Översikt

Italienskt nyår i Trevi med SvD accent

I härlig feststämning firar vi in det nya året all’italiana med galamiddag & musikunderhållning i romantiska Trevi. Följ med och njut av historiska städer och italienska jultraditioner

Välkommen till bildsköna Umbrien där tegelrosa medeltida städer tronar på sockertoppshöjderna. Under en härlig vistelse all'Italiana firar vi in det nya året i behagligt tempo med italienska traditioner, vällagad mat och historiskt intressanta kulturstäder. Vår ciceron Carina leder oss på strövtåg i romerska Spoleto, muromgärdade Montefalco, chokladens stad Perugia, medeltida Gubbio och heliga Assisi, Franciskus stad. Härliga Umbrien bjuder in till nyårsfirande bland små medeltida städer, spännande arkitektur och ett folk som lever enligt gamla traditioner med en genuin matkultur och hantverkstraditioner.

Vi blir väl omhändertagna av Carina Magnusson, som bott i regionen sedan slutet av 1980-talet. Vårt boende är i charmerande staden Trevi, som svingar sig upp mot Apenninernas utlöpare. Här ligger fyrstjärniga hotell Antica Dimora alla Rocca där vi bor under hela vistelsen. Vi äter umbriska trerättersmiddagar varje kväll på hotellet med lokalt vin och vatten på bordet. De flesta luncherna är även de inkluderade under vår nyårsresa - där umgänget till bords, det som på italienska kallas ”convivio”, är en av kryddorna.

Program

 • Dag 1 Stockholm – Rom - Trevi

  Carina Magnusson möter oss på flygplatsen i Rom och direkt vid ankomst färdas vi med buss från Rom till Umbrien och Trevi. Framme i Trevi mottas vi av den omhändertagande personalen på hotellet med en välkomstdrink och snacks. Våra värdinnor visar oss runt i staden under en enkel orienteringstur. Vi gör oss hemmastadda på hotellet och under kvällen väntar vår första gemensamma middag.

 • Dag 2 Medeltida Gubbio

  Efter frukost åker vi till Gubbio, Gubbio är en medeltida gotisk stad med en terrasserad stadsbild och lämningar ända från romersk tid. De imponerande byggnaderna från renässans och gotik ramar in torget i staden. Staden är omtalad i boken ”Il Nome della Rosa”, och är känd för att ha skapat världens största julgran, omnämnd i Guinness Rekordbok. Staden har satt upp elbelysning på berget för att skapa en illusion av en julgran. Vi äter gemensam lunch i Gubbio innan vi återvänder till Trevi. Gemensam middag. 

 • Dag 3 Genom vinodlingar mot Montefalco

  Efter frukost är det avfärd till vackra Montefalco, den murbefästa lilla staden som är centrum för Sagrantino vinet och även känd för sina linneväverier. Vi utforska Montefalco som kallas för Umbriens balkong på grund av sitt läge. Här har du en fantastisk 360 graders utsikt. Vi får fri tid att strosa runt i Montefalco och för den som vill går det att besöka en medeltida kyrka, numera museum med fresker av den store renässanskonstnären Benozzo Gozzoli. Vi åker vidare till en liten vingård där det vankas vinprovning med traktens specialiteter och en gemensam lätt lunch. Retur till Trevi och gemensam middag.

 • Dag 4 Perugia

  Efter frukost åker vi till Perugia som är Umbriens huvudort. Staden ligger på en höjd väster om Tibern. Carina tar oss runt bland de vackra gator, torg och kyrkor som finns i Perugia. Vi äter en gemensam lunch på en av stadens trevliga restauranter. Efter lunch ges lite fri tid att strosa runt och känna av den gemytliga atmosfären innan vi beger oss tillbaka till Trevi. Gemensam middag på hotellet.

 • Dag 5 Heliga Assisi – Galamiddag – NYÅR!

  Till Umbrien kan man inte komma utan att besöka Assisi, den helige Franciskus hemstad. Den helige Franciskus är allestädes närvarande med kyrkor och kloster som bär hans namn. Den världsberömda katedralen är en skönhetsupplevelse och en arkitektonisk höjdpunkt utöver det vanliga och det är underskönt att strosa runt. Vi besöker den Helige Fransiskus domkyrka och andra sevärda monument i staden under Carinas ledning. Katedralens freskmålningar från medeltiden, som berättar i bilder om helgonets liv, är världsberömda med rätta. Vi åker vidare till Torre del Colle, där vi äter en gemensam lunch innan vi åker tillbaka till Trevi, vi har lite fri tid på eftermiddagen innan kvällens festligheter börjar. Vi blir inbjudna till en Galamiddag på hotellet med god mat, levande musik och fyrverkerier på kvällen. 

 • Dag 6 Eftermiddagsmusik på stadens teater

  Vi blir serverade en sen frukost/brunch på hotellet. Under dagen finns utrymme för egna strövtåg i staden innan vi samlas vid fyratiden på eftermiddagen för en italiensk vin brule med exotisk frukt utanför hotellet på piazzan. Efter vi druckit upp vår italienska glögg beger vi oss till fina Teatro Clitunno i Trevi, där vi bjuds på en konsert. När konserten är slut återvänder vi till hotellet för vår gemensamma middag.

 • Dag 7 Spoleto & julkrubbor i Marcellano

  Vi åker på förmidagen till den historiska staden Spoleto, här får vi får njuta av stadens sevärdheter. Spoleto är belägen vid Tiberns biflod Topino alldeles vid foten av Apenninerna. Staden grundades av romarna som kolonin Spoletium 241 f Kr. Under langobarderna blev Spoleto huvudstad i hertigdömet med samma namn – ett vidsträckt område som omfattade större delen av den östra mittendelen av dagens Italien. Vi äter en gemensam lunch på en karaktäristisk umbrisk restaurant och sedan ser den vackra bron Ponte delle Torri och den vackra katedralen med fresker av Filippo Lippi. Retur till Trevi. Vi åker vidare mot Marcellano som även kallas för Umbriens Betlehem, det blir en folkfest och skådespel. Den heliga Franciskus var den som ”skapade” den första levande julkrubban. Eftersom befolkningen inte kunde läsa så spelade man upp scener och berättade historien om Jesu födelse istället. Över 100 personer går ut på byns gator och spelar upp scener från tiden då Jesus levde.
  OBS! Detta evenemang flyttas med jämna mellanrum varför det inte är helt säkert att vi kan inkludera det i programmet.
  Retur till Trevi och gemensam avskedsmiddag på hotellet.

 • Dag 8 Umbrien – Sverige

  Efter en lugn förmiddag checkar vi ut från hotellet och har tid till eget förfogande innan bussen tar oss till kvällsflyget mot Sverige.

Resans höjdpunkter

 • Fira in det nya året med Galamiddag och levande musik i Trevi
 • Ett vackert Umbrien i vinterskrud med praktfulla små kulturstäder av klassiskt italienskt snitt.
 • Nyårsdagens glögg på torget och nyårskonsert i teatern

Karta

Resfakta

Reslängd 8 dagar
Avreseort Stockholm/Arlanda
Avresor 27/12
Pris Från 29 990 kr
Enkelrumstillägg 3950 kr
I priset ingår
 • Flyg Stockholm - Rom t/r
 • Flygavgifter
 • Sju nätter del i dubbelrum på fyrstjärnigt hotell
 • Transporter och visningar enligt programmet
 • Sju frukostbufféer
 • Fyra luncher
 • En vinprovning med tilltugg
 • En välkomstdrink med snacks och en glöggskål
 • Sju trerättersmiddagar med vatten/vin
 • En konsert
 • Svensktalande ciceron
 • Skatt

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg i den mån det är möjligt för den specifika resan. 

Boende

Vi bor under hela vår vistelse på fyrstjärniga hotell 
Antica Dimora alla Rocca
Piazza della Rocca 1
06039 Trevi 
http://www.hotelallarocca.it/

Resesätt SAS
Resans karaktär

Läsarresa i samarbete med SvD accent
När du bokar en resa som sker i samarbete med tex en tidning eller förening så förmedlar vi dina personuppgifter till dem i enlighet med vår integritets- och personuppgiftspolicy.


Klimatkompensation
Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 10 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, vilket är 40 dagar före avresa, om inga anpassade villkor gäller för din resa. 

Avbeställningsskydd och reseförsäkring
Som resenär hos Grand Tours ansvarar du för att ha en reseförsäkring som täcker plötsliga och oförutsedda sjukdomar och olycksfall under hela reseperioden. Vi rekommenderar att du ser över din försäkring och även tecknar en beställningsförsäkring hos ditt försäkringsbolag i samband med din bokning som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Det är viktigt att kontrollera försäkringsvillkoren då förändringar kan ske.

Pass och visum
För dig som ska resa utomlands är det viktigt att kontrollera att ditt pass är giltigt och oskadat. Kontrollera även att passet uppfyller de regler som gäller för landet du ska besöka. Polismyndigheten utfärdar nya pass och handläggningstiden kan variera. Om du behöver ansöka om nytt pass bör du göra det omgående. Observera att det är din egen skyldighet att kontrollera vad som gäller rörande visum, extra viktigt om du har annat pass än svenskt.

Vaccination
Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Deltagarantal
Deltagarantalet på våra resor är cirka 20-30 personer. Vid annat deltagarantal anges det på den specifika resan. 

Bra att veta

Resan innebär promenader på ojämnt underlag varför vi rekommenderar normal kondition för bästa reseupplevelse.

Boende

 • Hotel Antica Dimora alla Rocca ****

  Hotel Antica Dimora alla Rocca **** Hotellet ligger i småstaden Trevi och är inrymt i en historisk byggnad med anor från 1650. Endast 19 rum, restaurang, bar, hiss och pool. Rummen: Dubbelrum med badkar eller dusch och wc, luftkonditionering, satellit-tv, telefon. Adress: Piazza delle Rocca, Trevi, Italien. 

Boka din resa

2024-12-27 2025-01-03 29 990 kr SAS Stockholm/Arlanda 5+ Boka resa