Översikt

Fantastiska dagar med På spåret-veteranen Björn Hellberg som ciceron. Resan går med tåg till Venedig, Verona och Garda i Italien.

Tågresan söderut genom Europa tar oss via Hamburg till Verona och Venedig, där vi stiger ombord på vårt flytande hotell, den bekväma båten M/S Michelangelo. Under ett par dagar upptäcker vi vackra Venedig och öarna i Venedig-bukten. Vår ciceron Björn Hellberg ger inspirerande och underhållande seminarier medan vi njuter av Italiens natur och kultur. Resan fortsätter västerut mot Garda där vi har gott om tid för egna strövtåg. Runt Gardasjön ligger ett pärlband av vackra, pittoreska och historiskt intressanta platser.


När du väljer att resa med Grand Tours tågresor, så är själva förflyttningen i ovanligt hög grad en del av reseupplevelsen. Färden går genom en kedja av spännande städer, genom Tyskland och Österrike till Venedig. Dessutom ingår en natt i Hamburg som start och avslutning på rundresan.

Boka din resa

2018-09-09 2018-09-20 25 495 kr Tåg Väntelista Boka

Program

 • Dag 1. Vart är vi på väg?

  Resan startar från Stockholms Centralstation där du även träffar Grand Tours färdledare. Du kan, mot förfrågan, påbörja resan från annan ort, och då träffar du färdledaren i Köpenhamn. Grand Tours egen färdledare finns med under hela resan för att vara behjälplig och svara på frågor. Från Köpenhamn reser vi första sträckan till Hamburg dit vi ankommer under kvällen och övernattar på hotell.

 • Dag 2. Med tåg genom Europa

  Den fortsatta färden till Venedig går via München och Verona, och är en hänförande och miljövänlig del av resan. Tågresan från Hamburg till Venedig tar 12 timmar inklusive uppehåll vid tågbyten. I München byter vi tåg för den avslutande sträckan till Italien.
  Vi passerar gränsen till Österrike och kommer in i Innsbruck, Tyrolens historiska huvudstad mitt i alpdalen kring floden Inn. Efter att ha passerat Brennerpasset når vi staden Bolzano och här stöter vi på den 410 km långa floden Adige, den näst längsta i Italien efter Po. Vi kommer att följa floden ända till Venedig där den mynnar i Adriatiska havet.
  Tågresan till Verona tar ca 4,5 timmar och tåget har en bra österrikisk restaurangvagn där man kan njuta av god mat och dryck samt fina vyer över Alperna. Efter ankomst till Verona byter vi till lokaltåg till Venedig, restid ca 60 minuter. Vårt flytande hotell, fartyget m/s Michelangelo, ligger vid kaj i centrala Venedig.

 • Dag 3. Markusplatsen och Murano

  Under förmiddagen gör vi en guidad promenad till den imponerande Markusplatsen med Markuskatedralen, en av världens mest magnifika. Intill ligger Dogepalatset. Härifrån styrdes Venedig fram till republikens fall år 1797. Under eftermiddagen gör vi en kryssning i Venediglagunen med m/s Michelangelo, som är vår bas för kommande dagar. Besök på Murano och Burano, två av öarna som ligger en knapp timme från Venedig. Murano är mest känt för sin glastillverkning med anor från 1200-talet. På Burano, spetsknypplarnas och fiskarnas ö, får vi tid att strosa bland färgglada hus, insupa lugnet och njuta av en kaffe vid kanalen som delar ön.
  Vår ciceron Björn Hellberg ger inspirerande och underhållande seminarier under dagarna i Venedig. Middag på fartyget, som ligger vid kaj under natten.

 • Dag 4. Gondoler och karnevalsmasker

  Dagens utflykt tar oss med till en gondolbyggare. Konsten att bygga dessa, för Venedig så typiska båtar, har anor från tusentalet. Det finns idag endast ett fåtal squerioli, gondolbyggare, kvar som bemästrar det komplicerade hantverket.
  Bland världens karnevaler, räknas den i Venedig till de mer spektakulära. Besökare från hela världen upplever en fest fylld av färg, magi – och fantasifulla masker. Vi besöker en av tillverkarna och får se hantverket att ta fram dessa fantasifulla och vackra masker.

 • Dag 5. Chioggia och Padua

  Vi kryssar söderut till kanalstaden Chioggia, ett Venedig i miniformat. En livlig stad som är känd för sin imponerande strand Sottomaria, skaldjur och sin fiskehamn.
  Från Chioggia gör vi en utflykt med buss till Padua, som är en historiskt intressant och mycket vacker stad. Här låg en venetiansk bosättning redan för mer än två tusen år sedan. Staden är mest känd för den Helige Antonius av Padua, vars grav och basilika vi besöker. 
  En guidad promenad tar oss med till grönsakstorgen Piazza delle Erbe och Piazza dei Frutti. Vi ser Palazzo delle Ragione och klocktornet Torre dell’Orologio från 1300-talet.

 • Dag 6. Verona

  Efter frukost ombord beger vi oss till Santa Lucia-stationen för tågresa till Verona. Här väntar en guidad promenad i staden, känd som Romeos och Julias stad. Shakespeare hade aldrig varit i Verona. Julias hus, med den berömda balkongen, kan ändå beskådas. Själva huset är gammalt, men balkongen sattes upp 1935.
  Vi övernattar på hotell, beläget i hjärtat av Verona, nära de berömda piazzorna och den romerska arenan. Kvällen är ledig att på egen hand upptäcka denna oerhört vackra stad med sina palats, gränder och piazzor. • Dag 7. Vinprovning i Soave

  På vår väg mot Gardasjön gör vi ett besök i Soave, vindistriktet och staden som producerar viner med samma namn. Vi får prova ett par av de berömda vinerna innan vi fortsätter mot Garda. I den pittoreska staden Garda, som ligger vid Gardasjöns sydöstra strand, bor vi under fyra nätter på Hotel Bisesti. Ett klassiskt italienskt hotell med ett utmärkt läge nära Gardas centrum och strandpromenaden.
  Staden och har gett Gardasjön dess namn och det är lätt att bli förälskad i dess medeltida charm och trånga gränder. Den som tycker om att röra på sig kan göra sköna långpromenader längs sjön hela vägen till grannstaden Bardolino. När solen går ned över Gardasjön är det fullt på stadens alla caféer och restauranger. Många har musik och även butiker håller öppet till långt in på kvällen.

 • Dag 8. Ledig dag i Garda

  En dag vid poolen kanske lockar. Eller ett lugnt strövtåg längs strandpromenaden med sina många kaféer och restauranger. Vår ciceron Björn Hellberg ger inspirerande och underhållande seminarier under dagarna vid Gardasjön.

 • Dag 9. Upptäck Gardasjön!

  Runt Gardasjön ligger ett pärlband av vackra, pittoreska och historiskt intressanta städer. Passa på att besöka några av dem: båtarna går med täta turer från hamnen vid strandpromenaden i Garda. Ta en tur söderut till Sirmione, känt för sitt fort och för att operadivan Maria Callas hade en villa i staden. Fortsätt därefter till Desenzano, Gardasjöns inofficiella huvudstad. Båda städerna är mer än väl värda ett besök.
  Tar du en båt norrut, får du inte missa den pittoreska staden Malcesine där du kan ta linbana upp på berget Monte Baldo och få en hänförande utsikt över Gardasjön. Eller idylliska Limone och den nordligaste staden Riva del Garda. Tvärsöver sjön ligger Saló, som var Mussolinis huvudstad i den så kallade Salórepubliken.

 • Dag 10. Verona på egen hand

  Avslutande ledig dag kanske du vill utnyttja till att återvända till Verona på egen hand. Det finns utmärkta bussförbindelser från busstorget i Garda till stationen i Verona, restid en timme. Bussbiljetten kostar ca 100 kr t/r. Veronas största sevärdhet, förutom den romerska arenan, är familjen della Scalas gravar på gatan bakom Piazza dei Signori. Man kan också fästa sig vid hur denna familj av tyranner, som regerade från sent 1200-tal till sent 1300-tal, hade den egendomliga vanan att kalla sig för hundnamn – Cangrande (stora vovven), Mastino I och Mastino II (mastiff I–II) samt Cansignorio (ledarhunden). Högst upp i valvet i passagen mellan Piazza delle Erbe och Piazza dei Signori, Arco della Costa, hänger ett väldigt valben. Den har vid det här laget hängt där sedan senmedeltiden. Enligt folktron kommer valbenet att falla ned den dag en vuxen kvinnlig oskuld passerar under det.

 • Dag 11. Tågresa till Hamburg

  Efter en tidig frukost på hotellet beger vi oss med buss till Verona Porta Nuova varifrån tåget till Hamburg avgår vid niotiden. Tågbyte i München och fortsatt resa mot Hamburg dit vi ankommer på kvällen. Övernattning på hotell beläget nära centralstationen.

 • Dag 12. Hemresa till Sverige

  Avresa från Hamburg med ankomst tidig eftermiddag till Köpenhamn. Byte av tåg till hemorten i Sverige dit vi ankommer under fredagskvällen.

Resfakta

Reslängd 12 dagar
Avreseort Stockholms Centralstation
Avresor 9/9
Pris Från 25 495 kr
I priset ingår
 • Tågresor med platsbiljetter till Italien t/r
 • Del i dubbelrum i Hamburg, 2 nätter
 • Alla transfer i Italien
 • Kryssning i Venedigbukten med del i 2-bäddshytt, 4 nätter
 • Alla utflykter i Venedig och till Padua
 • Guidad promenad i Verona
 • Vinprovning i Soave
 • Helpension i Venedig, inkl. måltidsdrycker
 • Frukost i Hamburg och Verona
 • Halvpension i Garda, exkl. dryck
 • Del i dubbelrum på Hotel Bisesti, Garda, 4 nätter
 • Grand Tours ciceron Björn Hellberg
 • Grand Tours färdledare under hela resan
Resplan

Dag 1. Tåg till Hamburg 
Dag 2. Tåg vidare till Venedig 
Dag 3. Guidad promenad och besök på öar i Venedigbukten 
Dag 4. Utflykter i Venedig
Dag 5. Historiska städerna Chioggia och Padua 
Dag 6. Tåg till Verona. Guidad promenad. Fri kväll 
Dag 7. Tåg till Garda. Vinprovning mm
Dag 8-10. Fria dagar i Garda med omnejd
Dag 11. Tågresa till Hamburg
Dag 12. Hemresa till Sverige

Vår ciceron Björn Hellberg ger inspirerande och underhållande seminarier under dagarna i Venedig och vid Gardasjön.

Resesätt Tåg
Visum

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Bra att veta

GRAND TOURS FÄRDLEDARE ger dig uppgift om bokade platser ombord på tågen från Köpenhamn till Italien. Ditt Interrailkort gäller, tillsammans med platsbiljetterna, som färdbevis ombord på tågen under hela resan. 

MAT UNDER TÅGRESAN. Inga måltider ingår eller är förbeställda ombord under tågresan. Alla tåg är rökfria, även på toaletter.

SITTPLATSFÖRDELNING. Sällskap som är bokade på samma biljett får, så långt det är möjligt, sittplatser intill eller i närheten av varandra. Reser ni i sällskap, men är bokade på olika biljetter, är det av stor vikt att önskemål om sittplatser intill varandra noteras på bokningen. Eventuella önskemål kan dock inte garanteras.

PACKNING. Våra tågresor har ingen viktgräns, som flyget, men det är ont om bagageplats. Packa hellre i två mindre kollin (t.ex. kabinväska och mjuk bag) än ett stort. Tågbyten medför normalt även byte av plattform. Tänk på att du själv ansvarar för att bagaget transporteras mellan plattformarna samt kommer ombord på nästa tåg.

Boende

 • Fartyg: M/S Michelangelo****

  Fartyget är byggt 2000, renoverat 2011. Längd: 110 m, bredd 11,4 m. Max 158 passagerare fördelat på 78 hytter. Faciliteter: barer, matsal, stort soldäck med möbler, presentshop, wifi, 220 V, luftkonditionering. bekväma hytter med dusch/wc, hårfön, satellit-tv, radio, kassafack. • Hotel Bisesti***

  Hotel Bisesti är ett trestjärnigt, äldre och klassiskt italienskt hotell med några minuters promenad strandpromenaden i Garda. Trädgård med poolområde och möblerad solterrass.
  Dubbelrum med bad/wc, satellit-tv, kassafack, luftkonditionering. Några rum med balkong (tillval). Reception, hiss. Restaurang, snackbar och bar. Kostnadsfri wi-fi i allmänna utrymmen. Läget är förträffligt: Två kvarter till strandpromenaden och centrala Garda. Ett par minuters promenad till Gamla stan, busstorget och hamnen (för båtar på Gardasjön).