Gunnel Carlsons Casablancatårta
Gunnel Carlson är en av Sveriges mest uppskattade trädgårdsjournalister. Hon är även vår ciceron på flera resor, däribland var hon med på vår Blomster- och konstkryssning som gick till Holland i april. I sin trädgårdsbok "Min Gröna passion" bjuder Gunnel Carlson på ett familjerecept av en oemotståndlig Casablancatårta som passar utmärkt på Sommarkalas, i dessa jordgubbstider.

– I juni när fläderblomman blommar, då blir det fest i trädgården med flädersaft och Casablancatårta, säger Gunnel Carlson.

GUNNELS CASABLANCATÅRTA 
Smet
3 äggvitor
3 dl socker
3 msk potatismjöl
½ tsk hjorthornssalt

Smörkräm (fyllning)
3 äggulor
3 msk socker
100 g rumsvarmt/smält smör

Garnering
2,5-3 dl grädde
toppa med jordgubbar(eller andra frukter och bär)


* Vispa äggvitorna hårt.
* Tillsätt socker, potatismjöl och hjorthorssalt under försiktigt omrörning.
* Sätt ugnen på 150 grader. Klä en långpanna med smörpapper.
* Bred ut marängsmeten i två lika stora plattor. Lägg en sträng
aluminiumfolie i mitten så att plattorna inte flyter ihop.
* Grädda ca. 1 tim.
* Låt bottnarna svalna, gärna över natten.
* Blanda äggulor och socker till smörkrämen. Rör ner smöret.
* Bred på smörkrämen och lägg ihop bottnarna.
* Garnera med vispad grädde och frukt eller bär. 

Smaklig spis!

Gunnel Carlson