Översikt

Flodkryssning • Strasbourg till Amsterdam

De vackra landskapen som omger floden Rhen har inspirerat till många myter och legender vilka bidrar till dess spännande historia. Floden är en av Europas längsta. På Unescos lista över världsarv finns flera städer längs Rhen, som en gång byggdes av romarna för att försvara det romerska rikets gränser. På denna kryssning, som går genom tre länder, får du uppleva en spännande blandning av landsbygd och stad, av gammalt och nytt, där vingårdar, romantiska slott, historiska städer och vackra landskap ligger som pärlor på ett snöre. En hisnande flodkryssning på vattenvägen från Strasbourg i Frankrike, genom Tyskland till Amsterdam i Nederländerna.

Vårt kryssningsfartyg Leonora
Namnet Leonora kommer från grekiskan och betyder ödmjukt ljus. Detta danska fartyg byggdes 2008 och är relativt litet i kryssningssammanhang. Som gäster ombord får du njuta av inbjudande och bekväma salonger, utmärkt service av den danske kryssningschefens personal. Leonora bjuder på en avslappnade och familjära atmosfär.

Under denna kryssning med Leonora ingår helpension ombord, som inkluderar rikliga frukostbufféer, välsmakande luncher och trerätters middagar. På dagarna ligger Leonora ligger vid kaj, så att du får chansen att göra utflykter på platserna som besöks. När solen sänker sig över landskapen, seglar hon åter ut på floden. Under tiden som du äter middag passerar vackra naturscenerier utanför fartygets stora panoramafönster, och efter maten tar du kanske kaffet eller en drink i salongen.


På våra flodkryssningar njuter du av en härlig blandning mellan avkoppling och aktivitet. Det familjära livet ombord, tillsammans med gamla och nya vänner, ger mersmak och minnen för livet!

Program

 • Dag 1. Ankomst till Strasbourg, Frankrike

  Vid ankomst till flygplatsen i Stuttgart möts vi av buss för transport till Strasbourg i franska Alsace. Bussresan tar drygt två timmar. Efter att vi installerat oss på vårt fartyg M/S Leonora, hälsas vi välkomna av fartygets kryssningschef med en drink i Loungebaren. Efter praktisk information är det dags för kryssningens första middag ombord. Fartyget ligger vid kaj över natten.

 • Dag 2. Strasbourg

  Resans inleds i den franska staden Strasbourg i Alsace, en region som framför allt är känd för sina högklassiga vita viner. Strasbourg har även blivit en symbol för fred i Europa, och flera EU-institutioner finns i staden, inklusive parlamentet. Vi besöker Strasbourgs välbevarade gamla centrum, Petit France, och njuter av stadens vackra gator med korsvirkeshus, små gränder och smala kanaler. Vi besöker även den berömda ”Route des Vins”, där vi gör en vinprovning i en vinkällare. Resten av dagen är fri för egna strövtåg i Strasbourg. Utforska den magnifika, gotiska katedralen, shoppa i innerstaden med dess charmiga, gamla korsvirkeshus och njut ett glas gott Alsacevin på någon av de många uteserveringarna. Fartyget ligger vid kaj över natten.

 • Dag 3. Dag 3. Mannheim, Tyskland

  Vi lämnar Strasbourg och Frankrike tidigt på morgonen och kryssar mot resans andra land, Tyskland. Ankomst vid lunchtid till industristaden Mannheim, belägen där floden Neckar möter Rhen. Här lämnar vi fartyget och beger oss till närbelägna Heidelberg, vår svenska drottning Silvias födelsestad och ansedd som en av Tysklands vackraste städer. Heidelberg grundades redan på 400-talet och har en imponerande historia, bland annat finns här Tysklands äldsta universitet. Heidelbergs centrum präglas av gotisk romantisk arkitektur. Här finns mängder av uteserveringar och kaféer, och en lång gågata, kantad av butiker, som slingrar sig mot stadsporten Karlstor, en triumbåge byggd under senare delen av 1700-talet. Fartyget ligger vid kaj under natten.

 • Dag 4. Koblenz

  Fartyget lämnar Mannheim i gryningen och kryssar norrut. Där Rhen är som smalast, passerar vi den berömda Lorelei-klippan. Enligt sägnen bedårade den vackra Lorelei sjömännen till den grad att deras fartyg riskerade att kapsejsa mot de farliga klipporna. Vi ankommer vid lunchtid till Koblenz, en av Tysklands äldsta städer. Fartyget ligger vid kaj under natten. Passa på att ta en kvällspromenad längs floden. Den berömda ryttarstatyn av kejsare Wilhelm I, som markerar Deutsches Eck, udden där floden Mosel rinner ut i Rhen, ligger några hundra meter från fartyget.

 • Dag 5. Köln

  Under morgonen lämnar vi Koblenz och kryssar vidare mot Köln. Både frukost och lunch avnjuts ombord medan det vackra landskapet glider förbi. Tidigt på eftermiddagen anländer vi till Köln. Vi gör en stadsvandring och ser några av de mest intressanta sevärdheterna, bland annat den imponerande domkyrkan, som började byggas på 1200-talet och tog mer än 600 år att färdigställa. Mirakulöst nog klarade den sig nästan oskadd från de allierades intensiva bombningar under andra världskriget. Kyrkan står nu under Unescos beskydd. Köln är även känt för sitt ”Kölnisch Wasser” – originalet till Eau de Cologne – och sitt goda öl. Här kan du njuta ett glas kallt Kölsch i någon av de många mysiga ölstugorna. Vi lämnar Köln vid midnatt och närmar oss resans tredje land, Nederländerna.

 • Dag 6. Arnhem, Nederländerna

  Under tidig eftermiddag ankommer vi till resan tredje land, Nederländerna. Arnhem är en charmig stad nära den tyska gränsen och en av landets äldsta städer. Även om en stor del av Arnhem förstördes under andra världskriget, klarade sig en del historiska byggnader och monument. Staden har också ett utbrett tunnelsystem från medeltiden. Du har möjlighet att följa med på en busstur till ett museum, inrymt i det tidigare Hotel Hartenstein. Hotellet fungerade som högkvarter för den brittiska 1st Airborne Division, som spelade en avgörande roll i slaget vid Arnhem som ägde rum den 17 och 18 september 1944. Föredrar du att hellre spendera en dag på egen hand i denna charmiga stad, kanske du lockas av ett besök i Modekwartier, ett kvarter med exklusivt mode av utvalda designers. Centrala Arnhem bjuder dessutom på många museer och kulturella sevärdheter. 

 • Dag 7. Amsterdam, Nederländerna

  Under tidig eftermiddag ankommer vi till Nederländernas största stad. Amsterdam är en av världens mest fascinerande städer med sina charmiga 1600-talshus, trädkantade kanaler, kaféer och rader av husbåtar. Staden genomkorsas av kanaler, och det ger den en helt egen karaktär och charm. Det bästa sättet att uppleva Amsterdam är på vatten, och vi gör en kanalkryssning, där du kan uppleva de smala kanalerna och se de många vackra gavelhusen.Fartyget ligger vid kaj över natten.

 • Dag 8. Hemresa

  Efter frukost är det dags att lämna fartyget. Busstransport till Amsterdams flygplats för flyg hem.

Karta

Resfakta

Reslängd 8 dagar
Avreseort Stockholm/Arlanda, Köpenhamn
Avresor 11/5
Pris Från 23 995 kr
Enkelrumstillägg Utsides hytt på huvuddäck för eget bruk 5 800 kr
Detaljerade priser

Tillägg per person:
Del i utsides 2-bäddshytt på övre däck   3 500 kr 
Del i utsides 2-bäddshytt på mellandäck 2 400 kr

I priset ingår
 • Flyg till Stuttgart och hem från Amsterdam
 • Transport till fartyget t/r
 • Del i dubbelhytt på huvuddäck
 • Kryssning enligt program
 • Utflyktspaket enligt program
 • Välkomstcocktail
 • Helpension ombord från middag första kvällen till frukost hemresedagen
 • Kaptensmiddag
 • Underhållning ombord
 • Lokala auktoriserade guider; guidningen på engelska
 • Grand Tours färdledare

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg i den mån det är möjligt för den specifika resan.

Tillägg
Dryckespaket 1 1350 kr
Dryckespaket 2 1950 kr
Resplan

Dag 1. Ankomst till Strasbourg, Frankrike
Dag 2. Strasbourg
Dag 3. Mannheim, Tyskland
Dag 4. Koblenz
Dag 5. Köln
Dag 6. Arnhem, Nederländerna
Dag 7. Amsterdam
Dag 8. Hemresa

Resesätt KLM
Valuta

Euro

Visum

På denna resa behöver du ditt pass. 

Klimatkompensation
Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 10 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, vilket är 40 dagar före avresa, om inga anpassade villkor gäller för din resa. 

Avbeställningsskydd
Vi rekommenderar att du tecknar en avbeställningsförsäkring i samband med din bokning som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Kontakta valfritt försäkringsbolag. Som resenär hos Grand Tours ansvarar du för att ha en fullgod sjuk- och olycksfallsförsäkring för hela reseperioden. 

Pass och visum
För dig som ska resa utomlands är det viktigt att kontrollera att ditt pass är giltigt och oskadat. Kontrollera även att passet uppfyller de regler som gäller för landet du ska besöka. Polismyndigheten utfärdar nya pass och handläggningstiden kan variera. Om du behöver ansöka om nytt pass bör du göra det omgående. Observera att det är din egen skyldighet att kontrollera vad som gäller rörande visum, extra viktigt om du har annat pass än svenskt.

Vaccination
Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Bra att veta

Det förekommer inte något krav på speciell klädsel ombord på fartyget. Däremot ingår det en kaptensmiddag under kryssningen då man klär upp sig lite extra. Bra promenadskor vid utflykterna är att rekommendera. Strömstyrkan ombord är 220V. Ingen adapter behövs.

OBS! Ändrat vattenstånd i Rhen kan komma att innebära ändrad resrutt.

Boende

 • Fartyg: M/S Leonora****

  På denna resa kryssar vi med fartyget M/S Leonora****. Fartyget är byggt 2008. 4 däck. Längd 110 m, bredd 11,4 m. 67 dubbelhytter samt 2 sviter. Soldäck med solstolar och jacuzzi, bar, restaurang och fitnessrum. Gratis wifi. Internetcafé finns. Bekväma utsides hytter med 2 sängar (dubbelsäng el 2 separat sängar), luftkonditionering, tv, minibar, telefon, hårfön samt wc med dusch, säkerhetsfack.- Hiss finns Visa fartygets däckplansskiss»

Boka din resa

2024-05-11 2024-05-18 23 995 kr KLM Stockholm/Arlanda 5+ Boka resa
2024-05-11 2024-05-18 23 995 kr KLM Köpenhamn 3 Boka resa