Översikt

Smakfull vandringsresa i Bad Gastein

Om du vill ha en aktiv semester, med vandringar i Alpernas vackra natur, och samtidigt njuta av det goda i livet, då har vi resan för dig. Vår smakfulla vandringsresa i Österrike inkluderar natursköna vandringar i de vackra Alperna, kombinerat med goda måltider, österrikiska viner och specialiteter som apfelstrudel. Fyra vandringar i Gasteindalen och en i Salzburg, Mozarts födelsestad. En skön vecka i kurorten Bad Gastein på anrika hotellet Salzburger Hof, med fri tillgång till hotellets spa- och relaxavdelningar. Dessutom stor frukostbuffé varje morgon och välsmakande femrätters middagar varje kväll.


Nordic walking (vandring med stavar). Under veckan vandrar vi fem dagar med svensktalande vandringsledare. Dagsvandringarna graderas som mycket lätta till lätt/medel och är på 6-10 km/dag, med en höjdskillnad på 50-300 m. På vissa sträckor är terrängen kuperad med stenigt underlag. På den här resan behöver du ta med dig ett par vandringsskor med bra sula. Stavar lånar du på plats.

Program

 • Dag 1 Avresa till Österrike

  Vi ankommer till Bad Gastein och checkar in på hotellet. Idag kan du t.ex. njuta av en promenad på egen hand, avkoppling i någon av hotellets spa-avdelningar och varför inte en lunch på Jagdstube på Hotel Salzburger Hof. På kvällen väntar en god middag.

 • Dag 2 Bad Gastein

  Frukostbuffé följt av välkomstmöte med genomgång av dagens program innan vi går en rundvandring i Bad Gastein för att orientera oss på orten. Vi promenerar därefter Kaiser Wilhelm-promenaden in mot den vackra dalen Kötschachtal och byn Grüner Baum där vi stannar till på Himmelswandhütte för att avnjuta vår lunch. Väl tillbaka i Bad Gastein gör vi oss redo för kvällens utflykt till bonden Hans Durzbauer där en traditionell snapsprovning väntar. Därefter tar vi oss tillbaka till Bad Gastein för kvällens middag.
  Vandringstid: fm ca 2 + em ca 3 timmar (lätt).

 • Dag 3 Bad Hofgastein

  Idag tar vi oss efter frukost med hjälp av buss till grannbyn Bad Hofgastein. Härifrån tar vi skidliften vidare upp på berget Schlossalm. Väl uppe på toppen så får vi en fantastisk vy över dalen och de omkringliggande bergsmassiven. Vi går en vacker runda på toppen innan vi tar liften tillbaka ner till mittstationen varifrån vi vandrar vidare till den gemytliga hütten Fundneralm där bonden Simon med familj välkomnar oss med dagens lunch. Efter lunch tar vi liften tillbaka ned till byn där bussen väntar på att ta oss tillbaka till Bad Gastein. Väl tillbaka väntar en vinprovning med totalt sex stycken österrikiska kvalitetsviner innan kvällens goda middag serveras. 
  Vandringstid: ca 5 timmar (lätt).

 • Dag 4 Salzburg

  Idag åker vi efter frukost på dagsutflykt med buss in till Mozarts födelsestad Salzburg. Vi börjar med att vandra norrut längs med floden Salzach innan vi vikar av upp på berget Mönschberg varifrån vi har en fantastisk utsikt över staden. Vi äter en god lunch i ölträdgården på det anrika ölbryggeriet Stiegl innan vi vandrar tillbaka ner till de gamla stadsdelarna där vi får en guidad promenad förbi bl.a. Mozarts födelsehus, domkyrkan och festspelhusen. På kvällen väntar middag på hotellet. 
  Vandringstid: fm ca 2 + em ca 3 timmar (lätt).

 • Dag 5 Utflykt Venedig eller Zell am See

  Idag har vi en vandringsfri dag. Idag rekommenderar vi dig att följa med på någon av våra trevliga dagsutflykter. Välj mellan världsarvet Venedig eller den vackra alpbyn Zell am See (mot tillägg). Bussen till Venedig går tidigt och vi besöker några av alla sevärdheter såsom: St Markusplatsen, Dogepalatset och Rialtobron. Tid finns också för gondolfärd, shopping och en god lunch innan vi vänder tillbaka mot Bad Gastein. Gemensam middag på kvällen.

 • Dag 6 Vackra vyer över Alperna

  Efter att vi avnjutit vår frukost har det återigen blivit dags för oss att snöra på oss vandringsskorna och ge oss ut på dagens tur. Idag vandrar vi norrut längs med den vackra Erzherzog Johann promenaden varifrån vi efter en stund viker in i den angränsande dalen Angertal. Väl inne i dalen tar vi de sista höjdmetrarna upp mot dagens lunchhütta Angerblick där vi slår oss ned för en välförtjänt lunch. Härifrån har vi sedan en härlig vandring utför ned till dalplatån där bussen väntar på att ta oss tillbaka till Bad Gastein. På eftermiddagen får vi sedan lära oss att baka det mest österrikiska som finns, nämligen en apfelstrudel. Middag på hotellet på kvällen. 
  Vandringstid: ca 6 timmar (lätt/medel).

 • Dag 7 Nassfelddalen

  Som avslutning på veckan är det återigen dags för vandring. Efter frukost så tar vi bussen till Sportgastein och Nassfelddalen där vi får njuta av ett av dalens vackraste naturområden. Vi vandrar härifrån in i Centraleuropas största nationalpark Hohe Tauern. Turen går på en naturstig med små stigningar och vi stannar ofta till för att njuta av omgivningarna. Ovanför oss stoltserar glaciären på berget Schareck, 3 122 m ö h, varifrån vattenfallen kastar sig ned. Uppifrån bergen kan vi höra murmeldjurens klara varningsrop och har vi tur kan vi kanske få syn på några av dem. Vi äter lunch på charmiga Valeriehaus innan vi återvänder till Bad Gastein. På kvällen samlas vi för avskedsdrink, middag och artistuppträdande.
  Vandringstid: ca 4 timmar (lätt/medel).

 • Dag 8. Hemresa

  Efter en härlig frukostbuffé lämnar vi vandrings-paradiset Bad Gastein för denna gång.  

Karta

Resfakta

Reslängd 8 dagar
Avreseort Stockholm, Arlanda, Göteborg, Köpenhamn
Avresor 27/5
Pris Från 15 995 kr
Enkelrumstillägg Enkelrum 1 200 kr
Detaljerade priser

Enkelrum med balkong, tillägg 1 900 kr 
Del i dubbelrum med balkong, tillägg 700 kr per person

I priset ingår
 • Flyg till Salzburg eller München t/r
 • Transport till hotellet t/r.
 • Boende i dubbelrum på Salzburger Hof 7 nätter
 • Frukost alla dagar på hotellet
 • 7 femrätters middag på hotellet
 • Vandringspaket ”Nordic Walking” 5 dagar
 • 5 luncher i samband med vandringarna
 • Vinprovning
 • Snapsprovning
 • "Hur man bakar en apfelstrudel" - demonstration
 • Utflykt till Salzburg
 • Svensktalande vandringsguide
I priset ingår ej

Dricks är inte inkluderat i resans pris.

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg i den mån det är möjligt för den specifika resan.

Resplan

Dag 1. Resa till Österrike och Hotel Salzburger Hof.
Dag 2. Vandring i Bad Gastein fm ca 2 + em ca 3 timmar (lätt). Snapsprovning innan middagen. 
Dag 3. Vandring i Bad Hofgastein ca 5 timmar (lätt). Vinprovning innan middagen.
Dag 4. Vandring i Salzburg fm ca 2 + em ca 3 timmar (lätt). 
Dag 5. Dagen fri. Tillvalsutflykt till Venedig eller Zell am See mot tillägg.
Dag 6. Vandring till Angertal-dalen ca 6 timmar (lätt/medel). Apfelstrudeldemonstration på eftermiddagen. 
Dag 7. Vandring i Nassfelddalen ca 4 timmar (lätt/medel). Avskedsdrink, middag och artistuppträdande på kvällen. 
Dag 8. Hemresa.

Resesätt SAS
Valuta

Euro

Visum

På denna resa behöver du ditt pass. 

Klimatkompensation
Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 10 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, vilket är 40 dagar före avresa, om inga anpassade villkor gäller för din resa. 

Avbeställningsskydd
Vi rekommenderar att du tecknar en avbeställningsförsäkring i samband med din bokning som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Kontakta valfritt försäkringsbolag. Som resenär hos Grand Tours ansvarar du för att ha en fullgod sjuk- och olycksfallsförsäkring för hela reseperioden. 

Pass och visum
För dig som ska resa utomlands är det viktigt att kontrollera att ditt pass är giltigt och oskadat. Kontrollera även att passet uppfyller de regler som gäller för landet du ska besöka. Polismyndigheten utfärdar nya pass och handläggningstiden kan variera. Om du behöver ansöka om nytt pass bör du göra det omgående. Observera att det är din egen skyldighet att kontrollera vad som gäller rörande visum, extra viktigt om du har annat pass än svenskt.

Vaccination
Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Bra att veta

VANDRINGARNA. I denna resa ingår ett 5-dagars vandringspaket med svensktalande vandringsledare. Vi går en sträcka om 6 - 10 km varje dag. Höjdskillnader: 50-300 höjdmeter varje dag. Vandringarna klassas som lätta.

Boende

 • Hotel Salzburger Hof ****

  Hotel Salzburger Hof är ett fyrstjärnigt hotell med ett superbt läge i Bad Gastein. Hotellet har smakfullt inredda rum med bekväma sängar, bad/dusch och wc, hårtork, TV, minibar, safe och gratis Wi-Fi. På hotellanläggningen finns två spa-avdelningar med pooler, bastur, massage- och fitnessavdelning. Kostnad för eventuella behandlinger ingår ej. Maten håller hög klass och restaurangen är känd för sin goda service.

  Hotel Salzburger Hof ****
  Grillparzerstraße 1
  5640 Bad Gastein
  Österrike
  Tel.+43 6434 20370

Boka din resa

2023-05-27 2023-06-03 15 995 kr SAS Stockholm, Arlanda Väntelista Förfrågan
2023-05-27 2023-06-03 15 995 kr SAS Göteborg Väntelista Förfrågan
2023-05-27 2023-06-03 15 995 kr SAS Köpenhamn Väntelista Förfrågan