NYA UPPLEVELSER VARJE DAG

När du åker på en av våra rundresor är ingen dag den andra lik. Men för den skull inte hektisk! Gemensamt för alla resorna är att du får se och upptäcka platser som utmärker sig för sin genuina kultur, spännande historia och sina storslagna landskap. I många fall får vi även lära känna landet genom dess mat och dryck. Du får kort sagt en reseupplevelse som innebär lika mycket av avkoppling som av aktivitet!

RES NÄR DET ÄR SOM BÄST
Våra rundresor går under vår och höst. Det är då resmålen visar sig från sin bästa sida. Klimatet är perfekt för att göra utflykter, då det inte är någon trängsel och med en temperatur som ofta påminner om svensk sommar. Om du väljer att resa på våren möter du för det mesta ditt resmål i vacker blomsterprakt. Väljer du istället att resa på hösten är havsvattnet behagligt uppvärmt efter sommaren och du kan även njuta av sköna bad.

VALUTA FÖR PENGARNA
Det är tryggt att veta vad det totala priset för resan kommer att bli. I våra rundresor är det mesta inkluderat. Utöver boendet ingår också alla utflykter och entréer samt de flesta måltider. På en del rundresor ingår även måltidsdryck.

SKRÄDDARSYDDA RUNDRESOR
De som aldrig följt med oss på en rundresa tidigare, börjar ofta med en resa till färgstarka Andalusien eller Kroatiens kultur och natur. Men en av våra mest populära rundresor är den till Italiens pärlor med Sorrento, Amalfi, Rom och Capri. För de som vill ha en initierad upplevelse till en av Europas mesta huvudstäder – Berlin – så erbjuder vi en ciceronledd resa med journalisten Jan Mosander med alla stadens sevärdheter samt många inblickar i kommunismen och nazismens skeenden. Nytt för i år är att vi erbjuder en skräddarsydd Jubileumsresa till enastående vackra och gästvänliga Belgrad med sina många kulturminnen och berikande historia. Resan leds av vår kunniga färdledare Jelena Stankovic, som talar perfekt svenska och som kan allt värt att veta, om sitt hjärtas stad.

BO PÅ ETT HOTELL – ELLER FLERA
På de flesta av våra rundresor har vi en bas och bor då bekvämt på ett och samma hotell under hela vistelsen. Oftast anlitar vi centralt belägna mellanklasshotell med möjlighet till frukostpension eller halvpension. Under dagarna gör vi intressanta dagsutflykter i regionen. Vi är måna om att lägga så lite tid som möjligt på att byta boenden. Allt för din bekvämlighet!

KUNNIGA FÄRDLEDARE
Rundresorna leds av våra egna, kunniga färdledare som är väl förtrogna med de platser vi besöker och tar oss till de riktiga smultronställena! På många orter kompletterar vi med en lokal guide, som har specialkunskaper om just sin region. Guiden berättar om vad som är aktuellt just nu, tar oss till de mest intressanta platserna, visar de vackraste vyerna och tipsar om vilka gastronomiska specialiteter vi bör smaka.

Välkommen med oss på bildningsresa i tiden!

Klicka här för alla våra rundresor!