Att göra en rundresa med en grupp likasinnade är ett klassiskt sätt att resa. När du väljer en rundresa med Grand Tours får du innehållsrika dagar där allt är förberett och klart, från transporter till måltider, hotell och guidade utflykter. Och en rundresa där ingen dag den andra lik. Men för den skull är Grand Tours rundresor inte hektiska! På de flesta resor bor du bekvämt på ett och samma hotell under hela vistelsen och gör dagsutflykter i regionen. Allt för din bekvämlighet.

Bästa tiden att resa

Våra rundresor går oftast under vår, sensommar och höst. Då är klimatet perfekt för att göra utflykter och då visar resmålen sig från sin bästa sida. Genom att resa före eller efter den stora turistsäsongen, får vi mer tid vid de stora sevärdheterna och då är dessutom temperaturerna som mest behagliga; de påminner ofta om svensk sommar.

En fördel med att resa på våren, är att du har chansen att möta ditt resmål i vacker blomsterprakt. Väljer du att resa på hösten, är luften krispigare och havsvattnet behagligt uppvärmt efter sommaren så att du även kan njuta av sköna bad.

Kunniga färdledare på våra rundresor

Rundresorna leds av våra egna, kunniga och svensktalande färdledare som ofta är bosatta i och väl förtrogna med landet. När vi besöker någon av de stora sevärdheterna, som Pompeji i Italien eller Alhambra i Andalusien, kompletterar vi med en auktoriserad lokal guide som har specialkunskaper.

Våra färdledare tar oss till de mest intressanta platserna, visar de vackraste vyerna och tipsar om vilka gastronomiska specialiteter vi bör smaka. Under bekväma former utforskar vi resmål som utmärker sig för sin historia, sin mat och vackra natur.

Det är tryggt att veta vad det totala priset för resan kommer att bli. I våra rundresor är det mesta inkluderat. Utöver boendet ingår också alla utflykter och entréer samt de flesta måltider. På en del rundresor ingår även måltidsdryck.

Spännande nyheter!

Här följer några exempel på rundresor som är återkommande favoriter hos våra resenärer.

Rundresa i Andalusien, Spanien

Andalusien är det genuina Spanien för många. Här finns historiska städer, imponerande berg, maten. När du väljer en rundresa med Grand Tours får du en innehållsrik vecka där allt är förberett och klart, allt från transporter till måltider, hotell och guidade utflykter. Vår rundresa i det färgstarka Andalusien inkluderar en mix av kulturella världsarv som Alhambra i Granada, pulserande moderna städer som Malaga, natursköna miljöer som byarna i Las Alpujarras och besök på en lokal fruktodling. Vi bor under veckan på trivsamt hotell direkt vid Medelhavet.

Rundresa till Kroatiens kultur och natur

Det forna furstendömet Dalmatien är beläget i sydöstra delen av Kroatien. Här finns livfulla kulturstäder och gamla bergsbyar där tiden tycks stått still. Makarska rivieran anses av många vara den vackraste kusten vid Adriatiska havet. För dig som är nyfiken på Kroatien är denna rundresa en perfekt introduktion. Vi bor i den pittoreska småstaden Makarska och gör utflykter till den levande landsbygden med piratstaden Omiš och vindistriktet i Imotski. Ingår gör även utflykter till de vackra historiska städerna Dubrovnik och Split.

Rundresa till Terracina med Pompeji, Italien

Terracina är en italiensk småstad, belägen mellan Rom och Neapel, med ett italienskt vardagsliv i ordets bästa bemärkelse. Här dominerar stranden, havet och den trivsamma atmosfären stadsbilden. Resan inkluderar en rundtur i Terracina, besök i världsarven Sperlonga och Pompeji samt på en mozzarellafarm. Däremellan ges utrymme att på egen hand njuta av den charmiga staden. Strosa längs strandpromenaden, inbäddad av väldoftande pinjeträd och blommor, och stanna till vid en bar för ett glas vin eller en glass och bara njut av folklivet.

Klicka här för alla våra rundresor »