ATT ÅKA PÅ FLODKRYSSNING

Liksom det mesta under resan ingår inte bara helpension och dricks utan även många av de spännande utflykterna i resans pris.

KRYSSNING – ETT BEKVÄMT RESEÄVENTYR

Det är bekvämt att kryssa. Du har ditt "hotellrum" med dig och du slipper packa upp och packa ner din garderob på nya hotell. Under en kryssning installerar du dig i din bekväma utsideshytt och kan sedan se fram emot spännande strandhugg och utflykter. Stämningen är familjär och personalen ombord känner igen dig, redan efter första dagen. Du får kort sagt en reseupplevelse som innebär lika mycket av avkoppling som av aktivitet!

VALUTA FÖR PENGARNA

Det mesta är inkluderat i resans grundpris och det enda du behöver betala extra för är de drycker du beställer samt de utflykter du vill delta i. Om du åker med på en flodkryssning ingår även de flesta utflykterna. Till och med dricksen är inkluderad! Det är svårt att inte hålla med dem som säger att ingenting slår en kryssning om man vill se och uppleva mycket under en begränsad tid.

UNIKA FLODKRYSSNINGAR

De som aldrig följt med oss på flodkryssning förr, börjar ofta med en resa i vinddalarna längs Mosel och Rhen eller på Douro i Portugal. Eller varför inte till Hollands blomsterkantade kanaler i vår? För de som vill ha en totalupplevelse med många vackra huvudstäder, enastående naturupplevelser, intressant historia och unika kulturella möten så erbjuder vi Donau – genom sju länder och den spektakulära Järnporten. När du redan provat nämnda flodkryssningar, fortsätter du kanske med kryssningen på floderna Neva och Volga samt sjöar och kanaler i Ryssland – från S:t Petersburg till Moskva eller i motsatt riktning. 

FARTYGEN
Flodkryssningsfartygen är inte särskilt stora. De flesta av våra utvalda båtar tar omkring 100 passagerare. Det innebär att stämningen ombord snabbt blir familjär och att du lätt träffar nya vänner. Fartygen har härliga soldäck, där alla får plats, och stora fönster i salongerna, så att du kan njuta av utsikten. Du bor bekvämt i en utsideshytt med fönster, vilket innebär att du aldrig riskerar att missa någon vacker vy.

INNEHÅLLSRIKA UTFLYKTER
En flodkryssning erbjuder en perfekt blandning mellan avkoppling och aktivitet. Varje dag vaknar du upp till nya vyer och nya strandhugg på intressanta platser utmed fartygets rutt. Utflykterna ger dig inblick i allt från traktens historia, arkitektur, konst och kultur till kulinariska upplevelser, då vi provsmakar det lokala köket och lokalt producerad dryck.

KUNNIGA CICERONER
Våra flodkryssningar går genom områden rika på historia, kultur, skönhet och gastronomiska upplevelser. För att du ska få ut det mesta av din resa har vi på utvalda kryssningar anlitat några av landets mest namnkunniga och inspirerande ciceroner. Deras expertkunskaper och engagemang bidrar till att ge din resa ytterligare en dimension. Vad sägs om att kryssa med Malcolm Dixelius, Gunilla Hultgren Karell eller Gunnel Carlson.

VÅRA FLODER I EUROPA

  • Donau är Europas näst längsta flod, med en längd på 2 860 km. Donau rinner genom 10 länder.
  • Rhen rinner upp i Schweiz och flyter sen genom Tyskland, Frankrike och Nederländerna till sitt utlopp i Nordsjön.
  • Dourofloden heter Duero i Spanien och har där större delen av sitt avrinningsområde.
  • Volga är Europas längsta och vattenrikaste flod, med en längd på 3 692 km.

Välkommen med oss ombord!

Klicka här för att se våra flodkryssningar