Översikt

Nyhet! Tågresa till Gardasjön med Birgitta Rasmusson

Tycker du om kakor och sötsaker, och vill lära dig mer om italienska desserter? Då skall du följa med oss på denna resa till Gardasjön i det ljuvliga Italien! Ciceron på resan är bakboksförfattaren Birgitta Rasmusson, välkänd från det populära tv-programmet Hela Sverige bakar. Birgitta har dessutom medverkat i arbetet med att skriva boken Sju sorters kakor. I resan ingår även ett besök i Romeos och Julias stad Verona, samt en natt i Hamburg som start och avslutning på resan.

Boka din resa

2020-04-29 2020-05-08 21 695 kr Tåg Stockholm 5+ Boka resa

Program

 • Dag 1. Tåg till Hamburg

  Vi reser med tåg till Köpenhamn och vidare till Hamburg, där vi övernattar.

 • Dag 2. Tåg från Hamburg till Verona

  Efter frukost påbörjar vår tågresa genom Tyskland. Den fortsatta färden till Italien tar 12 timmar och är en hänförande och intressant del av resan. Efter att ha passerat Brennerpasset når vi staden Bolzano och här stöter vi på den 410 km långa floden Adige, den näst längsta i Italien efter Po. Vi kommer att följa floden ända till Verona. Efter ankomst till Verona tar vi buss till Gardasjön, restid ca 60 minuter, för incheckning och lättare kvällsmåltid på hotellet. 

 • Dag 3. Välkommen till Italien

  Vår ciceron Birgitta Rasmusson presenterar programmet för veckan. Därefter kan du följa med på en promenad längs den vackra strand-vägen till grannstaden Bardolino. Dit är det fyra kilometer som är värda besväret. Egen tid att utforska Bardolino innan vi återvänder till Garda.

 • Dag 4. Vi bakar Pan di Spagna

  Efter frukost beger vi oss till ett av de äldsta och förnämsta hotellen i Garda. I hotellets kök får vi under två förmiddagar lära oss att baka några italienska specialiteter, som Pan di Spagna och Fogassa all’olio. Eftermiddagen är ledig för egna strövtåg i den pittoreska staden.
  Det är lätt att bli förälskad i Gardas medeltida charm, dess färgglada hus och de trånga gränderna. När solen går ned över Gardasjön fylls stadens caféer och restauranger.

 • Dag 5. Tiramisù – italiensk dessert

  Vi återkommer till hotellet och denna förmiddag får vi lära oss hur Tiramisù, den mest italienska av alla desserter, kommer till. Under eftermiddagen håller Birgitta ett kort seminarium som sammanfattar våra intryck av dagarna. Eftermiddagen och kvällen är ledig.
  Vi inkluderar förvisso middag på hotellet, men någon kväll kan det vara mysigt att kosta på sig en pizza eller en spaghetti på någon av tavernorna i gränderna och insupa den romantiska Lady och Lufsen-atmosfären.

 • Dag 6. Le Gemme di Artemisia

  Idag gör vi en kort bussresa norrut, till Le Gemme di Artemisia som är en restaurang i lantlig miljö med en vacker trädgård.
  Vi välkomnas med kaffe och croissant, varefter vi delas in i två grupper. Den första gruppen skapar två desserter under tiden som grupp två njuter av en ost- och olivolje-provning. Därefter byter grupperna plats.
  Besöket avslutas med en lättare lunch och desserten vi själva preparerat. Fri tid på eftermiddagen.

 • Dag 7. Verona, desserter och sötsaker

  Verona är en av Italiens vackraste städer med landets förnämsta romerska arena efter Colosseum i Rom. Vi inleder med ett besök i restaurangskolan Cucina è i Verona. Här får vi lära oss att tillaga desserter och sötsaker som Risino de Verona, Strudel och Torta Caprese al cioccolato. Under eftermiddagen gör vi en guidad promenad i den vackra kulturstaden vid Adigefloden.
  Under promenaden läggs extra fokus på historien kring de lokala bakverken Pandoro, Torta Russo och Baci di Giulietta. Till de största sevärdheterna, förutom den romerska amfiteatern, räknas det vackra torget Piazza Bra och familjen della Scalas gravar på gatan bakom Piazza dei Signori.

 • Dag 8. Dag 8. Båtutflykt på Gardasjön

  Italienarnas mest älskade sjö är en skattkista fylld av små charmiga städer som kan besökas med båt från Garda. Gör en egen båtutflykt till sagostaden Sirmione, muromgärdade Lazise, historiskt intressanta Salò eller ta linbanan från Malcesine upp på berget Monte Baldo.
  Under kvällen håller Birgitta ett avslutande seminarium.

 • Dag 9. Tågresa Verona–Hamburg

  Tidig frukost och buss till Verona. Tåg via München till Hamburg, ankomst sen kväll. Övernattning på hotell i centrala Hamburg. 

 • Dag 10. Hemresa till Sverige

  Efter frukost på hotellet, påbörjar vi hemresan mot Sverige.  

 • Vår ciceron Birgitta Rasmusson

  Birgitta Rasmusson är bakboks-författare och Sveriges okrönta kakdrottning. Ända sedan Birgitta började på Ica Provkök på 1980-talet har hon arbetat med både bak- och kokböcker, framför allt med klassikern Sju sorters kakor. För tv-publiken är hon känd som domare i programmet Hela Sverige bakar. Birgitta är ciceron under vårens resa med tåg till Italien, där temat självklart är italienska kakor och sötsaker. 

Karta

Resfakta

Reslängd 10 dagar
Avreseort Stockholm
Avresor 29/4
Pris Från 21 695 kr
Enkelrumstillägg Enkelrum under hela resan (på förfrågan), 3 600 kr
Detaljerade priser

Balkong 900 kr

I priset ingår
 • Tåganslutning från Sverige till Köpenhamn t/r
 • Tågresor med platsbiljetter till Italien t/r
 • Del i dubbelrum i Hamburg, 2 nätter, frukost
 • Busstransfer till Garda t/r
 • Del i dubbelrum på Hotel Bisesti, 7 nätter
 • Halvpension i Garda (exkl. dryck middag)
 • Kurser och utflykter enligt program
 • Lokala auktoriserade guider i Italien
 • Grand Tours ciceron Birgitta Rasmusson
 • Grand Tours färdledare
I priset ingår ej

Obligatorisk serviceavgift ombord tillkommer.

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor.

Anslutningsort

Flera orter i Sverige.

Information om avresor

BOKNING AV RESA. I samband med att du bokar en tågresa med oss, behöver vi önskad avreseort, ditt födelsedatum (år-månad-dag) samt passnummer. Födelsedatum och passnummer skrivs in på tågbiljetten (Interrailkortet) som du skall ha tillhands under tågresorna.

PACKNING. Våra tågresor har ingen viktgräns, som flyget, men det är ont om bagageplats. Tag därför inte med för skrymmande bagage. Packa hellre i två mindre kollin (t.ex. kabinväska och mjuk bag eller ryggsäck) än ett stort. Tågbyten medför normalt även byte av plattform. Tänk på att du själv ansvarar för att bagaget transporteras mellan plattformarna samt kommer ombord på nästa tåg.

MAT UNDER TÅGRESAN. Bistro eller restaurangvagn finns normalt på sträckorna mellan Hamburg och Paris. Inga måltider ingår eller är förbeställda ombord under tågresan. Medtag gärna något att äta för den händelse att restaurangvagn inte medföljer. Smörgåsar, frukt, vatten etc. finns att köpa på stationerna. Alla tåg är rökfria, även på toaletter.

DINA TÅGBILJETTER. Ca 15 dagar före avresan erhåller du i rekommenderat brev Interrailkortet samt biljetter för anslutande tåg till Köpenhamn om du bokat detta.* Anslutning till/från Köpenhamns Centralstation ingår från Götaland och flertalet orter i Svealand. Från övriga orter erbjuder vi anslutning mot tillägg. I vårt exempel utgår resan från Stockholms Centralstation – ange önskad avreseort när du bokar resan!

INTERRAILKORTET (tågbiljetten) gäller för fem (5) resdagar inom en 15-dagarsperiod. Aktuellt datum för utnyttjad resdag, och datum du påbörjar resan, fyller du själv i. Information om hur detta skall göras översänds tillsammans med biljetterna i det rekommenderade brevet. Biljetten visas för konduktören vid biljettvisering ombord.

Resplan

Dag 1. Tåg till Hamburg 
Dag 2. Tåg från Hamburg till Verona
Dag 3. Välkommen till Italien 
Dag 4. Vi bakar Pan di Spagna 
Dag 5. Tiramisù – italiensk dessert
Dag 6. Le Gemme di Artemisia 
Dag 7. Verona, desserter och sötsaker
Dag 8. Båtutflykt på Gardasjön
Dag 9. Tågresa Verona–Hamburg 
Dag 10. Hemresa till Sverige Resesätt Tåg
Valuta

Euro.

Bra att veta

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Inspiration