Att göra en hälsoresa ligger rätt i tiden. Men vad betyder en hälsoresa för dig? Vi på Grand Tours har erbjudit resor i mer än 30 år. Vi erbjuder en mix av program, beroende på vem du är och vad du vill ha ut av din hälsoresa. Ibland är det en långpromenad längs en strand eller ett härligt yogapass som får dig att må bra. Ibland vill du hellre sitta i en vilstol och se ut över havet. Men ofta är det en mix av aktivitet och vila du söker – i synnerhet när du befinner dig i en vacker miljö med skönt klimat där du också kan njuta av god mat och dryck, som svarta oliver, färska ostar, gyllengula olivoljor och rubinröda viner. En viktig del av resan är nämligen även att njuta av god mat.

Klassiska kurorter

Kanske associerar du hälsoresor med klassiska kurorter, en traditionsrik företeelse med fantasieggande historia. Under medeltiden växte kurorterna upp runt om i Europa och lockade stora skaror som sökte bot för olika åkommor. Och oavsett om man badar i det, dricker det eller bara njuter av att titta på det, så är de flesta fortfarande överens om att man påverkas positivt av vatten. Därför har vi valt att förlägga en av våra hälsoresor till anrika Ciechocinek, Polens främsta kurort, där behandlingar med välgörande mineralvatten är en central del. Därutöver erbjuder vår medföljande ciceron och läkare en kurs i mindfullness.

Reser du med oss till Sandanski i södra Bulgarien, får du en vistelse i hälsans tecken. Ända sedan romartiden har resenärer sökt sig till Sandanski för olika behandlingar. Den lilla staden har ett gynnsamt läge nära gränsen till Grekland, där höga berg skyddar och ger platsen ett skönt och behagligt klimat. Detta i kombination med de varma mineralvattenkällorna gör Sandanski till en av Europas populäraste kurorter för olika behandlingar.

Resor i hälsans tecken

Att välja en resa i hälsans tecken, med behandlingar och stärkande bad ger både energi och ökat välmående.

Till båda kurorterna, Ciechocinek och Sandanski, är hälsobehandlingarna inkluderade i priset. Behandlingarna är såväl passiva som aktiva och genomförs enskilt eller i grupp. Några exempel är sjukgymnastik, kurbad, undervattensmassage, paraffininpackningar och ultraljudsbehandlingar. För att fastställa din hälsostatus inleds dessa hälsoresor med en läkarundersökning. Därefter skräddarsys ett behandlingsprogram, så att du får maximalt utbyte av behandlingarna.

Spa-behandlingar eller yoga

Vill du hellre skämma bort dig med några dagar på ett lyxigt spa-hotell, erbjuder vi till exempel hälsoresor till finska Nådendal Spa. Här kan du njuta en avslappnande spabehandlingar till bra priser, bada i uppvärmdapooler, bubbelbad och mjuka upp kroppen i en varm bastu.

Hälsoresa till Sandanski

Sandanski ligger i södra Bulgarien, nära gränsen till Grekland, och är en av Europas mest efterfrågade kurorter. Vårt hotell har ett utmärkt och centralt läge i staden, nära en lummig park. Här finns inomhus- och en utomhuspool med mineralvatten hämtat från en varm underjordisk källa. Poolerna är förbundna via en sluss som du kan vada igenom. Spahotell Sandanski är känt för sin vänliga och familjära stämning. I resan ingår halvpension, läkarkonsultation, dagliga behandlingar, tillgång till bad- och bastuavdelningen och aktivitetsprogram.

Hälsoresa till Ciechocinek

Kurorten Ciechocinek är en av Polens främsta och är belägen nordväst om Warszawa, vid floden Wisła och söder om Kopernikus födelsestad Torun. Kurortens historia går tillbaka ända till tidigt 1800-tal då man upptäckte de varma och saltrika källorna. Hälsocentret Pod Tezniami erbjuder en mängd medicinska behandlingar och olika paket för kropps- och skönhetsvård. Utöver badanläggningen finns mineralbassäng och saltgrotta. I priset ingår helpension, läkarkonsultation, dagliga behandlingar samt fri tillgång till wellness- och badavdelningen.

Yoga i Kroatien

Det är aldrig för sent att börja med yoga, det fungerar som smörjmedel för kroppens maskineri och har en fantastisk inverkan på smidigheten, balansen och rörligheten. Följ med på vår yogaresa till Kroatien där även meditationspass ingår i resan. Hotel Park är vår bas för vistelsen i Makarska. Hotellet ligger direkt vid en stenstrand med promenadavstånd in till centrum. Utomhuspool, solterrass, restaurang, spa och wellness-center med litet gym och inomhuspool. Ett yogapass per dag, halvpension och en heldagsutflykt ingår i resans pris.

Klicka här alla våra rundresor »