

Program

 • Dag 1. Tåg från Karlstad till Hamburg

  I resans pris ingår anslutning med tåg från Karlstad till Köpenhamn. Här träffar du Grand Tours färdledare, som medföljer under resan till Italien och tillbaka. Från Köpenhamn reser vi vidare till Hamburg, dit vi ankommer under kvällen. Vi övernattar på hotell i Hamburg, beläget på kort gångavstånd.

 • Dag 2. Tåg från Hamburg till Verona

  Efter en tidig frukost på hotellet, promenerar vi tillbaka till stationen och påbörjar vår fortsatta färd till Italien. Tågresan från Hamburg till Verona tar 12 timmar inklusive ett uppehåll och tågbyte i München. Efter att ha passerat Brennerpasset når vi staden Bolzano och floden Adige och vi kommer att följa floden ända till Verona. Den avslutande resan
  München–Verona tar ca 4,5 timmar. Efter ankomst till Verona tar vi buss till Gardasjön, restid ca 60 minuter, för incheckning och lättare måltid på hotellet. I den pittoreska staden Garda, som ligger vid Gardasjöns sydöstra strand, bor vi på ett av Gardas klassiska hotell.

 • Dag 3. Promenad till Bardolino

  Dagen är ledig. Du kan följa med på en fyra km lång promenad längs strandvägen till grannstaden Bardolino. Denna del av Gardasjön kallas ibland ”olivkusten” då förutsättningarna för olivodling är optimala. Bardolino är även känt för vinet som bär stadens namn. Just denna vecka pågår den årliga vinfestivalen i Bardolino (1–5 oktober). Du får egen tid att utforska staden, varefter vi tar båten tillbaka.

 • Dag 4. Guidad utflykt till Verona

  Idag väntar en guidad promenad i Verona, en stad med en tvåtusenårig historia. Romarna grundade staden år 49 f.Kr., och den största sevärdheten i Verona är därför den romerska arenan. Under medeltiden blomstrade Verona under klanen della Scala, som var lika mycket konstälskare som de var mordiska tyranner. Verona är även Romeos och Julias stad. Trots att författaren Shakespeare aldrig satte sin fot i Verona, kan Julias hus, med den berömda balkongen, ändå beskådas. Tid för shopping, lunch på egen hand och strövtåg.

 • Dag 5. Egen tid – eller besök på Vinfestivalen

  Passa på att uppleva Vinfestivalen i Bardolino. Festivalen är en tradition som i år fyller 91 år. I den centrala parken och längs Gardasjöns stränder erbjuder vinmakare provsmakningar. Men här kan man även ta del av det utmärkta italienska köket och lokalt hantverk. Enklast tar du dig till Bardolino till fots, men det går även att resa till och från Bardolino med båt.

 • Dag 6. Utflykt till vingård med vinprovning

  Runt Gardasjön ligger vindistrikten tätt. Bland andra Verona, Soave och inte minst Bardolino. Vi återvänder till Bardolino, denna gång med buss. Under en kort halvdagstur besöker vi en av de bättre vingårdarna i Bardolino och får prova några av gårdens viner.

 • Dag 7. Egen tid i Garda

  Staden har gett Gardasjön dess namn och det är lätt att bli förälskad i Gardas färgglada hus och småbutiker i de trånga gränderna. Den bilfria strandpromenaden är Gardas hjärta. När solen går ned över Gardasjön fylls stadens alla caféer och restauranger.

 • Dag 8. Gör en egen båtutflykt på Gardasjön

  Italienarnas mest älskade sjö är en skattkista fylld av små charmiga städer som kan besökas med båt från hamnen i Garda. Till exempel Sirmione, med sin pampiga borg eller Desenzano, fylld av charm och trivsamma gränder. På västra sidan av sjön ligger den eleganta och historiskt intressanta staden Salò skyddad av den privata ön Isola del Garda. I norr ligger en av Gardasjöns mest populära utflyktsmål, Limone sul Garda, som fått sitt namn efter områdets tidigare citronodlingar.

 • Dag 9. Tågresa Verona–Hamburg

  Tidig frukost och avresa med buss till Verona där vi tar tåg till München. Uppehåll och fortsatt resa till Hamburg dit vi ankommer på kvällen. Övernattning på hotell beläget på kort gångavstånd från stationen.

 • Dag 10. Hemresa till Sverige

  Efter frukost på hotellet, promenerar vi tillbaka till stationen och påbörjar hemresan.

Karta

Resfakta

Reslängd 10 dagar
Avreseort Stockholm
Avresor 28/9
Pris Från 16 595 kr
Detaljerade priser

Dubbelrum med balkong 1 100 kr

I priset ingår
 • Tåganslutning Köpenhamn från Götaland och flertalet orter i Svealand t/r
 • Tågresor med platsbokning till Verona t/r
 • Del i dubbelrum i Hamburg, 2 nätter inkl. frukost
 • Transfer till Garda t/r
 • Del i dubbelrum i Garda, 7 nätter
 • Halvpension i Garda (exkl. dryck middag)
 • Bardolino, vandring längs strandvägen
 • Verona, guidad utflykt med buss
 • Vinprovning
 • Lokal auktoriserad guide i Verona
 • Grand Tours färdledare
I priset ingår ej

Dricks är inte inkluderat i resans pris.

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor. 

Anslutningsort

Avresa med tåg 28/9. Anslutning till/från Köpenhamns Centralstation ingår från Götaland och flertalet orter i Svealand. Från övriga orter erbjuder vi anslutning mot tillägg. I vårt exempel utgår resan från Karlstad – ange önskad avreseort när du bokar resan!

Information om avresor

BOKNING AV RESA. I samband med att du bokar en tågresa med oss, behöver vi önskad avreseort, ditt födelsedatum (år-månad-dag) samt passnummer. Födelsedatum och passnummer skrivs in på tågbiljetten (Interrailkortet) som du skall ha tillhands under tågresorna.

PACKNING. Våra tågresor har ingen viktgräns, som flyget, men det är ont om bagageplats. Tag därför inte med för skrymmande bagage. Packa hellre i två mindre kollin (t.ex. kabinväska och mjuk bag eller ryggsäck) än ett stort. Tågbyten medför normalt även byte av plattform. Tänk på att du själv ansvarar för att bagaget transporteras mellan plattformarna samt kommer ombord på nästa tåg.

MAT UNDER TÅGRESAN. Bodega eller restaurangvagn finns normalt på tågen genom Europa. Inga måltider ingår eller är förbeställda ombord under tågresan. Medtag gärna något att äta för den händelse att restaurangvagn inte medföljer. Smörgåsar, frukt, vatten etc. finns att köpa på stationerna. Alla tåg är rökfria, även på toaletter.

GRAND TOURS TÅGFÄRDLEDARE. En tågresa med Grand Tours, från Sverige genom Europa, skall upplevas som ett härligt äventyr och inledningen till en minnesvärd semester. Med på resorna följer våra handplockade tågfärdledare. Resorna genomför oftast helt programenligt, utan vare sig förseningar eller andra trafikstörningar. Om något oförutsett inträffar under resan, skall du känna dig trygg i att våra tågfärdledare tar hand om dig och löser eventuella problem. Många av våra tågfärdledare har lämnat arbetslivet och tar med sig sin livserfarenhet, kunskap och servicekänsla på resan. Men vi har självklart även yngre, minst lika kompetenta och effektiva färdledare på våra tågresor. Oavsett ålder, erfarenhet och bakgrund, har Grand Tours tågfärdledare det gemensamt, att de är ansvarsfulla, trygga och effektiva och ser till att du blir väl omhändertagen under såväl tågresorna som på resmålet.

DINA TÅGBILJETTER. Ca 15 dagar före avresan erhåller du i rekommenderat brev Interrailkortet samt biljetter för anslutande tåg till Köpenhamn om du bokat detta.* Anslutning till/från Köpenhamns Centralstation ingår från Götaland och flertalet orter i Svealand. Från övriga orter erbjuder vi anslutning mot tillägg. I vårt exempel utgår resan från Stockholms Centralstation – ange önskad avreseort när du bokar resan!

INTERRAILKORTET (tågbiljetten) gäller för bokade resdagar. Aktuellt datum för utnyttjad resdag, och datum du påbörjar resan, fyller du själv i. Information om hur detta skall göras översänds tillsammans med biljetterna i det rekommenderade brevet. Biljetten visas för konduktören vid biljettvisering ombord.

Resplan

Dag 1. Tåg från Karlstad till Hamburg
Dag 2. Tåg från Hamburg till Verona
Dag 3. Promenad till Bardolino 
Dag 4. Guidad utflykt till Verona 
Dag 5. Egen tid – eller besök på Vinfestivalen 
Dag 6. Utflykt till vingård med vinprovning
Dag 7. Egen tid i Garda
Dag 8. Gör en egen båtutflykt på Gardasjön
Dag 9. Tågresa Verona–Hamburg
Dag 10. Hemresa till Sverige

Resesätt Tåg
Bra att veta

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Boende

 • Hotel Bisesti***

  Hotel Bisesti är ett trestjärnigt, äldre och klassiskt italienskt hotell med några minuters promenad strandpromenaden i Garda. Trädgård med poolområde och möblerad solterrass.
  Dubbelrum med bad/wc, satellit-tv, kassafack, luftkonditionering. Några rum med balkong (tillval). Reception, hiss. Restaurang, snackbar och bar. Kostnadsfri wi-fi i allmänna utrymmen. Läget är förträffligt: Två kvarter till strandpromenaden och centrala Garda. Ett par minuters promenad till Gamla stan, busstorget och hamnen (för båtar på Gardasjön).