Översikt

Florens och Pisa - med strandliv vid Medelhavet

En avkopplande vecka vid Medelhavet som innehåller besök i intressanta städer som Pisa och Lucca, och Toscanas huvudstad Florens. Vi bor på ett familjedrivet hotell, med gångavstånd till stranden i Marina di Pietrasanta, en liten trivsam semesterort på den toskanska kusten. Här möts vi av ett behagligt klimat, och här kan man strosa i timmar längs stranden och bara njuta av Toscanas Medelhavskust när den är som vackrast.

Marina di Pietrasanta
Semesterstaden Marina di Pietrasanta ligger bara fyra kilometer från den gamla staden Pietrasanta, som grundades på 1200-talet. I denna del av Toscana har man utvunnit marmor i århundraden, inte minst i Carrara, beläget 30 minuter från Pietrasanta.
Staden Pietrasanta är i dag även känd som konstnärernas stad. Den historiska stadskärnan domineras av domkyrkan San Martino, men här finns också ett stort antal konstgallerier och ett intressant museum tillägnat skulpturer i marmor, Bozzetti-museet.
Vårt resmål är även en utmärkt utgångspunkt för att besöka Florens, Pisa och Lucca – några av Toscanas mest intressanta platser

Program

 • Dag 1 Flyg till Italien

  Vi flyger från Stockholm/Arlanda med ankomst till flygplatsen i Florens redan under förmiddagen. Busstransfern till vårt resmål, Marina di Pietrasanta, tar en dryg timma. Vi installerar oss på vårt hotell Nuova Sabrina och får tid för en stunds vila innan vi gemensamt äter middag i hotellets restaurang. Kanske lockar en kort kvällspromenad som avrundning på dagen.

 • Dag 2 Promenad i Marina

  Vår första morgon på Toscanas Riviera inleder vi med en gemensam promenad längs den långa strandpromenaden. Vi bekantar oss med stadens landmärken – inte minst den långa piren som sträcker sig 400 meter ut i havet.
  Eftermiddagen är ledig för egna strövtåg i den livfulla semesterstaden.

 • Dag 3 Guidad tur i Pietrasanta

  Under förmiddagen beger vi oss till den antika staden Pietrasanta där vi ser de historiska kvarteren med bland annat katedralen San Martino, med anor från 1300-talet. Vi besöker även Bozzetti-museet, tillägnat skulpturer i marmor. Museet är unikt i sitt slag och ligger i det tidigare klostret Sant'Agostino. Bozzetti-museet öppnade 1984 på den danska konstkritikern Jette Muhlendorphs initiativ, och har till syfte att dokumentera konsten i denna del av Toscana.

 • Dag 4 Egen tid i Marina – eller besök i Puccinis hem i Torre del Lago

  En ledig dag. Kanske lockar en skön promenad längs den tio kilometer långa stranden, eller föredrar du att koppla av med en god bok i skuggan under ett parasoll.
  Är du nyfiken på kompositören Giacomo Puccinis hem i Torre del Lago, tar lokaltåget dit bara tjugo minuter.

 • Dag 5 Lucca och lutande tornet i Pisa

  Det berömda lutande tornet i Pisa heter på italienska Torre pendente di Pisa och är det fristående klocktornet till Pisas domkyrka. Tornet är 55 meter högt och började byggas 1173 men färdigbyggdes först 1372 efter 199 år. Den som orkar och vågar kan anta utmaningen att gå de 296 trappstegen till toppen, och ned igen.
  Efter besöket i Pisa beger vi oss till Lucca, kompositören Giacomo Puccinis födelsestad. Vi tar en promenad genom stadens gator och gränder och njuter av dess skönhet, och imponeras av stadens stadsmur från 1600-talet.

 • Dag 6 Vi besöker vackra Florens

  Florens, Toscanas huvudstad, har ett vackert läge invid floden Arno och är berömd för sin imponerande arkitektur, sin konst och sina skulpturer. I Florens tar vår lokalguide oss med på en guidad rundtur till fots. Vi promenerar i den vackra stadskärnan får vi en inblick i stadens intressanta historia.
  Florens grundades av romarna, men hade sin storhetstid när den mäktiga familjen Medici styrde över staden under 1400- och 1500-talen. Under vår rundvandring ser vi bland annat torgen Piazza della Signoria, med Palazzo Vecchio, och Piazza del Duomo med den imponerande katedralen (endast exteriört).
  Florens ligger på båda sidor om floden Arno, och vi promenerar över den medeltida bron, Ponte Vecchio, med ett flertal guldsmedsbutiker. Du får tid för lunch på egen hand och strövtåg i den spännande staden innan vi återvänder till Marina.

 • Dag 7 Ledig dag på stranden

  En avslutande ledig dag som du kanske tillbringar på den långa stranden, med en bok i skuggan av ett parasoll, eller bara njuter av atmosfären och det italienska vardagslivets brus under en shoppingtur bland huvudgatans butiker.

 • Dag 8 Hemresa

  Frukost och avresa från hotellet mot flygplatsen i Florens. Direktflyg med ankomst till Arlanda tidig eftermiddag.

Karta

Resfakta

Reslängd 8 dagar
Avreseort Stockholm/Arlanda
Avresor 3/5
Pris Från 15 295 kr
Enkelrumstillägg 1 600 kr
I priset ingår
 • Flyg till Florens t/r
 • Transfers Florens – Marina di Pietrasanta t/r
 • Del i dubbelrum på Nuova Sabrina, 7 nätter
 • Halvpension från middag dag 1 till frukost dag 8
 • Promenad i Marina
 • Utflykt till Pietrasanta, guidad promenad
 • Utflykt till Florens, guidad promenad
 • Utflykt till Pisa och Lucca, guidad promenad
 • Lokala auktoriserade guider (engelska)
 • Grand Tours färdledare under hela resan

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg i den mån det är möjligt för den specifika resan. 

Resplan

Dag 1. Flyg till Italien.
Dag 2. Promenad i Marina.
Dag 3. Guidad tur i Pietrasanta.
Dag 4. Egen tid i Marina – eller besök i Puccinis hem i Torre del Lago.
Dag 5. Lucca och lutande tornet i Pisa.
Dag 6. Vi besöker vackra Florens.
Dag 7. Ledig dag på stranden.
Dag 8. Hemresa.

Resesätt SAS

Klimatkompensation
Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 10 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, vilket är 40 dagar före avresa, om inga anpassade villkor gäller för din resa. 

Avbeställningsskydd och reseförsäkring
Som resenär hos Grand Tours ansvarar du för att ha en fullgod sjuk- och olycksfallsförsäkring för hela reseperioden. Vi rekommenderar att du ser över din försäkring och även tecknar en avbeställningsförsäkring hos ditt försäkringsbolag i samband med din bokning som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Det är viktigt att kontrollera försäkringsvillkoren då det kan ske förändringar.

Pass och visum
För dig som ska resa utomlands är det viktigt att kontrollera att ditt pass är giltigt och oskadat. Kontrollera även att passet uppfyller de regler som gäller för landet du ska besöka. Polismyndigheten utfärdar nya pass och handläggningstiden kan variera. Om du behöver ansöka om nytt pass bör du göra det omgående. Observera att det är din egen skyldighet att kontrollera vad som gäller rörande visum, extra viktigt om du har annat pass än svenskt.

Vaccination
Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Deltagarantal
Deltagarantalet på våra resor är cirka 20-30 personer. Vid annat deltagarantal anges det på den specifika resan. 

Boende

 • Hotel Nuova Sabrina ***

  Ett familjedrivet hotell, beläget i ett lugnt område i badorten Marina di Pietrasanta, några minuters promenad till stranden. Hotellet har restaurang, bar och takterrass med liten pool och panoramautsikt över havet. Dubbelrum med bad/dusch och wc, hårfön, tv, telefon, minibar, balkong.
  Adress: Via Ugo Foscolo 11, Marina di Pietrasanta, Italien
  Telefon: +39 0584 202 53

Boka din resa

2024-05-03 2024-05-10 15 295 kr SAS Stockholm/Arlanda Väntelista Förfrågan