Översikt

Hannus Danmark - Paradiset på Langeland

Följ med Hannu Sarenström på en unik resa till hans utvalda, danska favoritträdgårdar! Under tre fullspäckade dagar bjuds vi på många spännande möten med passionerade odlare och deras skapelser. Och i Hannus egen trädgård, med rosor och höns, njuter vi en härlig måltid i sensommarkvällen.

Res med på succéresan till Hannu Sarenströms älskliga Langeland! Under tre dagar väntar besök i privata trädgårdar med helt olika karaktär, smörrebröd och njutningsfulla stunder i sensommar-Danmark där rosor och perenner prunkar. Det är skördetid nu så vi inviteras hem till Hannu för ett glas bubbel och en vegetarisk skördefest.   

Resan startar och slutar i Köpenhamn där vi möter upp med trädgårdsingenjör Karina Brozinic, som under många år var kunnig medarbetare på Allt om Trädgård. Karina kommer att vara med från start till slut på resan. Buss tar oss runt i sommarfagra havsnära miljöer och spännande trädgårdar såväl på langeland som runt Svendborg. 

Vårt boende i Danmark är i den härliga sommarorten Bagenkop, vid havet på ön Langeland, i södra Danmark. Här bor vi på enkla mellanklasshotellet Bagenkop Kro och under vår vistelse skall vi njuta av deras berömda skaldjursbuffet.  Det traditonella danska värdshuset Bagenkop Kro har ett fantastiskt läge nära hamnen och havet. Varje morgon dukar hotellet fram morgenmad i restaurangen. Rummen är modernt och sparsmakat inredda, de flesta ligger i en separat byggnad en kort promenad från huvudbyggnaden. Alla rum har egen dusch och toalett men ta gärna med schampoo, balsam och tvål.

Program

 • Dag 1 Ankomst - Birgit og Axels have - Skördefest hos Hannu

  Från Kastrup reser vi med egen, rymlig buss mot Langeland och stannar för lunch på vägen. Därefter avfärd mot Langeland och Bagenkop, där vi checkar in på vårt hotell och gör oss redo för kvällen. Vi åker sedan till Hannus gård där Hannu tar emot och guidar oss till en närliggande privat trädgård, skapad av Birgit och Axel. Det är en poetisk trädgård, omgiven av havet, med skyddande träd och många skuggälskande växter. I de soliga ytterkanterna finns en köksträdgård och sommarblommor. Vi återvänder till Hannu och han visar runt i sin egen trädgård med perennrabatter, en liten rosenträdgård, en örtrik gårdsplan och en stor köksträdgård. Vi tillbringar kvällen hos Hannu och bjuds på en härlig, vegetarisk middag, tillagad av honom själv.

 • Dag 2 Privata trädgårdar – Medicinhaverne i Tranekaer

  Hela fem trädgårdar, med helt olika karaktär, står på programmet. Vi börjar i Humble, med en privat villaträdgård; en ljuvlig, fullmatad pärla med form och grönska. Här får man massor av inspiration för en mindre yta. Vi kör till en stor arkitektritad trädgård med tydliga rum och häckar, blåregnstunnel, rosenhav och formella perennplanteringar. Därefter promenerar vi till den danska trädgårdshistorikern Helle Ravn, strax intill. Hon har en förtjusande "bonnehave", inspirerad av gamla tiders danska lantbruksträdgårdar med både pynt och nytta som vi får höra Helle berätta om. Gemensam lunch och sedan en trädgård med en fantastisk samling funkior (många egna sorter och även till försäljning) och unika träd och buskar. För ett par år sedan drabbades trädgården av en tyfon som ödelade det mesta, och nu är den inne i en ny, spännande uppbyggnadsfas. Vi besöker Medicinhaverne i det ljuvligt pittoreska Tranekær. Det är en stor anläggning, som sköts av frivilliga och har skapats av entusiasm inför medicinala växter. Åter till hotellet och en härlig fisk- och skaldjursbuffé.

 • Dag 3 Tre trädgårdar och en hemresa

  Avfärd mot Svendborg för en mycket sevärd kyrkogårdsplantering. Här handlar det om en helt annan fantasi och tänk än vad vi är vana vid hemifrån och om hur helheten påverkar den sammansatta miljön. Därefter till en innehållsrik villaträdgård, med många rum, vattenblänk och utsökta planteringar. Lunch i Svendborgs hamn. Sista stopp blir Solbakken, en uppmärksammad privatträdgård i modern stil, med många rum, siktlinjer, strukturella planteringar och överraskande inslag. Därefter avfärd mot Kastrup för vidare resa hem.

Resans höjdpunkter

 • Hannus favoritträdgårdar kring sitt vackra Langeland
 • Middag och mingel i Hannus trädgård
 • Möte med kunniga trädgårdsprofiler

Karta

Resfakta

Reslängd 3 dagar
Avreseort Köpenhamn
Avresor 4/8
Pris Från 11 250 kr
Enkelrumstillägg 650 kr
I priset ingår
 • Alla transporter, med utgångspunkt från Kastrup och tillbaka
 • Trädgårdsbesök enligt program, inträden, fika i några av trädgårdarna
 • Två nätter del i dubbelrum på enkelt mellanklasshotell Hotell Bagenkop Kro i Bagenkop
 • Två frukostar, tre luncher och två middagar
 • Svensktalande guide och ciceron
I priset ingår ej

Transport till och från Köpenhamn Kastrup där resan inleds på fredagen och avslutas på söndagen. 

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg i den mån det är möjligt för den specifika resan.

Resplan

Dag 1. Möte Kastrups flygplats ca kl 09.00. Med buss, ca tre timmar till Langeland, lunch, trädgårdsbesök, middag hos Hannu.
Dag 2. Fem trädgårdar och en lunch, Skaldjursmiddag.
Dag 3. Svendborg, Solbakkens have, avslutning Kastrup flygplats ca kl 17.00. 

Boende

Vi bor två nätter på mellanklasshotell Bagenkop Kro.
Se mer om hotellet på deras hemsida: https://bagenkopkro.dk/

Resesätt Buss

Klimatkompensation
Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 10 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, vilket är 40 dagar före avresa, om inga anpassade villkor gäller för din resa. 

Avbeställningsskydd
Vi rekommenderar att du tecknar en avbeställningsförsäkring i samband med din bokning som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Kontakta valfritt försäkringsbolag. Som resenär hos Grand Tours ansvarar du för att ha en fullgod sjuk- och olycksfallsförsäkring för hela reseperioden. 

Pass och visum
För dig som ska resa utomlands är det viktigt att kontrollera att ditt pass är giltigt och oskadat. Kontrollera även att passet uppfyller de regler som gäller för landet du ska besöka. Polismyndigheten utfärdar nya pass och handläggningstiden kan variera. Om du behöver ansöka om nytt pass bör du göra det omgående. Observera att det är din egen skyldighet att kontrollera vad som gäller rörande visum, extra viktigt om du har annat pass än svenskt.

Vaccination
Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Bra att veta

Undersök på SAS eller SJ de möjliga resesätt som finns lämpliga för dig till Kastrup flygplats. Normalt finns det nattåg från Stockholm samt dagtåg från Göteborg som matchar angivna restiderna.

Boka din resa

2023-08-04 2023-08-06 11 250 kr Buss Köpenhamn 5+ Boka resa