Översikt

Cinque Terre, Piemonte och San Remo

Följ med oss till Ligurien och Piemonte, två av de mest vykortsvackra regionerna i Italien. Längs den smala liguriska kustremsan vimlar det av spännande städer, pittoreska byar och vackra vandringsleder. Och i Piemonte njuter vi av böljande kullar, små ålderdomliga byar och viner i världsklass.

Under denna resa till ett sensommarskönt Ligurien besöker vi världsarvet Cinque Terre, San Remo där Evert Taube mötte den glade bagaren, äter lunch på vingård i Ligurien och provar viner i det vackra Piemonte. Vi hinner även med ett kort besök i den franska staden Menton.

Program

 • Dag 1 Ankomst till Italien

  Avresa med flyg från Stockholm Arlanda med ankomst till Nice flygplats under tidig eftermiddag. Här möter buss som tar oss från franska Rivieran till staden Pietra Ligure på den italienska Blomsterrivieran, restid ca 2 timmar.
  Under våra dagar i Italien bor vi på Grand Hotel Pietra Ligure, beläget ett par hundra meter till stranden och knappt två kilometer till Pietra Ligures historiska centrum. Vi installerar oss och får litet tid för avkoppling innan vi gemensamt äter middag på hotellet.

 • Dag 2 Upptäck Pietra Ligure

  Vår bas under kommande dagar är staden Pietra Ligure, belägen mellan städerna Genua och San Remo. Pietra Ligure har anor från 1100-talet och staden är känd för sitt historiska centrum, uppdelat i Borgo Nuovo och Borgo Vecchio. 
  Dagen är ledig så passa på att utforska den charmiga gamla stadsdelen med sin fantastiska Piazza San Nicolò. Och strosa längs den långa stranden och beundra det vackra liguriska havet.
   

 • Dag 3 Praktfulla San Remo

  San Remo besöktes under 1800-talet av framför allt engelsk överklass, vilket avspeglar sig i stadens många praktfulla villor från La Belle Epoque. I San Remo bosatte sig Alfred Nobel på ålderns höst, och här mötte Evert Taube den glade bagaren och njöt av utsikten från Colla Bellas höjd. San Remo förblev under många år en av Evert Taubes italienska favoritplatser.
  Vi besöker denna charmiga, något bedagade stad, som har bevarat en hel del av sin forna glans. Eftersom det är tisdag, är det marknad i San Remo.

 • Lunch på vingård
  Innan vi återvänder till Pietra Ligure stannar vi till i Chiusavecchia, en liten by med knappt 500 invånare, belägen i inlandet norr om staden Imperia. Här besöker vi vingården Ramoino, ett familjeföretag som grundades på 1950-talet. Här njuter vi av en enkel men god lunch och ett glas av gårdens eget vin.
  Vi återkommer till Pietra Ligure under sen eftermiddag.

 • Dag 4 Världsarvet Cinque Terre

  De fem byarna i nationalparken Cinque Terre var under medeltiden utposter för att skydda kusten mot piratattacker. Sedan Cinque Terre blev nationalpark, och ett av Unescos världsarv, är byarna ett av Italiens mest besökta och älskade turistmål. Under sommaren lockar Cinque Terre tusentals såväl italienska som utländska turister. Nu i oktober är det lågsäsong och betydligt stillsammare.
  Under dagens utflykt reser vi med buss till östra Ligurien, och fortsätter med det lokala tåget till en av de mest fotograferade byarna. Vi avslutar besöket i Cinque Terre med att ta tåget tillbaka till startpunkten för bussresa till vårt hotell i Pietra Ligure

 • Dag 5 Viner i Piemonte

  Den vackra regionen Piemonte gränsar till Ligurien men har även gräns mot Schweiz och Frankrike och omges på tre sidor av Alperna. Namnet Piemonte betyder ungefär ”vid foten av berget” och landskapet domineras följaktligen av höga berg och djupa dalar.
  Det historiska vin- och kulturlandskapet Langhe i Piemonte är uppsatt på Unescos lista över världsarv. Vi besöker Alba, huvudorten i Langhe. På kullarna i området kan vi skymta medeltida borgar omgivna av stora vinodlingar. Det är främst röda viner som produceras. I byn Diano d’Alba, belägen mellan Alba och byn Barolo, som givit namn till ett världens mest berömda viner, besöker vi en vinkällare där vi får prova några av de lokala vinerna tillsammans med lättare tilltugg. Vi återvänder till Ligurien under eftermiddagen.

 • Dag 6 Menton i Frankrike – och hemresa

  Vi lämnar Pietra Ligure och den vackra Blomsterrivieran och beger oss tillbaka till Frankrike för hemresan. Eftersom vårt flyg avgår först på eftermiddagen, hinner vi med ett kort besök i pastellfärgade staden Menton på vägen. Staden är belägen på Franska Rivieran, nära gränsen till Italien och öster om Monaco. Legenden säger att citronträdet först slog rot i Menton, och regionen är den främsta i Europa när det gäller citronodling. Menton är i dag en del av Frankrike, men staden har under en kort period under 40-talet även tillhört Italien.
  Vi fortsätter från Menton till Nice flygplats för hemresa och vi återkommer till Arlanda vid på kvällen.

Resans höjdpunkter

 • Sensommar i vackra Ligurien
 • Fyrstjärnigt hotell i Pietra Ligure
 • Utflykt till San Remo
 • Utflykt till Cinque Terre
 • Utflykt i Piemonte med vinprovning

Karta

Resfakta

Reslängd 6 dagar
Avreseort Stockholm/Arlanda, Göteborg
Avresor 13/10
Pris Från 16 495 kr
Enkelrumstillägg 2 400kr
I priset ingår
 • Flyg till Nice t/r
 • Transfer mellan flygplats – hotellet t/r
 • Del i dubbelrum på Grand Hotel Pietra Ligure
 • Halvpension på hotellet, från middag ankomstdagen till frukost avresedagen
 • Utflykt till San Remo med lokal marknad
 • Lunch på vingård i byn Chiusavecchia
 • Utflykt till Cinque Terre
 • Utflykt Piemonte med vinprovning
 • Kort besök i Menton hemresedagen
 • Auktoriserade lokala guider (engelska)
 • Grand Tours färdledare
I priset ingår ej

Dricks är inte inkluderat i resans pris.

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg i den mån det är möjligt för den specifika resan. 

Resplan

Dag 1. Ankomst till Italien
Dag 2. Upptäck Pietra Ligurien
Dag 3. Praktfulla San Remo - Lunch
Dag 4. Världsarvet Cinque Terre
Dag 5. Viner i Piemonte
Dag 6. Menton i Frankrike och hemresa

Resesätt SAS
Valuta

Euro

Klimatkompensation
Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 10 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, vilket är 40 dagar före avresa, om inga anpassade villkor gäller för din resa. 

Avbeställningsskydd och reseförsäkring
Som resenär hos Grand Tours ansvarar du för att ha en fullgod sjuk- och olycksfallsförsäkring för hela reseperioden. Vi rekommenderar att du ser över din försäkring och även tecknar en avbeställningsförsäkring hos ditt försäkringsbolag i samband med din bokning som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Det är viktigt att kontrollera försäkringsvillkoren då det kan ske förändringar.

Pass och visum
För dig som ska resa utomlands är det viktigt att kontrollera att ditt pass är giltigt och oskadat. Kontrollera även att passet uppfyller de regler som gäller för landet du ska besöka. Polismyndigheten utfärdar nya pass och handläggningstiden kan variera. Om du behöver ansöka om nytt pass bör du göra det omgående. Observera att det är din egen skyldighet att kontrollera vad som gäller rörande visum, extra viktigt om du har annat pass än svenskt.

Vaccination
Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Deltagarantal
Deltagarantalet på våra resor är cirka 20-30 personer. Vid annat deltagarantal anges det på den specifika resan. 

Bra att veta

Hela leder och en normal grundkondition borgar för en fin upplevelse med promenader på ojämnt underlag med gräs, grus, trappsteg och kullerstensgator.

Boende

 • Grand Hotel Pietra Ligure ****

  Grand Hotel Pietra Ligure **** är ett modernt hotell, byggt 2019, beläget vid Riviera delle Palme, ett par hundra meter till stranden och knappt två kilometer till Pietra Ligures historiska centrum. Hotellet har restaurang och bar. Dubbelrum med dusch/wc, hårfön, luftkonditionering, wi-fi, telefon, minibar, säkerhetsskåp, balkong.
  Adress: Viale Europa 293, Pietra Ligure, Italien
  Telefon: +39 019 618 6120

Boka din resa

2024-10-13 2024-10-18 16 495 kr SAS Stockholm/Arlanda 5+ Boka resa
2024-10-13 2024-10-18 17 445 kr SAS Göteborg 3 Boka resa