Översikt

Almuñécar - Spanien 22 dagar

Byt mörkret och kylan i Sverige mot ett gästvänligt och behagligt Spanien. I Andalusien lockar charmiga och trygga småstaden Almuñécar.

Almuñécar. Almuñécar är en lugn och trygg småstad i Granadaprovinsen. Staden grundades för ca 3 000 år sedan och har haft en betydande roll i Medelhavsområdets historia. Många folkslag har satt sin prägel på stadskärnan, där kullerstensgränderna slingrar sig som i en labyrint. 

Vid det centrala torget Plaza Kelibia ligger mysiga barer och uteserveringar som serverar plato del dia, dagens rätt och tapas. I Almuñécar finns flera stränder och en 7 km lång palmkantad strandpromenad. Perfekt för en morgon- eller kvällspromenad!

Program

 • Resan till Almuñécar

  Flyg till Málaga där vår svenska värdinna möter dig. Busstransfer till Almuñécar ca 1,5 timme.

 • Almuñécar

  Almuñécar är en lugn och trygg småstad i Granadaprovinsen. Staden grundades för ca 3 000 år sedan och har haft en betydande roll i Medelhavsområdets historia. Många folkslag har satt sin prägel på stadskärnan, där kullerstensgränderna slingrar sig som i en labyrint. Vid det centrala torget Plaza Kelibia ligger mysiga barer och uteserveringar som serverar plato del dia, dagens rätt och tapas. I Almuñécar finns flera stränder och en 7 km lång palmkantad strandpromenad. Perfekt för en morgon- eller kvällspromenad!

 • Costa tropical

  Den lilla omtyckta kustremsan där Almuñécar är beläget, öster om Málaga, kallas för den "tropiska kusten". Namnet förklaras av att här råder ett subtropiskt och ovanligt milt klimat, som ger cirka 320 soldagar per år och en behaglig vintertemperatur. Nedanför Sierra Nevadas skyddande bergskedja ligger vita andalusiska byar i bördiga dalar. Här odlas exotiska frukter som avokado, cherimoya, banan, mango och papaya.

 • Tillvalsutflykter

  Längs kusten finns många fina utflyktsmål att upptäcka på egen hand, till exempel Solkustens huvudstad Málaga som lockar med utmärkt shopping och ett besök på Picassomuseet. Vår värdinna ordnar också ett flertal tillvalsutflykter, som bokas och betalas på plats. Följ med till Nerja med de berömda droppstensgrottorna samt Frigiliana, flerfaldigt utsedd till Spaniens vackraste by. Möjlighet finns att delta i en flamencoafton eller att besöka en tidigare sockerfabrik numera ett intressant museum, eller ett verksamt romdestilleri. Hos lokala fruktodlaren på Finca El Pinero, får vi en rundvisning och bjuds vi charkuterier och säsongens frukter.

 • Aktiviteter och service

  Almuñécar är idealiskt för ditt långtidsboende, med allt du behöver på bekvämt promenadavstånd. Här bistår vår värdinna med service och ger tips om sevärdheter och information som underlättar din vistelse. Besök gärna den botaniska trädgården, Gamla stan och det arabiska slottet Castillo de San Miguel. På fredagsmarknaden hittar du ett stort utbud av hantverk i läder, keramik, vävda trasmattor och mycket mer. Under din vistelse arrangerar vår långtidsvärdinna även varierade aktiviteter som bland annat bingo, frågetävlingar, promenader med mera. Aktiviteterna utgår ifrån gruppens intressen och önskemål.

Karta

Resfakta

Reslängd 22 dagar
Avreseort Stockholm/Arlanda, Köpenhamn
Avresor 13/11 och 19/3
Pris Från 15 495 kr
Enkelrumstillägg Se detaljerade priser
Detaljerade priser

13/11, 2024
Enrumslägenhet för eget bruk, 3 200 kr
Enrumslägenhet för eget bruk med garanterad havsutsikt, 6 100 kr
Del i tvårumslägenhet, 1 200 kr per person
Garanterad havsutsikt, 2 100 kr per person

I priset ingår
 • Flyg till Malaga t/r
 • Flygavgifter
 • Busstransport till hotellet t/r
 • Del i enrumslägenhet med självhushåll
 • Daglig städning
 • Välkomstmiddag
 • Guidad stadspromenad i Almuñécar
 • Grand Tours värdinna
I priset ingår ej

Dricks är inte inkluderat i resans pris.

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg i den mån det är möjligt för den specifika resan. 

Tillägg
Frukostpension 1400 kr
Halvpension 4200 kr
Resesätt SAS
Klimat

Här råder ett subtropiskt och ovanligt milt klimat, som ger 320 soldagar per år och en medeltemperatur på 18 grader under vintern.

Valuta

Euro.

Klimatkompensation
Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 10 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, vilket är 40 dagar före avresa, om inga anpassade villkor gäller för din resa. 

Avbeställningsskydd och reseförsäkring
Som resenär hos Grand Tours ansvarar du för att ha en reseförsäkring som täcker plötsliga och oförutsedda sjukdomar och olycksfall under hela reseperioden. Vi rekommenderar att du ser över din försäkring och även tecknar en beställningsförsäkring hos ditt försäkringsbolag i samband med din bokning som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Det är viktigt att kontrollera försäkringsvillkoren då förändringar kan ske.

Pass och visum
För dig som ska resa utomlands är det viktigt att kontrollera att ditt pass är giltigt och oskadat. Kontrollera även att passet uppfyller de regler som gäller för landet du ska besöka. Polismyndigheten utfärdar nya pass och handläggningstiden kan variera. Om du behöver ansöka om nytt pass bör du göra det omgående. Observera att det är din egen skyldighet att kontrollera vad som gäller rörande visum, extra viktigt om du har annat pass än svenskt.

Vaccination
Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Deltagarantal
Deltagarantalet på våra resor är cirka 20-30 personer. Vid annat deltagarantal anges det på den specifika resan. 

Boende

 • Hotell Chinasol, Almuñécar ***

  Stort, något äldre lägenhetshotell vid San Cristobalstranden, med fantastisk utsikt över Medelhavet. I närheten finns en livsmedelsbutik och cirka 15 minuters promenadväg in till centrum med små torg, barer och affärer. Det finns flera butiker, ett apotek, bagerier och ett kapell i området. Hotellet har en restaurang med medelhavsmat, en bar, en frisör och ett sällskapsrum. Pool finns (ej uppvärmd) och solterrass med utsikt över Medelhavet. Hissar finns. Tvättservice mot avgift (9 euro för en hel tvätt). Wifi är gratis och finns i alla lägenheter, restaurangen och baren.  

  Lägenheter: Enrumslägenheter (studios) för 1 eller 2 personer, ca 35m2, kombinerat vardagsrum/sovrum med en liten köksdel. Mot tillägg kan du även välja att bo i lägenhet med separat sovrum och vardagsrum, ca 50m2. Interiören i lägenheterna har olika stilar, de flesta är renoverade 2022-2023 och har en skandinavisk stil med ljust möblerade rum och vissa är av spansk rustik karaktär. Kökshörna med keramikhäll och enkel köksutrustning. Varm/kall luftkonditionering, kylskåp, satellit-TV. Badrum med dusch eller badkar och toalett. Möblerad balkong med utsikt över havet, strandpromenaden eller de omgivande byggnaderna. Garanterad havsutsikt kan bokas mot tillägg.

Utflykter

 • Tillval på plats Utflykter runt Almuñecar

  Längs kusten finns många fina utflyktsmål att upptäcka på egen hand, till exempel Solkustens huvudstad Málaga som lockar med utmärkt shopping och ett besök på Picassomuseet. Vår värdinna ordnar också ett flertal tillvalsutflykter, som bokas och betalas på plats. Följ med till Nerja med de berömda droppstensgrottorna samt Frigiliana, flerfaldigt utsedd till Spaniens vackraste by. Möjlighet finns att delta i en flamencoafton eller att besöka en tidigare sockerfabrik, numera intressant museum eller ett verksamt romdestilleri. Hos lokala fruktodlaren på Finca El Pinero, får vi en rundvisning och bjuds vi charkuterier och säsongens frukter.

Boka din resa

2024-11-13 2024-12-04 15 495 kr SAS Stockholm/Arlanda 3 Boka resa
2024-11-13 2024-12-04 15 495 kr SAS Köpenhamn 3 Boka resa
2025-03-19 2025-04-09 14 495 kr SAS Stockholm/Arlanda 5+ Boka resa
2025-03-19 2025-04-09 15 445 kr SAS Köpenhamn 5 Boka resa