Den 24 januari kan du lyssna till vinjournalisten GUNILLA HULTGREN KARELL. Hon skriver regelbundet i bland annat Expressen och har full koll på vad som händer i vinvärlden. Gunilla är ciceron på Grand Tours vinkryssning till Alsace i maj. Denna januarikväll berättar hon inspirerande om framförallt de tyska och franska viner som vi kommer att prova under vårens flodkryssning på Rhen.

Den 21 februari kan du lyssna till journalisten och Östeuropaexperten MALCOLM DIXELIUS. Han var SVT:s Moskvakorrespondent under många år, men i dag arbetar Malcolm främst som dokumentärfilmare och har producerat filmer som den uppmärksammade dokumentären om Lasermannen. Den 21 februari pratar Malcolm bland annat om Grand Tours historiska rundresan med tåg i östra Europa där han är ciceron.

 

Den 14 mars kan du lyssna till journalisten och författaren JAN MOSANDER. Han har under åren väckt stor uppmärksamhet med sina grävande reportage och belönats med många priser. Under två perioder var Jan Mosander utrikeskorrespondent i Tyskland och Berlin. Under denna kväll berättar Jan Mosander om några möten och händelser som han varit med om under sina många år i både det delade och det enade Tyskland.

Den 11 april är du välkommen att träffa CLAES MOSER. Han är konsthandlare och expert inom måleri och skulptur, men kanske mest känd från SVT:s populära program Antikrundan. Claes Mosers specialitet är den tidiga 1900-talsmodernismen. I kväll berättar Claes Moser bland annat om det udda konstnärskapet, de dolda och bortglömda särlingarna vilka, enligt Claes Moser, är de som berikat vår konsthistoria.