Översikt

Tågresa, Verona, Toscana & Rom

Följ med oss på en annorlunda rundresa till Italien! Resan går med tåg från Sverige till Verona i Italien, och därifrån vidare till Toscana och Rom. Under dessa dagar får du uppleva Romeo och Julias stad Verona, prova viner i Valpolicella, smaka på Rom och däremellan njuta av sköna dagar vid havet, på klassiska Riva del Sole i södra Toscana. Tågresan inleds med en natt i Hamburg och vi tar flyget hem direkt från Rom.

Boka din resa

2020-10-04 2020-10-13 20 995 kr Tåg/flyg Stockholm 5+ Boka resa
2020-10-04 2020-10-13 20 995 kr Tåg/flyg Köpenhamn 5+ Boka resa

Program

 • Dag 1. Tåg från Sverige till Hamburg

  Resan påbörjas i Sverige och med anslutande tåg ankommer vi till Köpenhamn för vidare färd mot Tyskland. Övernattning i Hamburg.

 • Dag 2 Med tåg genom Europa

  Den fortsatta färden till Italien går via München. Efter att ha passerat Brennerpasset når vi staden Bolzano och här stöter vi på den 410 km långa floden Adige, den näst längsta i Italien efter Po. Vi följer floden ända till Verona dit vi ankommer under kvällen. Vi tar in på hotell i Verona för tre nätter.

 • Dag 3. Utflykt i Verona

  Idag väntar en guidad promenad i Verona, en stad med en tvåtusenårig historia. Romarna grundade staden år 49 f.Kr., och den största sevärdheten i Verona är därför den romerska arenan, den tredje största i Italien. Under medeltiden blomstrade Verona under klanen della Scala, som var lika mycket konstälskare som de var mordiska tyranner. Verona är även Romeos och Julias stad. Trots att författaren Shakespeare aldrig satte sin fot i Verona, kan Julias hus, med den berömda balkongen, ändå beskådas. Tid för shopping och egna strövtåg i den gamla staden med sina vindlande gränder och sin gamla stadskärna med mängder av butiker, barer och restauranger.

 • Dag 4. Vinprovning i Valpolicella

  Runt Verona finns flera berömda vinregioner. Trento i norr, Lugana i söder, Franciacorta och Bardolino. Men populärast av dem alla är Valpolicella, som betyder ”dalen med många källare”, inte minst tack vare ripasso- och amaronevinerna. Regionen ligger öster om Verona och vi besöker ett av vinhusen där vi, efter en rundvisning, provar några av gårdens viner.

 • Dag 5. Tågresa till Toscana

  Från Verona tar vi tåget via Florens till staden Grosseto i södra Toscana. Här möter buss för den korta resan till Castiglione della Pescaia och den klassiska hotellanläggningen Riva del Sole där vi tar in för fyra nätter.

 • Dag 6. Klassiska Riva del Sole

  Den svenskägda semesterbyn Riva del Sole är en pigg 60-åring som invigdes av Tage Erlander 1960. Hotellet har ett unikt läge vid havet och är en av Italiens mest kända och eftertraktade semesteranläggningar. Vi inleder vår vistelse på Riva del Sole med en gemensam promenad för att bekanta oss med hotellets faciliteter. Inom Riva del Sole finns Spa-anläggning, gym, två pooler varav en med havsvatten, restaurang, pizzeria och tre barer. In till den charmerande småstaden Castiglione della Pescaia är det bara ett par kilometer, och här finns småbutiker, barer och massor av trevliga restauranger.

 • Dag 7. Castiglione della Pescaia

  Lokalbussen går direkt från Riva de knappt två kilometerna in till Castiglione della Pescaia. Den lilla staden ligger i den sydligaste delen av Toscana och var ursprungligen ett fiskeläge vars historia går långt tillbaka i tiden. Den svenske kompositören Jules Sylvain levde i Castiglione under 60-talet och ligger begravd i staden. Här går vi en promenad i de pittoreska gränderna och den livliga fiskehamnen. Kanske lockar en strut med äkta italiensk glass?

 • Dag 8. Havsluft och pinjeträd

  På Riva del Sole kan du vara hur lat eller aktiv du vill. Kanske börjar du dagen med promenad längs den långa stranden för att fylla lungorna med havsluft. Eller går någon av de två slingorna genom skogen om du bara vill njuta av en avslappnande skogspromenad bland pinjeträd och frodig medelhavsvegetation. Vill du bara njuta av sensommarvärmen, så finns parasoller och solstolar utan kostnad på stranden och vid poolerna.

 • Dag 9. Tågresa till Rom

  Vi lämnar Riva del Sole och tar tåget till Rom, dit vi ankommer vid lunchtid. När tåget rullar in på Stazione Termini, befinner vi oss i hjärtat av denna fantastiska stad. Övernattning på hotell, beläget på gångavstånd från tågstationen. Redan samma eftermiddag gör vi en guidad promenad i Rom, där vi ser de klassiska piazzorna, byggnaderna och monumenten. 

 • Dag 10. Hemresa till Sverige

  Tidig frukost och tågresa till flygplatsen i Rom varifrån vi tar flyget hem.

Karta

Resfakta

Avreseort Stockholm, Köpenhamn
Avresor 4/10
Pris Från 20 995 kr
Enkelrumstillägg Enkelrum på förfrågan 3 200 kr
I priset ingår
 • Tåganslutning från Sverige till Köpenhamn
 • Tågresor med platsbiljetter till och inom Italien
 • Flyg från Rom till Stockholm
 • Del i dubbelrum i Hamburg, 1 natt, frukost
 • Del i dubbelrum i Verona, 3 nätter, frukost
 • Del i dubbelrum på Hotel Riva del Sole, Toscana, 4 nätter
 • Del i dubbelrum i Rom, 1 natt, frukost
 • Halvpension i Toscana (exkl dryck)
 • Utflykt: promenad i Verona
 • Utflykt: vinprovning i Valpolicella
 • Utflykt: promenad i Rom med lätt lunch
 • Utflykt: promenad i Castiglione della Pescaia
 • Lokala auktoriserade guider (engelska)
 • Grand Tours färdledare
I priset ingår ej

Dricks ingår ej i resan

Avbeställningsskydd

Vi erbjuder avbeställnings- och reseförsäkringar enligt försäkringsbolaget Europeiska ERV:s villkor.

Anslutningsort

Flera orter i Sverige.

Tillägg
Tåganslutning 0 kr
Information om avresor

BOKNING AV RESA. I samband med att du bokar en tågresa med oss, behöver vi önskad avreseort, ditt födelsedatum (år-månad-dag) samt passnummer. Födelsedatum och passnummer skrivs in på tågbiljetten (Interrailkortet) som du skall ha tillhands under tågresorna.

PACKNING. Våra tågresor har ingen viktgräns, som flyget, men det är ont om bagageplats. Tag därför inte med för skrymmande bagage. Packa hellre i två mindre kollin (t.ex. kabinväska och mjuk bag eller ryggsäck) än ett stort. Tågbyten medför normalt även byte av plattform. Tänk på att du själv ansvarar för att bagaget transporteras mellan plattformarna samt kommer ombord på nästa tåg.

MAT UNDER TÅGRESAN. Bodega eller restaurangvagn finns normalt på tågen genom Europa. Inga måltider ingår eller är förbeställda ombord under tågresan. Medtag gärna något att äta för den händelse att restaurangvagn inte medföljer. Smörgåsar, frukt, vatten etc. finns att köpa på stationerna. Alla tåg är rökfria, även på toaletter.

GRAND TOURS TÅGFÄRDLEDARE. En tågresa med Grand Tours, från Sverige genom Europa, skall upplevas som ett härligt äventyr och inledningen till en minnesvärd semester. Med på resorna följer våra handplockade tågfärdledare. Resorna genomför oftast helt programenligt, utan vare sig förseningar eller andra trafikstörningar. Om något oförutsett inträffar under resan, skall du känna dig trygg i att våra tågfärdledare tar hand om dig och löser eventuella problem. Många av våra tågfärdledare har lämnat arbetslivet och tar med sig sin livserfarenhet, kunskap och servicekänsla på resan. Men vi har självklart även yngre, minst lika kompetenta och effektiva färdledare på våra tågresor. Oavsett ålder, erfarenhet och bakgrund, har Grand Tours tågfärdledare det gemensamt, att de är ansvarsfulla, trygga och effektiva och ser till att du blir väl omhändertagen under såväl tågresorna som på resmålet.

DINA TÅGBILJETTER. Ca 15 dagar före avresan erhåller du i rekommenderat brev Interrailkortet samt biljetter för anslutande tåg till Köpenhamn om du bokat detta.* Anslutning till/från Köpenhamns Centralstation ingår från Götaland och flertalet orter i Svealand. Från övriga orter erbjuder vi anslutning mot tillägg. I vårt exempel utgår resan från Stockholms Centralstation – ange önskad avreseort när du bokar resan!

INTERRAILKORTET (tågbiljetten) gäller för bokade resdagar. Aktuellt datum för utnyttjad resdag, och datum du påbörjar resan, fyller du själv i. Information om hur detta skall göras översänds tillsammans med biljetterna i det rekommenderade brevet. Biljetten visas för konduktören vid biljettvisering ombord.

Resplan

Dag 1. Tåg från Sverige till Hamburg
Dag 2. Med tåg genom Europa
Dag 3. Utflykt i Verona
Dag 4. Vinprovning i Valpolicella 
Dag 5. Tåg från Verona till Grosseto  
Dag 6. Klassiska Riva del Sole 
Dag 7. Castiglione della Pescaia
Dag 8. Havsluft och pinjeträd
Dag 9. Tågresa till Rom 
Dag 10. Hemresa till Sverige

Boende

Centralt hotell i Hamburg
Centralt hotell i Verona
Toscana Riva de Sole ****
Centralt hotell i Rom

Resesätt Tåg/flyg
Valuta

Euro

Resans karaktär

Sällskapsresa med tåg

Deltagarantal

20-25 deltagare.

Bra att veta

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Boende

 • Hotel Riva Del Sole****

  Hotellet ligger i huvudbyggnaden med reception, huvudrestaurang, bar Linné. 156 rum ca 20 m² med luftkonditionering, dusch/wc, hårfön, telefon, satellit-tv, kassafack, minibar, balkong eller markterrass.
  Adress: Riva del Sole, Castiglione della Pescaia, Italien
  Telefon: +39 0564 928111

Inspiration