Översikt

Umbrien och Toscana

Följ med till medeltida byar och historiska städer belägna i ett underbart grönt landskap. Vi reser i de rostade kastanjerna och olivskördens tid till Italiens hjärta. Gröna historiska Umbrien och det tidlöst vackra Toscana

Vi kommer att bli väl omhändertagna av vår svenska guide Carina Magnusson som med säker hand lotsar oss runt i hennes landskap Umbrien och Toscana som kommer att bjuder på unika handplockade besök. 
Under upplevelserika dagar ser vi Umbriens välbevarade kulturstäder som tronar uppe på kullarna ovanför gröna dalgångar, smakar italienska specialiteter, njuter av vacker arkitektur i det äkta Italien.

Vi besöker blommornas stad Spello, chokladens Perugia, den helige Fransiskus imponerande stad Assisi och vi njuter av de härliga vyerna från Umbriens städer. Vårt första boende är i charmerande staden Trevi, här ligger fyrstjärniga hotell Antica Dimora alla Rocca där vi bor under första delen av vistelsen. Här serveras trerättersmiddagar med lokalt vin.

Toscana –
Här ska vi njuta av resans tre sista nätter på en pärla, Relais La Chiusa i hjärtat av Toscana, strax norr om de undersköna Orciadalens vinmecka Montepulciano. I det charmiga köket på hotellet väntar en kväll med matlagningskurs som vi avnjuter tillsammans.
Vi kommer även gå på tryffel jakt som sen restaurangen på hotellet tillagar åt oss.

Program

 • Dag 1 TREVI – UMBRIEN, ITALIENS GRÖNA HJÄRTA

  Flygningen från Köpenhamn med Norwegian planeras avgå kl 07.05 och beräknas ankomma till Roms flygplats kl 09.40. Här möter vi vår färdledare Carina Magnusson med privat buss för resan till vackra Spoleto, som tar drygt två timmar vid normal trafik runt Rom. Här inleder vi med att äta en god lunch ca kl 12.30, på restaurang La Lanterna och sedan får vi en rundvandring av Carina i denna medeltidsstad. 
  Vid ankomst till Trevi ca kl 17 checkar vi in på vårt fyrstjärniga hotell i Umbrien.

  Antica Dimora alla Rocca som är ett charmigt boende i en historisk byggnad som uppfördes på 1650-talet av adelsfamiljen Valenti och som kallades olivoljans huvudstad. 
  Kl 19.00 serveras vår trerättersmiddag inkl vin och vatten på hotellet.

 • Dag 2 ASSISI, TORRE DEL COLLE & BEVAGNA

  Kl 09.00 är det dags att resa mot Assisi. Carina visar oss runt i den helige Franciskus hemstad. Den världsberömda katedralen med freskmålningar från medeltiden berättar i bilder om helgonets liv och ger en arkitektonisk höjdpunkt utöver det vanliga.
  Runt kl 12.45 är det dags att resa vidare till den lilla byn Torre del Colle. I slutet av 50-talet bodde här nästan 300 personer vilket är svårt att ta in när man ser hur liten den är. Vi njuter av lugnet och skönheten på en plats där tiden tycks stå stilla.
  Vår sena lunch serveras på en rustik restaurant belägen i en gammal olivkvarn. Där efter besöker vi Bevagna, en historisk stad med anor från romersk tid och ytterligare ett smycke i ett vackert landskap vid foten av Martanibergen. 

  Vi strosar runt i Bevagnas mysiga gränder där det säkert finns möjlighet att ta en kaffe innan vi reser åter till vårt hotell vid ca kl 16.30. 

  Kl 19.00 serveras trerättersmiddag inkl vin & vatten.

 • Dag 3 TREVI & SPELLO

  Frukost.
  Ca kl 09 inleder vi en stadspromenad med Carina för att lära känna Trevi bättre. Romaren Plinius kallade staden Trebe Umbra och staden byggdes och befästes ca 100 f Kr. Stadens stora sevärdheter är bland annat St Emiliano kyrkan och de antika romerska murarna i original. Det stora antalet renässanspalats vittnar om hur de förmögna adelsfamiljerna i området använde sitt välstånd från det gröna guldet, olivoljan. Väl utanför Trevi passar vi på att uppleva naturens skönhet när vi promenerar mot en historisk akvedukt inbäddad i olivlundar.
  Ca kl 11:30 gör vi en utflykt till medeltida Spello som också har arv från romersk tid. Lunch intas på restaurang med vyer över dalgången. Efter lunch utforskar vi stadens gränder för att bara njuta av en stad som finns med på den prestigefyllda listan över Italiens vackraste byar.
  Spellos mest berömda konstverk är den freskcykel av Pinturicchio i kyrkan Santa Maria Maggiore. Retur till Trevi.
  Kl 19.00 serveras trerättersmiddag inkl vin & vatten.

 • Dag 4 CHOKLADENS PERUGIA & NJUTNINGARNAS TOSCANA

  Frukost.
  K 09.00 är det utcheckning och avresa från vårt hotell i Trevi. Vår buss styr norrut mot vackra och kulturella Perugia som är Umbriens huvudstad och Italiens främsta chokladstad.
  Carina tar oss på stadspromenad i denna antika stad där vi ser den enorma katedralen San Lorenzo med piazzan, provar choklad samt utforskar många butiker längs små gator och mindre torg.
  Lunch vid ca kl 13 på en välrenommerad restaurang
  När vi lämnar Perugia kör vi runt den stora Trasimenosjön för att resa in i grannlandskapet Toscana och till det ljuvliga hotell Relais La Chiusa, som ursprungligen var en olivoljekvarn.
  Den trehundraåriga gården har tusentalet gamla vackra olivträd. Dess gyllengröna jungfruolja utgör basen för många rätter som serveras i den mycket välrenommerade restaurangen.
  När vi kommer fram till hotellet under eftermiddagen checkar vi in på rummen samt äter en välkomstmiddag kl 19.00. I måltiderna här ingår inte vin/vatten.

 • Dag 5 PÅVENS PIENZA, LJUVLIGA OSTAR & MATLAGNING

  Lång frukost och egen tid innan avfärd kl 10:30. Vi reser söder om Montefollonico och kommer till Pienza. Påve Pius II byggde här en stad enligt renässansens ideal
  Carina guidar oss runt i Pienza som är ett av Unesco världsarv. Inte långt från Pienza finns landets troligen bästa pecorino-ost. Därför ska vi runt kl 13 besöka en av de absolut främsta i den genren. Den familjeägda Fattoria Pianporcino har runt tusen får på 220 hektar åkermark. Vi får en beskrivning av produktionen, vilka ostar de har samt naturligtvis en provsmakning av åtta olika ostar samt färsk ricotta, olika sorters skinka, salami, lite grönt och ett glas vin och vatten. När vi återvänder till hotellet är det dags att säga farväl till Carina som reser hem till Umbrien och du kan nu njuta en stund av det fina hotellområdet.
  Ca kl 16.30 är det är dags att snöra på sig förklädet och sätta på kockmössan.
  Hotellet matlagningsskola är känd i regionen och vi får dela upp oss i två lag för att lära oss laga tre olika sorters pasta samt Toscanas berömda mandelkakor cantucci. Under matlagning och middag har vi inkluderat tre glas vin. Naturligtvis äter vi våra fantastiska rätter tillsammans.

 • Dag 6 VINERNAS VIN NOBILE DI MONTEPULCIANO - TRYFFELJAKT

  Frukost
  Dagen inleds med en härlig förmiddag där du kan på egen hand ta en fin promenad upp till Montefollonico och se vad denna historiska stad har att erbjuda.
  Ca kl 11.30 reser vi sedan till den lilla senrenässansstaden Montepulciano, som i århundraden varit klämd mellan två maktsfärer på grund av sitt strategiska läge mellan Siena och Florens. På kullarna runt staden tillverkas de utmärkta vinet Vino Nobile di Montepulciano gjorda på druvan sangiovese. Vi besöker kvalitets producenten Poliziano för att prova deras viner samt äter lite plockmat som en lätt lunch.
  Då vi sedan tar oss tillbaka till vårt hotell skall vi träffa Nicodemus och hans kompetenta hundar för att gå på tryffeljakt. När vi hittat tryffeln lämnar vi över den till hotellets kock som tillagar två härliga pastarätter åt oss till vår avskedsmiddag.

 • Dag 7 ÅTER TILL NORDEN

  Frukost.
  Kl 09.00 är det dags att resa till Roms flygplats för att där checka med SAS till Köpenhamn, beräknad avresa kl 14.35 och preliminär ankomst till Köpenhamn kl 17:10

Karta

Resfakta

Reslängd 7 dagar
Avreseort Köpenhamn
Avresor 24/10
Pris Från 25 990 kr
Enkelrumstillägg 4 450 kr
I priset ingår
 • Direktflyg Köpenhamn – Rom t/r, flygavgifter
 • Sex nätter på fyrstjärniga hotell, del i dubbelrum
 • Busstransporter, entréer och visningar enligt program
 • Sex bufféfrukostar
 • Tre luncher exklusive dryck
 • En lätt lunch kombinerad med ostprovning av åtta ostar, med charkuterier, en liten sallad, bröd, vatten och ett litet glas vin (fem personer per en flaska)
 • En vinprovning med fem olika Poliziano-viner samt en lätt lunch med charkuterier och ost.
 • Tre trerättersmiddagar med vin/mineralvatten på Antica Dimora alla Rocca
 • Två middagar exklusive dryck på Relais La Chiusa
 • En matlagningskursmiddag med tre sorters pasta samt cantuccini, toskanska mandelkakor till dessert, inklusive förkläde, receptbok, mineralvatten samt tre glas vin per person på Relais La Chiusa.
 • Svensktalande Ciceron/Guide från 24 oktober till eftermiddag 28 oktober
 • Engelsktalande representanter för besöken i Toscana
 • Skatt
 • Grand Tours erlägger erforderlig avgift till Kammarkollegiet.

Anslutningsort
Vi undersöker gärna möjligheten att resa från andra avreseorter på förfrågan och mot eventuellt tillägg i den mån det är möjligt för den specifika resan. 

Resplan

Dag 1. Ankomst - Spoleto - lunch - Trevi - middag
Dag 2. Assisi - Torre del Colle - lunch - Bevagne - middag
Dag 3. Trevi med naturpromenad - Spello - lunch - middag
Dag 4. Perugia med chokladprovning och lunch - ankomst Toscana - middag
Dag 5. Pienza - ostprovning med tilltugg - matlagningskurs - middag
Dag 6. Montefollonico - besök på Poliziano - tryffeljakt - middag 
Dag 7. Utcheckning och avresa för flygavresa från Rom 

Boende

Tre nätter på Antica Dimora alla Rocca, Trevi
Tre nätter på relais La Chiusa, Montefollonico

Resesätt SAS/Norwegian
Valuta

Euro

Klimatkompensation
Om du reser med flyg har du möjlighet att klimatkompensera din flygresa här »

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 10 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, vilket är 40 dagar före avresa, om inga anpassade villkor gäller för din resa. 

Avbeställningsskydd och reseförsäkring
Som resenär hos Grand Tours ansvarar du för att ha en reseförsäkring som täcker plötsliga och oförutsedda sjukdomar och olycksfall under hela reseperioden. Vi rekommenderar att du ser över din försäkring och även tecknar en beställningsförsäkring hos ditt försäkringsbolag i samband med din bokning som gäller om resan måste avbokas p.g.a. sjukdom. Det är viktigt att kontrollera försäkringsvillkoren då förändringar kan ske.

Pass och visum
För dig som ska resa utomlands är det viktigt att kontrollera att ditt pass är giltigt och oskadat. Kontrollera även att passet uppfyller de regler som gäller för landet du ska besöka. Polismyndigheten utfärdar nya pass och handläggningstiden kan variera. Om du behöver ansöka om nytt pass bör du göra det omgående. Observera att det är din egen skyldighet att kontrollera vad som gäller rörande visum, extra viktigt om du har annat pass än svenskt.

Vaccination
Behovet av vaccination skiljer sig åt beroende på resmål och individuellt hälsotillstånd. För inresa till vissa länder rekommenderas vaccinationer. Kontakta din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentral för närmare information.

Deltagarantal
Deltagarantalet på våra resor är cirka 20-30 personer. Vid annat deltagarantal anges det på den specifika resan. 

Bra att veta

För promenader i städer med ojämnt underlag samt på naturstigar och enkla asfaltvägar med varierande underlag så rekommenderar vi bra, bekväma skor med ordentlig sula och tålighet mot väta.  

Boka din resa

2024-10-24 2024-10-30 25 990 kr SAS/Norwegian Köpenhamn Väntelista Förfrågan