Översikt

Vandringar i Ligurien med Cinque Terre och Piemonte

Följ med oss till Ligurien och Piemonte, två av de mest vykortsvackra regionerna i Italien. Längs den smala liguriska kustremsan vimlar det av spännande städer, pittoreska byar och vackra vandringsleder. Och i Piemonte njuter vi av böljande kullar, små ålderdomliga byar och viner i världsklass.

Under denna resa till ett sensommarskönt Ligurien, vandrar vi längs kusten i ljuvlig natur, besöker världsarvet Cinque Terre och provar viner i det smakfulla Piemonte.

Program

 • Dag 1 Ankomst till Italien

  Avresa med flyg från Stockholm Arlanda med ankomst till Nice flygplats under eftermiddagen. Här möter buss som tar oss från franska Rivieran till Pietra Ligure på den italienska Blomsterrivieran, restid ca 2 timmar. Vi installerar oss på vårt hotell och får litet tid för avkoppling innan vi gemensamt äter middag på hotellet.

 • Vi bor i Pietra Ligure
  Under våra dagar i Italien bor vi i badorten Pietra Ligure, belägen mellan städerna Genua och San Remo. Pietra Ligure är känt för sitt historiska centrum, uppdelat i Borgo Nuovo och Borgo Vecchio. Vårt hotell, Grand Hotel Pietra Ligure, är ett modernt hotell, beläget ett par hundra meter till stranden och knappt två kilometer till Pietra Ligures historiska centrum. • Dag 2 Vandring längs Via Romana

  Vandringsleden Via Romana, eller Via Julia Augusta, är en antik romersk väg som följer kusten mellan städerna Albenga och Alassio. Dagens vandring följer kusten i ett historiskt och naturmässigt intressant område, längs en väg som byggdes av kejsare Augustus år 13 f.Kr. för att förbinda den italienska Po-dalen med Gallien och Spanien. Längs vägen kan vi se antika kyrkor, begravningsmonument och en romersk amfiteater, och vi kan njuta av utsikten över havet och ön Gallinara. Vandringen längs Via Romana graderas som relativt lätt, är 9 km lång med nivåskillnad 90 m.

 • Dag 3 Vandring på San Bernardino-platån

  Dagens vackra vandring följer den gamla vägen på San Bernardino, en öppen platå som sträcker sig bakom kuststaden Finale Ligure. Vandringen är avkopplande och går delvis genom gammal betesmark och en ekskog. Under vår vandring kan vi njuta av vacker natur med panoramautsikt och vi har möjlighet att se många intressanta lämningar och förhistoriska hällristningar. Vandringen på San Bernardino-platån graderas som medelsvår, är 10 km lång nivåskillnad ca 100 m.

 • Dag 4 Världsarvet Cinque Terre

  De fem byarna i nationalparken Cinque Terre var under medeltiden utposter för att skydda kusten mot piratattacker. Sedan Cinque Terre blev nationalpark, och ett av Unescos världsarv, är byarna ett av Italiens mest besökta och älskade turistmål. Under högsäsong lockar Cinque Terre tusentals såväl italienska som utländska turister. Vi vandrar i Cinque Terre under sensommar, då vi kan besöka byarna i lugn och ro.

 • Vandring i Cinque Terre
  Vi reser med buss till östra Ligurien, och fortsätter med tåg till Vernazza, en av de mest fotograferade byarna. Efter en kort promenad i Vernazza påbörjar vi vår vandring längs kusten till nästa by, Corniglia, ca 1 h 30 min med nivåskillnad ca 250 m. Paus i Corniglia för lunch på egen hand. Från Corniglia fortsätter vi med tåg till byn Manarolo där vi tar paus och avslutar besöket i Cinque Terre med att ta tåget tillbaka till vår startpunkt för bussresa till vårt hotell i Pietra Ligure.

 • Dag 5 Piemonte

  I dag skall vi inte vandra, i stället reser vi med buss till Piemonte och det historiska vin- och kulturlandskapet Langhe, som är uppsatt på Unescos lista över världsarv. Den vackra regionen Piemonte gränsar till Ligurien men har även gräns mot Schweiz och Frankrike och omges på tre sidor av Alperna. Namnet Piemonte betyder ungefär ”vid foten av berget” och landskapet domineras följaktligen av höga berg och djupa dalar.

 • Vinprovning i Diano d’Alba
  Vi besöker Alba, huvudorten i Langhe. På kullarna i området kan vi skymta medeltida borgar omgivna av stora vinodlingar. Det är främst röda viner som produceras. I byn Diano d’Alba, belägen mellan Alba och byn Barolo, som givit namn till ett världens mest berömda viner, besöker vi en vinkällare där vi får prova några av de lokala vinerna tillsammans med lättare tilltugg. Vi återvänder till Ligurien under eftermiddagen.

 • Dag 6 Hemresa

  Vi lämnar Pietra Ligure och den vackra Blomsterrivieran och påbörjar hemresan. Restid till flygplatsen i Nice ca 2 timmar. Vårt flyg avgår under eftermiddagen. 

Resans höjdpunkter

 • Sensommar i vackra Ligurien
 • Fyrstjärnigt hotell i Pietra Ligure
 • Vandring vid kusten längs Via Romana
 • Vandring i naturen i San Bernardino
 • Vandring i världsarvet Cinque Terre
 • Utflykt i Piemonte med vinprovning

Karta

Resfakta

Reslängd 6 dagar
Avreseort Stockholm/Arlanda, Göteborg
Avresor 13/10
Pris Från 16 995 kr
Enkelrumstillägg 2 400 kr
I priset ingår
 • Flyg till Nice t/r
 • Transfer mellan flygplats – hotellet t/r
 • Del i dubbelrum på Grand Hotel Pietra Ligure
 • Halvpension på hotellet, från middag ankomstdagen till frukost avresedagen
 • Via Romana, vandring längs kusten
 • San Bernardino, vandring i naturen
 • Cinque Terre, vandring mellan Vernazza och Corniglia
 • Piemonte med vinprovning
 • Auktoriserade lokala guider (engelska)
 • Grand Tours färdledare

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg i den mån det är möjligt för den specifika resan. 

Resplan

Dag 1. Ankomst till Italien
Dag 2. Vandring längs Via Romana. Vandringen längs Via Romana graderas som relativt lätt, är 9 km lång med nivåskillnad 90 m.
Dag 3. Vandring på San Bernardino-platån. Vvandringen på San Bernardino-platån graderas som medelsvår, är 10 km lång nivåskillnad ca 100 m.
Dag 4. Världsarvet Cinque Terre. Vandring ca 1 h 30 min med nivåskillnad ca 250 m.
Dag 5. Piemonte
Dag 6. Hemresa

 

Resesätt SAS
Resans karaktär

Viktigt om våra vandringar i Ligurien
Vandringslederna i Ligurien kan ofta vara steniga och kuperade. Vi vill också göra dig uppmärksam på att programmet kan komma att ändras på plats utifrån till exempel väderförhållanden. Vandringarna i denna resa är graderade från relativt lätta till medelsvåra. Du bör vara van att vandra längre sträckor. Packa gärna med en liten ryggsäck, ett varmare plagg, regnkläder och framför allt bekväma och väl ingångna skor med högt skaft, gärna vandringskängor.

Klimatkompensation
Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 10 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, vilket är 40 dagar före avresa, om inga anpassade villkor gäller för din resa. 

Avbeställningsskydd och reseförsäkring
Som resenär hos Grand Tours ansvarar du för att ha en fullgod sjuk- och olycksfallsförsäkring för hela reseperioden. Vi rekommenderar att du ser över din försäkring och även tecknar en avbeställningsförsäkring hos ditt försäkringsbolag i samband med din bokning som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Det är viktigt att kontrollera försäkringsvillkoren då det kan ske förändringar.

Pass och visum
För dig som ska resa utomlands är det viktigt att kontrollera att ditt pass är giltigt och oskadat. Kontrollera även att passet uppfyller de regler som gäller för landet du ska besöka. Polismyndigheten utfärdar nya pass och handläggningstiden kan variera. Om du behöver ansöka om nytt pass bör du göra det omgående. Observera att det är din egen skyldighet att kontrollera vad som gäller rörande visum, extra viktigt om du har annat pass än svenskt.

Vaccination
Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Deltagarantal
Deltagarantalet på våra resor är cirka 20-30 personer. Vid annat deltagarantal anges det på den specifika resan. 

Boende

 • Grand Hotel Pietra Ligure ****

  Grand Hotel Pietra Ligure **** är ett modernt hotell, byggt 2019, beläget vid Riviera delle Palme, ett par hundra meter till stranden och knappt två kilometer till Pietra Ligures historiska centrum. Hotellet har restaurang och bar. Dubbelrum med dusch/wc, hårfön, luftkonditionering, wi-fi, telefon, minibar, säkerhetsskåp, balkong.
  Adress: Viale Europa 293, Pietra Ligure, Italien
  Telefon: +39 019 618 6120

Boka din resa

2024-10-13 2024-10-18 16 995 kr SAS Stockholm/Arlanda 5+ Boka resa
2024-10-13 2024-10-18 17 945 kr SAS Göteborg 3 Boka resa