Översikt

Flodkryssning • Bordeaux och sydvästra Frankrike

Bordeaux är en av Frankrikes mest berömda vinregioner. Vår kryssning går utmed floderna Garonne och Dordogne i sydvästra Frankrike. För vinälskare och gastronomer bildar den världsarvsskyddade staden Bordeaux regionens hjärta, med underbart restaurerad 1700-talsarkitektur och anrika vingårdar. Under kryssningen njuter vi av betagande vyer, vinprovningar och mysiga strandhugg i de mest kända vindistrikten runt Bordeaux.

På våra flodkryssningar njuter du av en härlig blandning mellan avkoppling och aktivitet. Det familjära livet ombord, tillsammans med gamla och nya vänner, ger mersmak och minnen för livet!

Program

 • Dag 1. Flyg till Bordeaux

  Vi ankommer till flygplatsen där buss möter för transport till vårt fartyg som väntar vid kaj i centrala Bordeaux. Stadskärnan i Bordeaux är utnämnd till världsarv med sina flotta boulevarder och magnifika arkitektur. Efter att ha installerat oss i våra hytter, väntar en välkomstcocktail och kryssningens första middag.

 • Dag 2. Bordeaux – Cussac-Fort Medoc

  Vi lämnar Bordeaux och kryssar på Garonne, den viktigaste floden i sydvästra Frankrike. Den 575 km långa floden har sin mynning i Gironde vid Atlantkusten. Vårt mål är staden Cussac-Fort-Medoc i vindistriktet Médoc. Här produceras några av de mest uppskattade Bordeauxvinerna, främst Merlot och Cabernet Sauvignon. Under eftermiddagen väntar kryssningens första utflykt, då vi besöker detta världsberömda vindistrikt. Här får vi smaka det kända vinet. På väg tillbaka till fartyget passerar vi flera välkända vingårdar. På kvällen väntar middag och underhållning.

 • Dag 3. Cussac-Fort-Medoc – Blaye

  Efter frukost fortsätter vi vår kryssning längs Gironde-estuariet, mynningsviken som skapats av floderna Garonne och Dordogne. Vi lägger till i den historiskt viktiga staden Blaye med sin berömda fästning, som tronar över inloppet från Atlanten. Fästningen, som byggdes på 1600-talet av Vauban, kung Ludwig XIV:s berömde ingenjör, skulle skydda staden Bordeaux. Fästningen står sedan 2008 på Unescos lista över världsarv. Här väntar en guidad rundtur. Med buss följer vi den vackra kustvägen Route de la Corniche Fleurie längs Dordogne. Vi får se gamla, traditionella fiskestugor på pålar och märkliga kalkstensklippor. Ett stopp i Bourg för att njuta av den imponerande utsikten och promenera till marknadsplatsen. Vi återvänder till fartyget för middag och underhållning.

 • Dag 4. Blaye – Libourne – Saint-Emilion

  Tidig morgon kryssar vi på floden Dordogne, med romantiska vyer och gröna vinfält innan fartyget lägger till i staden Libourne med sin eleganta renässansarkitektur. Bussutflykt till den förtjusande medeltidsstaden Saint-Emilion från 1200-talet. Vi fortsätter vår utflykt till fots på kullerstensgatorna som kantas av små delikatessbutiker och patisserier som säljer färska mandelbiskvier. Här ser vi de berömda droppstensformationerna som finns längs Dordogne. Den unika Monolothic Church är helt skapad av kalksten och är den största kalkstenskyrkan i Europa. Utflykten fortsätter genom det berömda vindistriktet och här väntar en provning av dess utsökta viner som avslutning på dagen. Vi återvänder till fartyget i Libourne. På kvällen serveras en galamiddag ombord.

 • Dag 5. Libourne – Bordeaux

  Under morgonen påbörjar vi vår kryssning tillbaka till Bordeaux. Runt den majestätiska vinhuvudstaden Bordeaux planterades under antiken de första druvorna, vilket var starten för Frankrikes vinproduktion. Tillsammans med vår guide gör vi en promenad i de gamla kvarteren i stadsdelen Chartrons, som var centrum för vinhandeln i Bordeaux. Här får vi en presentation av vinproduktionen, och får vi även provsmaka ett par av de berömda vinerna. Fartyget ligger vid kaj under natten. Middag och underhållning ombord.

 • Dag 6. Bordeaux - Hemresa

  Vi njuter av frukost ombord innan vi beger oss till flygplatsen för hemresan.

Resans höjdpunkter

 • Ett av Frankrikes främsta vindistrikt
 • Kryssning på floderna Garonne och Dordogne
 • Staden Bordeaux – Världsarv
 • Helpension med drycker ombord
 • Utflykter inkluderade

Karta

Resfakta

Reslängd 6 dagar
Avreseort Stockholm/Arlanda, Köpenhamn, Göteborg
Avresor 19/10
Pris Från 21 995 kr
Enkelrumstillägg Utsides hytt för eget bruk 4 900 kr
Detaljerade priser

Tillägg per person
Del i utsides 2-bäddshytt på mellandäck 1 500 kr
Del i utsides 2-bäddshytt på övre däck 1 800 kr

I priset ingår
 • Flyg till Bordeaux t/r
 • Transport flygplats – fartyg t/r
 • Del i dubbelhytt på huvuddäck
 • Kryssning enligt program
 • Välkomstcocktail
 • Helpension ombord från middag första kvällen till frukost hemresedagen
 • Måltidsdryck (bordsvin, öl, vatten) samt vissa drycker i baren är inkluderat
 • Underhållning ombord
 • Utflykt i vindistriktet Medoc
 • Utflykt längs Route de la Corniche Fleurie med citadellet i Blaye
 • Utflykt i Saint Emilion med vinprovning
 • Utflykt i Bordeaux med vinprovning
 • Lokala auktoriserade guider; guidningen på franska och engelska
 • Grand Tours färdledare
I priset ingår ej

Obligatorisk serviceavgift ombord för denna kryssning är 40 Euro per person.

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg i den mån det är möjligt för den specifika resan. 

Resplan

Dag 1. Flyg till Bordeaux 
Dag 2. Bordeaux - Cussac-Fort Medoc
Dag 3. Cussac-Fort Medoc - Blaye
Dag 4. Blaye - Libourne – Saint-Emilion
Dag 5. Libourne - Bordeaux
Dag 6. Bordeaux - Hemresa

Resesätt KLM
Valuta

Euro

Visum

På denna resa behöver du ditt pass. 

Klimatkompensation
Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 10 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, vilket är 40 dagar före avresa, om inga anpassade villkor gäller för din resa. 

Avbeställningsskydd och reseförsäkring
Som resenär hos Grand Tours ansvarar du för att ha en reseförsäkring som täcker plötsliga och oförutsedda sjukdomar och olycksfall under hela reseperioden. Vi rekommenderar att du ser över din försäkring och även tecknar en beställningsförsäkring hos ditt försäkringsbolag i samband med din bokning som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Det är viktigt att kontrollera försäkringsvillkoren då förändringar kan ske.

Pass och visum
För dig som ska resa utomlands är det viktigt att kontrollera att ditt pass är giltigt och oskadat. Kontrollera även att passet uppfyller de regler som gäller för landet du ska besöka. Polismyndigheten utfärdar nya pass och handläggningstiden kan variera. Om du behöver ansöka om nytt pass bör du göra det omgående. Observera att det är din egen skyldighet att kontrollera vad som gäller rörande visum, extra viktigt om du har annat pass än svenskt.

Vaccination
Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Deltagarantal
Deltagarantalet på våra resor är cirka 20-30 personer. Vid annat deltagarantal anges det på den specifika resan. 

Bra att veta

Strömstyrkan ombord är 220V. Ingen adapter behövs.

OBS! Förändrat vattenstånd i floderna kan innebära ändrad kryssningsrutt.

Boende

 • Fartyg: Cyrano De Bergerac ****

  Byggd 2013. Fartyget är 110 meter långt. Max ca 174 passagerare. Alla hytter är utsides med fönster eller ventilfönster, de flesta hytterna har två separata sängar, dusch/wc, tv, säkerhetsfack och hårtork. Hela fartyget har luftkonditionering. Ombord finns en salong med dansgolv, bar, restaurang, stort soldäck med solsängar. Fritt trådlöst internet (wifi) i salongen och vid receptionen. Hiss finns.    Visa fartygets däckplansskiss»

Boka din resa

2024-10-19 2024-10-24 21 995 kr KLM Stockholm/Arlanda 2 Boka resa
2024-10-19 2024-10-24 22 395 kr KLM Köpenhamn Väntelista Förfrågan
2024-10-19 2024-10-24 22 395 kr KLM Göteborg Väntelista Förfrågan