Genom åren har flera tusen resenärer kryssat med oss på Europas floder. Även om våra resmål skiftar, så består vårt fokus på det livslånga lärandet och omtanken om att du ska få service och kvalitet, i alla led. Våra resor leds alltid av kunniga svenska färdledare som gör allt för att din resa skall bli oförglömlig.

Ett flytande hotell på flodkryssningen

Att flodkryssa är att få det bästa av många världar. Varje dag får du chans att uppleva nya sagolika platser och samla på dig en mängd nya intryck – under tiden flyter ditt hotell med dig och du slipper att packa ihop och byta rum.

Flodkryssningsfartygen är inte särskilt stora. De flesta av våra fartyg tar omkring 100 passagerare. Stämningen ombord är familjär och personalen känner igen dig, redan efter första dagen. Att sitta på däck och njuta av det förbipasserande landskapet och båtlivet på floden är en obetalbar avkoppling.

Upplev mer med våra ciceroner!

För att du skall få ut det mesta av din resa har vi på utvalda kryssningar anlitat några av landets mest namnkunniga och inspirerande ciceroner. Deras expertkunskaper och engagemang bidrar till att ge din resa ytterligare en dimension.

Innehållsrika utflykter på flodkryssningen

Våra flodkryssningar erbjuder en perfekt blandning mellan avkoppling och aktivitet. Varje dag möts du av nya vyer på intressanta platser utmed fartygets rutt. Utflykterna ger dig inblick i allt från traktens historia, arkitektur, konst och kultur till kulinariska upplevelser, då vi provsmakar lokalt producerad mat och dryck. Våra utflykter genomförs ofta med lokala auktoriserade guider som har gedigen kunskap om utflyktsmålen.

Dourofloden - världsarv, vinho och portvin

En resa in i hjärtat av Portugals portvinsregion! Douro är med sina 897 km den tredje längsta floden på Iberiska halvön, efter Tejo och Ebro. Floden slingrar sig förbi olivlundar, terrasserade vinodlingar och medeltida bergsbyar. Ombord på vårt moderna fartyg väntar goda måltider och utsökt service, alltmedan betagande vyer i unika områden, upptagna på världsarvslistan, passerar revy.

Garonne & Dordogne - Bordeaux och Frankrikes främsta vindistrikt

Denna kryssning går längs floden Garonne, via Girondemynningen och vidare in på Dordognefloden. För vinälskare och gastronomer bildar Bordeaux regionens hjärta, med underbart restaurerad 1700-talsarkitektur och anrika vingårdar. Vi varvar besök vid eleganta vinslott, vinprovningar och mysiga strandhugg i de mest kända vindistrikten runt Bordeaux. 

Seine med Paris - historisk flodkryssning med Herman Lindqvist

Kryssningen på Seine slingrar sig genom det natursköna norra Frankrike, från tusenåriga Paris till idylliska Honfleur. På dagliga guidade utflykter får du uppleva konstnärliga skatter och praktfulla städer. En hel dag ägnas åt slagfälten vid franska Atlantkusten. Vår ciceron är författaren och tidigare utrikeskorrespondenten Herman Lindqvist, som håller historiska föredrag ombord.

Blommor och konst i Holland - med Gunnel Carlson till tulpaner, parker och van Gogh

Följ med på en resa till blommornas och konstens Holland tillsammans med Gunnel Carlson, en av vårt lands främsta trädgårdsexperter! Ombord på det fyrstjärniga flodkryssningsfartyget MS Leonora håller Gunnel Carlson inspirerande och underhållande seminarier. Upplev de vackraste parkerna och blomstermarknaderna - kombinerat med utvalda smultronställen och den främsta holländska kulturen.

Romantiska Rhen - genom fyra länder, vinfält och medeltidsstäder

Redan på romartiden utgjorde Rhen en av Europas längsta och mest betydelsefulla floder, med sin strategiska sträckning från Bodensjön ut till Nordsjön. Vår kryssning tar dig genom fyra länder, från Basel i Schweiz, utmed gröna vinfält, korsvirkesbyar, romantiska borgar och historiska medeltidsstäder. Efter en upplevelserik vecka avslutas kryssningen i Hollands gemytliga Amsterdam.

Rhen & Mosel - två av Europas vackraste floddalar

Kryssningen går genom vindlande dalgångar där riddarborgar, böljande vinfält och pittoreska korsvirkesbyar avlöser varandra. Koppla av på soldäck och njut av färden genom Moseldalens vinlandskap, vilket ger dig tillfällen att provsmaka de viner som odlas här. På dagliga utflykter kan du utforska orterna längs två av Europas allra vackraste floddalar. 

 

Donau & Rhen - från kejserliga Wien till eleganta Amsterdam

Denna kryssning följer i kelternas och romarnas kölvatten. Under färden beskådar vi historiska lämningar, mäktiga katedraler, riddarborgar och pittoreska vinbyar. Vi kryssar från kejserliga Wien, genom Tyskland till eleganta Amsterdam, utmed Europas moderfloder Donau och Rhen, som kantas av enastående världsarv, kulturella och finansiella städer. 

 

Klassiska Donau - genom sju länder och fem europeiska huvudstäder

Under denna klassiska flodkryssning på Europas mäktigaste flod besöker vi fem huvudstäder och sju av de tio länder som Donau passerar under sitt lopp. Utöver kulturella strandhugg och intressanta sightseeingturer i Wien, Bratislava, Budapest, Belgrad och Bukarest, kryssar vi genom den imponerande Järnporten, en av Donaus mest storslagna platser.

Ryssland - vackra vattenvägar mellan S:t Petersburg och Moskva

En klassisk flodkryssning i kontrasternas väldiga rike Ryssland, utmed vackra vattenvägar mellan landets två viktigaste metropoler S:t Petersburg och Moskva. Du får uppleva möten med landets mångtusenåriga historia och den gästfria landsbygden. De många magnifika strandhuggen bjuder på folklore, smyckade katedraler och Gyllene Ringens tusenåriga sagostäder.

Donau & Dniepr - från Bukarest till Odessa och Kiev

Dniepr är Europas fjärde längsta flod. Huvuddelen av floden flyter genom Ukraina och mynnar i Svarta havet. Floden var en av de viktigaste lederna för de svenska vikingarna vid sina resor till Konstantinopel. Kom med på denna 12 dagar långa kryssning som tar dig från Bukarest i Rumänien till fascinerande Odessa och Ukrainas huvudstad Kiev. 

Se ännu flera flodkryssningar här »