Donau med Grand ToursOm du liksom vi är kultur- och historieintresserad och vill ha flera dimensioner i ditt resande kan vi tipsa om våra just nu mycket populära flodkryssningar på den mäktiga floden Donau - till sju länder och fem huvudstäder.

Under året erbjuder vi ofta minst fem olika flodkryssningar på Donau där vi kryssar mellan Bukarest och Wien. Vår kryssning in i Balkans hjärta är en resa som går utanpå, till platser med en dramatisk historia såväl som UNESCO-skyddade kulturskatter. Dessutom passerar vi genom den gigantiska Järnporten i Rumänien, en 100 km lång uppdämd ravin som byggts för att säkra flodtrafiken över gränsen till Serbien.

Donau är 2888 km lång och Europas näst längsta flod, efter Volga. Donaudeltat, upptaget på UNESCOs världsarvslista, är ett paradis för mer än 300 fågelarter. I århundraden har Donau varit en viktig farled, som flyter genom tio länder och utgör dricksvatten för 10 miljoner människor.Vägen från källan till deltat i Svarta Havet går förbi romantiska raviner, mäktiga borgar och natursköna landskap. Strandhuggen ger sevärda metropoler, anrik arkitektur från flera epoker, sagolika scenerier, trevliga kulturmöten och konsthistoriska klenoder.

Flodkryssning vacker bild, kryssar från Wien till Bukarest

Ombord vårt familjära fartyg M/S Der Kleine Prinz väntar en gemytlig atmosfär och bekvämt boende i din utsideshytt. Njut därtill av allt som ingår med god mat och dryck, föredrag och underhållning ombord. Dessutom utflykter och sightseeingturer i land!

Välkommen ombord med oss!

Klicka här för våra flodkryssningar på Donau »