Översikt

Bodensjön med Mainau och Hamburg i samarbete med Landresor

Tyskland är ett av Europas mest besökta resmål. Landet lockar med allt från alplandskap, storslagen natur och romantiska byar till imponerande storstäder. Följ med oss på en tågresa genom Tyskland till ett sensommarvackert Bodensjön. Vi bor i medeltidsstaden Konstanz, i princip på gångavstånd till grannlandet Schweiz. Vid Bodensjön besöker vi medeltidsstaden Meersburg och Bernadottes blommande ö Mainau. Resan inleds och avslutas i Tysklands andra stad, Hamburg.

Program

 • Dag 1 Tåg till Köpenhamn, genom Danmark till Hamburg

  I resans pris ingår anslutning med tåg till Köpenhamn. Paus i Köpenhamn med tid att äta lunch. Här träffar du övriga medresenärer samt färdledaren, som medföljer under hela resan. Under eftermiddagen fortsätter vår resa med tåg, från Köpenhamn via Odense och Jylland, till Hamburg med ankomst vid 20-tiden. Kort promenad till vårt hotell för övernattning. Total restid ca 12 timmar om resan påbörjas i Stockholm.

 • Dag 2 Tåg till Bodensjön

  Efter frukost i Hamburg fortsätter resan med tåg via Baden-Baden till Konstanz vid Bodensjön dit vi ankommer under eftermiddagen. Stadens viktigaste landmärke är den ståtliga katedralen, som med sitt 76 meter höga torn dominerar stadsbilden i Konstanz gamla stad. Katedralen är tillägnad Jungfru Maria och har anor från 800-talet. Total restid ca 9 timmar. Kort busstur till vårt hotell, beläget centralt i staden. Vi installerar oss och äter gemensamt middag på kvällen.

 • Vackra Bodensjön
  Bodensjön är en av Europas vackraste sjöar och delas av de tre länderna Tyskland, Schweiz och Österrike. Bodensjön är dessutom södra Tysklands mest uppskattade resmål, omgivet av alplandskap och mängder av vackra gamla städer, och det milda klimatet gör att man får en känsla av att befinna sig vid Medelhavet.

 • Dag 3 Medeltidsstaden Konstanz

  Vi bor i medeltidsstaden Konstanz, som ligger i sydligaste Tyskland, på gränsen till grannlandet Schweiz. Konstanz är en unikt på flera sätt. Floden Rhen flyter rakt igenom staden. Den gamla stadsdelen kan liknas vid en tysk enklav med sitt läge söder om Rhen, på den schweiziska sidan. Konstanz är dessutom tvillingstad med schweiziska Kreuzlingen och gränsen mellan länderna går rak igenom bebyggelsen.

 • Promenad i Konstanz – ledig eftermiddag
  Under förmiddagen gör vi en gemensam promenad i Konstanz, en stad vars historia kan följas fem tusen år tillbaka. Namnet Konstanz kommer från en romersk fästning som uppkallades efter kejsaren Constantius. Under andra världskriget skonades staden helt från bombningar. Därför kan vi se välbevarade gamla byggnader längs kullerstensgatorna i de gamla stadsdelarna. Eftermiddagen är ledig. Konstanz är Bodensjöns största stad och bjuder på sydländska charm och en speciell atmosfär. Här kan även den shoppingsugne få sitt lystmäte; innerstaden är historiskt förknippad med handel och i stadens centrum finns ett stort antal specialbutiker med unikt utbud. Lunch och middag på egen hand.

 • Dag 4 Blommornas ö – Bernadottes Mainau

  I dag väntar en av resans höjdpunkter, utflykten till Mainau i Bodensjön, belägen norr om Konstanz. Ön har blivit ett av svenskarnas favoritresmål i södra Tyskland. Slottet på ön uppfördes 1740 och tillhörde storhertigen Fredrik I. Vår blivande svenska drottning Victoria var enda dottern och hon fick ärva ön, som hon i sin tur överlät till sitt barnbarn Lennart Bernadotte 1930. Vi tar oss med lokal trafik till den prunkande blomsterön Mainau, där Lennart Bernadotte (1909–2004) tillbringade en stor del av sitt liv. Under hans ledning utvecklades Mainau till ett sant paradis för alla blom- och trädälskare. Öns parkanläggningar, har mer än en halv miljon blommor och växter. Tillsammans med vår guide gör vi en rundvandring i parken och njuter av prakten på denna Blommornas ö. Åter till Konstanz. Kvällen är ledig. Middag på egen hand.

 • Dag 5 Båtresa till Meersburg

  Vi använder lokal trafik till hamnen i Konstanz. Här finns båtförbindelser med flera platser runt Bodensjön och vi reser med båt rakt över sjön, till den vackra och charmiga staden Meersburg, en inbjudande medeltida stad med slott och sagolikt vackra byggnader. Under en guidad rundvandring ser vi Burg Meersburg, med anor från 600-talet och det närbelägna Neues Schloss från 1700-talet som var säte för biskopen i Konstanz. Tid för egna strövtåg och lunch på egen hand. Vi återvänder till Konstanz och äter gemensamt middag på kvällen.

 • Dag 6 Tågresa från Bodensjön till Hamburg

  Under morgonen lämnar vi Konstanz och Bodensjön och återvänder med tåg till Hamburg, dit vi ankommer under tidig kväll. Denna gång stannar vi i Hamburg under två nätter. Total restid ca 9 timmar. Måltider på egen hand.

 • Dag 7 Storslagna Hamburg

  Vi befinner oss i Hamburg, Tysklands näst största stad och landets viktigaste hamnstad. Det gamla hamnområdet har delvis förändrats och låtit sig växa. Hafencity är en ny glänsande stadsdel med sin Elbphilarmoni som landmärke, Speicherstads gamla lagerlokaler och vackra broar är prov på enastående industriarkitektur. Vi gör en rundtur till fots och med buss och avslutar med gemensam lunch. Eftermiddagen och kvällen ledig. Middag på egen hand.

 • Dag 8 Hemresa med tåg via Köpenhamn

  Frukost på hotellet i Hamburg, varefter vi promenerar tillbaka till stationen och påbörjar hemresan mot Köpenhamn och Sverige. Tåget lämnar Hamburg vid niotiden på förmiddagen, och om du reser till Stockholm ankommer du vid 20-tiden på kvällen.

Resans höjdpunkter

 • Tågresor till Bodensjön och Hamburg
 • Stadspromenad i Konstanz
 • Besök på Bernadottes ö Mainau
 • Utflykt till medeltidsstaden Meersburg
 • Stadsrundtur i Hamburg

Karta

Resfakta

Reslängd 8 dagar
Avreseort Stockholm
Avresor 7/9
Pris Från 21 980 kr
Enkelrumstillägg 4 100 kr
I priset ingår
 • Tåganslutning från Stockholm/Göteborg-Köpenhamn t/r
 • Platsbiljetter på tåget för hela resan
 • Del i dubbelrum i Hamburg, 3 nätter
 • Del i dubbelrum vid Bodensjön, 4 nätter
 • Frukost varje morgon
 • Lunch på Mainau
 • Lunch i Hamburg
 • Två middagar vid Bodensjön
 • Guidad utflykt till Mainau
 • Guidad utflykt till Meersburg
 • Guidad stadsrundtur i Hamburg
 • Lokala auktoriserade guider
 • Grand Tours färdledare under hela resan

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg i den mån det är möjligt för den specifika resan. 

Information om avresor

Denna tågresa arrangeras med reguljära tåg och -avgångar. Under en resa från Sverige till södra Europa använder vi flera olika tågbolag. Vi anpassar tidtabellen, med marginaler vid tågbyten, så att reseupplevelsen skall bli så behaglig som möjligt. Planering av tågresor görs ett år i förväg med de vid tidpunkten aktuella tidtabellerna. Fram till avresa kan vi, ibland med kort varsel, tvingas justera tågtider och färdväg på grund av banarbeten eller andra trafikstörningar. Våra tågresor är dock inte anpassade för personer med funktionshinder. På- och avstigning, byte av perrong och förekommande promenader mellan station och hotell eller transferbuss, förutsätter att du själv kan hantera ditt bagage.

BOKNING AV RESA. I samband med att du bokar en tågresa med oss, behöver vi önskad avreseort, ditt födelsedatum (år-månad-dag) samt passnummer. Födelsedatum och passnummer skrivs in på tågbiljetten (Interrailkortet) som du skall ha till hands tillsammans med ditt pass under tågresorna.

PACKNING. Våra tågresor har ingen viktgräns, som flyget, men det är ont om bagageplats. Tag därför inte med för skrymmande bagage. Packa hellre i två mindre kollin (t.ex. kabinväska och mjuk bag eller ryggsäck) än ett stort. Tågbyten medför normalt även byte av plattform. Tänk på att du själv ansvarar för att bagaget transporteras mellan plattformarna samt kommer ombord på nästa tåg.

MAT UNDER TÅGRESAN. Bodega eller restaurangvagn finns normalt på tågen genom Europa. Inga måltider ingår eller är förbeställda ombord under tågresan. Medtag gärna något att äta för den händelse att restaurangvagn inte medföljer. Smörgåsar, frukt, vatten etc. finns att köpa på stationerna. Alla tåg är rökfria, även på toaletter.

GRAND TOURS FÄRDLEDARE. En tågresa med Grand Tours är inledningen till en minnesvärd semester. En tågresa från Sverige till Europa tar två hela dagar. Med på resorna är våra färdledare. Om något oförutsett inträffar under resan, skall du känna dig trygg i att våra färdledare tar hand om dig och löser eventuella problem. Grand Tours färdledare är ansvarsfulla, trygga och effektiva och ser till att du blir väl omhändertagen under såväl tågresorna som på resmålet.

DINA TÅGBILJETTER. Ca 10 dagar före avresan erhåller du i rekommenderat brev Interrailkortet samt biljetter för anslutande tåg till Köpenhamn om du bokat detta. Anslutning till/från Köpenhamns Centralstation ingår längs tåglinjerna från Stockholm och Göteborg. I vårt exempel utgår resan från Stockholms Centralstation – ange önskad avreseort när du bokar resan!

INTERRAILKORTET (tågbiljetten) gäller för bokade resdagar. Aktuellt datum för utnyttjad resdag, och datum du påbörjar resan, fyller du själv i. Information om hur detta skall göras översänds tillsammans med biljetterna i det rekommenderade brevet. Biljetten visas för konduktören vid biljettvisering ombord.

Resplan

Dag 1.Tåg till Köpenhamn, genom Danmark till Hamburg
Dag 2.Tåg till Bodensjön
Dag 3. Medeltidsstaden Konstanz
Dag 4. Blommornas ö – Bernadottes Mainau
Dag 5. Båtresa till Meersburg
Dag 6. Tågresa från Bodensjön till Hamburg
Dag 7. Storslagna Hamburg
Dag 8. Hemresa med tåg via Köpenhamn

Resesätt Tåg

Klimatkompensation
Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 10 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, vilket är 40 dagar före avresa, om inga anpassade villkor gäller för din resa. 

Avbeställningsskydd och reseförsäkring
Som resenär hos Grand Tours ansvarar du för att ha en reseförsäkring som täcker plötsliga och oförutsedda sjukdomar och olycksfall under hela reseperioden. Vi rekommenderar att du ser över din försäkring och även tecknar en beställningsförsäkring hos ditt försäkringsbolag i samband med din bokning som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Det är viktigt att kontrollera försäkringsvillkoren då förändringar kan ske.

Pass och visum
För dig som ska resa utomlands är det viktigt att kontrollera att ditt pass är giltigt och oskadat. Kontrollera även att passet uppfyller de regler som gäller för landet du ska besöka. Polismyndigheten utfärdar nya pass och handläggningstiden kan variera. Om du behöver ansöka om nytt pass bör du göra det omgående. Observera att det är din egen skyldighet att kontrollera vad som gäller rörande visum, extra viktigt om du har annat pass än svenskt.

Vaccination
Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Deltagarantal
Deltagarantalet på våra resor är cirka 20-30 personer. Vid annat deltagarantal anges det på den specifika resan. 

Boende

 • Hamburg, Hotel Graf Moltke

  Uppskattat hotell med centralt läge, på kort promenadavstånd från centralstationen i Hamburg. Dubbelrum med badkar eller dusch och wc, hårfön, tv.
  Adress: Steindamm 1, Hamburg, Tyskland
  Telefon: +49 40 244 24 110

 • Bodensjön, Hotel the Niu Flower ****

  Hotel the Niu Flower ****. Stort, modernt hotell i centrala Konstanz. Dubbelrum med dusch/wc, hårfön, luftkonditionering, tv, värdeskåp, wi-fi.
  Adress: Line-Eid-Straße 6, Konstanz, Tyskland
  Telefon: +49 7531 945 430. 

 • Hamburg, Hotel Continental ***

  Hotel Continental ***. Hotellet ligger tvärs över gatan, kort promenad från Centralstationen. 
  Adress: Kirchenallee 37, Hamburg, Tyskland
  Telefon: +49 40 1888 1150

Boka din resa

2024-09-07 2024-09-14 21 980 kr Tåg Stockholm 5+ Boka resa