Översikt

Solkusten med Annika & Monica

Favoritseniorerna från televisionens romantiska succéprogram, Annika Cripps och Monica Sundberg, är värdinnor på denna resa till spanska Solkusten. Här väntar en vecka fylld av livsglädje, med allt från intressanta samtal och aktiviteter till trevliga utflykter. Vårt hotell ligger i Torremolinos, en av Medelhavets populäraste och mest klassiska semesterorter. Här bor du ett stenkast från strandpromenaden, i en trivsam studiolägenhet med pentry och balkong. Frukost varje morgon och middag varje kväll ingår i priset. Så det är bara att njuta av den långa strandpromenaden, känna pulsen i storstaden Malaga, strosa längs strandkanten och känna vågorna rulla över tårna. Men framför allt umgås vi och har det trevligt tillsammans.

Väninnorna Annika Cripps och Monica Sundberg är kända från förra årets romantiska dejtingprogram i svensk tv och behöver knappast något närmare presentation. Genom Annikas smittande skratt och Monicas härliga gotländska dialekt har vi, som är åldersrika, förstått att det är tillåtet att bejaka livet och ta varje chans att sätta litet guldkant på vardagen.
Dessa levnadsglada väninnor driver tillsammans kanalen ”Livet efter 65” på Youtube. Under vår vecka tillsammans kommer vi att ägna oss åt lättsam morgongympa, gå på promenader och kanske testa litet yoga. Däremellan samtalar vi om ämnen som hur man skaffar nya vänner och behåller självkänslan när man slutat jobba. Och självklart kommer Annika och Monica att dela med sig av sina bästa ”dejting-tips”. 

Program

 • Dag 1 Flyg till Malaga

  Flyget avgår från Arlanda efter lunch och vi landar under tidig kväll på Malagas flygplats. Där möter vår lokala färdledare med buss som tar oss den korta sträckan längs kusten till vårt hotell i Torremolinos. Vi installerar oss och våra värdinnor Annika och Monica håller ett kort välkomstmöte innan vi gemensamt äter middag.

 • Studiolägenhet nära strandpromenaden
  Hotell Sol Timor ligger intill strandpromenaden i Carihuela, en lugnare del av Torremolinos. Hotellrummen är komfortabla enrumslägenheter med kombinerat sov- och vardagsrum med balkong, pentry med kokplatta, mikrovågsugn, brödrost och kylskåp samt satellit-tv. Mot tillägg kan du boka egen lägenhet och lägenhet med havsutsikt. I trädgården finns pool (ej uppvärmd) med terrass och solmöbler. Inom hotellet finns matsal för frukost- och middagsbufféer samt liten snabbköpsbutik. 

 • Dag 2 Välkommen till Torremolinos

  Pulsådern i Torremolinos, den äldsta badorten på Costa del Sol, är strandpromenaden som förbinder stränderna Carihuela och Bajondillo. Längs den bilfria promenadvägen ligger restauranger, barer och butiker tätt. I framför allt Carihuela, de gamla fiskarkvarteren, finns flera restauranger som serverar den lokala specialiteten pescado al sal, som är en saltinbakad fisk. För att bekanta oss med omgivningen, tar vi tillsammans med vår färdledare en promenad längs stranden till den gamla delen av Torremolinos, avstånd ca 3 km. Promenaden fortsätter upp till Torremolinos gamla centrum, om du orkar via trappor eller så tar du hiss upp. Här i de äldre kvarteren finns även stationen för pendeltågen in till centrala Malaga. Eftermiddagen är ledig. Före kvällens middag träffas vi på hotellet där våra värdinnor Annika och Monica presenterar sig, bjuder på ett glas cava och berättar om veckan.

 • Dag 3 Utflykt till Malaga

  Vi inleder dagen med litet lättare fysisk aktivitet innan vi äter frukost. Torremolinos ligger bara 15 km väster om Malaga, en av Europas äldsta städer, med en historia som löper 3 000 år tillbaka i tiden. Det är enkelt att på egen hand resa till solkustens största stad med pendeltåg från Torremolinos. Stationen ligger i den gamla stadsdelen och biljetten kostar runt trettio kronor per resa. Tågen går två gånger i timmen och tar ca 20 minuter. I dag promenerar vi tillbaka till gamla stan och tar gemensamt lokaltåget till Malaga för att bekanta oss med staden. Vår färdledare tar oss med på en promenad i Malagas historiska centrum, runt katedralen och de romerska lämningarna. Intill Picassomuseet ligger bodegan El Pimpi, betraktad som Malagas äldsta bar och delägd av skådespelaren Antonio Banderas. Vår färdledare visar även de bästa shoppingkvarteren och varuhusen, så att du hittar när du reser in till Malaga på egen hand. Tåget tillbaka till Torremolinos. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter.

 • Dag 4 Vinprovning i Antequera

  Även i dag inleder vi med litet lättare fysisk aktivitet före frukost. Under förmiddagen lämnar vi kusten och reser upp genom Malagabergen mot nationalparken Torcal de Antequera. Här kan vi se spår av sju tusen år gamla bosättningar samt fantastiska kalkstensformationer från tiden då havet täckte området. Målet för dagen är den lilla byn Mollina, omgiven av vackra vinfält med bergen som bakgrund. Byn ingår i den vinproducerande provinsen Malaga, som producerar viner som blir alltmer populära och välkända år för år. Vi besöker den familjeägda vingården Cortijo la Fuente, som grundades i slutet av 1800-talet. Här tar ägaren oss med på en guidad rundtur som avslutas med att vi får vi prova några av gårdens viner tillsammans med litet tapas. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter.

 • Dag 5 Ledig dag. Marknad i Torremolinos

  Från tidig morgon och fram till lunch är det marknad i Torremolinos. Passa på att fynda bland allt som bjuds ut: väskor, hantverk, skor eller småsaker att ta med hem som souvenirer. Efter ett par varv bland marknadsstånden, kanske du slår dig ned på ett kafé längs strandpromenaden för att njuta av en cafe solo och folklivet. Dagen i övrigt är ledig för egna aktiviteter. Om du inte väljer att njuta av solen i en solsäng vid poolen, så kanske lite shopping uppe i gamla stan lockar. Eller en tur tillbaka till Malaga? Före kvällens middag träffas vi åter på hotellet för ett glas cava. Annika och Monica bjuder in till samtal om livet efter 65 och hur man behåller livsglädjen. 

 • Dag 6 Ledig dag

  Våra värdinnor Annika och Monica svarar för dagens program och inleder med litet lättare fysisk aktivitet innan vi äter frukost. Kanske du vill prova på lätt yoga? Dagen i övrigt är ledig för avkoppling och egna upplevelser: en långpromenad längs havet, eller en god bok i skuggan under ett parasoll. Före kvällens middag träffas vi åter på hotellet för ett glas cava. Annika och Monica bjuder in till samtal om hur man träffar nya vänner, eller dejtar, och delar med sig av egna erfarenheter. 

 • Dag 7 Utflykt till Ronda

  Åter en härlig morgon som vi inleder med litet lättare fysisk aktivitet före frukost. Under förmiddagen reser vi till den fascinerande staden Ronda, en av de mest historiskt intressanta platserna i södra Andalusien. Staden ligger i en bergstrakt ungefär 740 meter över havet. Skönheten i detta karga landskap, med sina hisnande vyer, har inspirerat bland andra författaren Ernest Hemingway till romanen Klockan klämtar för dig. Tillsammans med lokal guide väntar en rundtur med några av Rondas främsta sevärdheter, däribland Plaza de Toros de la Maestranza, en av de äldsta tjurfäktningsarenorna i Spanien och även platsen för några av de viktigaste händelserna i tjurfäktningshistorien. Tid för egna strövtåg och lunch på egen hand. På återresan till Torremolinos gör vi ett kort besök i den vackra staden Marbella. Sista kvällen med gänget lockar kanske ett pubbesök?

 • Dag 8 Hemresa

  Före den avslutande frukosten, inleder vi med litet lättare fysisk aktivitet. Efter frukost checkar vi ut från hotellet och beger oss med buss mot Malagas flygplats för hemresa. Vårt flyg mot Stockholm lyfter under tidig eftermiddag och landar i Stockholm på kvällen.

Resans höjdpunkter

 • Värdinnorna Annika & Monica
 • Hotell nära strandpromenaden
 • Utflykt till Ronda med Marbella
 • Vinprovning i bergsby
 • Gemenskap och aktiviteter
 • Enkelrum till låg kostnad

Karta

Resfakta

Reslängd 8 dagar
Avreseort Stockholm/Arlanda
Avresor 10/11
Pris Från 17 995 kr
Enkelrumstillägg 2 400 kr
Detaljerade priser

Tillägg enkelrum med havsutsikt 3 400 kr/person
Tillägg dubbelrum med havsutsikt 1 900 kr/person  

I priset ingår
 • Flyg till Malaga t/r
 • Transfer mellan flygplats–hotellet t/r
 • Del i dubbelrum på Hotel Sol Timor, 7 nätter
 • Halvpension från buffémiddag ankomstdagen till frukost avresedagen
 • Guidad promenad i Torremolinos
 • Guidad utflykt till Malaga
 • Guidad utflykt till Ronda och Marbella
 • Guidad utflykt Antequera med vinprovning
 • Aktiviteter och samtal med Annika & Monica
 • Auktoriserade lokala guider i Spanien (guidas på engelska)
 • Grand Tours färdledare

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg i den mån det är möjligt för den specifika resan. 

Resplan

Dag 1. Direktflyg till Málaga, transport till Torremolinos. Incheckning på hotell. Gemensam middag.
Dag 2. Promenad med vår lokala färdledare i Torremolinos.Eftermiddagen fri. Före gemensam middag väntar cava och Annika och Monica presnterar sig och aktiviteter under veckan.
Dag 3. Lättare fysisk aktivitet. Utflykt till Malaga. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter. Gemensam middag.  
Dag 4. Lättare fysisk aktivitet. Utflykt till Antequera och vinprovning med tapas på vingård. Fri eftermiddag. Gemensam middag.
Dag 5. Egen tid och Marknad i Torremolinos. Före gemensam middag väntar cava och samtal med Annika och Monica. 
Dag 6. Lättare fysisk aktivitet. Dagen fri. Före kvällens middag träffas vi för cava och nya samtal väntar med Annika och Monica.
Dag 7. Lättare fysisk aktivitet. Utflykt till Ronda och Marbella. Kan ett pubbesök locka sista kvällen?
Dag 8. Lättare fysisk aktivitet innan frukost och hemresa.  

Resesätt Norwegian
Valuta

Euro

Klimatkompensation
Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 10 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, vilket är 40 dagar före avresa, om inga anpassade villkor gäller för din resa. 

Avbeställningsskydd och reseförsäkring
Som resenär hos Grand Tours ansvarar du för att ha en fullgod sjuk- och olycksfallsförsäkring för hela reseperioden. Vi rekommenderar att du ser över din försäkring och även tecknar en avbeställningsförsäkring hos ditt försäkringsbolag i samband med din bokning som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Det är viktigt att kontrollera försäkringsvillkoren då det kan ske förändringar.

Pass och visum
För dig som ska resa utomlands är det viktigt att kontrollera att ditt pass är giltigt och oskadat. Kontrollera även att passet uppfyller de regler som gäller för landet du ska besöka. Polismyndigheten utfärdar nya pass och handläggningstiden kan variera. Om du behöver ansöka om nytt pass bör du göra det omgående. Observera att det är din egen skyldighet att kontrollera vad som gäller rörande visum, extra viktigt om du har annat pass än svenskt.

Vaccination
Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Deltagarantal
Deltagarantalet på våra resor är cirka 20-30 personer. Vid annat deltagarantal anges det på den specifika resan. 

Boende

 • Spanien, Torremolinos, Hotel Sol Timor ***

  Hotel Sol Timor *** är ett klassiskt lägenhetshotell, byggt 1980. Beläget nära stranden i en lugnare del av Torremolinos. Funktionella enrumslägenheter med kombinerat sov- och vardagsrum, pentry med kokplatta och kylskåp, badrum med bad/dusch/wc och hårfön, telefon, tv och balkong. Hotellet har matsal och bar, trädgård med pool.
  Adress: C. Salvador Allende 51, Torremolinos, Málaga, Spanien
  Telefon: +34 952 38 43 00

Boka din resa

2024-11-10 2024-11-17 17 995 kr Norwegian Stockholm/Arlanda 5+ Boka resa