Översikt

Tågresa till Sagolika Slovenien

Det lilla vänliga landet Slovenien är beläget i hjärtat av Europa, mellan Alperna och Medelhavet och med Italien, Österrike, Ungern och Kroatien som grannar. Slovenien är enligt National Geographic det bästa landet för hållbar turism och en god förebild när det gäller skydd för miljö, natur- och kulturarv. År 2016 utsåg dessutom Europeiska Unionen Ljubljana till världens grönaste huvudstad. Vår bas är Ljubljana och därifrån gör vi utflykter till bland annat Sloveniens vackraste insjö Bled och de mäktiga Postojnagrottorna som är några av de vackraste platserna i detta magiska lilla land.

Slovenien är en ung nation med drygt två miljoner på en yta som bara är något större än Västergötland. Mer än hälften av landets yta består av gröna skogar, floder och vackra alplandskap. Genom den mysiga och lummiga huvudstaden slingrar sig floden Ljubljanica, vilket ger Ljubljana en behaglig prägel. Under veckan får du se utvalda, vackra delarna av landet, allt från ön i Sloveniens enda insjö till de mäktiga grottorna i Postojna. Men det blir även gott om tid att på egen hand utforska, och njuta av, den överraskande trivsamma lilla huvudstaden Ljubljana.

Program

 • Dag 1. Avresa med tåg mot Hamburg

  Resan påbörjas i Sverige och med anslutande tåg ankommer vi till Köpenhamn för vidare färd mot Hamburg dit vi ankommer på kvällen. Övernattning på vårt hotell som ligger en kort promenad från tågstationen. 

 • Dag 2. Ankomst till Slovenien

  Tidig morgon påbörjar vi vår spännande tågresa genom Tyskland. Ankomst till München för byte till den avslutande resan mot Slovenien. Ankomst till Villach i Österrike tidig kväll. Buss hämtar oss där för att ta oss till vårat hotell i Ljubljana, Slovenien. Resan tar ca 1,5 tim. Incheckning på hotellet där vi också blir serverade en smörgås och dryck.

 • Dag 3. Ledig dag i Ljubljana

  Vårt hotell är centralt beläget i Ljubljana och utmärkt för egna upptäckter. Fråga gärna vår färdledare om tips och råd.

 • Dag 4. Upptäck Ljubljana

  Denna gröna stad är vackert belägen mellan berg och Ljubljanica-floden. Under en guidad promenad utforskar vi Ljubljana och besöker några av Ljubljanas främsta sevärdheter som Slottet, Prešeren-torget, Tromostovje (tre broar), katedralen St. Nicholas, Biskopspalatset, Rådhuset och Gamla torget. Eftermiddag och kväll är fri för egna strövtåg i den bilfria innerstaden. Gemensam middag.

 • Dag 5. Predjama slott, Postojnagrottan och Piran

  Efter frukost åker vi till Predjama-slottet som är innehavare av Guiness Världsrekord som det största slottet byggt i och på en 123 meter hög klippa. Slottet är fem våningar högt och är inbyggt i berget framför en grottöppning som även har ett stort grottsystem innanför och under slottet. Utflykten fortsätter till den världsberömda Postojnagrottan, ett 21 km långt underjordiskt rike av stalaktiter och stalagmiter, ett av de vackraste och mest karakteristiska karstfenomen. Därefter besöker vi den lilla charmiga staden Piran som ligger på en smal halvö. Här finns pittoreska hus och stadens gator breder ut sig likt ett spindelnät. Staden är klassad som ett kulturminne och är också känd som födelseort till kompositören Giuseppe Tartini. Efter en guidad rundvandring beger vi oss tillbaka till Ljubljana för en gemensam middag.    

 • Dag 6. Ledig dag i Ljubljana

  I Slovenien i allmänhet, och i Ljubljana i synnerhet, är man stolta över sin närodlade och ekologiska mat. Dagen är ledig, så passa på att botanisera i saluhallen eller på marknadstorget. Varför inte slå dig ned vid någon av barerna längs flodens kajer med ett glas öl från någon av stadens många mikrobryggerier. 

 • Dag 7. De Julianska alperna, Bled och Bohinj

  Heldagstur till Gorenjska, Sloveniens alpina region. Vårt första stopp är den vackra insjön Bled, symbolen för Sloveniens skönhet och en världsberömd, vykortsvacker plats. Vi besöker slottet och dess museum, byggt på en hög klippa ovanför sjön varifrån vi har en storslagen utsikt över sjön och alplandskapet. Med båt tar vi oss ut till den berömda ön mitt i sjön och den idylliska barockkyrkan, det mest besökta pilgrimsmålet i Slovenien. Vi fortsätter till Bohinj-dalen med den magnifika sjön Bohinj vars romantiska kyrka tillägnats Johannes Döparen. Från Triglav, Sloveniens högsta berg, är utsikten magnifik. Åter till Ljubljana för gemensam avslutningsmiddag.

 • Dag 8. Vi lämnar Slovenien

  Efter frukost tar vi tåget från Ljubljana via München för byte mot Hamburg, dit vi ankommer på kvällen och övernattar.

 • Dag 9. Tåg Hamburg–Köpenhamn–Sverige

  Avresa från Hamburg mot Köpenhamn och Sverige.

Resans höjdpunkter

 • Den gröna lilla storstaden Ljubljana
 • Vykortsvackra Bledsjön
 • De världsberömda Postojna-grottorna
 • Pittoreska Piran vid Adriakusten
 • Bohinj – Sloveniens största sjö

Karta

Resfakta

Reslängd 9 dagar
Avreseort Stockholm
Avresor 7/10
Pris Från 21 995 kr
Enkelrumstillägg 4900 kr
I priset ingår
 • Tåganslutning från Stockholm/Göteborg-Köpenhamn t/r
 • Tågresor med platsbiljetter på hela resan
 • Transport till hotellet i Ljubljana t/r
 • Del i dubbelrum i Hamburg, 2 nätter
 • Del i dubbelrum i Ljubljana, 6 nätter
 • Frukost varje morgon
 • Tre middagar i Ljubljana
 • Alla i programmet angivna utflykter med entréavgifter
 • Turistskatter
 • Lokala auktoriserade guider; guidning genomförs på engelska
 • Grand Tours färdledare under hela resan
I priset ingår ej

Dricks är inte inkluderat i resans pris.

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg i den mån det är möjligt för den specifika resan. 

Resplan

Dag 1. Avresa med tåg mot Hamburg
Dag 2. Ankomst till Slovenien
Dag 3. Ledig dag i Ljubljana
Dag 4. Guidad promenad i Ljubljana
Dag 5. Predjama slott, Postojnagrottan och Piran
Dag 6. Ledig dag i Ljubljana
Dag 7. De Julianska alperna, Bled och Bohinj
Dag 8. Vi lämnar Slovenien
Dag 9. Tåg Hamburg–Köpenhamn–Sverige

Resesätt Tåg
Valuta

Euro

Klimatkompensation
Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 10 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, vilket är 40 dagar före avresa, om inga anpassade villkor gäller för din resa. 

Avbeställningsskydd och reseförsäkring
Som resenär hos Grand Tours ansvarar du för att ha en reseförsäkring som täcker plötsliga och oförutsedda sjukdomar och olycksfall under hela reseperioden. Vi rekommenderar att du ser över din försäkring och även tecknar en beställningsförsäkring hos ditt försäkringsbolag i samband med din bokning som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Det är viktigt att kontrollera försäkringsvillkoren då förändringar kan ske.

Pass och visum
För dig som ska resa utomlands är det viktigt att kontrollera att ditt pass är giltigt och oskadat. Kontrollera även att passet uppfyller de regler som gäller för landet du ska besöka. Polismyndigheten utfärdar nya pass och handläggningstiden kan variera. Om du behöver ansöka om nytt pass bör du göra det omgående. Observera att det är din egen skyldighet att kontrollera vad som gäller rörande visum, extra viktigt om du har annat pass än svenskt.

Vaccination
Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Deltagarantal
Deltagarantalet på våra resor är cirka 20-30 personer. Vid annat deltagarantal anges det på den specifika resan. 

Bra att veta

BOKNING AV RESA. I samband med att du bokar en tågresa med oss, behöver vi önskad avreseort, ditt födelsedatum (år-månad-dag) samt passnummer. Födelsedatum och passnummer skrivs in på tågbiljetten (Interrailkortet) som du skall ha tillhands under tågresorna.

PACKNING. Våra tågresor har ingen viktgräns, som flyget, men det är ont om bagageplats. Tag därför inte med för skrymmande bagage. Packa hellre i två mindre kollin (t.ex. kabinväska och mjuk bag eller ryggsäck) än ett stort. Tågbyten medför normalt även byte av plattform. Tänk på att du själv ansvarar för att bagaget transporteras mellan plattformarna samt kommer ombord på nästa tåg.

MAT UNDER TÅGRESAN. Bodega eller restaurangvagn finns normalt på tågen genom Europa. Inga måltider ingår eller är förbeställda ombord under tågresan. Medtag gärna något att äta för den händelse att restaurangvagn inte medföljer. Smörgåsar, frukt, vatten etc. finns att köpa på stationerna. Alla tåg är rökfria, även på toaletter.

GRAND TOURS FÄRDLEDARE. En tågresa med Grand Tours är inledningen till en minnesvärd semester. En tågresa från Sverige till Europa tar två hela dagar. Med på resorna är våra färdledare. Om något oförutsett inträffar under resan, skall du känna dig trygg i att våra färdledare tar hand om dig och löser eventuella problem. Grand Tours färdledare är ansvarsfulla, trygga och effektiva och ser till att du blir väl omhändertagen under såväl tågresorna som på resmålet.

DINA TÅGBILJETTER. Ca 10 dagar före avresan erhåller du i rekommenderat brev Interrailkortet samt biljetter för anslutande tåg till Köpenhamn om du bokat detta. Anslutning till/från Köpenhamns Centralstation ingår längs tåglinjerna från Stockholm och Göteborg. I vårt exempel utgår resan från Stockholms Centralstation – ange önskad avreseort när du bokar resan!

INTERRAILKORTET (tågbiljetten) gäller för bokade resdagar. Aktuellt datum för utnyttjad resdag, och datum du påbörjar resan, fyller du själv i. Information om hur detta skall göras översänds tillsammans med biljetterna i det rekommenderade brevet. Biljetten visas för konduktören vid biljettvisering ombord.

Boende

 • Hotel Park Urban & Green ***

  Hotel Park Urban & Green är ett uppskattat mellanklasshotell beläget på tio minuters promenad in till centrala Ljubljana. Bekväma rum med bad eller dusch och wc, hårfön, luftkonditionering, minibar, telefon, satellit-tv och wi-fi. Hotellet har restaurang, bar och terrass. 
  Tabor 9, 1000 Ljubljana, Slovenien | Telefon: +386 1 300 25 00

   

Boka din resa

2024-10-07 2024-10-15 21 995 kr Tåg Stockholm Väntelista Förfrågan