Översikt

The Grand Tour

På 1700-talet reste många svenskar ut i Europa för att bilda sig. Det kallades att göra en ”Grand Tour”. Nu har vi glädjen att kunna erbjuda en modern Grand Tour-resa som inkluderar sju länder! Tillsammans med vår ciceron, journalisten Malcolm Dixelius, ger vi oss ut på en spännande, vacker och historiskt intressant tåg-rundresa. Som grande finale gör vi en veckolång flod-kryssning på Rhen. Välkommen på årets Grand Tour!

Program

 • Dag 1-3. Tågresa till Hamburg, Tyskland

  Vi reser med tåg från Sverige, via Köpenhamn, till Hamburg där vi stannar två nätter. Vår ciceron Malcolm Dixelius presenterar resan som vi har framför oss, där första anhalt är Tysklands näst största stad och landets viktigaste hamnstad.

 • Dag 3-5. Tågresa till Wien, Österrike

  Vi lämnar Hamburg och beger oss genom Tyskland mot Österrike och Wien, och ankommer till den vackra kejserliga staden under tidig kväll. Vi stannar två nätter på hotell mitt i centrum. Under besöket i Wien ser vi de mest intressanta platserna inklusive det imponerande slottet Schönbrunn.

 • Dag 5-7. Tågresa till Bologna, Italien

  Vår tågkryssning fortsätter till Italien där vi först besöker Bologna. Detta är Italiens kulinariska huvudstad, även kallad "la grassa" (den feta). Vem har inte ätit Spaghetti Bolognese? Här finns bland annat Europas äldsta universitet.

 • Dag 7-9. Tågresa till Rom

  Alla järnvägar bär till Rom, och när tåget rullar in på Stazione Termini, befinner vi oss i hjärtat av denna fantastiska stad. I Rom ser vi de klassiska piazzorna, byggnaderna och monumenten, men gör även en promenad i fotspåren av den heliga Birgitta och drottning Victoria. Vi stannar två nätter i Rom.

 • Dag 9-11. Tågresa till Cinque Terre

  Tåget följer den vackra Medelhavskusten, från Rom till Genua på den italienska rivieran. Vi gör en guidad promenad i den liguriska huvudstaden och tar oss vidare till Cinque Terre. Här gör vi en vandring mellan vykortsvackra byar som Vernazza och Riomaggiore.

 • Dag 11. Tågresa till Basel, Schweiz

  Tågkryssningen avslutas med att vi via Milano beger oss till Basel där vi installerar oss på vårt flodkryssningsfartyg M/S Switzerland II. Välkomstdrink och middag ombord. Fartyget ligger vid kaj över natten.

 • Dag 12. Flodkryssning från Basel

  Under en guidad promenad bekantar vi oss med Basel, som visar upp museer i världsklass och en välbevarad arkitektur med anor från medeltiden. I Basel finns bland annat landets äldsta universitet och den praktfulla katedralen Basler Münster.

 • Dag 13. Flodkryssning till Strasbourg, Frankrike

  Vi kryssar på Rhen genom det sagolika land-skapet mot franska Strasbourg, huvudstad i Alsace. Guidad promenad i de centrala delarna med sin imposanta arkitektur och de många kanalerna – det kosmopolitiska och eleganta "La Petite France".

 • Dag 14. Flodkryssning till Rüdesheim, Tyskland

  Mainz är huvudstad i delstaten Rheinland-Pfalz. Staden är känd för sina viner och att det var här som Johann Gutenberg föddes och senare utvecklade boktryckarkonsten. I Sankt Stefans-kyrkan ser vi konstnären Marc Chagalls vackra fönster i blått glas.

 • Dag 15. Flodkryssning till Koblenz

  Kryssningen följer den romantiska delen av Rhen, omgiven av gröna vinfält och spännande riddarborgar. Vi gör en guidad promenad i Koblenz, en av Tysklands äldsta och vackraste städer, och ser bland annat udden Deutsches Eck, där Mosel möter Rhen.

 • Dag 16. Flodkryssning till Köln

  Rhen räknas, vid sidan av Donau, som Tysklands viktigaste farled. Köln breder ut sig på båda sidor av floden. Under vår rundvandring ser vi den mäktiga Kölnerdomen, som med sina 157 meter höga torn är en av Tysklands viktigaste attraktioner.

 • Dag 17. Flodkryssning till Amsterdam, Nederländerna

  Efter Schweiz, Frankrike och Tyskland närmar sig nu kryssningen resans fjärde land – Nederländerna och den fascinerande huvudstaden Amsterdam. En sightseeing på kanal-erna står självklart på programmet.

 • Dag 18. Hemresa

  Frukost ombord. Utcheckning från fartyget och flyg hem från Amsterdam.

Karta

Resfakta

Reslängd 18 dagar
Avresor 26/9
Pris Från Pris ej klart.
I priset ingår
 • Tågresa med anslutning till Köpenhamn
 • Platsbiljetter enligt program
 • Del i dubbelrum 2 nätter i Hamburg, Wien, Bologna, Rom och Genua
 • Frukost 10 dagar, lunch 2 dagar, middag 5 dagar
 • Flodkryssning på Rhen, 7 nätter 
 • Helpension ombord från middag dag 11 till frukost dag 18 
 • Transfers enligt program 
 • Alla i programmet presenterade utflykter och entréer 
 • Lokala auktoriserade guider 
 • Flygresa hem från Amsterdam 
 • Ciceron Malcolm Dixelius 
 • Grand Tours färdledare under hela resan.
I priset ingår ej

Dricks är inte inkluderat i resans pris.

Resplan

Dag 1-3. Tågresa till Hamburg, Tyskland
Dag 3-5. Tågresa till Wien, Österrike
Dag 5-7. Tågresa till Bologna, Italien
Dag 7-9. Tågresa till Rom
Dag 9-11. Tågresa till Cinque Terre
Dag 11. Tågresa till Basel, Schweiz
Dag 12. Flodkryssning från Basel
Dag 13. Flodkryssning till Strasbourg, Frankrike
Dag 14. Flodkryssning till Rüdesheim, Tyskland
Dag 15. Flodkryssning till Koblenz
Dag 16. Flodkryssning till Köln
Dag 17. Flodkryssning till Amsterdam, Nederländerna
Dag 18. Hemresa.

Valuta

Euro.

Visum

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Vaccination

Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Läs mer på www.vaccinportalen.se eller kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Bra att veta

GRAND TOURS FÄRDLEDARE ger dig uppgift om bokade platser ombord på tågen från Köpenhamn till Basel. Ditt Interrailkort gäller, tillsammans med platsbiljetterna, som färdbevis ombord på tågen under hela resan.

MAT UNDER TÅGRESAN. Inga måltider ingår eller är förbeställda ombord under tågresan. Alla tåg är rökfria, även på toaletter.

SITTPLATSFÖRDELNING. Sällskap som är bokade på samma biljett får, så långt det är möjligt, sittplatser intill eller i närheten av varandra. Reser ni i sällskap, men är bokade på olika biljetter, är det av stor vikt att önskemål om sittplatser intill varandra noteras på bokningen. Eventuella önskemål kan dock inte garanteras.

PACKNING. Våra tågresor har ingen viktgräns, som flyget, men det är ont om bagageplats. Packa hellre i två mindre kollin (t.ex. kabinväska och mjuk bag) än ett stort. Tågbyten medför normalt även byte av plattform. Tänk på att du själv ansvarar för att bagaget transporteras mellan plattformarna samt kommer ombord på nästa tåg.

Bokning av resa. I samband med att du bokar en tågresa med Grand Tours, behöver vi ditt födelsedatum (år-månad-dag) samt passnummer. Dessa uppgifter skrivs in på tågbiljetten (Interrailkortet) som du skall ha tillhands under tågresorna.

Dina tågbiljetter. Ca 15 dagar före avresan erhåller du i rekommenderat brev samtliga dina tågbiljetter samt biljetter för anslutande tåg till Köpenhamn om du bokat detta.* * Anslutning till Köpenhamns Centralstation ingår från Götaland och flertalet orter i Svealand. Från övriga orter erbjuder vi anslutning mot tillägg. I grundarrangemanget utgår resan från Stockholms Centralstation – ange vid bokning önskad avreseort.

Boende

 • Fartyg: M/S Switzerland II ****

  Byggd 1991. Renoverad 2001. Fartyget är 100 meter långt. Max ca 108 passagerare. Alla hytter är utsides med fönster, hytterna har två separata sängar, dusch/wc, tv, luftkonditionering, säkerhetsfack och hårtork. Ombord finns soldäck med solstolar, souvenirbutik, restaurang och bar och begränsat wifi ombord. Ej hiss. Visa fartygets däckplansskiss»