Tågresan - när resan är målet

När man väljer att resa med tåg till Italien, är själva tågresan ett mål i sig. Man accepterar att resan får ta litet tid, det finns så många andra fördelar. Inte minst att man reser genom kulturbygder i Europa och Alperna. Det är en skönhetsupplevelse som ger resandet en ny dimension. Grand Tours tågresor görs utan stress, med moderna och komfortabla tåg genom Tyskland, Österrike och Italien. Tågen har restaurang- eller cafévagnar där man kan slå sig ned för en bit mat och samtidigt njuta av utsikten. I Hamburg och Verona ankommer vi till och avreser från stationer som ligger mitt i staden. När tåget stannar på stationen Santa Lucia i Venedig är vi tjugo meter från Canal Grande. 

Den natursköna vägen till Gardasjön

Resorna startar från Sverige till Köpenhamn och därifrån vidare till Hamburg, där vi gör en övernattning på hotell. Den fortsatta färden till Italien går den klassiska järnvägsrutten via München till Verona och är en hänförande och miljövänlig del av resan.

I München byter vi tåg för den avslutande sträckan till Italien. Tåget har en bra österrikisk restaurangvagn där man kan njuta av god mat och dryck samt fina vyer över Alperna. Efter att ha passerat Brennerpasset når vi staden Bolzano och här stöter vi på den 410 km långa floden Adige, den näst längsta i Italien efter Po. Vi kommer att följa floden ända till Verona. Tågresan från Hamburg till Verona tar 12 timmar inklusive uppehåll vid tågbytet. Grand Tours egen färdledare finns med under hela resan för att vara behjälplig och svara på frågor.

Låt dig charmas av Garda

Staden Garda har gett Gardasjön dess namn och det är lätt att bli förälskad i den medeltida charmen. Här finns en magnifik strandpromenad och en pittoresk innerstad med gränder och torg med ett myllrande folkliv, mängder av restauranger, barer och butiker.
Under veckan i Garda ingår en guidad utflykt till Romeos och Julias Verona och en promenad längs stranden till Bardolino, en trivsam stad med smala gränder och en livlig småbåtshamn. Vi gör en båtresa på Gardasjön till staden Malcesine, med möjlighet att ta linbanan upp på berget Monte Baldo.

Tågresa till Gardasjön, flera avgångar

När du väljer en tågresa med Grand Tours, så är själva förflyttningen i ovanligt hög grad en del av reseupplevelsen. Tågresan till Italien går genom en kedja av spännande städer, längs en naturskön resväg genom Europa till Verona. Vårt resmål, staden Garda, är en förtjusande småstad med en magnifik strandpromenad och en pittoresk innerstad med gränder och torg med ett myllrande folkliv, mängder av restauranger, barer och butiker. Under veckan i Garda ingår en guidad halvdags­utflykt till Verona, med tid för egna strövtåg i den vackra staden.

Avresa från Stockholms Centralstation, annan ort på förfrågan
Reslängd 10 dagar

Ingår: Tågresor till Italien t/r • Del i dubbelrum i Hamburg, 2 nätter med frukost • Transfers t/r • Del i dubbelrum i Garda, 7 nätter • Halvpension i Garda • Bardolino, vandring • Verona, guidad utflykt med buss • Malcesine, båttur • Grand Tours färdledare under hela resan

Läs mer om tågresan till Gardasjön »

Klicka här för alla tågresor »