Översikt

Flodkryssning på Seine

Följ med på denna vackra kryssning längs majestätiska Seine, den näst längsta av Frankrikes floder. Vi kryssar från romantiska Paris, genom hjärtat av Frankrike, till kuststaden Honfleur i det historiska Normandie. Du får uppleva idylliska miljöer och pittoreska städer, det bästa av Paris och några av det natursköna norra Frankrikes vackraste platser. En utflykt till några av de historiska landstigningsplatserna under D-day ingår också. Högklassig service, delikata måltider med drycker och utflykter ingår i resans pris.

Program

 • Dag 1 Flyg till Paris

  Vi ankommer med flyg till den franska huvudstaden. Buss in till centrala Paris där vårt fartyg ligger vid kaj. Efter att vi har installerat oss ombord, väntar en välkomstcocktail och en god middag. Underhållning på kvällen, under tiden som fartyget avseglar mot Les Andelys.

 • Dag 2 Paris – Les Andelys – Honfleur

  Vi seglar under natten och fartyget strävar in i ett idylliskt landskap och angör under dagen den romerska kulturstaden Les Andelys, belägen nedanför den pampiga borgen Château Gaillard. Här görs en bussutflykt till det tidigare sommarslottet Martainville, som är ett museum över normandisk konst och tradition, med en egen livrustkammare. Kryssningen fortsätter mot medeltidsstaden Honfleur. Middag och underhållning ombord.

 • Dag 3 Honfleur, Normandie

  Den pittoreska lilla staden Honfleur ligger vid Alabasterkusten i Normandie, där floden Seine möter den engelska kanalen.  2024 är det 80 år sedan de allierade landsteg i Normandie och slutet på andra världskriget närmade sig. För att minnas denna historiska händelse gör vi idag en utflykt till några av de ställen där landstigningen skedde. Efter frukost åker vi med buss till Pointe du Hoc, som är toppen på en klippa där de allierade inledde attacken. Här har man en god utsikt över havet och strandområdena. Vi fortsätter förbi Omaha Beach och till Colleville sur Mer där den amerikanska kyrkogården finns. Här ligger 9 387 allierade begravda. Efter lunch fortsätter vi till Arromanches, centrum för ett av de större slagen. Vi besöker Arromances 360, en rund biograf som visar film om andra världskriget och invasionen. Filmen är ca. 20 minuter lång. Vi åker tillbaka mot Honfleur via Gold Beach, Juno Beach ond Sword Beach. Vi är åter på fartyget under sena eftermiddagen. Gemensam middag på fartyget.

   

 • Dag 4 Honfleur – Rouen

  Tack vare sitt säregna ljus, var Honfleur en favoritplats för impressionistiska målare som Monet. Vi får en guidad tur till fots i Honfleur. Vi promenerar längs kusten och njuter av charmen i denna historiska stad. Här ligger Frankrikes största träkyrka, Saint Catherines
  Kyrka som vi får se och även de gamla Salthallarna från 1700-talet. Vi avslutar turen med ett besök i Saint Léonardo Kyrkan som blev förstörd under det 100-åriga kriget, uppbyggt igen i slutet av 1500-talet, bara för att återigen bli delvis förstört under det stora religionskriget.
  Vi återvänder till fartyget till fots. Kryssningen går vidare mot Rouen går genom ett enastående landskap. Normandies huvudstad anses som en av Frankrikes vackraste och är en av de äldsta och historiskt mest intressanta, grundad av vikingen Rollo, men mest känd för sin storslagna katedral Notre Dame. Staden Rouen är även känd för torget Place du Vieux Marché, där Jeanne d’Arc brändes på bål år 1431. Även här får vi lära känna staden under en guidad promenad.

  Tid ges att strosa på egen hand utmed kullerstensklädda gator bland gamla kvarter och korsvirkeshus. Kvällen bjuder på galamiddag under tiden som fartyget kryssar vidare tillbaka mot Paris.

 • Dag 5 Rouen - Paris

  Under förmiddagen är vi tillbaka i Paris. Många regenter har satt sin prägel på staden, med praktfulla monument så som Bercy, Bastiljen, Marais, Louvren, Operan, Place Vendôme, Champs Elysées, Triumfbågen och Eiffeltornet. Vi gör en rundtur med buss och det blir tid för egna strövtåg i de klassiska kvarteren utmed Seine. Under middagen kryssar fartyget genom den vackert upplysta staden.

 • Dag 6 Hemresa

  Frukost ombord. Utcheckning och flyg till Skandinavien.

Resans höjdpunkter

 • Kryssning på majestätiska Seine
 • Det natursköna Normandie
 • Stadsrundtur i Paris
 • Helpension med drycker ombord
 • Utflykter inkluderade

Karta

Resfakta

Reslängd 6 dagar
Avreseort Stockholm/Arlanda, Köpenhamn
Avresor 19/8
Pris Från 22 995 kr
Enkelrumstillägg Utsides hytt för eget bruk 4950 kr
Detaljerade priser

Del i utsides dubbelhytt på övre däck 1900 kr per person

I priset ingår
 • Flyg till Paris t/r
 • Transport flygplats – fartyg t/r
 • Del i utsides 2-bäddshytt på huvuddäck
 • Kryssning enligt program
 • Utflykt Chateau de Martainville,
 • Utflykt promenad i Honfleur
 • Utflykt till Alabasterkusten
 • Utflykt promenad i Rouen
 • Utflykt panoramatur i Paris
 • Välkomstcocktail
 • Helpension ombord från middag första kvällen till frukost hemresedagen
 • Dryckespaket, vin/öl/vatten till måltider och viss drycker i baren
 • Underhållning ombord
 • Lokala auktoriserade guider; guidningen på franska och engelska
 • Grand Tours färdledare
I priset ingår ej

Obligatorisk seriveavgift ombord tillkommer: 40 Euro per person samt 10 Euro per person för lokalguider och chaufförer.

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg i den mån det är möjligt för den specifika resan. 

Resplan

Dag 1. Flyg till Paris
Dag 2. Paris – Les Andelys – Honfleur 
Dag 3. Honfleur, Normandie  
Dag 4. Honfleur – Rouen 
Dag 5. Rouen – Paris
Dag 6. Hemresa

Resesätt KLM/Air France
Valuta

Betalningen ombord sker i Euro eller med ett Visa eller Mastercard kreditkort. Den nationella valutan är Euro.

Visum

På denna resa behöver du ditt pass. Kontrollera i förväg att passet är giltigt enligt de regler som gäller för landet. Du måste även kontrollera att passet inte är skadat och att den plastinbakade sidan inte sitter lös.

Klimatkompensation
Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 10 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, vilket är 40 dagar före avresa, om inga anpassade villkor gäller för din resa. 

Avbeställningsskydd och reseförsäkring
Som resenär hos Grand Tours ansvarar du för att ha en reseförsäkring som täcker plötsliga och oförutsedda sjukdomar och olycksfall under hela reseperioden. Vi rekommenderar att du ser över din försäkring och även tecknar en beställningsförsäkring hos ditt försäkringsbolag i samband med din bokning som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Det är viktigt att kontrollera försäkringsvillkoren då förändringar kan ske.

Pass och visum
För dig som ska resa utomlands är det viktigt att kontrollera att ditt pass är giltigt och oskadat. Kontrollera även att passet uppfyller de regler som gäller för landet du ska besöka. Polismyndigheten utfärdar nya pass och handläggningstiden kan variera. Om du behöver ansöka om nytt pass bör du göra det omgående. Observera att det är din egen skyldighet att kontrollera vad som gäller rörande visum, extra viktigt om du har annat pass än svenskt.

Vaccination
Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Deltagarantal
Deltagarantalet på våra resor är cirka 20-30 personer. Vid annat deltagarantal anges det på den specifika resan. 

Bra att veta

Strömstyrkan ombord är 220V. Ingen adapter behövs.
OBS! Ändrat vattenstånd i på floden kan komma att innebära ändrad resrutt.

Boende

 • Fartyg: M/S Seine Princess ****

  Fartyget är byggt 2002 och genomgick en stor renovering 2010. Det är 110 meter långt. Max 138 passagerare, fördelat på 67 hytter. Alla hytter har dusch/wc, satellit-tv och säkerhetsfack. Alla hytter har stora fönster och hytterna på övre däck har fönster där den översta delen är öppningsbar. Ombord finns lounge/ bar, restaurang och soldäck med solstolar. Fritt trådlöst internet. Fartyget erbjuder inte någon tvättservice ombord. 
  Visa fartygets däckplansskiss»

Boka din resa

2024-08-19 2024-08-24 22 995 kr KLM/Air France Stockholm/Arlanda 2 Boka resa
2024-08-19 2024-08-24 22 995 kr KLM/Air France Köpenhamn Väntelista Förfrågan