Med månader kvar 
till tulpansäsongen, så delar Gunnel Carlson med sig av ett personligt recept på de smakrika jordärtskocksknölarna.

* Gräv upp en näve knölar, ta in och skala dem.
* Lägg dem i vatten med några droppar citron i så att de inte mörknar.
* Skala 1 kg potatis och skär  i skivor.
* Varva potatisen med skurna skockor i en smord ugnsfast form tillsammans med riven parmesanost (50 gr), det smälta smöret ( 50 gr) samt salt och peppar. 
* Avsluta med att droppa över lite smält smör.
* Platta till ”kakan” med en stekspade.
* In i ugnens nedre del i 225 gr i 45-50 minuter.
* Servera till en fin kött- eller fiskbit och du har en riktig festmåltid.

Väl mött!
Gunnel Carlson

Som du kanske vet är Gunnel Carlson för fjärde året i rad vår ciceron på den populära blomsterkryssning, genom Holland och Belgien.
– Att boka in sig på en temaresa är ett fantastiskt sätt att lära känna nya människor som har samma intresse som man själv har, säger trädgårdsjournalisten Gunnel Carlson, känd från SVT och Grand Tours ciceron under blomsterkryssningen i april.

Gunnel Carlson tycker särskilt om att göra en blomsterresa i form av en flodkryssning, med alla prunkande vyer och idyllsika städer som kantar farvattnen. Därtill ingår flera intressanta utflyktsmål, njuta av den världsberömda blomsterparken Keukenhof, mysiga Amsterdam och spännande Bryssel.
– Vi reser mitt i tulpansäsongen och att kunna njuta av odlingarna utmed floden blir en oförglömlig upplevelse, säger Gunnel Carlson. Att färdas med båt på våren är att komma nära jorden, dofterna och blommorna. April är månaden då hela Holland slår ut i blom och tulpanfält sprakar, hyacintfälten doftar och våren är nära. På dagarna blir det besök i land och på kvällarna kommer Gunnel Carlson att berätta blomsterhistorier.

För dig som vill läsa mer om resan finns utförligt dagsprogram för Blomsterkryssningen här.
Avresa från Stockholm och Köpenhamn 20/4. 6 dagar.
Pris från 15.095:-/person (Fåtal hytter kvar).