Översikt

Tågresa till Paris, kryssning på Seine

Under denna resa får du uppleva litet av känslan att med tåg anlända till en av Paris klassiska järnvägsstationer. Vi bor tre nätter ombord på vårt flytande hotell M/S Botticelli, mitt i hjärtat av Paris, på världsstadens pulsåder, floden Seine. Här kommer du den romantiska franska huvudstaden riktigt nära. Utflykterna ingår, liksom fransk underhållning och högklassiga måltider ombord. Dessutom får du en hotellnatt i Hamburg som start och avslutning på resan.

De klassiska järnvägsstationerna i centrala Paris är några av litteraturens mest omskrivna. Hit ankom den europeiska noblessen från Rivieran med lyxtåget Le Train Bleu. Mer känt var Orientexpressen som under nära hundra år tog passagerare mellan Paris och Istanbul. Idag finns inte dessa tåg kvar, men de klassiska järnvägsstationerna lever vidare i all önskvärd välmåga.

Att resa med tåg till Paris är ett mål i sig då själva förflyttningen i ovanligt hög grad är en del av reseupplevelsen. Du reser med reguljära, moderna och komfortabla tåg genom en kedja av spännande städer, längs en intressant resväg genom Tyskland och Frankrike.

Du sitter bekvämt och har rörelseutrymme om du behöver sträcka på benen. Under tiden som du reser, hinner du samtala med dina medresenärer. Kanske lockar en promenad in till bistrovagnen eller så lutar du dig helt enkelt bara tillbaka och betraktar landskapet som passerar utanför tågfönstret.

Boka din resa

2021-03-23 2021-03-28 13 595 kr Tåg Stockholm 5+ Boka resa

Program

 • Dag 1. Tåg från Sverige till Hamburg

  I resans pris ingår anslutning med tåg till Köpenhamn*. I Köpenhamn träffar du färdledaren, som medföljer under hela resan till Paris och tillbaka. Från Köpenhamn reser vi vidare till Hamburg, dit vi ankommer vid 20-tiden. Övernattning på hotell beläget en kort promenad från centralstationen.

  *Anslutning till/från Köpenhamns Centralstation ingår från Götaland och flertalet orter i Svealand. 

 • Dag 2. Tåg från Hamburg till Paris

  Efter frukost på hotellet går vi tillbaka till stationen och påbörjar vår tågresa genom Tyskland och Frankrike. Den fortsatta färden till Paris tar 11 timmar inklusive ett tågbyte längs vägen. Vid 17-tiden på eftermiddagen rullar vårt tåg in i på stationen i Paris, mitt i stadskärnan. Efter en kort transfer med buss installerar vi oss ombord på vårt flytande hotell, fartyget M/S Botticelli, på floden Seine. Middag och underhållning på kvällen.

 • Dag 3. Notre-Dame och Eiffeltornet

  Dagen inleds med en guidad panoramatur med buss genom Paris, då vi får se några av världens mest berömda sevärdheter: Triumfbågen vid Champs-Elysées, Notre-Dame på ön Île de la Cité i Seine, det 312 meter höga Eiffeltornet vid Champ de Mars och mycket mer. Eftermiddagen är ledig att utforska Paris på egen hand.

 • Dag 4. Montmartre och Paris by Night

  Under förmiddagen väntar ett besök i Montmartre. Uppe på kullen, som är Paris högsta punkt, ligger basilikan Sacré-Cœur som stod klar 1914 och som byggdes till minne av offren i det fransk-tyska kriget 1871. Från Montmartre kan du njuta av den vackraste utsikten över Paris. Vårt fartyg ligger vid kaj bara några minuters promenad från Invaliddomen, Eiffeltornet och Trocadéro-trädgårdarna. Det är därför enkelt att göra egna strövtåg i Paris under efter-middagen.

  Kvällen lockar med galamiddag under tiden som fartyget kryssar längs floden Seine genom den vackert upplysta staden.

 • Dag 5. Au revoir, Paris

  Tidig frukost ombord, varefter vi beger oss tillbaka till den klassiska järnvägsstationen i centrala Paris. Vårt tåg avgår på förmiddagen och efter ett tågbyte längs vägen ankommer vi till Hamburg på kvällen. Vi tar in på vårt hotell, beläget några minuters promenad från centralstationen.

 • Dag 6. Hemresa till Sverige

  Frukost på hotellet i Hamburg. Vi går tillbaka till centralstationen och påbörjar hemresan mot Köpenhamn och Sverige.

Karta

Resfakta

Reslängd 6 dagar
Avreseort Stockholm
Avresor 23/3
Pris Från 13 595 kr
Enkelrumstillägg Enkelrum/hytt under hela resan, 3 600 kr (på förfrågan)
Detaljerade priser

Utsides 2-bäddshytt på övre däck, 1 300 kr

I priset ingår
 • Tåganslutning till Köpenhamn t/r
 • Tågresor med platsbiljetter till Paris t/r
 • Del i dubbelrum i Hamburg, 2 nätter, frukost
 • Busstransfer till fartyget i Paris t/r
 • Del i utsides tvåbäddshytt på huvuddäck
 • Helpension ombord från middag dag 2 till frukost dag 5 (exkl. dryck)
 • Utflykt Paris panorama
 • Utflykt till Montmartre
 • Lokala auktoriserade guider (på engelska och franska)
 • Grand Tours färdledare
I priset ingår ej

Serviceavgiften ombord för denna kryssning är 21 Euro per person samt 10 Euro per person för lokalguider och chaufförer.

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor.

Anslutningsort

Flera orter i Sverige.

Information om avresor

BOKNING AV RESA. I samband med att du bokar en tågresa med oss, behöver vi önskad avreseort, ditt födelsedatum (år-månad-dag) samt passnummer. Födelsedatum och passnummer skrivs in på tågbiljetten (Interrailkortet) som du skall ha tillhands under tågresorna.

PACKNING. Våra tågresor har ingen viktgräns, som flyget, men det är ont om bagageplats. Tag därför inte med för skrymmande bagage. Packa hellre i två mindre kollin (t.ex. kabinväska och mjuk bag eller ryggsäck) än ett stort. Tågbyten medför normalt även byte av plattform. Tänk på att du själv ansvarar för att bagaget transporteras mellan plattformarna samt kommer ombord på nästa tåg.

MAT UNDER TÅGRESAN. Bodega eller restaurangvagn finns normalt på tågen genom Europa. Inga måltider ingår eller är förbeställda ombord under tågresan. Medtag gärna något att äta för den händelse att restaurangvagn inte medföljer. Smörgåsar, frukt, vatten etc. finns att köpa på stationerna. Alla tåg är rökfria, även på toaletter.

GRAND TOURS TÅGFÄRDLEDARE. En tågresa med Grand Tours, från Sverige genom Europa, skall upplevas som ett härligt äventyr och inledningen till en minnesvärd semester. Med på resorna följer våra handplockade tågfärdledare. Resorna genomför oftast helt programenligt, utan vare sig förseningar eller andra trafikstörningar. Om något oförutsett inträffar under resan, skall du känna dig trygg i att våra tågfärdledare tar hand om dig och löser eventuella problem. Många av våra tågfärdledare har lämnat arbetslivet och tar med sig sin livserfarenhet, kunskap och servicekänsla på resan. Men vi har självklart även yngre, minst lika kompetenta och effektiva färdledare på våra tågresor. Oavsett ålder, erfarenhet och bakgrund, har Grand Tours tågfärdledare det gemensamt, att de är ansvarsfulla, trygga och effektiva och ser till att du blir väl omhändertagen under såväl tågresorna som på resmålet.

DINA TÅGBILJETTER. Ca 15 dagar före avresan erhåller du i rekommenderat brev Interrailkortet samt biljetter för anslutande tåg till Köpenhamn om du bokat detta.* Anslutning till/från Köpenhamns Centralstation ingår från Götaland och flertalet orter i Svealand. Från övriga orter erbjuder vi anslutning mot tillägg. I vårt exempel utgår resan från Stockholms Centralstation – ange önskad avreseort när du bokar resan!

INTERRAILKORTET (tågbiljetten) gäller för bokade resdagar. Aktuellt datum för utnyttjad resdag, och datum du påbörjar resan, fyller du själv i. Information om hur detta skall göras översänds tillsammans med biljetterna i det rekommenderade brevet. Biljetten visas för konduktören vid biljettvisering ombord.

Resesätt Tåg
Valuta

Euro.

Bra att veta

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Boende

 • M/S Botticelli****

  På denna resa bor vi ombord och kryssar med fartyget M/S Botticelli****. Fartyget är byggt 2004 och rendoverat 2016. Fartyget är 110 meter långt. Max 149 passagerare, fördelat på 75 hytter. Alla hytter har dusch/wc, satellit-tv, säkerhetsfack och hårtork. Ombord finns lounge, bar, restaurang, shop, soldäck med solstolar. Hiss finns ej. Fritt trådlöst internet. Fartyget erbjuder inte någon tvättservice ombord.